Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με RAM

Giokos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά! :-)

Έχω ενα PC PIII στα 700 το οποίο παίρνει μνήμες 133 MHz (168 Pin). Είπα λοιπόν και εγώ να του δώσω λίγη μνήμη και έτσι πείρα μια Transcend 256 ΜΒ στα 133MHz.

Το πρόβλημα μου είναι όμως οτι όταν ανοίγει το PC και βρίσκεται εκεί που το BIOS κανεί check τα πάντα, ενώ λέει "extended SDRAM Passed" και την βλέπει κανονικά μετά στο τέλος λέει "error. extended ram failed at offset: 1A". Δεν ξέρω τι να κάνω..... :-? :-? :-? :-? :-?

Καμιά φορά το περνάει αυτό το στάδιο, είναι όλα ΟΚ και την ώρα που πάει να κάνει load τα windows (WIN 2000) κολλάει!!!!!! :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Τι μπορεί να φταίει??? :-| :-| :-| :-|

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! :-) :-) :-)

Δημοσ.

Φίλε μου επίσης χρόνια πολλά...

Το πρώτο -πιστεύω- που πρέπει να κάνεις είναι να τεστάρεις τις μνήμες με το memtest86. Αν δεν βγεί τίποτα από κεί μάλλον πρόκειται για ασυμβατότητα στις μπήμες. (Single sided μνήμες δεν δουλεύουν σωστά με double sided κλπ).

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε platanik.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν την αφήσω μόνη της, τότε το pc δέν ανοίγει καν. Ούτε το check του BIOS. :? :? :? :? :?

Δέν ξέρω τί να κάνω!!!! :-|

Δημοσ.

Φίλε μου έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Πήρα σήμερα από το Πλαίσιο 2 Transcend 128Mb PC133 και δεν τα βλέπει καθόλου. Το ένα το δοκίμασα σε αλλο PC και το είδε, το 2ο οχι. Με βλέπω το πρωί στο Πλαίσιο να τους λέω τα "κάλαντα"!

PIII στα 866MHz με μητρική ECS P6BAP-A+. Πρίν είχα 3x64Mb=192Mb (και ήταν όλα διαφορετικών εταιριών...)

Κανένας καμμία ιδέα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...