Sorath Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Καλή χρονιά καταρχήν. Πρέπει κάποια στιγμή να αγοράσω UPS γιατί αν κάτσει καμία στραβή την έβαψα! Το θέμα είναι τι πρέπει να λάβω υπόψιν μου για την αγορά. Το σύστημα που διαθέτω περιγράφεται στην υπογραφή μου. Στο UPS θα συνδέσω μόνο τον Η/Υ και την οθόνη. Απο οτι έχω καταλάβει κοιτάω προς Line Interactive UPS. Το ερώτημά μου είναι πόσα VA και Watt χρειάζεται να έχει; Πχ το παρακάτω θα κάνει δουλειά ή θα με "κρεμάσει"; Γενικά μπορώ να βρώ UPS κοντά στα 100€ που να μου κάνει δουλειά;
k_w_t Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Θα σου προτεινα να πας σε κατι πιο μεγαλο πχ 1000va γιατι εχεις και σχετικα μεγαλο PSU και η CRT 19" εχει μαγαλη καταναλωση! Το μονο πραγμα που πρεπει να προσεξεις σε ενα UPS ειναι ο τυπος της μπαταριας να υπαρχει στο εμποριο σε καταστηματα μπαταριων
vagos789 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μην αγορασεις ποτε τιποτα που να λεγεται Mustek. Οσο καλο κι αν ειναι το UPS, θα χρειάζεσαι αλλαγη στις μπαταρίες ανά 1 ή 2 χρόνια.
teohaz Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Θα σου προτεινα να πας σε κατι πιο μεγαλο πχ 1000va γιατι εχεις και σχετικα μεγαλο PSU και η CRT 19" εχει μαγαλη καταναλωση!Το μονο πραγμα που πρεπει να προσεξεις σε ενα UPS ειναι ο τυπος της μπαταριας να υπαρχει στο εμποριο σε καταστηματα μπαταριων υπερβολη μεγαλη ειναι τα 1000watt ενα 500 η 600 χαλαρα τον καλυπτει... 450psu εχω και και 17'' monitor... το εχω 2χρονια και με εχει βγαλει αρχιγο!! και εχει φαει και κατι πτωσεις τασης αστα να πανε...
spirosta Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Άλλο 1000va και άλλο 1000w 1000va Ups σηκώνει περίπου 600-700w. Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις μόνο σε Apc και σε Mge γιατί όπως είπες αν κάτσει στραβή.... Μπαταρίες τους κρατάνε περίπου 3 χρόνια και παραπάνω. Μπορεί να έχουν την διπλάσια τιμή από τα υπόλοιπα αλλά είναι εγγύηση και ασφάλεια.
Sorath Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Ωραία. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Καλύτερα να ξεχάσω δηλαδή την Mustek. Κοίταξα για APC που την ξέρω κι εγώ σαν μάρκα αλλά παρα είναι ακριβή η άτιμη. Οπότε καταλήγω στα παρακάτω δύο μοντέλα: MGE ELLIPSE 750VA MGE ELLIPSE 1000VA Θα με καλύψουν τα παραπάνω ή πρέπει να πάω σε κάτι μεγαλύτερο όπως το παρακάτω; MERLIN GERIN 1100VA SERIAL NOVA
The_Mentor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Συγνωμη, αλλα κάποιος δεν βρέθηκε να τον ενημερώση σχετικά με το σύστημα ψύξης του UPS (παθητικό ή ενεργητικό) που είναι απόι τα ποιο σημαντικά στοιχεία τοθ UPS? Προσωπικά έχω MUSTEC 3 χρόνια (δεν άλλαξα μπαταρία ακόμα) 600 VA έχω 2 tower και μία TFT οθόνη 17" πάνω (το ένα tower με τα απαραίτητα και το άλλο comple) δουλεύει στα 60% περίπου ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ. Τα ενεργητικά συστήματα έχουν ένα ανεμιστηράκι που σε πολλές περιπτώσεις ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΕΡΑ!!! Επομένως πρίν πάρεις κάτι δες και αυτό το θέμα. Αλλιώς θα βρεθείς με άλλο ένα Ελικόπτερο στο σπίτι σου...
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Συγνωμη' date=' αλλα κάποιος δεν βρέθηκε να τον ενημερώση σχετικά με το σύστημα ψύξης του UPS (παθητικό ή ενεργητικό) που είναι απόι τα ποιο σημαντικά στοιχεία τοθ UPS?Προσωπικά έχω MUSTEC 3 χρόνια (δεν άλλαξα μπαταρία ακόμα) 600 VA έχω 2 tower και μία TFT οθόνη 17" πάνω (το ένα tower με τα απαραίτητα και το άλλο comple) δουλεύει στα 60% περίπου ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ. Τα ενεργητικά συστήματα έχουν ένα ανεμιστηράκι που σε πολλές περιπτώσεις ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΕΡΑ!!! Επομένως πρίν πάρεις κάτι δες και αυτό το θέμα. Αλλιώς θα βρεθείς με άλλο ένα Ελικόπτερο στο σπίτι σου...[/quote'] to mge to nova to 1100 exei energitiko anemistiraki kai akougetai.ego pantos exo ups apc alla tin seira smart pou ine poli kalo stin prostasia kai ena bima pio mprosta apo ta line interactive.mporei to 620 na exei 200 euro peripou alla ta axizei.den me niazei o xronos pou tha mou dosei o opoios 10 lepta einai pola alla me niazei i poiotita tou ups o xronos apokrisis ktl ktl.gia auto kai protimisa apc smart pou ine kai gia servers.
Sorath Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Συγνωμη, αλλα κάποιος δεν βρέθηκε να τον ενημερώση σχετικά με το σύστημα ψύξης του UPS (παθητικό ή ενεργητικό) που είναι απόι τα ποιο σημαντικά στοιχεία τοθ UPS? Αμαν! Οτι έχουν και σύστημα ψύξης δεν το ήξερα. Παιδιά, μην πάθουμε και καμιά ζημιά. Ο Η/Υ και κατά συνέπεια το UPS είναι μέσα στο υπνοδωμάτιο Δεν θέλω να χάσω τον ύπνο μου!
KWSN_Men Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Κάτι σημαντικό δε μας είπες. Θέλεις line-interactive ή stanby;
Sorath Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δεν ξέρω φίλε μου. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιά είναι η διαφορά.
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 bre paidia den iparxei logos poia gia stand by.entaxei den einai mono o xronos anamonis to kritirio.ti na to kano na paro 2000 ups ama ine na ginei kanaapotomo kai na mou ta kapsei ola.kai epidi exo barethei na blepo ups kati markes kapse me pou kovete to reuma kai to pc kanei restart.
spirosta Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Λοιπόν τα Nova της MGE καλύτερα άστα... Αν έχεις τη δυνατότητα πάρε το MGE ELLIPSE 1000VA USBS Αλλιώς το μικρότερο. Εγώ έχω το 800άρι standby με άλλες μπαταρίες 12V/7.2Ah και 'οχι τις δικιές του που είναι 5Ah και είναι τέλειο. Κρατάει 2 pc το ένα αρκετά ενεργοβόρο με μία οθόνη tft 19" για 30-40 λεπτά. Να φανταστείς όποτε γίνεται διακοπή ρεύματος εγώ δεν διακόπτω την δουλειά μου ποτέ. Μέσα σε μισή ώρα το ρεύμα έρχεται πίσω...
gdevil Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μην αγορασεις ποτε τιποτα που να λεγεται Mustek. Οσο καλο κι αν ειναι το UPS' date=' θα χρειάζεσαι αλλαγη στις μπαταρίες ανά 1 ή 2 χρόνια.[/quote'] Ένα φιλαράκι έχει Mustek 800va 3 χρόνια και δεν είχε μέχρι στιγμής πρόβλημα με τις μπαταρίες! Και εγώ έχω επίσης το ίδιο μοντέλο 2 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Και στις δύο περιπτώσεις το UPS έχει 'επάνω' του και τον υπολογιστή αλλά και 1 οθόνη 17' CRT. Ξέρω ότι υπάρχουν και άλλες πολύ καλύτερες αλλά και τα χρήματα που απαιτούν είναι πολλά! Καλή Χρονιά σε όλους!!!!
Sorath Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Λοιπόν, επειδή αρχίζω και χάνω την μπάλα.... Τελικά χρειάζομαι να πάρω UPS με πάνω απο 800VA και 500 Watt. Σωστά; Τι διαφορά έχει το Stand By απο το Line Interactive και ποιό είναι καλύτερο; Την Mustek τελικά να την έχω ως επιλογή ή να την διαγράψω. Γιατί βλέπω οτι έχει πολύ καλές τιμές. Οι μπαταρίες που έχουν μέσα τα UPS είναι παρόμοιες με αυτών των αυτοκινήτων; Έχουν υγρά δηλαδή ή είναι κλειστού τύπου; (Ελπίζω να μην λέω βλακείες....)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.