Προς το περιεχόμενο

terror x crew

cb79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aν πρόσεχες λίγο περισσότερο αυτά που έγραψα παραπάνω ίσως και να μην με κούραζες να γράψω αυτό το post για επεξηγήσεις...

Στην τελευταία προτασή μου στο προηγούμενο post έγραψα: "...Οπότε φασίστες, ναζιστές, χουντικοί, ακροδεξιοί, εθνικιστές, θρησκόληπτοι, πατριδοκάπηλοι, στρατόκαβλοι και άλλα συναφή για μένα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τα υπόλοιπα σκατά....."

Δεν είπα πουθενά ότι είναι το ίδιο και ότι δεν έχουν διαφορές, είπα "για μένα", εγώ αυθαίρετα (έχω το δικαίωμα πιστεύω) τους θεωρώ όλους το ίδιο, δηλαδή σκατά. Όπως κι εσύ έχεις το δικαίωμα να θεωρήσεις όλους τους "κομμουνιστες σταλινικους,ληστοσυμμοριτες,αναρχοαυτονομους,,ψευτοπροοδευτικους κτλ" σκατά. Άποψή μου και άποψή σου.

Καλό είναι να διαβάζουμε καλύτερα τα γραφόμενα του άλλου και να μην κάνουμε ειρωνικά σχόλια. Όσο για το αν έχω "δικαίωμα λόγου" να γράψω την άποψή μου για ένα θέμα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάθε φορά να ζητάω την άδειά σου.

Άλλο ένα topic που βγήκαμε εκτός...

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Darkson ο καθενας -οταν του αρεσει ενα ειδος μουσικης - ακουει πολλα τραγουδια - τραγουδιστες - συγκροτηματα πριν καταληξει στα ποια του αρεσουν κ του καθονται καλα κ ποια οχι .

Οποτε , ναι .

Θ'ακουγα κι'αυτους και θα τους σουταρα κατοπιν .

Btw η ιδεολογια μου και τα ''πολιτικα φρονηματα μου'' δεν ειναι προιον αναζητησης αλλα ανατροφης .

Τουτεστιν οτι δεν ειμαι προσκολλημενη σε αυτη την ιδεολογια για να βρω μια καποια ταυτοτητα , αλλα γιατι πολυ απλα ετσι μεγαλωσα .

Τωρα , αν καποιοι -δεν αναφερομαι μονο στον hugelacky- θεωρουν οτι το να εισαι βασιλικος -χουντικος - ''φασιστας'' ειναι σκατα , δικαιωμα τους .

Ειλικρινα , δεν με αγγιζει στο ελαχιστο η γνωμη αυτη .

Οπως κι'αυτους δεν τους αγγιζει η δικια μου γνωμη για πασης φυσεως αλλων ιδεολογιων ατομα .

Δημοσ.

Σαν να λέμε παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις τι λες, αλλά μιας και έτσι το έμαθες γιατί να αλλάξεις. ΟΚ. Χαίρομαι να το ακούω αυτό, φανερώνει το νοητικό επίπεδο του "αντιδεξιού χώρου" (που για μένα μιας και το έφερε η κουβέντα είναι το ίδιο και το αυτό με τους ληστοσυμμορίτες, τα κουμμούνια και τους ...κοπρολάγνους)

Δημοσ.

Εγω σκέφτηκα να ποσταρω τη γνώμη μου αναλυτικά για το ελληνικό χιπ-χοπ του οποίου τα βήματα είχα παρακολουθήσει στην αρχή του αλλα βλέπω πως το τόπικ αυτό είναι του στύλ:

"πείτε μου -κατι- για να σας τονίσω πως το -κάτι- αυτό το απορρίπτω μετα βδελυγμίας επειδή είμαι πχ θεούσα"

Εν πάση περιπτώση δε νομίζω πως οι ΤXC είχαν ιδιαίτερη πολιτική γνώμη και άποψη, με σκοπό να δημιουργήσουν "αιχμηρό χιπ-χοπ" πέταγαν μεσα διάφορα χωρίς να πιστευω πως τα εννοούν ή τα καταλαβαίνουν ("ώρες ώρες φέρνω στο νού μου το μηχάλη και μού'ρχεται να σπάσω ενός μπάτσου το κεφάλι"), εμένα μου άρεσαν, είχα αγοράσει και άλμπουμ τους επειδή πιστευω πως ΜΟΥΣΙΚΑ μαζί με τα Ημισκούμπρια είχαν να δώσουν κάτι καινούριο και πρωτοποριακό.

Και τα 2 αυτά συγκροτήματα νομίζω έχασαν την φρεσκάδα τους μετα απο 3-4 χρόνια απο την έναρξή τους και αναγκάστικαν να αναμασήσουν την ίδια τους τη δουλειά.

Το χιπ-χοπ χρησιμοποιήθηκε σαν μέσο για αριστερκίστικες (?) και ολίγον τι μίζερες ιδέες μέσω των active-member και των παραγώγών τους οι οποίοι αν και ποτέ δεν μου κίνησαν το ενδιαφέρον νοηματικά είχαν τουλάχιστον μια ενδιαφέρουσα πορεία (οι AM τουλάχιστον) και σε ζωντανή εμφάνιση που τους είχα δεί ήταν πολύ καλοί και τα έδωσαν όλα.

Απο το 96-97 που έγινε γνωστό το ελληνικό χιπ-χοπ νομίζω ελάχιστα βήματα προς τα μπροστά έχουν γίνει, μάλλον έχει πέσει σε ένα τέλμα όπως και σχεδόν όλη η ελληνική μοιυσική.

Δημοσ.

ontopic (sxedon) to hip hop pagosmios einai stasimo kai dialiete BB sinithos oi stixomithies milane gia ta booty pou kouniounte kai tpt allo....isa isa komatakia gia na xtipane ta club...

palies epoxes Afrika Bambaataa still einai apla pia "ksexasmeni" istoria tou hip hop

Δημοσ.
Εν πάση περιπτώση δε νομίζω πως οι ΤXC είχαν ιδιαίτερη πολιτική γνώμη και άποψη, με σκοπό να δημιουργήσουν "αιχμηρό χιπ-χοπ" πέταγαν μεσα διάφορα χωρίς να πιστευω πως τα εννοούν ή τα καταλαβαίνουν ("ώρες ώρες φέρνω στο νού μου το μηχάλη και μού'ρχεται να σπάσω ενός μπάτσου το κεφάλι"),

νομιζω κανεις λαθος..

ο συγκεκριμενος στιχος με τον μιχαλη αναφερεται σε περιστατικο που 16χρονος ειχε σκοτωθει απο μπατσο...ς

και πιστευω στους στιχους των TXC μπορει καποιος να βρει πολλα...εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα προσεγμενοι και προσφερουν αφθονη τροφη για σκεψη..

Σαν να λέμε παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις τι λες, αλλά μιας και έτσι το έμαθες γιατί να αλλάξεις. ΟΚ. Χαίρομαι να το ακούω αυτό, φανερώνει το νοητικό επίπεδο του "αντιδεξιού χώρου" (που για μένα μιας και το έφερε η κουβέντα είναι το ίδιο και το αυτό με τους ληστοσυμμορίτες, τα κουμμούνια και τους ...κοπρολάγνους)

απο ενα ποστ γενικευεις και βγαζεις και αποφαση για τη νοημοσυνη του "αντιδεξιου χωρου", και εκτος απο αυτο λες και εσυ οτι ειναι "το ιδιο και το αυτο με... " .. δηλαδη ουσιαστικα κανεις και εσυ το ιδιο λαθος που κατηγορεις τον νταρκ..[εκτος αν το εννουσες ειρωνικα, τοτε παω πασο].

Προσωπικα πιστευω οτι ""...Οπότε φασίστες, ναζιστές, χουντικοί, ακροδεξιοί, εθνικιστές, θρησκόληπτοι, πατριδοκάπηλοι, στρατόκαβλοι " σαν εννοιες μπορει να εχουν διαφορες, με καποιες ομοιοτητες, ολοι τους ομως μου προκαλουν αηδια... οπως εξισου αηδια μου προκαλουν οι "αριστεροι",οι κκεδες και οι ψευτοαναρχοβανδαλοχουλιγκαν.

Παντως ενδιαφερον θα'χε να μου πεις εσυ τι ειναι ο φασισμος και σε τι ακριβως συμφωνεις με αυτον..

"Δεξιοι κ αριστεροι, τωρα χαθειτε απο μπροστα μου... "

;)

Δημοσ.
nick[']

"Δεξιοι κ αριστεροι' date=' τωρα χαθειτε απο μπροστα μου... "

;)[/quote']

...dexioi kai aristeroi, dexia kai aristera mou... :wink:

o stixos me ton mixalh anaferetai ston kalteza, poli megalo thema eixe ginei otan dialithikan gia to an i ideologia kai oi stixoi pou egrafan stis arxes toys exefrazan h aplws ekanan kales rimes, mallon dikaiwmenos vgike o xontros pou elege apo tin arxi allo na ta grafeis kai allo na ta zeis kai na ta pisteyeis.

i lexi fasismos ta teleftea xronia exai xeheilwsei, thelw na tous thewrw patriwtes kai oxi fasistes, i vraveysi apo ton voridi megali malakia, tespa ta prwta xronia twn txc den boroun na svisoun me tpt , ektos tis mousikhs ethesan kai tis vaseis gia thn elliniki graf scene.

sxetika me to paron kai to mellon tis ellinikhs hip hop skinis, fexe mou kai glistrisa, otan vlepeis live me ypo, kata, mhde kai loipa epirhmmata...

Δημοσ.
nick[']νομιζω κανεις λαθος..

ο συγκεκριμενος στιχος με τον μιχαλη αναφερεται σε περιστατικο που 16χρονος ειχε σκοτωθει απο μπατσο...ς

και πιστευω στους στιχους των TXC μπορει καποιος να βρει πολλα...εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα προσεγμενοι και προσφερουν αφθονη τροφη για σκεψη..

απο ενα ποστ γενικευεις και βγαζεις και αποφαση για τη νοημοσυνη του "αντιδεξιου χωρου"' date=' και εκτος απο αυτο λες και εσυ οτι ειναι "το ιδιο και το αυτο με... " .. δηλαδη ουσιαστικα κανεις και εσυ το ιδιο λαθος που κατηγορεις τον νταρκ..[εκτος αν το εννουσες ειρωνικα, τοτε παω πασο'].

Προσωπικα πιστευω οτι ""...Οπότε φασίστες, ναζιστές, χουντικοί, ακροδεξιοί, εθνικιστές, θρησκόληπτοι, πατριδοκάπηλοι, στρατόκαβλοι " σαν εννοιες μπορει να εχουν διαφορες, με καποιες ομοιοτητες, ολοι τους ομως μου προκαλουν αηδια... οπως εξισου αηδια μου προκαλουν οι "αριστεροι",οι κκεδες και οι ψευτοαναρχοβανδαλοχουλιγκαν.

Παντως ενδιαφερον θα'χε να μου πεις εσυ τι ειναι ο φασισμος και σε τι ακριβως συμφωνεις με αυτον..

"Δεξιοι κ αριστεροι, τωρα χαθειτε απο μπροστα μου... "

;)

Σα να έχουμε ξεφύγει μου φαίνεται... :)

Λυπάμαι που σας το χαλάω, αλλά εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για ανταλλαγή πολιτικών απόψεων. :)

Δημοσ.
o stixos me ton mixalh anaferetai ston kalteza, poli megalo thema eixe ginei otan dialithikan gia to an i ideologia kai oi stixoi pou egrafan stis arxes toys exefrazan h aplws ekanan kales rimes, mallon dikaiwmenos vgike o xontros pou elege apo tin arxi allo na ta grafeis kai allo na ta zeis kai na ta pisteyeis.

ναι στον καλτεζα αναφερομουν...

δικαιωμενος ο χοντρος, απο που κ ως που, μηπως αυτος τα ζει κ τα πιστευει ?? χμμ. παραμυθι μου φαινεται πουλαει.. ;)

τεσπα, οι στιχοι στις αρχες πιστευω οτι τους εξεφραζαν, αυτο το συναισθημα μου δινουν , δεν ηταν απλα καλες ριμες, ηταν καλες ριμες με πολλα μυνηματα[ακομα και αν καποια απο τα μυνηματα και τις σκεψεις που κρυβοντουσαν στους στιχους τους δεν ηταν τοσο "θελημενα" δεν εχει σημασια, ειναι μουσικη που σε βαζει να σκεφτεις {emena toylaxiston} ]

Tωρα απο που και ως που αλλαξαν ιδεολογια και το πως εγινε αυτη η αλλαγη πλευσης παραμενει μυστηριο , κ το πιο πιθανον ειναι να παραμεινει..

Το ελληνικο χιπχοπ δυσκολα πιστευω θα βγαλει κατι καλυτερo απο τους TXC...

Γενικως χιπχοπ ακουω σπανια πλεον, οταν ακουγα ακουγα κυριως ξενο , εκει υπαρχουν αρκετα διαμαντια , κ εννοειται σε θεμα flow+παραγωγης αρκετα πιο μπροστα οι περισσοτεροι ... οποτε οι χιπχοπαδες καλυτερα να προσανατολιστειτε εκει ... Under the ground, Over the sky...

;)

Sorry gia to offtopic, prospathisa na to mpaloso kapos :S :D

Δημοσ.

o xontros borei na poulaei paramythi kai borei na exei kanei kai tis pousties tou alla to tempo paramenei idio apo tin arxi mexri twra, kai me poli kales xenes synergasies teleftea

gia ta stixourgika twn txc, sto 1o ep o artemis itan 18 xronwn kai o efthimis ligo megaliteros, alliws ta vlepeis ta pragmata se afti tin ilikia, anyway, perasmena megalia...

to pio kontino stous txc gia mena einai oi deadlock, kai apo stixo kai apo thorivo

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι TXC απλά είναι ότι καλύτερο πέρασε από το ελληνικό hiphop το οποίο κυριολεκτικά έχει σβήσει... Όπως ειπώθηκε και παραπάνω στα τραγούδια τους υπάρχουν πολλές αντιφάσεις. Παρόλαυτα είναι κορυφή...

Όσο για τον <<Μιχάλη>> είναι ο πιο ξεφτιλισμένος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ... Είναι απλά ένας ακόμα κομμουνιστής στα λόγια που πουλάει όμως τα DVD του 40 Ευρώ...

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

με λιγα λογια.... οι txc ειναι απλα εθνικιστες

οποιος λεει οτι ειναι φασιστες ειναι ασχετος & ανοητος & βλακεντιος

Δημοσ.
με λιγα λογια.... οι txc ειναι απλα εθνικιστες

οποιος λεει οτι ειναι φασιστες ειναι ασχετος & ανοητος & βλακεντιος

Πλέον δεν είναι TXC , είναι Α-Ε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...