Προς το περιεχόμενο

Καλώδιο USB ή infrared για σύνδεση κινητού με pc??

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα καινούργιο κινητό, και ψάχνω τρόπο να το συνδέσω με τον υπολογιστή. Το κινητό (Sony Ericsson k300i) ΔΕΝ είχε μέσα καλώδιο, οπότε μπήκα στη διαδικασία να αποφασίσω εγώ με ποιον τρόπο θα το συνδέσω.. Το κινητό μου δεν έχει bluetooth, οπότε υποθέτω ότι οι 2 λύσεις που υπάρχουν είναι είτε μέσω καλωδίου USB, είτε μέσω θύρας υπερύθρων..

Επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ θύρα υπερύθρων, ήθελα να μου πει κάποιος που έχει, επειδή υποθέτω ότι είναι πιο ακριβή απο ένα καλώδιο usb, οπότε να ξέρω αν αξίζει πραγματικά να αγοράσω..

1. Κατ'αρχάς υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων ανάμεσα στους 2 τρόπους που αναφέρω (καλώδιο VS infrared)?? Κι αν ναι, ποιο είναι πιο γρήγορο??

2. Υπάρχουν "διαφορετικές" θύρες υπερύθρων? Δηλαδή κάποια standards που να την κάνουν να δουλεύει μόνο με συγκεκριμένες συσκευές?? Ή οποιαδήποτε κι αν πάρω θα μπορεί να δουλέψει με οποιοδήποτε κινητό κι αν πάω να συνδέσω??

3. Εκτός απο κινητά υπάρχει καμιά άλλη περίπτωση στην οποία μπορεί να μου χρησιμεύσει??

4. Πόσο περίπου κοστίζουν?? Μην πάρω απο το πρώτο μαγαζί που θα ρωτήσω και μου πιάσουν τον πωπό..

5. Αν και ξέρω ότι μάλλον δεν γίνεται, I'll give it a shot.. Έχω σετ ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο, που παρόλο που δεν είναι γνωστή μάρκα (Typhoon), έχει στον πομπό ένα κουμπάκι, που το πατάς και συγχρονίζει/συντονίζει τις 2 ασύρματες συσκευές, για να μην υπάρξει πρόβλημα να "παρεμβληθεί" καμιά άλλη ασύρματη συσκευή του σπιτιού. Μήηηηηηπως υπάρχει κανένας τρόπος να χρησιμοποιήσω αυτό τον πομπό για να κάνω τη δουλειά μου?? (έχω και ασύρματα ακουστικά για το στερεοφωνικό, αλλά εκεί το αποκλείω)..

Δημοσ.

1.Δε ξερω αν υπαρχει διαφορα ταχυτητας.Αλλα αν υπαρχει θα ειναι αμελητεα για τα μικρα αρχειακια που θα ανταλλαζεις με το Κ300 σου.

2.Δεν υπαρχουν "διαφορετικες" θυρες υπερυθρων.Δουλευουν με ολα τα κινητα.

3.Σε συσκευες που επικοινωνουν με θυρα υπερυθρων.πχ τηλεχειρηστηριο

4.Θυρες υπερυθρων με 17 ευρω απο e-shop.Γενικα κυμαινονται απο 20 εως 25 ευρω.

5.Δε γινεται!

Αγορασε θυρα υπερυθρων διοτι αν αλλαξεις κινητο θα μπορεσεις παλι να το χρησιμοποιεις.Ενω αν παρεις USB καλωδιο και το επομενο κινητο σου δεν ειναι SonyEricsson θα σου μεινει το καλωδιο.

Δημοσ.

και γω σου προτείνω να πάρεις Συσκευή υπερύθρων λόγω του ότι εαν αλλάξεις κινητό , θα αναγκαστείς να πάρεις καινούργιο καλώδιο (εαν αποφασισεις την αγορα του καλωδίου).

Πάντως εγώ , με το Κ700ι που έχω , πρώτα έψαξα τις ταχύτητες των προγραμμάτων (για καλωδιο) και τις σύγκρινα με τις αντίστοιχες των υπέρυθρων και αν θυμάμαι καλά η διαφορά ήταν ελάχιστη. Άλλωστε όταν έψαχνα εγώ γι αυτά , οι υπέρυθρες είχαν 50+ ενώ το καλώδιο 25 ... νομίζω!!

Ετσι αγόρασα Cable και είμαι μια χαρά... λόγω χρημάτων βασικά

Δημοσ.

Εγώ πήρα υπέρυθρες για το Samsung P510 της κοπέλας μου.

Η ταχύτητα είναι σκέτη απογοήτευση. Μιλάμε για να κάνεις dowload μερικά kb (20-30πχ) κάνει απο δύο λεπτά και πάνω. Μιλάμε για σπάσιμο νεύρων!

Σίγουρα η σύνδεση μέσω USB είναι σαφώς ανώτερη.

Δημοσ.

emena me kalodio usb ericsson ena arxeio ton 4MB kanei gyro sta 3 lepta...

Pantos gia mikra arxeia , ayta dld pou pio poly metaferontai apo kinito se kinito kanei elaxista deyterolepta. Se genikes grammes ego eimai arketa eyxaristimenos... Oi apofaseis dikies sou!

Δημοσ.

Paidia kai egw pantws pshfizw ypery8res dioti se allagh thlefwnou prepei na allazeis kai kalwdio.Mporei na argoune ligo alla sita thn poly xrhsh pou 8a kaneis!Apo to e-shop paraggeila prosfata me 17 eurw peripou.

Δημοσ.

Τι είναι 3 λεπτα μπροστά στην αιωνιότητα ???

Ενταξει ρε συ , δεν έχω βρει κάποιο γρηγορότερο πρόγραμμα , γιατί απο το πρόγραμμα εξαρτάται η ταχύτητα και όχι απο το καλώδιο!!

Εγώ πάντως δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα και το επόμενο κινητό μου μάλλον Sony θα ναι πάλι , οπότε το καλώδιο θα το χω

Δημοσ.

κ εγώ σου προτείνω Infra Red, ακριβώς λόγω της συμβατότητας με πολλά κινητά, συν το οτι παίρνεις και ένα βασικό software για την επικοινωνία με το κινητό σου.΄Αρκεί να μην έχεις win95 ή winMe, γιατί σίγουρα θα σε παιδέψουν.

Στο http://www.9volto.gr είχε πρόσφατα τις Mobile Action 620 με 15 ευρώπουλα, το οποίο είναι as low as it can get! Εγώ θα ψώνιζα απο εκεί, ζητώντας την επιλογή αν για κάποιο λόγο δεν "κατσουν" οι υπέρυθρες στο PC σου, να μπορέσεις να τις επιστρέψεις και να πάρεις καλώδιο.

Δημοσ.

h diafora sthn taxythta einai elaxisth apla yparxei diafora sth syskevh pou metaferei ta dedomena.

to kalwdio einai pio sigouro gia thn metafora twn dedomenwn kathws den parousiazei provlimata anagnwrhseis opws i irda i to bluetooth.

Vevaia prepei na poume pws to kalwdio sou menei enw thn irda mporeis na thn xrhsimopoihseis kai gia alles syskeves.

Δημοσ.

εγω ρίχνω αρνητική ψήφο στο Bluetooth .

1) Ακτινοβολία (τρελή μιλάμε!!)

2) Σχετικά χαμηλή ταχύτητα

3) Σχέση τιμής - απόδοσης ... ΧΑΛΙΑ!

Δημοσ.

είχα διαβάσει μία σχετική έρευνα για αυτά και γενικα΄ήταν αποτρεπτική απο χρήσεις bluetooth , τωρα ο καθένας βέβαια ότι θέλει κάνει.

Δικαίωμά του... :)

Δημοσ.

"είχα διαβάσει μία σχετική έρευνα για αυτά και γενικα΄ήταν αποτρεπτική απο χρήσεις bluetooth , τωρα ο καθένας βέβαια ότι θέλει κάνει."

Τζίμη, αν έχεις χρόνο ποστάρεις κανένα λινκ με ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα. Αυτό πάει και για τα wi fi;

D'alessandro, παιχτούρα μάγκα μου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...