mjmj Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Θα συνδεσω μεσω θυρων ethernet, 2 pc σε ενα dsl modem/router. Το 1 pc θα ειναι το βασικο-ισχυρο-κύριο pc μου και το αλλο (2ο) ενα 'κατεβαστηρι' με χαμηλο επεξεργαστη και λοιπα χαρακτηριστικα. Θελω να ξερω αν υπαρχει καποιος τροπος/προγραμμα να δηλωσω προτεραιοτητες 'καπου', ωστε οταν θελω να σερφαρω στο internet με το βασικο pc και το κατεβαστηρι κατεβαζει στο φουλ (πχ 40kb για μια 384 dsl), να σερφαρω αξιοπρεπως χωρις να πρεπει να διακοψω(stop) τα downloads του 2ου pc. Βασικα και μια αλλη ερωτηση: αν διακοψω τα downloads, δεν χανω την σειρα μου, την αποκτηθεισα μεχρι εκεινη τη στιγμη ταχυτητα μου κλπ? Να πω επισης οτι συμφωνα με οσα μου ειπαν εδω στο insomnia σε αλλο τοπικ, δεν σκοπευω να κανω καποιου ειδους διαμοιρασμο internet αλλα απλως θα ριξω και τα 2 pcs στο ιδιο modem μεσω θυρων ethernet. Με ποιο τροπο μπορω να θεσω προτεραιοτητα στο 1o pc οταν αυτο ζητα προσβαση στο internet απο την ιδια dsl γραμμη?
spirosta Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Εαν το κάνεις ταυτό θα ανακαλύψεις ότι αν είσαι σε ψιλο πίτα dslam όχι μόνο δεν θα μπορείς να σερφάρεις αλλά ότι και προτεραιότητες να δώσεις και πάλι surfing γιοκ. Δυστυχώς εδώ στην ελλάδα τα πράματα είναι τραγικά και ιδιαίτερα στις 384 γραμμές. Το καλύτερο που ΄χεις να κάνεις. Που το κάνω και εγώ είναι να σταματάς τα download όποτε θέλεις surfing. Και επίσης οι προτεραιότητες λέγονται Quality of Services (QoS) και υπάρχει αντίστοιχο μενού στα router στο οποίο ρυθμίζεις IP και ports που χρειάζονται προγράμματα και δίνεις αντίστοιχες προτεραιότητες.
mjmj Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Καταλαβα. Ευκολη λυση δεν υπαρχει. Γιατι για προτεραιοτητες στο ιδιο pc εχω βρει ενα τρομερο προγραμματακι (cfosspeed νομιζω λεγεται), αλλα οχι για 2 διαφορετικα pcs.
georgeadams Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Θα πρέπει να υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα το ADSL Router σου. Για παράδειγμα, τα USRobotics 9105/9106 έχουν αυτή τη δυνατότητα μέσω της υπηρεσίας QoS (Quality Of Service) που διαθέτουν.
xpapias Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Αν δοκιμάσεις με το NetLimiter να ρίχνεις την ταχύτητα στον ένα υπολογιστή, λογικά θα ανεβαίνει η ταχύτητα στον άλλο. Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με...
georgeadams Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 ΟΚ, απλά, φαντάζομαι πως ήθελε να γίνεται αυτόματα...
mjmj Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 xpapias εστω κι ετσι, κι ας μην ειναι αυτοματο, ειναι μια λυση! Εξαλλου στο κατεβαστηρι θα μπαινω remotely οποτε ολα θα γινονται απο το pc μου. Δεν το ειχα σκεφτει. Σωστος! Δυο κλικ στο netlimiter και θα παιρνει το πανω χερι το βασικο pc.
random Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 στα torrent εγω δεν εχω προβλημα, να κανω εντελως exit στο bitcomet (ρυθμισμενο να συνεχιζει τα dl/up αμεσως με το open) ή να κανω κλικ στο Incoming limit checkbox του netlimiter και να περιορισω προσωρινα το "πνίξιμο". οταν θελω να σερφαρω άνετα. μολις απελευθερώσω το κατεβαστήρι, ξαναπιάνω αμεσως τις γνωστές (τραγικες λογω dslam) ταχύτητες. υστερα, το νεο Netlimiter, επιτρέπει απομακρυσμένο έλεγχο των λιμιτ ενος άλλου pc που εχει και αυτό netlimiter εγκατεστημενο. οποτε δεν χρειάζεται ουτε να ανοιξω RDP ή VNC προς το κατεβαστήρι. με edonkey που εχει αυτο το σύστημα με τις προτεραιοτητες, δεν ξερω τι παιζει. δεν το χρησιμοποιώ. Εχω ενεργοποιήσει το QOS στο speedtouch 510, αλλα με copy paste settings απο αλλο φορουμ, χωρις να πολυκαταλαβαινω τι έκανα, αλλα θεαματικη βελτίωση δεν είδα. Τα p2p ανοιγουν παρα πολλες socket, και με τις ελληνικες dsl πνιγόμαστε πάλι.
polaki Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2005 υστερα' date=' το νεο Netlimiter, επιτρέπει απομακρυσμένο έλεγχο των λιμιτ ενος άλλου pc που εχει και αυτό netlimiter εγκατεστημενο. οποτε δεν χρειάζεται ουτε να ανοιξω RDP ή VNC προς το κατεβαστήρι. [/quote'] Για ποια έκδοση λες? 2.06? Εχω την 1.3 και δεν το κάνει, τρεχω να κατεβάσω την καινούρια!! καλή φαση αυτό!!!!
FISHERMAN Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Εχω ενεργοποιήσει το QOS στο speedtouch 510, αλλα με copy paste settings απο αλλο φορουμ, χωρις να πολυκαταλαβαινω τι έκανα, αλλα θεαματικη βελτίωση δεν είδα. Τα p2p ανοιγουν παρα πολλες socket, και με τις ελληνικες dsl πνιγόμαστε πάλι. Εγώ έκανα το ίδιο με το τελευταίο firmware στο 510i με τις 10γραμμές ρυθμισούλες του zardoz και εχω πολύ καλές εντυπώσεις.2pc+xbox στο ρουτερ+2pc με wifi όλα αυτά να παίρνουν νετ και το καθένα να έχει την σειρά του.Πρώτη φορά κατεβάζω από ρ2ρ ή μιλάω skype και ταυτόχρονα κάνω άνετα σερφάρισμα στο νετ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.