leomar_7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Καλως ορισα στο insomnia!Λοιπον θελω τα φωτα σας!Αγορασα χθες μια εξωτερικη tv tuner (Avermedia tvbox9) και θελω να μου πειτε -αν γνωριζετε βεβαιως!-πως μπορω να κανω εγγραφη απ τα καναλια στο pc.Σημειωνω οτι ειναι καρτα plug & play και δε συνοδευοταν απο κανενα cd.
Dark_son20 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 den mporeis extos an sindeseis me TV-in stin karta grafikon sou kai kaneis capture apo ekei...
ahristos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Χε! Στην αρχή νόμιζα ότι ο Dark_son20 κάνει πλάκα... Αλλά η tvbox9 δεν είναι tuner γιά υπολογιστη, απλώς tuner με έξοδο vga γιά να μετατρέπει την οθόνη του υπολογιστή σε τηλεόραση. Σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει είτε να έχει η κάρτα γραφικών σου είσοδο video (να είναι vivo δηλαδή ή all wonder για ATI) ή να αγοράσεις μιά κάρτα σύλληψης. Στη δεύτερη περίπτωση το κόστος θα είναι περίπου 30 EURO (μιλάμε γιά εσωτερική κάρτα PCI) και αξίζει τον κόπο, αφού και η φθηνότερη κάρτα σύλληψης video ξεπερνάει σε ποιότητα τις ενσωματωμένες στις κάρτες γραφικών (εχω την AverDVD EZMaker και την τροφοδοτώ με video από την τηλεόραση ή από τον δορυφορικό δέκτη, ανάλογη περίπτωση με τη δικιά σου δηλαδή). Και στις δυό περιπτώσεις θα χρησιμοποιήσεις την έξοδο S-Video του tvbox9. Ελπίζω να είχε το καλώδιο που το συνδέεις και βγάζει S-Video/Component YPbPr γιατί άν βγάζει από το ίδιο βύσμα και τα δύο αυτά είδη σήματος θα δυσκολευτείς να βρεις άλλο.
leomar_7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 ahristos φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!σημερα ειδα το post σου λογω του οτι ελειπα.θα δοκιμασω τις συμβουλες σου σημερα το απογευμα και αυριο μεχρι το μεσημερι θα εχεις τα αποτελεσματα.
Anexann Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Άντε να δούμε τα αποτελέσματα γιατί είμαι και εγώ μεταξύ της διαδικασίας αγοράς ενός εκ των tvbox 7 και 9. Στην Αγγλία είχα το αρχαίο πια αλλά κλασικό επίσης AverTV και είμουν πολύ ευχαριστημένος για αυτό και συνεχίζω να προτιμώ την εταιρία. Κάτι που ήθελα να σε ρωτήσω leomar_7 είναι αν παίζει το teletext με εσωτερική κεραία.
leomar_7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 anexann παιζει το teletext αλλα οι χαρακτηρες ειναι κατι μεταξυ σε ρωσικα και greeknglish....Θα προσπαθησω να δω τι γινεται και με αυτο το θεμα.
Anexann Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Το έχεις συνδέσει με εσωτερική ή εξωτερική κεραία. Αν είναι εσωτερική κοίτα μήπως μπορείς να πιάσεις καλύτερα το κανάλι που έχει teletext για να φτιάξει το τι διαβάζεις... Ελπίζω να οφείλεται εκεί το πρόβλημα και όχι στη μη υποστήριξη ελληνικού teletext.
leomar_7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 anexann την εχω συνδεσει με εξωτερικη κεραια και η ληψη ειναι αψογη.πεντακαθαρα τα πιανει σχεδον ολα τα καναλια.το θεμα ομως ειναι οτι στο teletext εχει και ελληνικους χαρακτηρες εκτος απο αυτους που σου ειπα πριν.το ψ το ξ το δ για παραδειγμα τα δειχνει.μερικες φορες δειχνει και ολοκληρες ελληνικες λεξεις οποτε δε ξερω τι πραγματικα συμβαινει....
Johndos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Παιδιά, αν δε κάνω λάθος, στο TV Box 9, που έχω κι εγώ, η μόνη έξοδος εικόνας που έχει είναι η VGA. Όλα τα άλλα είναι είσοδοι...
xalara87 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 οntos kai ego auto eblepa kai paraxeneutika diavazontas ti sizitisi.... iparxi kalodio apo vga se kapia isodo tou AVERMEDIA AVERDVD ?
S2Katana Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 (εχω την AverDVD EZMaker και την τροφοδοτώ με video από την τηλεόραση ή από τον δορυφορικό δέκτη, ανάλογη περίπτωση με τη δικιά σου δηλαδή). Kαλησπερα.Επειδη εχω και εγω την ιδια και καμια φορα θελω να κανω capture απο tv, μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος?Tι αλλα εξαρτηματα χρειαζομαι?Απο τη μια πλευρα εχει usb/line in και απο την αλλη τεσσερα καλωδια(εικονα,2 ηχος,S-Video) τα οποια εγω τα εχω συνδεσει με scart για να κανω convert απο VHS-->Mpeg.Thanks
ahristos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Παιδιά, αν δε κάνω λάθος, στο TV Box 9, που έχω κι εγώ, η μόνη έξοδος εικόνας που έχει είναι η VGA. Όλα τα άλλα είναι είσοδοι... Λάθος μου. Ήλπιζα ότι θα έδινε και μιά αναλογική έξοδο στο s-video γιά να οδηγήσει και τίποτε άλλο εκτός από μόνιτορ ή βιντεοπροβολέα με είσοδο VGA. Κρίμα, έτσι δεν γίνεται τίποτα. οntos kai ego auto eblepa kai paraxeneutika diavazontas ti sizitisi....iparxi kalodio apo vga se kapia isodo tou AVERMEDIA AVERDVD ? Υπάρχουν μετατροπείς VGA to Composite αλλά η τιμή τους απ'όσο ξέρω ξεπερνάει αυτή μιάς κανονικής PCI κάρτας τηλεόρασης γιά υπολογιστή και δεν είναι και τόσο κομψή λύση... Επειδη εχω και εγω την ιδια και καμια φορα θελω να κανω capture απο tv, μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος?Tι αλλα εξαρτηματα χρειαζομαι?Απο τη μια πλευρα εχει usb/line in και απο την αλλη τεσσερα καλωδια(εικονα,2 ηχος,S-Video) τα οποια εγω τα εχω συνδεσει με scart για να κανω convert απο VHS-->Mpeg Αν εννοείς το TV Box 9 δεν το έχω (για αυτό μπερδεύτηκα παραπάνω :oops: ) Η AverDVD EZMaker που έχω, έχει δύο εισόδους βίντεο και τίποτε άλλο. 1. Είσοδος composite που την συνδέω στο scart της τηλεόρασης (το κίτρινο βύσμα/καλώδιο) Οι τηλεοράσεις δεν δίνουν έξοδο s-video γιά αυτό και χρησιμοποιώ αυτή την είσοδο για σύλληψη από τηλεόραση ή βίντεο VHS. 2. Είσοδος s-video. Σε αυτή συνδέω τον δορυφορικό δέκτη και μπορούν να συνδεθούν και άλλες πηγές υψηλής ποιότητας όπως τα βίντεο Super VHS και μερικές αναλογικές κάμερες. Ο ήχος δεν συνδέεται καθόλου εδω. Πάει κατευθείαν στο Line-In της κάρτας ήχου.
ahristos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Παιδιά, αν δε κάνω λάθος, στο TV Box 9, που έχω κι εγώ, η μόνη έξοδος εικόνας που έχει είναι η VGA. Όλα τα άλλα είναι είσοδοι... Λάθος μου. Ήλπιζα ότι θα έδινε και μιά αναλογική έξοδο στο s-video γιά να οδηγήσει και τίποτε άλλο εκτός από μόνιτορ ή βιντεοπροβολέα με είσοδο VGA. Κρίμα, έτσι δεν γίνεται τίποτα. οntos kai ego auto eblepa kai paraxeneutika diavazontas ti sizitisi....iparxi kalodio apo vga se kapia isodo tou AVERMEDIA AVERDVD ? Υπάρχουν μετατροπείς VGA to Composite αλλά η τιμή τους απ'όσο ξέρω ξεπερνάει αυτή μιάς κανονικής PCI κάρτας τηλεόρασης γιά υπολογιστή και δεν είναι και τόσο κομψή λύση... Επειδη εχω και εγω την ιδια και καμια φορα θελω να κανω capture απο tv, μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος?Tι αλλα εξαρτηματα χρειαζομαι?Απο τη μια πλευρα εχει usb/line in και απο την αλλη τεσσερα καλωδια(εικονα,2 ηχος,S-Video) τα οποια εγω τα εχω συνδεσει με scart για να κανω convert απο VHS-->Mpeg Αν εννοείς το TV Box 9 δεν το έχω (για αυτό μπερδεύτηκα παραπάνω :oops: ) Η AverDVD EZMaker που έχω, έχει δύο εισόδους βίντεο και τίποτε άλλο. 1. Είσοδος composite που την συνδέω στο scart της τηλεόρασης (το κίτρινο βύσμα/καλώδιο) Οι τηλεοράσεις δεν δίνουν έξοδο s-video γιά αυτό και χρησιμοποιώ αυτή την είσοδο για σύλληψη από τηλεόραση ή βίντεο VHS. 2. Είσοδος s-video. Σε αυτή συνδέω τον δορυφορικό δέκτη και μπορούν να συνδεθούν και άλλες πηγές υψηλής ποιότητας όπως τα βίντεο Super VHS και μερικές αναλογικές κάμερες. Ο ήχος δεν συνδέεται καθόλου εδω. Πάει κατευθείαν στο Line-In της κάρτας ήχου. EDIT: Α κατάλαβα S2Katana Έχεις το DVD EZMaker USB 2.0 Είναι τελείως άλλη περίπτωση από το DVD EZMaker PCI που έχω εγώ. Το δοκίμασες σε VHS μετατροπη;.Τα περισσότερα προγράμματα σύλληψης δεν θα το αναγνωρίσουν, οπότε θα πρέπει να περιοριστείς σε αυτό που σου δίνει που μάλλον είναι από τα χειρότερα :?
S2Katana Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Αν εννοείς το TV Box 9 δεν το έχω (για αυτό μπερδεύτηκα παραπάνω :oops: ) Η AverDVD EZMaker που έχω' date=' έχει δύο εισόδους βίντεο και τίποτε άλλο. 1. Είσοδος composite που την συνδέω στο scart της τηλεόρασης (το κίτρινο βύσμα/καλώδιο) Οι τηλεοράσεις δεν δίνουν έξοδο s-video γιά αυτό και χρησιμοποιώ αυτή την είσοδο για σύλληψη από τηλεόραση ή βίντεο VHS. 2. Είσοδος s-video. Σε αυτή συνδέω τον δορυφορικό δέκτη και μπορούν να συνδεθούν και άλλες πηγές υψηλής ποιότητας όπως τα βίντεο Super VHS και μερικές αναλογικές κάμερες. Ο ήχος δεν συνδέεται καθόλου εδω. Πάει κατευθείαν στο Line-In της κάρτας ήχου. EDIT: Α κατάλαβα [b']S2Katana[/b] Έχεις το DVD EZMaker USB 2.0 Είναι τελείως άλλη περίπτωση από το DVD EZMaker PCI που έχω εγώ. Το δοκίμασες σε VHS μετατροπη;.Τα περισσότερα προγράμματα σύλληψης δεν θα το αναγνωρίσουν, οπότε θα πρέπει να περιοριστείς σε αυτό που σου δίνει που μάλλον είναι από τα χειρότερα :? Ναι, το DVD EZMaker USB 2.0 εχω.Σε maximum quality δινει καλα αποτελεσματα σε μετατροπη VHS.Βεβαια οπως λες το πραγραμμα του ειναι χαλι.Το Νero μολις παει να το δει κρασαρει!Το θεμα ειναι οτι εχει 2 ''θηλυκα'' βυσματα για ηχο και ενα ''θηλυκο'' για video, το ιδιο και η tv!Καμια ιδεα?
ahristos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Δεν θέλει ιδέα, καλώδιο θέλει... Θα πάρεις ένα καλώδιο που έχει αρσενικά RCA και από τις δυό μεριές και θα τα συνδέσεις. Ένα με ενάμισι EURO κάνουν στα μαγαζιά ηλεκτρονικών. Κόκκινο το δεξί κανάλι ήχου, μαύρο ή άσπρο το αριστερό και κίτρινο το βίντεο. Μέχρι τώρα πως τα βάζεις; Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια περισσεύματα έχεις από κανένα στερεοφωνικό που πιθανώς να έχεις. Δεκαετίες τώρα έχω μαζέψει πολλά τέτοια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.