Προς το περιεχόμενο

Το μελλον της θυρας pcmcia

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω επενδυσει σε καποιο εξαρτημα που μπαινει στο laptop στην θυρα pcmcia.

Συγκεκριμενα ειναι το vodafone mobile connect αλλα δεν νομιζω οτι αυτο εχει σημασια για την πιο κατω ερωτηση. Βεβαια για μενα εχει σημασια γιατι δεν μπορω να αντικαταστησω την συγκεκριμενη καρτα της voda με κατι αλλο. Δεν ειναι πχ ενα dvdrw σε pcmcia ωστε να πω οτι θα παρω ενα με usb.

Θελω να ρωτησω αν αυτη η θυρα θα υπαρχει και στα μελλοντικα laptops ή αν προκειται να αντικατασταθει με κατι αλλο. Αν εχει ακουστει κατι σχετικο.

Η θυρα αυτη απ' οσο ξερω ειναι πολυ παλια(την θυμαμαι απο τα χρονια της amiga αν δεν κανω λαθος) και δεν θα με ενδιεφερε το τι θα γινει αλλα δεν εχω ορεξη παλι να ξοδευω χρηματα για κατι που μολις αγορασα (card), διοτι σκεφτομαι το 2006 να αγορασω νεο laptop. Ουτε θελω να ζαλιζω την vodafone αν θα βγαλει νεα καρτα (ποτε?οταν μαζευτουν αρκετοι που θα εχουν νεα θυρα? κλπ).

Τι ξερετε για το μελλον της θυρας? Συμβατοτητα με την pcmcia θα υπαρξει?

Δημοσ.

Το μέλλον της θύρας, είναι ουσιαστικά η ExpressCard, τη οποία φοράνε τα Fujitsu Siemens (βλέπε AMILO A 1667) και "πατάει" πάνω σε PCI Express. Δεν είναι προς τα πίσω συμβατή με την PCMCIA και βγαίνει στα μεγέθη 34 και 54 όπου το 34 είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος αλλά παίρνει και κάρτες 54. Προς το παρόν η PCMCIA ζει και βασιλεύει (δεν έχω πετύχει πολλές Expresscards και οι περισσότεροι κατασκευαστές βάζουν PCMCIA Type II ακόμα), οπότε μη φοβάσαι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...