giankyr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 pisteuw pws ena apc 1000-1200 8a kanei thn douleia pou 8eleis arketa ikanopoihtika. as perimenoume kai kapion pio eidhmwn opws ton poulino
spirosta Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 APC αλλά για να είσαι κλυμένος καλά και για κανα 10λεπτο τουλάχιστον 1200VA. Η οθόνη που λες LG 19΄ είναι CRT ή TFT?
LuNaTiC Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 TFT einai i othoni moy kai oi dio gia tin akriveia
polaki Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Παιδιά τα 1200VA που λέτε ειναι υπερβολικά... Ειδικά αν πρόκειται για μια σοβαρή εταιρία όπως APC, το να δωσει κάποιος τόσα λεφτά για το 1200 είναι απλά ακραίο! Εμένα με βόλεψε τόσο πολύ το 620 που πήγα και πήρα αλλο ένα για το pc του αδερφού μου. Εντάξει κοστίζει, αλλά απορώ πώς γίνεται να ξοδεύετε τόσα και τόσα λεφτά για το pc και το UPS να είναι της πλάκας... Γιατί τώρα με 60 ευρώ, δεν παίρνεις ups, μη λέμε ότι θέλουμε.. απλά αντί να είσαι χύμα στο κύμα, εχεις κάποια προστασία, εξαρτάται και τί θέλει ο καθένας.. Αλλά ώρες ώρες σκέφτομαι κάτι άτομα με αυτοκίνητα 200 άλογα που όταν έρθει η ώρα ψάχνουν για "φθηνά και καλά λάστιχα". Ε δεν γίνεται. Ο άλλος σας λέει έχει το μικρό APC και του κρατάει τόσα χρόνια. Και εγω πριν είχα ενα Eclipse και ειναι της πλάκας. Στον 1.5 χρόνο δεν κρατάει το pc ούτε 2 λεπτά. Δεν το πέταξα, απλά το έχω στην πρίζα και έχω πάνω του το ξυπνητήρι & το πορτατίφ... Αυτό δεν σημαίνει οτι το θεωρώ UPS...
spirosta Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 polaki πρέπει να ξεχωριζουμε την μπαταρία από το υπόλοιπο ups. Το ότι τα mge δεν έχουν καλές μπαταρίες μπορεί να είναι από θέμα κόστους για την εταιρία μέχρι και θέμα οικονομικής πολιτικής για να το πηγαίνεις εσύ για service και να σκας λεφτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα mge δεν είναι καλά. Βέβαια η σειρά nova για εμένα είναι μάπα αλλά αυτά είναι απόψεις. Τώρα τα APC είναι καλά και στον τομέα των μπαταριών αφού πολλοί έχουν ακόμη και 5 χρόνια μπαταρίες. Φυσικά ότι πληρώνεις παίρνεις και για αυτό και τα APC είναι τα πιο ακριβά. Επίσης συμφωνώ μαζί σου στο ότι δίνουμε 300Ε για κάρτες γραφικών και λεφτά γενικά για πολλά μαραφέτια που αλλάζουμε συνέχεια και δεν δίνουμε ούτε 200 γιαμία συσκευή πουθα κρατήσει και 10 χρόνια και θα προστατεύει καλά και αποτελεσματικά τα υπόλοιπα συστήματα. Για ότι αφορά όμως τον φίλο μας πιο πάνω έχει δύο σχετικά δυνατά συστήματα. Καλά αν ήταν η μία οθόνη crt δεν το συζητώ μιλάμε σίγουρα για 1200VA αλλά με tft μπορεί και το 1000άρι ΑΝΕΤΑ. Αλλά το θέμα που ερωτώ είναι το εξής. Κάθεσε και παίζεις Collin Mcray 2005 και κρατάει η πίστα 5 λεπτά. Κόβεται το ρεύμα στην αρχή. Γιατί να κάθεσε και να τρέχεις να κλείσεις τα συστήματα να προλάβεις τις μπαταρίες και να μην καθήσεις να παίξεις την πιστούλα σου και να κλείσεις τα συστήματα με την ησυχία σου? Θα μου πεις ζητάω πολλά αλλά το 90% των διακοπών δεν κρατάει πάνω από 10-20 λεπτά. Γιατί να μην έχεις τόσο χρόνο? Και μην ξεχνάμε ότι έχοντας ένα καλό ups γινόμαστε αδίστακτοι...εγώ έχω καταντίσει να έχω πάνω μέχρι και την λάμπα του γραφείου και το mini hifi.
LuNaTiC Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Kala kai ego exo Sterofoniko , MK2 Technics kai alla pragmata tora se mia priza..alla ok de tha ta sindeso ola ayta sto ups sooo giati pao lete? fast gia na to parageilo pedes
gv Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 http://www.powerware.com poly kala UPS. ta xrisimopoioume kata 10-ades se viomixaniko perivallon (oxi grafeia) kai exoun apodeix9ei poly a3iopista ... kaname polles dokimes gia na katali3oume se auta ... kostizoun vevaia ... ego exo to 5115 - 750va sto ergostasio xrisimopoioume tin seira 9 alla gia xrisi sto spiti tin 9eoro ypervoliki.
giankyr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 telika phra ena 700ari apc smart me kainouries mpataries symperilambanomenwn twn eksodwn apostolhs sta 110 eura. pisteuw pws einai para poly kalh timoula shmera hr8e, h alh8eia einai pws den perimena na kleisw mhna! bebaia twra pou eftase den me apasxolei auto, alla mono oti to mhxanhmataki einai mia xara
polaki Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 polaki πρέπει να ξεχωριζουμε την μπαταρία από το υπόλοιπο ups. Το ότι τα mge δεν έχουν καλές μπαταρίες μπορεί να είναι από θέμα κόστους για την εταιρία μέχρι και θέμα οικονομικής πολιτικής για να το πηγαίνεις εσύ για service και να σκας λεφτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα mge δεν είναι καλά. Βέβαια η σειρά nova για εμένα είναι μάπα αλλά αυτά είναι απόψεις. Δεν εννοώ ότι δεν είναι καλά, αλλά το είπα με την έννοια αντοχής στο χρόνο, ενα APC αν το κρατήσεις 10 χρόνια όπως είπες (λογικό μιας και λέγεται ότι η επόμενη γενιά επεξεργαστών θα τρώει λιγότερο ρεύμα) και του αλλάξεις 1 φορά μπαταρία στα 5 χρόνια, άντε 2 φορές σου λέω εγώ, θα μειωθεί η "ψαλίδα" κόστους. Γενικά δεν μ'αρεσει να κοιτάζω το θέμα μονόπλευρα, να πώ δηλαδη APC ή τίποτα, απλά θεωρώ αδύνατον το να συγκριθεί ενα Smart με ένα απλό ups των 60 ευρω, σα να λέμε αν ο 80άρης Seagate που έχουμε στο pc μας συγκρίνεται με εναν SCSI που έχουμε σε server. Την ίδια δουλειά κάνουν, αλλά...πόσες φορές σκάει ένας home σκληρός και πόσες ένας server? Τα smart λοιπόν είναι για server συστήματα με την έννοια της 24/7 λειτουργίας, φιλτράρει τα πάντα και αν είναι να σου κάψει τίποτα πρώτα θα καεί όλος ο πυλώνας της ΔΕΗ και μετά το pc σου . Αν έχεις το pc ανοικτό 5 ώρες τη μέρα, είναι πολύ διαφορετικό με το να το έχεις σαν κατεβαστήρι 24. Με αυτήν τη λογική λοιπόν, και σε συνδιασμό του συνολικού κόστους του pc, ε ας το βάζουμε από πριν στο budget. Πώς λες ας πούμε θέλω 1500 ευρώ για ένα δυνατό σύστημα, κάπως έτσι.
polaki Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 shmera hr8e, h alh8eia einai pws den perimena na kleisw mhna! bebaia twra pou eftase den me apasxolei auto, alla mono oti to mhxanhmataki einai mia xara[/b'] Πόσο σου κόστισε τελικά συνολικά? Βασικά τα μεταφορικά πόσα ήταν?
giankyr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 ta metaforika htan ta 90eura, 110 mou kostise. ta exoune gia petama re autoi ekei..
spirosta Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 giankyr από που το πήρες? Πάντως τα UPS είναι σαν τα τροφοδοτικά. Ότι πληρώνεις παίρνεις. Πάντως polaki και εγώ με καμία δύναμη δεν θα εμπιστευόμουνα ένα Mustec. Μου φαίνονται λίγα τα λεφτά του. Εντάξει μπορεί στα MGE kai sta APC να πληρώνεις και λίγο τη φίρμα αλλά όταν μιλάμε για υπερτριπλάσιες τιμές σίγουρα δεν είναι η μάρκα αλλά και η ποιότητα. Επίσης δεν έχω κανένα γνωστό με MGE ή APC και να του κάνει ποτέ πρόβλημα. Βέβαια επειδή ξέρω ότι αρκετά MGE πάνε στην αντιπροσωπία αλλά το 90% πάνε για μπαταρίες. Και γενικώς δεν πάνε τα μικρά αλλά μεγάλα ups από server και εταιρίες. Ο ξάδρφος μου πάντως που έχει ένα mustec 800άρι μόλις το πήρε στην πρώτη διακοπή ρεύματος αντί να κρατήσει έσβησε αμέσως και δεν ξανάναψε ποτέ. Έναν άλλος φίλος με mustec επίσης σε μία διακοπή τον κρέμασε μετά από 2 λεπτά λειτουργίας.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Από το δικό μου Mustek είμαι ικανοποιημένος.
nick_gr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Ξέρω ότι έχω ρωτήσει αρκετές φορές αλλά θα ρωτήσω άλλη μία, αφού όσο και αν έψαξα δεν βρήκα πολύπριζο με σούκο πρίζες σε τριπολικό. Μπορεί κάποιος που το έχει αγοράσει (δεν θέλω να το φτιάξω), να μου πεί έστω και με πμ, το κατάστημα στο οποίο το βρήκε; Είδα online στο Πλαίσιο ένα πολύπριζο για UPS (έτσι το αναφέρει), άλλα δέχεται μέχρι 3 σούκο πρίζες, ενώ χρειάζομαι περισσότερες. Κατέληξα στο APC 1000va, και έχω στείλει μαιλ στην εταιρεία για να με ενημερώσει σχετικά με τα επίπεδα θορύβου. Υπάρχει κάποιος που έχει συναντήσει πρόβλημα με το συγκεκριμένο UPS? Αν είναι να το αποφύγω. Σας ευχαριστώ όλους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.