paschalia Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Εδω ειναι η λιστα του cine.gr για το ποιες ταινιες θεωρουνται κλασσικες κ εδω ειναι αυτες του Rotten Tomatoes . +φωνειτε ? :φωνειτε ? Ποια θα ηταν η δικη σας λιστα ? * (εδω ειναι 25 ταινιες που επιλεχτηκαν για το 2005 σαν κλασσικες ολων των εποχων απο το National Film Preservation Board . = o Kaizer μιλαει για αυτη την λιστα .)
KaizerSoze Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Tou cine.gr profanws einai gia to peos,o kathe syntaktis grafei oti tourthei.Den mpika kan ston kopo na koitaxw me ti epixeirhmata thewroun klassiko to "H theia apo to Sikago" to 2o den exei kamia sxesi,an empaines ston kopo na diavaseis to keimenaki einai apla 25 "paragwges" pou prostethikan fetos stin lista tou Kongressou gia "tainies" me kapoia aisthitiki/kallitexniki/kati-allo-epidrasi
paschalia Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Mη κολλας σε μια ταινια που ειναι απο τον ελληνικο κινηματογραφο και μη κολλας στο οτι ειναι απο το cine.gr ( Απορω πως δεν ανεφερες την αλλη ταινια που εχει σαν κλασσικη ελληνικη... κ 2ον απο ολες αυτες ωρε Καιζερ στην Θεια απ'το Σικαγο κολλησες..? ) Οσο για το δευτερο λινκ , εχμ.. γιεπ δεν το κοιταξα.. , θα βαλω αλλη λιστα .
dim_b Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Ας αφήσουμε την Θεία από το Σικάγο (ίσως όντως να υπάρχουν κάποιοι που την θεωρούν κλασσική ). Γιά το 9 ½ Weeks τι έχετε να πείτε; Ιδού και τα επιχειρήματα... Το να υποστηρίξω ότι οι 9 ½ Weeks είναι μία κλασσική ταινία θα ήταν μία κίνηση που θα έπληττε ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία μου και την ευαίσθητη σινεφιλική καρδούλα του Σαρλά, η οποία ήδη δοκιμάστηκε σφόδρα όταν επέλεξα να κατατάξω το Pulp Fiction στα κλασσικά φιλμ. Θα μου πείτε γιατί ασχολούμαι με την εν λόγω ταινία από την στιγμή που όχι μόνο δεν την θεωρώ κλασσική, δεν την θεωρώ καν μία καλή ταινία? Γιατί λοιπόν? Διότι ήμουν έφηβη κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 80 και τελικά ίσως στʼ αλήθεια οι 9 1/2 εβδομάδες να υπήρξαν μία κλασσική ταινία για αυτούς που ήταν έφηβοι όταν πρωτοβγήκε στις αίθουσες. Τρέμω στην ιδέα ότι σε 20 χρόνια κάποιοι μπορεί να θεωρούν κλασσική ταινία το Scary Movie...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Tou cine.gr profanws einai gia to peos,o kathe syntaktis grafei oti tourthei.[...] Kaizer, ούτε καν ο κάθε συντάκτης γράφει ό,τι του'ρθει. Μία (1) κυρία είναι, η οποία γράφει ό,τι της έρθει... [...] Γιά το 9 ½ Weeks[/i'] τι έχετε να πείτε; [...] Ό,τι έχω να πω και για το Annie: Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα- πως σου ήρθε να γράψεις για την Annie;- είναι σχεδόν προφανής. Έχω μία κόρη τεσσάρων ετών που επιμένει να βλέπουμε την ταινία μία φορά την ημέρα. Κάτι σαν μακροχρόνια αντιβίωση. Κάθε βραδάκι - θέλω δεν θέλω- σιγοψιθυρίζω το Tomorrow, μην σας πω ότι ψιλοχορεύω και το I donʼt need anything but you, την χορευτική ρουτίνα του τέλους. Έμαθα να μʼ αρέσει αν και ειλικρινά η ταινία δεν αντέχει σε σκληρή κριτική. Μετά τούτου, ουδέν σχόλιο... Even crucifixion would be a waste of effort.
dim_b Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Η πλάκα είναι ότι η εν λόγω κυρία νοιώθει "ενοχές" που επέλεξε το Pulp Fiction Στην πυρά μαζί με την κορούλα της
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 [...]Στην πυρά μαζί με την κορούλα της Έτσι' date=' έτσι . Μάζεψε καμιά 25αριά ταινίες, οι περισσότερες προ του 1955 (για να δείξουμε ότι έχουμε και κουλτούρα) και τις πλασάρει ως κλασσικές. Εντυπωσιακό για τους αδαείς, δεν λέω, αλλά από ουσία το [b']απόλυτο μηδέν[/b]*. * ήτοι -273.15 °C ...
paschalia Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Ωραια. Προφανως η εν λογω λιστα σας κανει να βριζετε την μοιρα σας γιατι δεν γεννηθηκατε στο Σουλι - θα ειχατε και μια προιστορια αν θελατε να πηδηξετε απο κανα πυργο Αθηνων..- . Και ερχεται η προταση . Γιατι δεν γραφετε - κατοπιν συνενοησεως - μια λιστα με τις ταινιες που θεωρειτε οτι ειναι κλασσικα αριστουργηματα ? Που ξερετε ? Μπορει αυτη η λιστα να σκασει μυτη καποια στιγμη σε κανα περιοδικο.. (λεμε τωρα ) .
marios1957 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Πασχαλίτσα,ώρες ώρες μου θυμίζεις το "ο μη εστί μεθ' ημών,καθ' ημών εστί...".
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 [...'] "ο μη εστί μεθ' ημών,καθ' ημών εστί...". Το γούγλισα και... Ο μη ων μετ' εμού κατ' εμού εστί και ο μη συνάγων μετ' εμού σκορπίζει (Ματθ. 21/ιβ: 30). Και νόμιζα ότι είναι Απόστολος Παύλος - αλλά είναι ευαγγέλιο παρακαλώ!!! :-|
KaizerSoze Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Re paidia ti sizitame,epixeirima tou styl: "Einai klassiki i X malakia tis Julia Roberts giati otan tin eida taxa me ton Niko poutan wraio paidi san ton Benjamin Bratt pou taxe me tin Julia Roberts" einai isaxio "O megalyteros paiktis olwn twn epoxwn einai o Zagorakis giati otan dialega omada pige ston PAOK"(na elege toulaxiston autos me ta megalytera @@...)
paschalia Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2006 Μαριε1957 κανεις λαθος . Δεν εννοω , ουτε λεω κατι αλλο περαν αυτου που γραφω . Και το νοημα του ποστ ηταν να συνοψισω οτι εγραψαν οι : Kαιζερ , paredwse , dim_b και να προτεινω να γραψουν την δικη τους λιστα . Τωρα που ειδες οτι προσπαθω να τους υποχρεωσω να συμφωνησουν μαζι μου.. , εφοσον δεν με βλεπω να εχω παρει καμια στανταρ θεση.. δε ξερω. Το διαβαζω ξανα κ ξανα αλλα αυτη την ρημαδα θεση δεν την βρισκω , θα'ναι καλα κρυμμενη..
especial Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Στην κοπέλα ταιριάζει ο τίτλος μιας ταινίας από το υπέροχο top 10 της: "The big sleep"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.