Gary_Kokkin Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Συγκεκριμένα το plextor PX130A δεν είναι τόσο καλό στο riping ταινιών.Οσα δισκάκια είναι τανίες κλειδώνει την ταχύτητα ανάγνωσης στα 2x. Μετά απο το τελεταίο firmware update που βγήκε το σεπτέμβρη η ταχύτητες κλειδώνουν στα 4x. Που να χτυπιέστε δεν πάει παραπάνω.. Εγώ πάντως του πέρασα την έκδοση TANE και μου το μετέτρεψε σε BenQ Περισσότερες Info σε αυτό το τόπικ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=102220&highlight=PX-130A Στην περίπτωση που το πάρεις θα μπορούσα να σου προτείνω αυτό http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=919628&postcount=18 το οποίο είναι κυριολεκτικά η καλύτερη λύση όλων. Απο τη μέρα που το δοκίμασα το διαβαστήρι δεν μασάει τίποτα. Διαβάζει απίστευτα γρήγορα. Αλλα νομίζω χάνεις εγγύηση. Δεν ξέρω γενικότερα σε error correction και λοιπά τι κάνει' date=' πάντως για riping με την κανονική έκδοση frmware δεν κάνει.:-|[/quote'] Ευχαριστώ για την πληροφορία ,διότι έψαχνα καιρό να βρώ ποιανού κατασκευαστή είναι OEM .-Φαίνεται τελευταία η Plextor συνεργάζεται σχεδόν αποκλειστικά στα προιόντα της με την BENQ (και μερικά αναμενόμενα DVDRW πάλι ΒΕΝQ φαίνεται ότι θάναι) ....me to plextor px116a to opoio pisteyw einai to kalytero drive pou exei perasei apo ta xeria mou kai exw allaxei polla.spania den diavase kakhs poiothtas dvds opws princo kai me deyterh prospa8eia ta diavazei kai ayta.an to breis axizei opws kai topx 130a pou pisteyw 8a einai kai ayto poly kalo.alwste me tis times pou exoun twra ta drives den xaneis kai tipota na dokimaseis 1-2 gia na deis pio sou kanei Φυσικά αυτό το plextor px116a να είναι πολύ καλό ,διότι είναι ΟΕΜ Pioneer ,που ήταν κορυφαία σε ποιότητα για την εποχή τους,αλλά δυστυχώς αποσύρθηκε από την αγορά DVD-ROM για λόγους κόστους. http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=1&manufactor=38
Panahs Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Ρε Gary πήγα στο Πλαίσιο στην Στουρνάρη και τους ζήτησα να δω το Asus. Έκατσα και το στριφογύριζα... ή εγώ είμαι χαζός/τυφλός ή το κουτί δεν έγγραφε πάνω πουθενά από που είναι κατασκευασμένο. Τώρα και να ρώταγα την υπάλληλο δε νομίζω να ήξερε. Τελικά γύρισα άπραγος.
Panahs Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Κάτι ακόμα, ξέρει κανείς αν θα διαδωθούν τα Dvd-ram στο μέλλον? Να με ενδιαφέρει?
elamnte Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Panai an milas gia to asus e616a epeidi to exw dei sto e-shop stin athina to koyti leei me poli megala grammata oti einai asus kai ta texn. xaraktiristika toy dvdrom twra to thema einai an to exei parei kaneis na mas pei entupwseis gia to kata poso grigoro einai sto ripping kai genikws sto diavasma dvd/cd kai an mporoyme me kapoio firmware update na to kanoyme akoma poio grigoro. eyxaristw poly
qspock Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Καλα βρε πηγες μεχρι εκει και δε το πηρες? Τι περιμενεις? Εγω δε θα κοιτουσα καν τη χωρα προελευσης. Ασε που ειναι και σε κουτι οποτε αυτο ειναι κατα καποιο τροπο εγγυηση. Που βγηκε τωρα αυτο, να ψαχνουμε χωρες προελευσης σε επωνυμα drives.. Θελεις αθορυβο, θελεις γρηγορο θελεις αξιοπιστο. Tο ASUS θα σε καλυψει σε ολα αυτα μαζι. Αρα προς τι η αναποφασιστικοτητα? Αν παρεις το Plextor μπορει να ειναι καλυτερο σε γρατζουνισμενα (δεν εχω προσωπικη εμπειρια) αλλα πιθανοτατα δε θα σου αρεσει ο θορυβος. Αν παλι νομιζεις οτι παλιοτερο ASUS ηταν καλο και το καινουργιο οχι, εγω δε το εχω διαβασει πουθενα. Ενα review που διαβασα κι ελεγε οτι το παλιο ηταν πιο γρηγορο η κατι τετοιο, ειναι ενα συμπερασμα που βγαινει τελειως αυθορμητα καπου προς το τελος (αν διαβασαμε το ιδιο review) και θα σου ελεγα να μη του δινεις τοσο σημασια. Εγω δε θα το λαμβανα καθολου υποψη. Τα reviews δοκιμαζουν ενα δισκακι απο καθε κατηγορια και βγαζουν συμπερασματα. Ενα CDR, ενα DVD-R, ενα DVD+R, ενα DVD-RAM (αν βρουνε) κλπ. Αν βαζαν κι αλλο ενα απο τα ιδια ειδη, μπορει να ειχαν τελειως διαφορετικα αποτελεσματα. Αλλα δε λεει να κανουν διπλη δουλεια... Το drive ειναι απο την ιδια εταιρια, εχει τους ιδιους μηχανισμους (quietrack) και ειναι σε κουτακι οπως αυτο που πηρα εγω. Εγω στο review που ειδα ειναι ακριβως σα το δικο μου στα χαρακτηριστικα, δε βλεπω να εχει αλλαξει κατι. Το DVD-RAM μη το δινεις καν σημασια, το να σου πεσει στα χερια τετοιο δισκακι ειναι μαλλον απιθανο. Καλυτερα να το εχεις παρα να μη το εχεις αλλα ειναι το τελευταιο που πρεπει να σε απασχολει. Εκτος αν εχεις να κανεις με τετοια δισκακια... Τελος παντων, ειναι δικη σου η επιλογη. Εγω οτι ξερω το ειπα, ελπιζω να βοηθησα. Μερικες φορες το πολυ ψαξιμο βλαπτει, ειδικα οταν ξερεις τι θελεις.
Panahs Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Όντως νομίζω ότι το παραέψαξα... αφού κουράστηκα με την πάρτη μου! Δεν αξίζει τόσο ψάξιμο αναλογικά με την αξία του... Απλά, αφήνοντας τον θόρυβο και την ταχύτητα δευτερεύοντα, έχω απογοητευεί από την απόδοση που έχουν στην ανάγνωση cd τα drives που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά...
qspock Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Για ποια CD μιλας? Τι προβλημα εχουνε δηλαδη τα drives? Που το διαβασες αυτο το κουφο?
206CC Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 telika mou eirthe to plextor 130a dokimasa me to nero, to dvd ksekinaei apo 4,4x alla emena den me kaliptei. to nero info tool grafei read speed 8x exo ena palio nec 3500ag ksekinaei na diabazei apo 6,5x . ousiastika agorasa to plextor gia na grafo on the fly . telika pisteyo h kaliterh lysh gia engrafh on the fly einai dyo graftiria... aaa na sympliroso oti dokimasa diaforous tipoys dvd (+,-, data,tainies)tipota se ola ksekinouse 4,4x(panta me nero). ta agrafa diskakia pou exo ksekinane apo 6x , opote ksexnao to ''on the fly''...
206CC Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 kati akoma otan tou patiso f/w apo ali eteria ,argotera mporo na tou balo plextor f/w?
Gary_Kokkin Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Όντως νομίζω ότι το παραέψαξα... αφού κουράστηκα με την πάρτη μου! Δεν αξίζει τόσο ψάξιμο αναλογικά με την αξία του... Δεν γνωρίζω γιατί δεν έγραφε "made in" ,εγώ δεν θα το έπαιρνα ,για το θέμα της εγγύησης και διαφοροποιήσεων ανά παρτίδα και εισαγωγέα όπως έχω εξηγήσει .Δικά σου είναι τα χρήματα,τα δίνεις όπου και όπως θες....
Gary_Kokkin Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 kati akoma otan tou patiso f/w apo ali eteria ,argotera mporo na tou balo plextor f/w? Aν είναι κλειδωμένο δηλ. αφορά παρτίδα για κάποιες χώρες (ή για χρήση ΟΕΜ),δεν θα δεκτεί άλλο firmware άλλης εταιρίας . Αν το, δεκτεί λογικά μπορείς να το ξαναγυρίσεις πίσω ,αλλά σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις γιατί θα θέλει ένα είδος μηδενισμού της μνήμης του drive-Οπότε σε κάθε περίπτωση επειδή χάνεις και την εγγύηση αν κάτι πάει στραβά αμα δεν είσαι σίγουρος μην το κάνεις...
Gary_Kokkin Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Κάτι ακόμα, ξέρει κανείς αν θα διαδωθούν τα Dvd-ram στο μέλλον? Να με ενδιαφέρει? http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=20425
Panahs Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Για ποια CD μιλας? Τι προβλημα εχουνε δηλαδη τα drives? Που το διαβασες αυτο το κουφο? To πρόβλημα είναι ότι όλα τα drives ενώ περνάνε τα error correction tests (cdrinfo.com) στα DVD με απόλυτη επιτυχία, έχουν κάποιο ψεγάδι στο error correction στα CDs. Για παράδειγμα το Asus E616A (http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=14997&PageId=2) ενώ έχει καλή απόδοση στο πρώτο test και εκπληκτική στο 3ο, στο 2ο (που όπως αναφέρει είναι και από τα πιο εύκολα) τα κάνει θάλασσα, σε αντίθεση με το δικό σου το Ε616P2 που τα πάει καλύτερα στο πρώτο τεστ, πιάνει άριστα στο δεύτερο ενώ και στο 3ο αποδίδει εξαιρετικά. Περνώντας τώρα στο καινούριο Plextor 130A, παρατηρείται το εξής: Ενώ οι επιδώσεις του στο DVD error correction είναι απλά τέλειες (http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=15285&PageId=3), στο cd error correction, στο πρώτο τεστ αποδίδει μέτρια, στο 2ο άριστα και στο 3ο τα κάνει θάλασσα, πράγμα απαράδεκτο για Plextor καθώς και για τα λεφτά που κοστίζει. Αυτά τα τεστ φυσικά μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα αμφισβητήσει και να υποστηρίξει ότι ποτέ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω πρόβλημα με κάποιο CD, όμως εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι αρκετά αντικειμενικά και γιατί όχι... και αξιόπιστα. Από την άλλη βέβαια είμαι και ψιλοάσχετος, οπότε μην με παρεξηγείς αν κάπου κάνω λάθος. Το συγκεκριμένο site είναι το καλύτερο πιστεύω στον τομέα του και τα συγκριτικά του στοιχεία τα μοναδικά (αντικειμενικά) που έχω βρει εγώ για να συμβουλευτώ. Άλλωστε και οι ίδιοι δηλώνουν ότι περίμεναν περισσότερα από τα συγκεκριμένα μοντέλα.
206CC Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 periergo... paratiro oti se ola ta test pou diabasa to px-130a ksekinaei apo 6x, giati to diko mou ksekinaei apo 4,4 gnorizei to logo kapios? mexrei kalodio tou alaksa. mipos na to dokimaso se alo slot?
Gary_Kokkin Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Aν δεν έχει πρόβλημα το drive ,έχει να κάνει με την σύνθεση και σύνδεση του ΗΥ σου ,και την ισχύ του ΗΥ (να γεμίζει το buffer του drive,για ν'αποδίδει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.