Προς το περιεχόμενο

Deadwood

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντε ρε ήδη ξενέρωσα τρελλά που

πέθανε ο Hickok δεν το περίμενα με τίποτα. Ο Montana είναι ο χειρότερος του cast και χαλιέμαι να βλέπω τα μούτρα του τώρα.

• 3 μήνες μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Πάρα πολύ ωραία σειρά. Μόλις τελείωσα τον 1ο κύκλο και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κρίμα που σκοτώνεται τόσο νωρίς ο Wild Bill.

Ο Al Swearengen και ο γιατρός είναι μορφές.

Η ιστορία του παπά με έκανε χάλια. :(

Αρκετές φορές αναγκάστηκα να κάνω rewind on the fly για να καταλάβω τί λένε. (ευτυχώς, συνήθως όταν λένε κάτι που δύσκολα βγάζει νόημα, αργότερα κάποιος χαρακτήρας θα το επαναλάβει σε κάποια συζήτηση με πιο κατανοητούς όρους :-) ).

- H ιστορία με την Kristen Bell εξελίχθηκε κάπως βιαστικά. Κι ενώ είχε... εντυπωσιακό φινάλε, θα προτιμούσα να πάει πιο αργά και να μάθουμε πιο πολλά για αυτούς τους νέους χαρακτήρες πριν τους χάσουμε όπως τους χάσαμε.

Μέχρι τις 17 Ιουλίου ;) ελπίζω να την έχω τελειώσει τη σειρά.

Δημοσ.

Πάρα πολύ ωραία σειρά. Μόλις τελείωσα τον 1ο κύκλο και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αρκετές φορές αναγκάστηκα να κάνω rewind on the fly για να καταλάβω τί λένε. (ευτυχώς, συνήθως όταν λένε κάτι που δύσκολα βγάζει νόημα, αργότερα κάποιος χαρακτήρας θα το επαναλάβει σε κάποια συζήτηση με πιο κατανοητούς όρους :-) ).

το μονο πραγμa που εχω δει και εχει σχεση με westen γενικα δεν μου αρεσουν καθολου. τρομερη σειρα με το πιο θετικο της οι αλλαγες γνωμης για τον χαρακτηρα των πρ/στων εχω δει μεχρι 6ο 3ης σεζον γιατι για τα αλλα δεν εχουν βγει subs

- H ιστορία με την Kristen Bell εξελίχθηκε κάπως βιαστικά. Κι ενώ είχε... εντυπωσιακό φινάλε, θα προτιμούσα να πάει πιο αργά και να μάθουμε πιο πολλά για αυτούς τους νέους χαρακτήρες πριν τους χάσουμε όπως τους χάσαμε.

οπα τωρα το επιασα το 18 ιουλιου χαχα breaking bad :P
Δημοσ.

Τελεια σειρα. Επος. Αλλα... Μας αφησε χωρις κορυφωση, χωρις φιναλε η μη προβολη της 4ης σεζον. Αφου ακυρωθηκε η 4η σεζον ειπαν να βγαλουν δυο ταινιες που προωθουν την ιστορια αντι για 4η σεζον, αλλα κι αυτο ακυρωθηκε... :(

Η σειρα ειναι ταυτοχρονα τελεια, αλλα και χωρις φιναλε. Απορω γιατι την αφησαν ετσι. Τοσο πολυ ειχε πεσει η τηλεθεαση?

Δημοσ.

Τελεια σειρα. Επος. Αλλα... Μας αφησε χωρις κορυφωση, χωρις φιναλε η μη προβολη της 4ης σεζον. Αφου ακυρωθηκε η 4η σεζον ειπαν να βγαλουν δυο ταινιες που προωθουν την ιστορια αντι για 4η σεζον, αλλα κι αυτο ακυρωθηκε... :(

Η σειρα ειναι ταυτοχρονα τελεια, αλλα και χωρις φιναλε. Απορω γιατι την αφησαν ετσι. Τοσο πολυ ειχε πεσει η τηλεθεαση?

πλακα κανεις δεν το ξερα ελεος

Δημοσ.

Ήταν μεγάλο το κόστος παραγωγής -το ράντσο κάποιου "φτωχού" είχε μετατραπεί σε πόλη- και είναι και λίγο ιδιαίτερο το στυλ της. Επίσης τα γυρίσματα γινόντουσαν μάλλον αλά θέατρο. Όλοι έμεναν εκεί, και ο Milch έγραφε και μοίραζε σελίδες, έκανε διορθώσεις κα. Βάλε μέσα και τα κοστούμια και τα σκηνικά. To carnivale είχε κοστολογηθεί νομίζω 5mil το επεισόδιο, το deadwood θα κυμαινόταν σε παρόμοια επίπεδα αν όχι μεγαλύτερα. Πάλι καλά να λέμε που είδαμε 3 σέζον τον Αλ να "κεντάει".

Όσο για τις ταινίες, έχω βαρεθεί να το ακούω. Όποτε ακυρώνεται σειρά αφήνουν υπονοούμενα και ποτέ δεν γίνεται τίποτα. Και το carnivale ακόμα βγάζει ταινίες. Η τελευταία σειρά που έγινε κάτι τέτοιο πρέπει να ταν κάνα stargate.

@Praetorian είσαι από τα άτομα εδώ μέσα που θα ήθελα όντως να την δουν την σειρά, το γεγονός ότι μου την ξεπετάς για το breaking bad σε ρίχνει στο book of awesomeness μου! Πλακίτσα (αλλά not really :devil:)!

φτου σου fanboi! :-D

• Moderators
Δημοσ.

@Praetorian είσαι από τα άτομα εδώ μέσα που θα ήθελα όντως να την δουν την σειρά, το γεγονός ότι μου την ξεπετάς για το breaking bad σε ρίχνει στο book of awesomeness μου!

:P Η όλη αλήθεια είναι ότι το ανέβαλλα καιρό να το δώ (είχα δει μόνο ένα μεγάλο μέρος ή ολόκληρο τον πιλότο), και αυτό τον καιρό που δεν βλέπω τίποτα άλλο, ήταν μια καλή αφορμή να το ξανα-ξεκινήσω δίνοντας του και ένα περιθώριο επεισοδίων για να με κερδίσει (με κέρδισε από το 2ο επεισόδιο ^_^ ).

Θα ήθελα να το πάω πιο αργά για να απολαύσω περισσότερο τις ερμηνείες και την ιστορία, αλλά είναι μεγάλος πειρασμός να έχω έτοιμο το επόμενο επεισόδιο και να το αναβάλλω για άλλη μέρα, παρά το ότι τα επεισόδια είναι χορταστικά και μονόωρα. Αν και βέβαια λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν κάνω ακριβώς και "μαραθωνίους" Deadwood.

Είναι σίγουρο πως το σχέδιο για το Deadwood ήταν για 4 season συνολικά ή υπήρχε ενδεχόμενο για παραπάνω; Πολύ κρίμα αν είναι έτσι. Δεν κόβεις τέτοια σειρά όταν απομένει μόνο μια season.

P.S. Έχω φυσικά υπ'όψιν ότι τη σειρά θα την ξαναδώ από την αρχή.

P.S.2. Πρόσφατα έτυχε να δω ένα thread (σε άλλο forum) όπου έκαναν ένα "Let's watch" (δεν νομίζω ότι είναι επίσημο ρεύμα όσο το Let's play, αλλά έχει το ίδιο νόημα πάνω-κάτω) για μια σειρά (δεν αναφέρω πια γιατί θα με φάτε). Δηλαδή, αναλάμβαναν κάποια μέλη και έκαναν μια αναλυτική σχετικά περίληψη ενός επεισοδίου (με τη σειρά προβολής) μαζί με screenshots και σχόλια για το σενάριο, για τα σχέδια των δημιουργών, για παρασκήνια και λοιπά. Οι ρυθμοί ήταν σχετικά αργοί (πχ 2 επεισόδια το μήνα). Θα είχε φάση να γινόταν κάτι τέτοιο (εδώ) για τέτοιες σχετικά παλιές σειρές που έχουν ολοκληρωθεί ή κοπεί, έχουν λίγες σχετικά season και επεισόδια και αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο να τις μάθει ο κόσμος που θέλει να δει μια καλή σειρά. Προφανώς αυτό βέβαια 1) θέλει αρκετό χρόνο και 2) δεν είμαι σίγουρος για το νομικό καθεστώς σχετικά με τέτοια εγχειρήματα :huh: .

Δημοσ.

Βασικά το πλάνο πρέπει να ήταν πολύ μεγαλύτερο. Στην ουσία είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα της πόλης Deadwood. Τα ονόματα και οι χαρακτήρες είναι αληθινά καθώς και η γενική συμπεριφορά τους. Από κει και πέρα μπαίνει ο Milch και κάνει ότι κάνει. Στο σημείο που τελειώνει μένει σχετικά ανοιχτό το storyline. Ξέρεις-φαντάζεσαι περίπου τι θα γίνει αλλά δε θα μάθουμε ποτέ. Έτσι όπως τελειώνει λοιπόν σηκώνει άλλη μια σεζόν για να κλείσει την ιστορία της 3ης. Και από 'κει και έπειτα έχει να κλείσει τους χαρακτήρες που παίζουν από την αρχή. Μόνο λόγω του Αλ (μου σμπαράλιασε όλες τις υπόλοιπες tv περσόνες ο άτιμος) έπαιρνε και άλλη σεζόν για να καταλάβεις. Οπότε ο Milch λίγο πολύ θα έγραφε τουλάχιστον 2 σεζόν ακόμα άνετα.

Αυτό που λες για την αναλυτική περιγραφή θα το έκανα ευχαρίστως. Για να καταλάβεις είχα σκεφτεί να κάνω podcast για να πολυλογώ για τα επεισόδια, αλλά σκέφτηκα ότι θα με πάρουν με τις ντομάτες. Όπως επίσης και να κάνω τα ελληνικά subs για την 3η που ακόμα δεν υπάρχουν απ'όσο ξέρω. Παγιδεύτηκα λίγο με τις εκφράσεις, μετά έλεγα το κείμενο είναι τέλειο τι να μεταφράσεις χάνει την μαγεία του κα. Αυτά τα πράγματα θέλουν κύκλο από καμένους ένας δεν είναι αρκετός. Πάντως την λατρεύω σε σημείο επικίνδυνο, οπότε δεν το αποκλείω το να κάνω κάτι από τα παραπάνω. Μπορεί να κάνω κάνα test run να δω τι θα βγει.

• Moderators
Δημοσ.

Πάντως η σειρά έχει πολύ ωραίο θεατρικό γράψιμο και κάποιες σκηνές ή χαρακτήρες είναι σαν να παίζουν σε θεατρική σκηνή (αυτό είναι αρκετά χαρακτηριστικό σε σκηνές πχ του E.B. με τον Richardson :-D ).

Από την άλλη μερικές φορές απορώ πώς μπορούν και συνεννοούνται μεταξύ τους, όταν πολλές κουβέντες -και κυρίως από συγκεκριμένους χαρακτήρες (πχ Αl)- χρειάζονται σχεδόν αποκρυπτογράφηση και ανάλυση σε παραγράφους για να αποδοθεί το νόημα.

και το firefly ηταν μια σειρα που δυστηχως κοπηκε πολυ αποτομα, αλλα βγαλανε ενα ταινιακι, το serenity

Όντως. Όσο και αν το Serenity είναι αρκετά "λιγότερο" από ό,τι πιθανότατα θα βλέπαμε ως συνέχιση της σειράς, ήταν αρκετά αξιοπρεπές ως fan service, (χωρίς βέβαια να αποφύγει κάποια κολλήματα του Whedon)

Επίσης το Dead like me είχε συνέχεια μια τηλεταινία, όπου ταυτόχρονα επιχειρήθηκε ένα μικρό-reboot της σειράς (αλλά απέτυχε -και ευτυχώς imho.)

Νομίζω ότι είναι στα σκαριά και μια ταινία για το Arrested Development.

Από κει και πέρα μπαίνει ο Milch και κάνει ότι κάνει.

Τον Milch να τον εμπιστευτώ για το (επίσης κομμένο από HBO) John from Cincinatti ;

Δημοσ.

χμμμ John from Cincinatti λες ε? δεν ξερω, ειναι απο τις ποιο περιεργες σειρες που εχω δει. Δεν ξερω αν θα βγαλεις ακρη η αν θα ικανοποιηθεις. Η σειρα βγαζει ενα αισθημα οτι γινετε κατι σπουδαιο και πολυ βαθυ, υπαρχουν αλλοπροσαλοι χαρακτηρες με περιεργες συμπεριφορες, σε κανει να νοιωθεις οτι βλεπεις ενα ακατεργαστο διαμαντι με τρελες προοπτικες που ομως σε κανενα σημειο δεν ξεπερναει την μετριοτητα και την αρλουμποσυνη για το γαμωτο και μονο!! Στην τελικη ισως και να σου κινησα το ενδιαφερον λολ, αλλα δεν θα δεις τιποτα ολοκληρομενο και δεν θα βγαλεις κανενα συμπερασμα, οποτε δεν ξερω αν αξιζει. Εαν εισαι φανατικος των σειρων και των ιδιοτροπον και καλλα ψαγμενων, δεστο, δεν χανεις και τιποτα. Εχει παντως γαμο τα τραγουδακια στους τιτλους αρχης.

Δημοσ.

Το john δεν το είδα. Ήταν η επόμενη σειρά του μετά το Deadwood και το θάψιμο που είχα διαβάσει δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον. Ότι λέει ο Τζίνος λίγο πολύ διάβαζα. Προσπαθούσε αλλά δεν. Ίσως το τσεκάρω κάποια στιγμή κι αυτό. Βασικά δεν άρχισα να κυνηγάω τον Milch από πίσω να σου πω την αλήθεια. Μετά το Deadwood και τσόντες να άρχιζε να γυρνάει δε θα με πείραζε. Ο άνθρωπος παρέδωσε ψυχή και σώμα :rolleyes:.

Δημοσ.

βασικα και εγω απο οτι διαβαζω γενικα οι οπαδοι του deadwood το κραζουν ακομα περισοτερο το john. Ισως επειδη περιμενανε κατι αναλογο, μια συνεχεια...κτλπ. Σαν υφος γραφης, αποδοση διαλογων, μπινελικια....δεν διαφερει και πολυ. Αλλα μεχρι εκει. Εχει ομως και καμποσους φανατικους η σειρα που εχουν σπαστει που το κοψανε. Για μενα ειμαι στο ενδιαμεσο, πραγματικα πολλες φορες μου τραβουσε το ενδιαφερον και ηθελα πολυ να μαθω που το παει. Αλλα δεν απεδωσε ποτε. Δεν ξερω αν θα εφτιαχνε αργοτερα, αλλα καμια φορα το πολυ μυστηριο και ασαφες βλαπτει. Ομορφα και underground αλλα πρεπει να βοηθας και λιγο τον θεατη να σε ακολουθησει.

• 1 μήνα μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Την σειρά την τελείωσα πριν μερικές εβδομάδες. Είναι πολύ κρίμα που την έκοψαν ενώ είχε ακόμα αρκετή ιστορία να πει και είχε βάλει στο παιχνίδι νέους χαρακτήρες που δεν είδαμε να αξιοποιούνται. Και έτσι όμως, με τρεις εξαιρετικές season, πολλοί ενδιαφέροντες και προσεγμένοι χαρακτήρες με άριστες ερμηνείες, υπερπαραγωγή στα σκηνικά, καλοδουλεμένοι έως αριστοτεχνικοί διάλογοι... είναι μια σειρά που οπωσδήποτε και ανεπιφύλακτα θα την πρότεινα σε κάποιον.

Έχω αρχίσει ήδη ένα rewatch της 1ης season πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς. :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...