Προς το περιεχόμενο

W550i και sms 60 χαρακτήρων

lalanis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πριν μια εβδομάδα το συγκεκριμένο τηλ. και έχω πρόβλημα με τα sms.Παρακάτω παραθέτω το mail που έστειλα στην ericsson και να κάποιος αντμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα ή έχει κάποια ιδέα τον ευχαριστώ πολύ:

''Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όσον αφορά την γραφή και αποστολή sms στο W550i το οποίο αγόρασα πριν μια εβδομάδα.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ενώ έχω κάνει τις ρυθμίσεις σωστά, δηλ: Μη ενεργοί εθνικοί χαρακτήρες, Γλώσσα Ελληνικά, Μεγ. αριθμός sms, και ελληνικό Τ9 το ανώτερο που μπορώ να στείλω σε μήνυμα είναι 60 χαρακτήρες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι με τις παραπάνω ρυθμίσεις προεπιλεγμένες στέλνονται 60 χαρακτήρες, άμα όμως ξαναεπιλέξω μία από τις επιλογές σε κάθε νέο sms π.χ ξαναπατήσω μη ενεργούς εθνικούς χαρακτήρες το κινητό γράφει κεφαλαία, με Τ9 και 160 χαρακτήρες, δηλ. δεν υπάρχει πρόβλημα...

Μετά από επίσκεψη στο service point της Καλαμάτας για το συγκεκριμένο πρόβλημα μου δόθηκε η απάντηση ότι δεν υπάρχει καμία ανωμαλία και ότι είναι λογικό να γράφει μέχρι 60 χαρακτήρες. Το γεγονός αυτό το θεωρώ αδιανόητο αφού είμαι χρήστης κινητών της εταιρίας σας πάνω από 3 χρόνια και το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν το αντιμετώπισα ποτέ. Επίσης σε πάνω από 15 κινητά Κ750i και W800 γνωστών μου, τα οποία είναι σχεδόν ίδια με το W550i σε μενού και software δεν υπάρχει πουθενά αντίστοιχο πρόβλημα με τα sms. Σε διάφορα fora στο internet βρήκα και άλλους κατόχους του κινητού με το ίδιο πρόβλημα, οπότε θα σας παρακαλούσα σε κάποια επίσημη απάντηση για το ζήτημα στο οποίο αναφέρομαι προκειμένου να βρεθεί λύση σύντομα.

Σας ευχαριστώ πολύ, καλές γιορτές! ''

Δημοσ.

Δηλαδη με τις επιλογες σου γραφει με μικρα γραμματα και μεχρι 60 χαρακτηρες, ενω αν ξαναεπιλεξεις καποια απο τις επιλογες γραφει με κεφαλαια και 160 χαρακτηρες;

Με μικρα γραμματα, ειναι λογικο να ειναι μεχρι 60 οι χαρακτηρες, ομως αν καταλαβα καλα, το προβλημα ειναι οτι προεπιλεγει μονο του τα μικρα γραμματα (και αρα στελνει μεχρι 60 χαρακτηρες);

Δημοσ.

Όλα τα SE έτσι είναι. Συγκεκριμένα αν επιλέξεις "Γλωσσα εισαγωγής: Ελληνικά" μπορείς να γράψεις μέχρι 60chars. Aν επιλέξεις "Γλώσσα εισαγωγής: Τυπικό abc" τότε πας μέχρι όσο πάει ο editor κάθε κινητού, αλλα όντως είναι 160chars/sms. Το τυπικό abc ουσιαστικά είναι ο τρόπος που γράφαν παλιά τα SE , και θέλει λίγο χρόνο να το συνηθίσεις.

To "γλώσσα εισαγωγής" θα το βρεις εκεί που γράφεις το sms στις επιλογές.

Δημοσ.

sto se t630, kai emena to T9 egrafe mikra kai mexri 70chars/sms, mexri poy epeleksa na grafei me kefalaia (apenergopoiontas tous pezous xarakthres) kai apo tote douleuei kanonika to T9 me kefalaia kai limit stous 160chars/sms

Δημοσ.
Δηλαδη με τις επιλογες σου γραφει με μικρα γραμματα και μεχρι 60 χαρακτηρες' date=' ενω αν ξαναεπιλεξεις καποια απο τις επιλογες γραφει με κεφαλαια και 160 χαρακτηρες;

Με μικρα γραμματα, ειναι λογικο να ειναι μεχρι 60 οι χαρακτηρες, ομως αν καταλαβα καλα, το προβλημα ειναι οτι προεπιλεγει μονο του τα μικρα γραμματα (και αρα στελνει μεχρι 60 χαρακτηρες);[/quote']

Πολύ σωστά....Αλλά και κεφαλαία να επιλέξω να γράψω πάλι 60 χαρακτήρες γράφει, και μάλιστα τονίζει τα κεφαλαία(!!!!).

Έκανα αναβάθμιση, και αναβάθμιση με format όπου σβήστηκαν όλα, αλλά το πρόβλημα παραμένει....

Σχεδόν σίγουρα πρόκειται για bug...

Δημοσ.

Παιδιά, δεν θυμάμαι ποιό ακριβώς μοντέλο είχε ένας γνωστός μου, μάλλον Panasonic, στο οποίο οι διαθέσιμοι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ χαρακτήρες για το 1 sms ήταν 2χ160=320!!!!!!!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ????? Και όμως ισχύει! Δεν το πίστευα εως ότου πήρα ο ίδιος το κινητό του και έγραψα ένα μήνυμα με 320 χαρακτήρες (βαρέθηκα να πληκτρολογώ αρλούμπες για να γεμίσει....) και το έστειλα στο κινητό μου, σαν 1 μήνυμα πάντα...Και φυσικά έπαθα την πλάκα μου όταν το διάβασα αυτούσιο στο δικό μου κινητό....

Δημοσ.
Παιδιά, δεν θυμάμαι ποιό ακριβώς μοντέλο είχε ένας γνωστός μου, μάλλον Panasonic, στο οποίο οι διαθέσιμοι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ χαρακτήρες για το 1 sms ήταν 2χ160=320!!!!!!!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ????? Και όμως ισχύει! Δεν το πίστευα εως ότου πήρα ο ίδιος το κινητό του και έγραψα ένα μήνυμα με 320 χαρακτήρες (βαρέθηκα να πληκτρολογώ αρλούμπες για να γεμίσει....) και το έστειλα στο κινητό μου, σαν 1 μήνυμα πάντα...Και φυσικά έπαθα την πλάκα μου όταν το διάβασα αυτούσιο στο δικό μου κινητό....

Ο φίλος σου όμως το χρεώθηκε διπλό. :wink:

Εσύ μπορεί να διάβασες ένα sms αλλα αποτελούνταν απο 2 κομμάτια ενωμένα. :grin:

Αντίστοιχο στο 3330 μεχρι και 3 μηνύματα κολλημένα, και ο άλλος το διάβαζε σαν ένα. Βασικά η λογική είναι οτι γράφεις/διαβάζεις μέχρι όσους χαρακτήρες μπορείς, αλλα το μήνυμα το χρεώνεσαι ανα 160χαρακτήρες.

Δημοσ.
Ο φίλος σου όμως το χρεώθηκε διπλό. :wink:

Εσύ μπορεί να διάβασες ένα sms αλλα αποτελούνταν απο 2 κομμάτια ενωμένα. :grin:

Αντίστοιχο στο 3330 μεχρι και 3 μηνύματα κολλημένα' date=' και ο άλλος το διάβαζε σαν ένα. Βασικά η λογική είναι οτι γράφεις/διαβάζεις μέχρι όσους χαρακτήρες μπορείς, αλλα το μήνυμα το χρεώνεσαι ανα 160χαρακτήρες.[/quote']

έτσι είναι και στο τ39 που έχω μπορείς να στείλεις μέχρι 6 sms σε ένα άλλα κάθε φορά που υπερβαίνει το φράγμα των 160 χαρακτήρων σου λέει ότι τώρα γράφεις το sms2, sms3, sms4 και λοιπά...

Το θέμα των 60 χαρακτήρων είναι φυσιολογικό γιατί οι χαρακτήρες είναι unicode και κάθε χαρακτήρας πιάνει περισσότερο χώρο στο κινητό. Το unicode σε εξηπερετεί όταν θες να μεταφέρεις τα μηνύματα από το κινητό σε pc που δεν υποστηρίζει τα ελληνικά σαν γλώσσα... Αν θες να γράφεις μέχρι 160 χαρακτήρες το γυρνάς σε abc χάνεις όμως το τ9. Εγώ πάντως σαν χρήστης se εδώ και πέντε χρόνια έχω συνηθίσει αυτόν τον τρόπο, σε νόκια δεν μπορώ να γράψω μήνυμα!!!

Δημοσ.
έτσι είναι και στο τ39 που έχω μπορείς να στείλεις μέχρι 6 sms σε ένα άλλα κάθε φορά που υπερβαίνει το φράγμα των 160 χαρακτήρων σου λέει ότι τώρα γράφεις το sms2' date=' sms3, sms4 και λοιπά...

Το θέμα των 60 χαρακτήρων είναι φυσιολογικό γιατί οι χαρακτήρες είναι unicode και κάθε χαρακτήρας πιάνει περισσότερο χώρο στο κινητό. Το unicode σε εξηπερετεί όταν θες να μεταφέρεις τα μηνύματα από το κινητό σε pc που δεν υποστηρίζει τα ελληνικά σαν γλώσσα... Αν θες να γράφεις μέχρι 160 χαρακτήρες το γυρνάς σε abc χάνεις όμως το τ9. Εγώ πάντως σαν χρήστης se εδώ και πέντε χρόνια έχω συνηθίσει αυτόν τον τρόπο, σε νόκια δεν μπορώ να γράψω μήνυμα!!![/quote']

Σε κανένα SE δεν είχα ποτέ πρόβλημα τα τελευτα΄'ια 3 χρόνια, ενώ ούτε τα W900,W800,K750 που είναι ταυτόχρονα στν αγορά με το W550 δεν έχουν αντίστοιχο πρόβλημα. Και όπως γράφω παραπάνω αν κάθε φορά απενεργοποιώ τους εθνικούς χαρακτήρες-παρότι ήδη απενεργοποιημένοι- το πρόβλημα λύνεται....

Οπότε κάτι άλλο φταίει, πιθανότατα στη συγκεκριμένη έκδοση...

Καλή χρονιά σε όλους!

Δημοσ.

Φίλε με το "Μη ενεργοί εθνικοί χαρακτήρες" θα έπρεπε να είσαι ΟΚ.

Τον τελευταίο χρόνο είχα 4 SE κινητά και δεν είχα πρόβλημα..

Παλιότερα είχα ρωτήσει στη SE για αυτό το πρόβλημα (για το κινητό μιας φίλης) και μου είχαν πει να απενεργοποιήσω τους "εθνικοί χαρακτήρες'.

Bug είναι, δυστυχώς περιμένεις να βγεί αναβάθμιση που θα το διορθώσει....

Καλή χρονιά...

Δημοσ.

Ρε παιδιά που είναι αυτή η επιλογή "εθνικοί χαρακτήρες"? έχω το κ700 και έχω το ίδιο πρόβλημα. Βέβαια αυτό το είχα και με το παλιό μου Τ29 γι'αυτό δεν έδωσα σημασία, νόμιζα ότι το έχουν όλα τα SE.Thanks

Δημοσ.

δεξί πλήκτρο: ΠΡΟΣΘΕΤΑ και προτελευταιο στη λίστα ειναι το "εθνικοί χαρακτήρες". τουλαχιστον στα V600 και K750 που βλέπω τωρα..

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό που λες MasterX και στο κ700. εκεί είναι η κατάσταση τηλεφώνου. Μήπως κάπου αλλού μέσα στο μενού? Πάντως εγω που έψαξα δεν το βρήκα!!!

Δημοσ.
Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό που λες MasterX και στο κ700. εκεί είναι η κατάσταση τηλεφώνου. Μήπως κάπου αλλού μέσα στο μενού? Πάντως εγω που έψαξα δεν το βρήκα!!!

Εκεί που γράφεις μήνυμα, δεξί πλήκτρο (Επιλογές), στο πρότελευταίο (Εθνικοί χαρακτ.) - Μη ενεργό. ;)

Δεν το ήξερα κι εγώ αυτό, ευτύχώς που είδα το topic γιατί είχα νευριάσει με το SE k700i μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...