kleidokratwr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Έχω ένα δισκο IDE samsung SP1614N 160GB και μητρική QDI KuDoz 7 v.2.0 (με chipset VIA KT266A). Το πρόβλημα που έχω είναι ότι μου βλέπει τον δίσκο ως 127GB ενώ θα έπρεπε να τον βλέπει ως 149GB. Αυτά με windows xp pro με ενσωματωμένο sp1 και έβαλα εγώ και το sp2. Κοίταξα και στην διαχείριση δίσκων μήπως και έχει ξεχωριστά το άλλο κομμάτι του δίσκου αλλά δεν το έχει. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας απαντήσει. Ευχαριστώ. Δεν πειράζει θα πω και γω το δικό μου, πολύ πολύ να μου δώσουν καμιά trident :| Ο δίσκος σε τι είναι; fat32 ή Ntfs; 1)Αν είναι σε fat32 νομίζω δεν μπορεί να πάει παραπάνω απο 127Gb/partition, οπότε ή τον σπάς σε 2 partitions ή τον κάνεις Ntfs. 2)Αν είναι ntfs τότε θέλεις το Bigdriveenable ή κάποιο sp, αλλα απότι λες το έχεις, οπότε έλεγξε μήπως βρισκόμαστε στην περίπτωση 1.
giannhsg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Telos pantwn me ta polla gia na liksei to thema, file George! sinithos(ti sinithos diladi) otan kaneis egkatastasi xp me sp1 prepei na min exis provlima.. an pali ekanes egkatastasi xp xwris service pack katebase to service pack 2 na ise kalimenos.. an afou katebaseis to sp2 kai kaneis format ton disko afou prwta to egkatastiseis den ston dei pali pano apo 127/137gb, kanei ena bios update me diko sou risko mias kai den einai i eukoli lisi opos sou protinan pio pano.. an pali de ginei tipota agorazeis ena koutaki (ta perissotera ipostirizoun ews 200gb sklirous alla iparxoun kai alla pou ipostirizoun parapanw) eksoteriko to opio exei giro sta 30 euro.Se sindiasmo me sp1 h sp2 tha exeis olokliro to disko sou sti diathesi sou mias kai h sindesh tha einai usb. Den nomizo na min vris lisi me kapio apauta ta tria i kapion sindiasmo tous. Otan ola pane kala kai o diskos sou doulepsei opws itheles kane dwro k ston KWSN_Men merika koutakia trident apth xara sou :-P
giannhsg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 1)Αν είναι σε fat32 νομίζω δεν μπορεί να πάει παραπάνω απο 127Gb/partition, οπότε ή τον σπάς σε 2 partitions ή τον κάνεις Ntfs. ontos ginete kai auto alla de to anefera giati sinithos de protimame teties liseis para mono an de ginete tipota allo. oreos kleidokratwr! ena offtopic: h ipografi su, tragudi apo boysetsfire einai?
palawiaris Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Γιατί λέτε θέλει SP2 και μόνο δεν το καταλαβαίνω.Εμένα με SP1 πως είδε τον 200άρη μου;Βάλε το δισκάκι σου με το SP1 να ξεκινήσει όπως πας να κάνεις φορμάρισμα.Πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο το ΧΡ θα σου γράψει πόσα Giga βλέπει.Ίσως έχεις αφορμάριστη partition μέσα και δεν το βλέπει το XP.Αν και εκεί σου δείχνει 127 και έχεις Ntfs πας για φλασάρισμα του Bios και πιστεύω διορθώνεται το πρόβλημα με την αναβάθμιση.http://www.qdigrp.com/qdisite/bbs_eng/showtopic.asp?TOPIC_ID=21699&Forum_ID=2
Innersense Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Φίλε επειδή και εγώ έχω έναν 160WD πάνω σε QDI 9 Advance είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. 127 τον έβλεπε στο bios και μάλιστα τον formara στην αρχή με το Hirens Boot CD τόσο γιατί νόμιζα ότι δεν θα έβρισκα λύση. Όταν όμως είδα απο τα Disk managment των Windows XP (μιλαμε για PRΟ+SP2 ΠΑΝΤΑ!) να δείχνουν και τα υπόλειπα mb αχρησημοποίητα ανακάλυψα ότι μπορούσα απλούστατα να επιλέξω να τα χρησιμοποιώ απο εκεί με resize του δίσκου και ασε το Bios να λέει ότι θέλει! Μάλιστα ανησιχούσα στην αρχή μήπως είχα κανένα πρόβλημα (πχ πότε θα έβλεπε και πότε δεν θα έβλεπε τα περιεχόμενα που είχαν γραφτεί σε εκείνα τα επιπλέον GB ή ότιδήποτε άλλο) αλά τελικά εδώ και 8 μήνες που το έχω κάνει δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα! Just Do It!
giannhsg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Γιατί λέτε θέλει SP2 και μόνο δεν το καταλαβαίνω.Εμένα με SP1 πως είδε τον 200άρη μου;Βάλε το δισκάκι σου με το SP1 να ξεκινήσει όπως πας να κάνεις φορμάρισμα.Πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο το ΧΡ θα σου γράψει πόσα Giga βλέπει.Ίσως έχεις αφορμάριστη partition μέσα και δεν το βλέπει το XP.Αν και εκεί σου δείχνει 127 και έχεις Ntfs πας για φλασάρισμα του Bios και πιστεύω διορθώνεται το πρόβλημα με την αναβάθμιση.[url']http://www.qdigrp.com/qdisite/bbs_eng/showtopic.asp?TOPIC_ID=21699&Forum_ID=2[/url] file palawiaris, akrivos apo panw sou lew oti ousiastika kai mono sp1 na xeis linete to provlima.
damiano Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Πριν αρχίσετε να μοιράζετε τσίχλες (ούτε ένα μελομακάρονο μέρες που είναι??) για τέτοια προβλήματα όπως να μοιράσεις τις πιθανότητες (90-10) 2 πράγματα φταίνε. Να μην το βλέπει σωστά το bios ή/και το λειτουργικό. Ε, το λογικό δεν είναι να αρχίσεις απο το bios και να πας στο λειτουργικό? Γι' αυτό και ρώτησα αυτό πρώτο. Τώρα για το λειτουργικό με win2000 sp4 και winXP μπορείς να δείς κανόνικα όλο το μέγεθος και αν υπάρχει πρόβλημα λύνεται με το να κάνεις 2 partitions. Όποιος θέλει να βοήθησει ας πεί τη γνώμη του ακόμα και να διορθώσει αν κάποιος έχει λάθος, οι υπόλοιπο το κουβαδάκι τους και σε άλλη παραλία!!
pc_admin Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Χα χα τι αλλο θα ακουσω κανε format -αλλαξε motherboard , αλλαξε pc... Ρε σεις οταν εχεις ενα δισκο πχ 200 gb τι εχεις; 200.000.000.000 bytes η σε απλα ελληνικα 186 gb .Ναι μην παραξενευεστε μας πουλανε τους δισκους με τα δις bytes.αλλα οπως ξερουμε ενα kbyte δεν ειναι 1000 bytes αλλα 1024 ! Δηλαδη απο παλια μας κλεβουν στο ζυγι , οποτε ο δισκος σου ειναι μια χαρα απλα μπορεις να ελεγξεις αν χρισιμοποιειται ολος με δεξι κλικ στον υπολογιστη --- διαχειρηση --- διαχειρηση δισκων και θα δεις αν εχει καθολου free space (εγω εχω 200gb hd και τα xp τον βλεπουν 186gb η 200.000.000.000 bytes που ειναι σωστο)
palawiaris Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Α ρε μεγάλε είσαι και pc-Admin, διάβασε:μου βλέπει τον δίσκο ως 127GB ενώ θα έπρεπε να τον βλέπει ως 149GB γιατί είναι 160άρης
KWSN_Men Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Ego pali tha sou ksanaipenthimiso oti an sta xp pou tha valeisden iparxi ensomatomeno sp2 exeis 0 pithanotites na deis tous diskous sou panw apo 127gb. An to valeis meta opws ekane o filos mas' date=' xreiazese format stous diskous. Yparxei ena 10% na fteei kai h mhtrikh kai na thelei kapio bios update.. apo prosopikis peiras omws exw sklhro 250gb se motherboard pou agorastike prin 3me 4 xronia gia p4 s478 xoris na xreiasto bios update. Opws katalaveneis einai thema 90% litourgikou kai kamia fora 10% bios. Peri tou ti leei i maxtor emena de mou kegete karfi.. twra ean esi valeis xp xoris service packs kai sou dei ton disko olokliro epidi eixes diavasei kapote sti zoi su to pdf ths maxtor ego pao passo ;-)[/quote'] Ρωτάς πιο πάνω πως γίνεται να βλέπει από το BIOS τον δίσκο σαν 136GB ενώ θα έπρεπε να τον βλέπει όπως λες εσύ 127GB. Αν είχες κάνει τον κόπο να ρίξεις μια ματιά 30 δευτερολέπτων στο White Paper της Maxtor θα έβλεπες να λέει ότι το όριο για; το 28-bit addressing είναι 137.4GB οπότε και εξηγεί την απορία σου. Το ΚΤ266Α δεν υποστήριζε εγγενώς 48-bit addressing. Αν εσύ μιλάς με υποθέσεις επειδή κάποτε μια μητρική με socket 478 κάποτε υποστήριζε 48-bit addressing οπότε και η μήτρική του φίλου (άλλη μητρική, άλλος επεξεργαστής, διαφορετική πλατφόρμα!) θα δουλεύει με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα με 90% σιγουριά κιόλας, τι να πω, πήγαινε να πάρεις την θέση της Βίκης Παγιατάκη γιατί από μαντεψιές του αέρα καλά τα πας...
KWSN_Men Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Ευχαριστώ' date=' δεν τάξερα αυτά.Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως, είναι ότι ο δίσκος του φίλου μας (άστο το ΧΒΟΧ, θα ψάξω να βρώ αλλιώς άκρη) είναι 160 GB και όπως λέει "Στο BIOS τον βλέπει ως 136GB." Αν εγώ δεν θέλω να βάλω XP/sp2, αλλά 2000 ας πούμε, αφού όπως λες "i timi 127 mou leei klassiko sp2 provlima", τί κάνω;[/quote'] Χρειάζεσαι μητρική με chipset που υποστηρίζει LBA καθώς και SP 3 ή 4.
George! Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Ο δίσκος είναι σε ntfs. Πριν βάλω την QDI είχα μια SHUTTLE SPACEWALKER AK31 μητρική (η οποία κάηκε γι' αυτό και την άλλαξα) με το ίδιο chipset(KT 266A) και με win xp sp1 έβλεπε τον δίσκο μέσα στα windows 149GB. Ακόμη και χωρίς sp1 στη διαχείριση δίσκων μου έβρισκε και το άλλο κομμάτι του δίσκου. Τώρα με την QDI ακόμα και με boot από το cd των windows δεν βρίσκει το άλλο "κομμάτι" του δίσκου. Το τελευταίο που σκέφτομαι να κάνω αν δεν βρεθεί λύση είναι το BIOS update.
KWSN_Men Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Χα χα τι αλλο θα ακουσω κανε format -αλλαξε motherboard ' date=' αλλαξε pc...Ρε σεις οταν εχεις ενα δισκο πχ 200 gb τι εχεις; 200.000.000.000 bytes η σε απλα ελληνικα 186 gb .Ναι μην παραξενευεστε μας πουλανε τους δισκους με τα δις bytes.αλλα οπως ξερουμε ενα kbyte δεν ειναι 1000 bytes αλλα 1024 ! Δηλαδη απο παλια μας κλεβουν στο ζυγι , οποτε ο δισκος σου ειναι μια χαρα απλα μπορεις να ελεγξεις αν χρισιμοποιειται ολος με δεξι κλικ στον υπολογιστη --- διαχειρηση --- διαχειρηση δισκων και θα δεις αν εχει καθολου free space (εγω εχω 200gb hd και τα xp τον βλεπουν 186gb η 200.000.000.000 bytes που ειναι σωστο)[/quote'] Μόνο που ο φίλος έχει δίσκο 160GB ή 160.000.000.000 bytes αν προτιμάς. Οπότε αν κάνεις τις διαιρεσούλες θα δεις ότι θα έπρεπε να τον βλέπει σαν 149,01GB, όπως πολύ σωστά λέει και ο ίδιος.
giannhsg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Ρωτάς πιο πάνω πως γίνεται να βλέπει από το BIOS τον δίσκο σαν 136GB ενώ θα έπρεπε να τον βλέπει όπως λες εσύ 127GB. Αν είχες κάνει τον κόπο να ρίξεις μια ματιά 30 δευτερολέπτων στο White Paper της Maxtor θα έβλεπες να λέει ότι το όριο για; το 28-bit addressing είναι 137.4GB οπότε και εξηγεί την απορία σου. Το ΚΤ266Α δεν υποστήριζε εγγενώς 48-bit addressing. Αν εσύ μιλάς με υποθέσεις επειδή κάποτε μια μητρική με socket 478 κάποτε υποστήριζε 48-bit addressing οπότε και η μήτρική του φίλου (άλλη μητρική' date=' άλλος επεξεργαστής, διαφορετική πλατφόρμα!) θα δουλεύει με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα με 90% σιγουριά κιόλας, τι να πω, πήγαινε να πάρεις την θέση της Βίκης Παγιατάκη γιατί από μαντεψιές του αέρα καλά τα πας...[/quote'] hahha - kala ta piges! as afisoume omws ton filo mas na mas pei pos telika diorthose to provlima otan vri lisi gia na dume an ta legomena mu itan bikis pagiataki i apla enos pu exei lisei to idio provlima. Oso gia ola auta ta vivlia pou kikloforoun stin agora, ta pdfs kai ola ta sxetika sto internet mazi me tis anakoinoseis apo eteries i dont give a shit tha sto ksanapo. an de thelei to litourgiko -as xtipiese kai as exeis diavasei tomous ths maxtor de tha katafereis kati xoris na epemveis sto os. gia pes mas ti ksereis gia ta magika tu ronaldhinio? :razz:
random Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Eπειδη δεν ξερω αν ο φιλος ειναι διαθετιμενος να κανει φορματ με sp2 ενσωματομενο, και να ξαναστηνει απ την αρχη OS, και αν εχει δυνατοτητα να μεταφερει ολα τα data του αλλου για να μη τα χασει... κανε boot στο δικο σου, me Hirens boot cd, και μπες partition magic, και αν δει τον υπολοιπο χωρο σαν not formated, φτιαξε εκει ενα νεο partition ntfs, να μην παει χαμενος ο χωρος. αν δεν τον βλέπει, πηγαινε τον σε ενα φιλο με πιο νέο pc, να τον φορέσει slave, και κάνε εκει το ιδιο με boot cd. Τα windows εχουν ενα πρόβλημα να φτιάξουν/φορμαρουν ενα νεο partition απο καποιο μεγεθος και ανω (υπο καποιες συνθηκες), αλλα αν το βρούν έτοιμο φτιαγμένο απο άλλο εργαλείο, το χρησιμοποιούν κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.