Προς το περιεχόμενο

Έκανα FORMAT αλλά έμεινε ο φάκελος Program files γεμάτος

jkont

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί συμβαίνει αυτό ;

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία των Windows είναι καινούρια . Πέρασα τα πάντα (οδηγούς κλπ) από την αρχή , δεν υπήρχε τίποτα . Τα έγγραφα , η προσθαφαίρεση προγραμμάτων κενά.Μόνο ο φάκελος Program files είχε τα παλιά μου στοιχεία μέσα χωρίς όμως να είναι όμως καταχωρημένα στη registry (άλλα τρέχανε κι άλλα όχι).

Πρέπει να κάνω κάποια καθαρότερη εγκατάσταση;

Δημοσ.

Μάλλον τα "πέρασες πάνω απο τα παλιά" που λένε..

Πρέπει να επιλέξεις να φορμάρεις τον δίσκο κατα την εκίνηση του φορμάτ, μόλις βάλεις το cd των windows δηλαδή.

Δημοσ.
Γιατί συμβαίνει αυτό ;

Είσαι σίγουρος ότι έκανες φορμάτ;

Εχω την εντύπωση ότι έβαλες το cd καθώς έτρεχες τα windows και έκανες εγκατάσταση από εκεί. Τότε μάλλον δεν έχεις κάνει φορμάτ. Ξαναέκανες εγκατάσταση και προφανός αναβάθμιση,οπότε και κράτησε και ότι είχες.

Δημοσ.
οπότε και κράτησε και ότι είχες.
ναι αλλα γιατι λεει οτι " Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία των Windows είναι καινούρια " ;
Δημοσ.
ναι αλλα γιατι λεει οτι " Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία των Windows είναι καινούρια " ;

Γιατί επαναφέρει την registry και τις άλλες ρυθμίσεις των win στο αρχικό. Όπως και τα user accounts όπως και πολλά άλλα. Δεν διαγράφει όμως τον φάκελο των program files. :smile:

Δημοσ.

:grin:

Γιατί είπαμε ότι αν έκανε την διαδικασία όπως περιέγραψα παραπάνω τότε δεν έκανε φορμάτ αλλά αναβάθμιση. Εκεί δεν σβήνει τυχόν αρχεία που έχεις αλλά ξαναπαιρνάει τα windows από την αρχή. Ετσι έχεις καινούργια windows και κρατάς τα αρχεία σου. Το προγράμματα όμως που είχες τα κρατάει και αυτά στο φάκελο program files αλλά όπως καταλαβαίνεις αν δεν τα ξαναεγκατασήσεις τα περισότερα δεν δουλεύουν απλά. :grin:

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Πάντως τους λογαριασμούς χρήστη δεν μου έχει κρατήσει τους παλιούς αλλά δημιούργησα καινούριους.

Δημοσ.

Ακριβώς Mithrandir . Έκανα boot από CD και όλα γίνανε σαν να έκανα FORMAT .

Μόνο που θα ξέχασα κάποια εντολή .

Τώρα στον υπολογιστή μου μόνο ο φάκελος WINDOWS είναι καινούριος και η registry ;

Δημοσ.
Ακριβώς Mithrandir . Έκανα boot από CD και όλα γίνανε σαν να έκανα FORMAT .

Μόνο που θα ξέχασα κάποια εντολή .

Τώρα στον υπολογιστή μου μόνο ο φάκελος WINDOWS είναι καινούριος και η registry ;

Και οι λογαριασμοί χρηστών, καποια απο τα documents and settings, και τυχόν κρυπτογραφημένα αρχεία,και και και..

Ξαναβάλε το cd των xp και στο σημείο που θα σε ρωτήσει σε ποιο drive να τα εγκαταστήσει πρόσεξε διότι έχεις επιλογή να φορμάρεις αυτό το drive.

Δημοσ.

ακριβως αυτο! και επισης μπορείς αν θελεις μιας και εισαι εκει, να κοψεις τον δίσκο σε 2 κομμάτια, οπου ο ένας να ειναι τα windows & programs και ο αλλος τα δεδομένα σου, ωστε αν πειραχτει το λειτουργικο να μη χασεις τα παντα.

Αυτο το κανεις επιλεγοντας DELETE PARTITION, και μετά κανεις 2 καινούρια με το μέγεθος που εσύ θες. Γνωμη μου ειναι δώσε τουλάχιστον 10gb στο partition του λειτουργικού, και ακομα περισσότερο αν παίζεις παιχνίδια μιας και ζητάνε πολύ χωρο!

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω 2 partition στο 1 τα program και το άλλο τα windows και θέλω να κάνω format στο partition με τα windows και να διατηρήσω τα προγράμματα αλλα δεν ξέρω αν θα τα αναγνωρίζει μετά το format

αν όχι τι πρέπει να κάνω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...