Προς το περιεχόμενο

DVD READER! Τις πρόσφατες εμπειρίες σας!

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προς αναζήτηση ενός γρήγορου, αξιόπιστου και κατά δυνατόν αθόρυβου DVD <<<READER>>> ζητάω τις πιο πρόσφατες εμπειρίες σας, σχετικά δηλαδή με μοντέλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά και αποκτήσατε πρόσφατα. Θέλω να αναφέρετε κάποιο θετικό και κάποιο αρνητικό που παρατηρήσατε στην συσκευή σας. Αν παρατηρήσατε μόνο θετικά ή μόνο αρνητικά θα είναι φυσικά δεκτό (αν και όχι ίσως τόσο αξιόπιστο κυρίως για τις θετικές περιπτώσεις) .

Επίσης μιας και μου ξεφτύλισαν το προηγούμενο topic που είχα ανοίξει, αυτή την φορά θα ζητήσω να μην γίνει καμία συζήτηση σχετικά την αξιοπιστία των εταιρειών και οτιδήποτε άλλο άσχετο. Όπως φυσικά και posts του τύπου: "Πάρε Plextor, είναι το καλύτερο!"

Για να δώσω το έναυσμα, ρίχνω στο τραπέζι μερικά μηχανάκια:

Liteon SOHD 16P9S, Plextor PX 130A, ASUS E616, Benq 1650. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο θέλετε.

Και μιας και έχουμε Πρωτοχρονιά, εύχομαι σε όλους ένα χαρούμενο έτος γεμάτο υγεία και σοφία.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εχεις δίκιο ,αλλά να κοιτάμε και τις "πρόσφατες" απαντήσεις "μέσα" στο θέμα ,για να μην γραφούν τα ίδια.

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=985198&postcount=5

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=985285&postcount=6

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=985317&postcount=9

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=989573&postcount=97

Δημοσ.

ena pragma mono, grigoro kai a3iopisto den poly pane mazi.

an brei to aopen 1648 pro (an 8ymame kala) parto para polh kalo kai grigoro, alios ta liteon/plextor 8a htan h epomenes mou epiloges :)

pantos mia bolta po cdrinfo.com kai cdfreaks.com 8a htan oti prepei.

Δημοσ.

Καλη χρονια σε ολους :)

Φιλε Panah: Ανακεφαλαιωνοντας ζητας ενα DVD-reader που να ειναι:

1) Γρηγορο προφανως και στο ριπαρισμα τιανιων.

2) Αξιοπιστο προφανως σε διαφορες μαρκες αλλα και σε γρατζουνισμενα δισκακια.

3) Αθορυβο, προφανως νομιζοντας οτι τα γρηγορα δεν ειναι και αθορυβα (οπως πχ τα σκουποειδη LITEON)

Κι ομως, υπαρχει ενα που εχει ακριβως αυτα τα 3 πολυ βασικα κατ'εμε χαρακτηριστικα που ζητας. Ειναι το ASUS 616P2 (πιο καινουργιο μοντελο ειναι το 616p3 και τελευταιο το 616PA το οποιο λεγεται οτι ειναι ακομη πιο αθορυβο).

Εγω θα σου πω τα εξης απο την εμπειρια μου με το 616P2:

-Ειναι απο τα γρηγοροτερα σε αναγνωση και ριπαρισμα ταινιων ειτε Dual ειτε Single Layer με μικρη διαφορα απο το Liteon το οποιο θεωρειται κορυφαιο σε ταχυτητες.

-Ειναι πολυ καλο με "δυσκολα" δισκακια, δε θα εχεις παραπονο ουτε εδω γιατι ειναι απο τα "γαιδουρια" στην κατηγορια. Βεβαια να ξερεις οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση παιζουν κι αλλα πραγματα οπως πχ η υπαρξη καινιουργιων κλειδωματων στις ταινιες που αχρηστευουν το DVD Decrypter (βγαζει error). Αυτο φυσικα ξεπερνιεται με το καταλληλο software, δεν ειναι του παροντος... Ριξε μια ματια στα ποστ του Zavlaka και θα βρεις της Παναγιας τα ματια για το συγκεκριμενο θεμα.

-Ειναι ΜΑΚΡΑΝ το ποιο αθορυβο drive που υπαρχει. Εχει ειδικο μηχανισμο για αυτο (quieTrack) που μειωνει δραστικα το vibration. Και πραγματι τα παει πολυ καλυτερα συγκριτικα με αλλα drives που εχω δοκιμασει. Μαλιστα το συγκεκριμενο drive χρησιμοποιειται απο αρκετους σαν αντικαταστατης του drive του επιτραπεζιου player του σαλονιου. Απλουστατα γιατι ειναι το πιο αθορυβο...

-Προσθεσε σε αυτα τα παραπανω την πραγματικα αριστη λειτουργια του σε ξεπερασμα κλειδωμενων games, και θα εχεις το καλυτερο drive ολων...

Το οτι ειναι U-DMA 5 (ΑΤΑ 100) σε αντιθεση με τα περισσοτερα αλλα οπτικα drives (ολα ειναι μολις U-DMA 2) δε το βαζω στα ουσιαστικα πλεονεκτηματα, μιας που θεωρω πως ενα DVD drive ταχυτητας x16 υπερκαλυπτεται απο το U-DMA 2.

Ενω μπορω να βρω μειονεκτιματα σε οποιαδηποτε αλλη συσκευη εχω, ειλικρινα το μονο μειονεκτιμα που βρισκω στο ASUS ειναι πως δεν υποστηριζει DVD-RAM, αν και ακομη κι αυτο το συμπεριλαβανε στο καινουργιο 616PA!

Α, επισης, δεν εχει υποδοχη ακουστικων για Audio CD μπροστα... Λες κι εχω χρησιμοποιησει ποτε αυτη την επιλογη των παλιοτερων drives... :lol:

Αυτα, ελπιζω να σε καλυψα, ο,τι αλλο θες εδω ειμαι.

Δημοσ.

Να συμπληρώσω στις αναλυτικές πληροφορίες σου,ότι τα νεώτερα μοντέλα δεν σημαίνει ότι είναι πάντα καλύτερα.

-Κάπου έχω διαβάσει ότι ASUS 616P3 δεν είναι καλό ,και γενικά η Asus τελευταία δείχνει στα προιόντα της,ότι κυκλοφορεί παρόμοια μοντέλα,σαν παραλλαγή με λιγότερες ή περισσότερες λειτουργίες ,απευθυνόμενη ειδικά σε ορισμένες αγορές ,άσχετα αν μερικά καταλήγουν και στην χώρα μας.

Και δώ θα πρέπει να προσέξει κανείς από ποιόν εισαγωγέα είναι ,διότι τα θεωρητικά καλά είναι made in Taiwan,τα πιό δεύτερα σε ποιότητα, Kίνας ,και ο ένας από τους δύο "αντιπροσώπους" της Αsus στην Ελλάδα ,έχει οικονομικά προβλήματα και μάλλον θα γίνουν αλλαγές,και για να μην υπάρχει προβλημα με τη εγγύηση.

Δημοσ.
ena pragma mono, grigoro kai a3iopisto den poly pane mazi.

Μπορεί να έχεις δίκιο, απλά λέγοντας το αυτό, εννοώ ότι ψάχνουμε την χρυσή τομή. Τhx πάντως για τα 2 links, θα τα τσεκάρω (αν και νομίζω στο ένα κάτι έχω δει).

Όσο για σένα qspock, σε ευχαριστώ ρε παλικάρι! Εσύ ξεπέρασες τις προσδοκίες μου με το post σου! Ψήνομαι πολύ για το Asus. Πιστεύω είναι κοντά στην χρυσή τoμή. Έχω διαβάσει και κάποια review και είναι πολύ θετικά, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ αυτό, όπως και το τελευταίο Plextor, έχουν πολύ καλή απόδοση στο error correction με τα DVD, είναι μέτρια με τα cd...

Και εκεί που ψηνόμασταν, έρχεται ο Gary_Kokkin ανάβει το γκριλ και μας καίει! Τι είναι αυτό ρε gary? Και πώς τα ξεχωρίζουμε δηλαδή? Πάμε στο Πλαίσιο και ζητάμε Asus από Taiwan? Καλύτερα να περιμένουμε δηλαδή? Παίζει να πάω μέσα στην βδομάδα Στουρνάρη για να πάρω, γιαυτό κάηκα τώρα...

Δημοσ.

Μάλλον αστειεύεσαι ,γιατί τόσο δύσκολο είναι να δείς στο κουτί το "made in" ?

Αν είναι και πάρεις ΟΕΜ (που γενικά δεν συνιστώ "τα χύμα") έχει αυτοκόλλητη "σκληρή" ταπέλα πάνω στο drive με το μοντέλο κλπ πληροφορίες.

Πρόσεξε όμως το "Πλαίσιο" πάντα έκανε,και κάνει δικές του εισαγωγές στα Αsus ,και δίνει 1 έτος εγγύηση, αντί 3 ετη του κατασκευαστή, αν το παρεις από κατάστημα που συνεργάζεται με τους επίσημους "αντιπροσώπους" (Πουλιάδη και Ιντερσετ),που υπόψην αναμένονται να γίνουν αλλαγές από αρχές του έτους...

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=709&Nav_Section_Id=27&Catalog_Id=1&Product_Id=50887&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Καθώς η φωτό το δείχνει να είναι retail ,μέσα θα γράφει σχετικά με την εγγύηση ,αλλά έχω δεί τελευταία τα προιόντα Αsus στην αγορά,να εισάγονται από Αsus Italia ,και δεν ξέρω τι "παίζει" ....καθώς συνήθως εγγύηση 1 έτος,δίνουν και όλοι οι άλλοι που κάνουν δικές τους εισαγωγές,παράνομα βέβαια σε σχέση με την ΕΕ που ορίζει το λιγότερο 2 ετη εγγύηση στα προιόντα πληροφορικής.

Θα μου πείς βέβαια τα 20-30ε που κοστίζει ένα DVD-ROM δεν είναι πολλά ,για να μην ρισκάρει κανείς ,αλλά αν μας γίνει συνείδηση τι ψωνίζουμε και το απαιτούμε με τα χρήματά μας ,δεν θα μας κοροιδευουν στο να παιρνουμε ολοκληρωμένα προιόντα και υπηρεσίες όπως αξίζει στον κόπο απόκτησης των χρημάτων μας.

Δημοσ.
Όσο για σένα qspock, σε ευχαριστώ ρε παλικάρι! Εσύ ξεπέρασες τις προσδοκίες μου με το post σου! Ψήνομαι πολύ για το Asus. Πιστεύω είναι κοντά στην χρυσή τoμή. Έχω διαβάσει και κάποια review και είναι πολύ θετικά, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ αυτό, όπως και το τελευταίο Plextor, έχουν πολύ καλή απόδοση στο error correction με τα DVD, είναι μέτρια με τα cd...

No problem, αφου το εχω το ριμαδι γιατι να μην πω τις εντυπωσεις μου? ;)

Δε τιθεται θεμα χρυσης τομης, δηλαδη πχ του στυλ ακουγεται λιγο οταν παιζει και ριπαρει καλουτσικα ουτως ωστε να μην ακουγεται πολυ.

Αυτο που συμβαινει ειναι οταν πχ ριπαρει DVD να γκαζωνει και να ακουγεται (και παλι μη φανταστεις LITEON), κι οταν παιζει DVD να "αντιλαμβανεται" οτι δε χρειαζεται μεγαλη ταχυτητα κι απο μονο του παιζει τελειως μα τελειως αθορυβα! Κυριολεκτω, στα DVD οταν παιζει δεν ακους απολυτως τιποτα. Αυτο μπορεις να το διασταυρωσεις κι απο αλλα forums οπου εχει αναφερθει. Γι αυτο και το χρησιμοποιησαν για αντικαταστατη του χαλασμενου dec-player τους. Και μη νομιζεις οτι δυμβυβαζεται στην ταχυτητα, εχω χτυπησει σε dual layer πρεσσαριστο ακομη και χ15 ταχυτητα! Για να κλεισουμε με το θεμα του θορυβου, παλιοτερα συχνα πυκνα ανοιγα το utilaki του Nero, το Nero drive speed που μειωνει ταχυτητα για να μην ακουγονται τα drives και να παιξω κανα mp3 απο αυτα. Εχω να το ανοιξω αυτο το πραγμα απο τοτε που περασα το Asus στο PC...

Αυτο που λες για τα CD και την ποιοτητα μη το δινεις καμια σημασια, το drive δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα με cd και γρατζουνισμενα/ταλαιπωρημενα CD. Το εχω δοκιμασει με διαφορα, ειναι εγγυηση. Αν δε σου διαβαζει CD, εχει προβλημα το CD 100%.

Εγω το ειχα παρει απο πλαισιο, ουτε κοιταξα χωρα παραγωγης ουτε τιποτα. Θα το επαιρνα σε OEM αν ειχαν αλλα το φερνανε μονο σε κουτι με τα υπολοιπα αχρηστα μεσα.

*Το τελευταιο μοντελο λεγεται ASUS DVD-E616A, οχι ASUS DVD-E616PA.

Δημοσ.

Σχεδόν κανένα DVD-ROM 2ετίας δεν κάνει πια θόρυβο κατά την αναπαραγωγή DVD διότι και η ταχύτητα είναι standard στα 1x ορισμένη από τους players.

Μόνο στο ripping όλα πολύ εχουν ενα θόρυβο ,άλλα περισσότερο,άλλα λιγότερο,ανάλογα και την κατάσταση του δίσκου και τον ΗΥ (αν ζορίζεται στην επεξεργασία) σε συνδιασμό από την ρύθμιση hardware του drive-Πχ όταν τα Liteon αναγνωρίζουν πιό γρήγορα τα δισκάκια και αρχίζουν το ripp από 8χ και το διάβασμα CD από 24-32χ ,απότομα ,φυσικό είναι να γίνεται άμεσα αισθητό,και να νομίζει κανείς ότι κάνει θόρυβο παραπάνω.

Για τα μοντέλα Αsus μπορείς να κρίνεις από την παρακάτω αναφορά των firmware, την χρονική σειρά εμφάνισής τους ,στην διεθνή αγορά ,και όχι από τα διάφορα επίσημα site,διότι απευθύνονται σε ορισμένες αγορές.

http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=1&manufactor=6

Τέλος άλλο ΟEM αλλο Βulk -Tα Βulk είναι συνήθως σαν retail,με όλα τα παρελκόμενα ,αλλά χωρίς κουτί , με σηματάκι της εταιρίας στο tray ,και φθηνότερη τιμή ,ενώ τα ΟΕΜ έχουν ίδια φθηνή τιμή ,χωρίς πολλές φορές και πληροφορίες για τι μοντέλο είναι ακριβώς για αναβάθμιση fιrmware ,πόσο μάλλον να λέει "made in" ,και απευθύνονται σε ειδικά "πακέτα" φθηνών υπολογιστών, και μπορεί να έχουν και "κλείδωμα" στην δυνατότητα αναβαθμισης firmware, για λόγους marketing των εταιρίων που πουλάνε "πακέτα" HY.-Συνήθως τα ΟΕΜ είναι κατασκευής "τρεχα γύρευε" για να είναι φθηνιάρικα σ'όλα.

Δημοσ.

Re paidia kai sigegrimena qspock to asus e616a poy exeis einai kalo stis antigrafes on the fly apo dvd se dvd??? giati kiriws emena afto to thema me endiaferei. exw ena nec 3551 kai thelw ena arketa grigoro dvdrom(Den me endiaferei katholoy o thorivos) eite sto riparisma tainiwn eite sto na mporw na anrigrafw kai na pernaw dvd(monis h' diplis epistrosis) sto skliro. eixa to asus e616p3 kai to p1 kai to p1 tha mporoysa na pw oti hmouna efxaristimenos me ti taxitita toy. to oti to e616a exei 2mb buffer se dvdrom paizei katholoy rolo otan ta alla exoyn 256 kai 512kb?????? esi apo ti peira soy re file qspock ti exeis dei kai sto tomea antigrafis on the fly alla kai sto riparisma tainiwn?? kai gia na to xekleidwseis kai na mporei na diavazei akoma poio grigora thelei kanena firmware flasharisma apo tin idia tin asus????? sas eyxaristw poly gia tis apantiseis sas. kai kati allo otan paw sto episimo site tis asus gia na dw ti firmware versions exoyn vgei gia to asus e616a moy vgazei gia to e616p3 parolo poy toy lew na moy vgalei gia to e616a ti paizete edw re file????

Δημοσ.

Το drive που εχω εγω ειναι το ASUS DVD-E616P2.

Δεν κανω ουτε θεωρω ο,τι καλυτερο το on-the-fly recording, ειδικα σε DVD. Το καλυτερο ειναι πρωτα περασμα απο σκληρο. Δε μπορεις να ξερεις ποσο γρηγορα θα ριπαρει το drive σου το καθε δισκακι, γιατι αυτο παιζει παρα πολυ, αναλογα με τη μαρκα, την ποιοτητα εγγραφης του κλπ. Αρα οταν γραφεις με σταθερη ταχυτητα on the fly θα σου πεφτει το buffer τρις την ωρα, οταν θα ψιλοζοριζεται το reader. Και ολα ψιλοζοριζονται σε καποια σημεια.

Βεβαια, δε το συζηταμε αν εχεις ενα κλειδωμενο σε ripping drive τι παθαινεις...

Ωστοσο, επειδη εχει ξαναναφερθει εδω, καποια παιδια θελανε drive για να μην εχουν προβληματα με on the fly και το Asus τους καλυπτε πολυ καλα.

Τα Asus δεν εχουν riplock, τουλαχιστον οχι οπως πολλα αλλα. Γενικα ειναι απο τα γρηγοροτερα rippers. Θα μπορουσε να βγει καποιο hack firmware για να βελτιωσει την ταχυτητα στο διαβασμα αντεγραμενων, η οποια δεν ειναι η μεγιστη δυνατη (οπως πχ στα NEC με πειραγμενο firmware). Αλλα αφου δεν εχει βγει μεχρι τωρα, χλωμο.

Για firmware δες το link που αναφερει παραπανω ο Gary_Kokkin

Δημοσ.

To Plextor130A σύμφωνα με το cdrinfo.com είναι το τέλειο μηχανάκι όσον αφορά τα dvd. Όμως χάνει πολύ στα CDs.

Qspock είσαι τυχερος. Το 616P2 που έχεις είναι πολύ καλύτερο από το καινούριο, αφού υπερέχει σε όλες σχεδόν τις δοκιμές.Το μόνο καλό που έχει το καινούριο είναι ότι διαβάζει dvd- ram. Κι αυτό δηλαδή πόσο σημαντικό είναι? Παρόλα αυτά παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις...

Δημοσ.
To Plextor130A σύμφωνα με το cdrinfo.com είναι το τέλειο μηχανάκι όσον αφορά τα dvd. Όμως χάνει πολύ στα CDs.

Συγκεκριμένα το plextor PX130A δεν είναι τόσο καλό στο riping ταινιών.

Οσα δισκάκια είναι τανίες κλειδώνει την ταχύτητα ανάγνωσης στα 2x. Μετά απο το τελεταίο firmware update που βγήκε το σεπτέμβρη η ταχύτητες κλειδώνουν στα 4x. Που να χτυπιέστε δεν πάει παραπάνω.. Εγώ πάντως του πέρασα την έκδοση TANE και μου το μετέτρεψε σε BenQ

Περισσότερες Info σε αυτό το τόπικ:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=102220&highlight=PX-130A

Στην περίπτωση που το πάρεις θα μπορούσα να σου προτείνω αυτό

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=919628&postcount=18

το οποίο είναι κυριολεκτικά η καλύτερη λύση όλων. Απο τη μέρα που το δοκίμασα το διαβαστήρι δεν μασάει τίποτα. Διαβάζει απίστευτα γρήγορα. Αλλα νομίζω χάνεις εγγύηση.

Δεν ξέρω γενικότερα σε error correction και λοιπά τι κάνει, πάντως για riping με την κανονική έκδοση frmware δεν κάνει.:-|

Δημοσ.

afoy zhtas gnwmes:exw panw sto idio pc to asus 616p2,to plextor px 116a kai to nec 3500a

den lew kalo kai a8orybo to asus alla an to 8eleis gia monadiko dvd rom sto pc mazi me ena recorder den einai kalh epilogh.se pola cd-dvd den ta paei kala kai sto rip einai xelwna sxetika me to plextor px116a to opoio pisteyw einai to kalytero drive pou exei perasei apo ta xeria mou kai exw allaxei polla.spania den diavase kakhs poiothtas dvds opws princo kai me deyterh prospa8eia ta diavazei kai ayta.an to breis axizei opws kai topx 130a pou pisteyw 8a einai kai ayto poly kalo.alwste me tis times pou exoun twra ta drives den xaneis kai tipota na dokimaseis 1-2 gia na deis pio sou kanei

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...