Προς το περιεχόμενο

Xbox 360 Ειδήσεις {News Topic}

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως ενας φιλος μου που συνδεσε το 360 μεσω vga HD AV cable με το crt μονιτορ του , ειναι πολυ ευχαριστημενος και σιγουρα εχει καλυτερη διαβαθμιση του γκριζου απ'οτι η νεα μου lcd Sony Bravia ..ή τουλαχιστον ετσι μου φανηκε οταν το ειδα ...

• Απαντ. 14,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ στο CRT που το έβαλα έπρεπε να σηκώσω πολύ το brightness για να πεις ότι έγινε κάπως φωτεινό (και μετά έχανε σε Contrast βέβαια, ενώ άρχιζε να ασπρίζει και το μαύρο της). Και πάλι όμως για ζωντάνια και χρώματα που ξεχειλίζουν ούτε λόγος. Συνηθίζεται μεν, και ίσως μετά από λίγη ώρα δεν ενοχλεί, αλλά θέλει μερικά λεπτά προσαρμογής κάθε φορά που ανοίγεις το 360.

Το πρόβλημα πάντως γίνεται αντιληπτό εξαρχής, από το πεθαμενατζίδικο χρώμα στο dashboard.

Δημοσ.
Ίσως να μην μπορούν να ρυθμιστούν όλες οι τηλεοράσεις γιατί το ίδιο πρόβλημα έχει συζητηθεί εκτενώς στο xbox forum. Ένα update είναι πολύ πιθανό να φτιάχνει τα χρώματα. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα καλωδίου.

Σε ποιο forum? Έχεις link?

Πάντως στάνταρ δεν είναι θέμα καλωδίου, τι να φταίει το καλώδιο άλλωστε, μια χαρά θωρακισμένο είναι και ποιοτικό. Αποτελλείται από 5 σύρματα (RGB+HV) συν τη γείωση όπως και κάθε άλλο.

Το μόνο που μας σώζει είναι κάποιο patch που θα χειρίζεται κάπως διαφορετικά το DAC που στέλνει το σήμα.

Δημοσ.

Το πήρα και εγώ το καλώδιο από το MediaMarkt σήμερα κατά το μεσημεράκι που πέρασα....Είχε καμμιά 8ριά κομμάτια μέχρι τις 4:30 που ήμουν εκεί.Ελπίζω όποιος θέλει να βρει αύριο (δεν νομίζω να έχουν εξαφανιστεί....).Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη και με αυτά που ακούω από εσάς αρχίζω να απογοητεύομαι μπας και δεν αξίζει η αγορά (βέβαια είναι και μονόδρομος προς το παρόν για high definition διότι η μόνη έξοδος είναι μια 21 ιντσών CRT TV :( ) .Θα κοιτάξω να το ανοίξω αύριο και να το δοκιμάσω και να σας πω εντυπώσεις....

Δημοσ.

Με λίγο ψάξιμο στο google βλέπω ότι το πρόβλημα είναι πράγματι υπαρκτό τελικά. Βρήκα και φωτό να δείτε πώς φένεται!

Από http://forums.xbox-scene.com/lofiversion/index.php/t471233.html

Well, I've heard some rumours about x360 VGA cable delivering bad image, but I was still flabbergasted when I got mine yesterday. Colors aren't anything like they are with the original component-cable, everything near-white is burnt to white and image is overally really washed out. It's sharper alright, but all the color / brightness issues make it look so lousy that it's useless to me.

Here's how it looks like

my.php?image=example6km.jpg

Δημοσ.
Το πήρα και εγώ το καλώδιο από το MediaMarkt σήμερα κατά το μεσημεράκι που πέρασα....Είχε καμμιά 8ριά κομμάτια μέχρι τις 4:30 που ήμουν εκεί.Ελπίζω όποιος θέλει να βρει αύριο (δεν νομίζω να έχουν εξαφανιστεί....).Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη και με αυτά που ακούω από εσάς αρχίζω να απογοητεύομαι μπας και δεν αξίζει η αγορά (βέβαια είναι και μονόδρομος προς το παρόν για high definition διότι η μόνη έξοδος είναι μια 21 ιντσών CRT TV :( ) .Θα κοιτάξω να το ανοίξω αύριο και να το δοκιμάσω και να σας πω εντυπώσεις....

30 Εκανε? :-D Ευχαριστω.

Δημοσ.
30 κάνει, ναι!

Ευχαριστω.

Η αριστερη φωτο εχει διαφορα στην αναλυση απο την δεξια?

Εχουν διαφορα?Πρεπει να διορθωνεται εστω και λιγο ε?

Δημοσ.

Η ίδια ακριβώς εικόνα είναι, απλά την έφτιαξε ο τύπος στο Photoshop για να δείξει τι εννοεί. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα του καλωδίου VGA.

Διαβάστε τα ποστ του jizmo, το περιγράφει και το εξηγεί όπως _ακριβώς_ είναι.

Δημοσ.
Η ίδια ακριβώς εικόνα είναι' date=' απλά την έφτιαξε ο τύπος στο Photoshop για να δείξει τι εννοεί. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα του καλωδίου VGA.

Διαβάστε τα ποστ του jizmo, το περιγράφει και το εξηγεί όπως _ακριβώς_ είναι.[/quote']

Αρα τι κανουμε? :mrgreen:

Δημοσ.

Περιμένουμε κανένα patch απο την MS αν αξιωθεί να το διορθώσει...

Από ένα διάβασμα που έκανα στο thread που έδωσα παραπάνω, καταλήγουν οι περισσότεροι ότι το 360 μέσω του VGA cable δίνει σήματα στον χρωματικό χώρο από 16-235 (Video levels) που είναι ΣΩΣΤΟ για αρκετές τηλεοράσεις LCD/Plasma που δέχονται σήμα VGA αλλά παντελώς ΛΑΘΟΣ για τον χρωματικό χώρο των PC-monitor που δέχονται κανονικές στάθμες από 0-255 (PC levels).

Κάθε μονάδα από 0-255 αντιστοιχίζεται σε μία συγκεκριμένη τάση που ερμηνεύεται σε φωτεινότητα. Ξεκινώντας από 16 λοιπόν είναι αδύνατον να δώσει εντελώς μαύρο (όπως και παρατήρησα στην CRT που το έβαλα!!) και έτσι χάνει τρομερά σε αντίθεση. Σε τηλεοράσεις όμως με VGA που λειτουργούν με αυτή την παραδοχή, μπορούν να πάρουν το σήμα, να το ερμηνεύσουν κατάλληλα και να το αποδώσουν σωστά.

Και πάλι όμως, ΔΕΝ συμβαίνει με όλες !!!

Η πλάκα είναι ότι ένα παλικάρι από το εκεί φόρουμ πήρε τηλέφωνο στο customer care της MS για το πρόβλημα και του είπαν "μην πιστεύετε τί λένε στα φόρουμ, είναι χαλασμένο το καλώδιο σας και πρέπει να αλαχτεί"!

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν παίζει αφού έχουν το ίδιο πρόβλημα άλλοι τόσοι.

Η λύση είναι να δωθεί επιλογή από το dashboard για τον χρωματικό χώρο.

Ελπίζω ότι θα γίνει...

It could be fixed yes, many recent VGA/DVI/HDMI DVD players have the option for video/pc levels in the menus,[/u'] so they've recognized the situation and fixed it. But do you think that they give a rats ass if we address this issue to MS? They'll say that your TV manufacturer is to blame for not supporting video levels in VGA. Complain to your TV manufacturer and they'll say MS is to blame for using video levels, that aren't widely supported.
Δημοσ.

Ας ελπίσουμε να το κάνει σύντομα διότι όντως τις εικόνες που είδα (δεν έχω συνδέσει ακόμη το δικό μου) είναι χάλια.... :(

Επίσης είδα ότ και στο άλλο μαγαζι (grmods) έφερε και κανονικό καλώδιο VGA(δεν γνωρίζω αν είναι το αυθεντικό διότι γράφει στις λεπτομέρειες ότι είναι bulk συσκευασία) και όχι αντάπτορα όπως ήταν το προηγούμενο με τα 15 ευρώ.Μάλιστα η τιμή του είναι 20 ευρώ...Έχει κανείς περισσότερες πληροφορίες περί του θέματος;Ή αν μάθει καποιος κάτι ας μας ενημερώσει....

Δημοσ.

Full Auto Pre-Orders Get Bonus

Sega announced an added incentive for those people who wish to preoder their upcoming racer/shooter Full Auto. Pre-order Full Auto and receive a free...

Sega plans to release their second Xbox 360 title early February in the form of Full Auto.

Full Auto puts you behind the wheel of a fully loaded racer, and heavily armed assault vehicle. To commemorate the release of Full Auto on Xbox 360, Sega will bundle limited edition Full Auto faceplates to those people who preorder the game. A nice little bonus for a game that already looks promising.

257507x.jpg

Από το http://www.sega.com/games/game_xtra.php?game=fullauto

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...