Προς το περιεχόμενο

Cyrix or Pentium

pkotzia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

pkotzia, nomizo oti ayto simainei oti oi mnimes soy douleyoun sta 66 (to mikrotero diladi apo ton sindiasmo). Alla kai pali den exigitai i toso argi apokrisi poy exeis.

Δημοσ.

re paidia ti lete tora pou den ekshghte..katalavainete gia poso palio mhxanhma milame??kai pou sou kanei boot file einai thayma..

ante giati opou na'nai tha valo ta xp sto...nokia 6630 alla xoris to sp2, giati thelo na petaei :D

Δημοσ.

Psakse ligo tis ry8miseis sou sto bios kai elegse ta DMA ton diskon sou.

An exeis kairo na kaneis anasygkrotish, kane mia.

Mhn trexeis ena karo baria programmata mazi.

Bale mia ram ths prokophs. E oxi kai 66MHz bre paidi!

Δημοσ.

Ρε είστε άρρωστοι?

Πιος ο λογος εχεις winxp στο μουσείο?

Πέτα του ένα linuxaki να αναστιθεί....

Μηπως θές Βραβείο αγροπορείας?

Μήπως?

Δημοσ.

Έτσι, για να θυμόνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, που νομίζουν πως οτιδήποτε δεν περιέχει το πρόθεμα Giga είναι άχρηστο, να σας πω ότι αυτή τη στιγμή έχω δίπλα μου ένα σύστημα 386 με επεξεργαστή Cyrix 486DRx² που τρέχει στα 40/80MHz, on-die cache 1kB (ναι, ναι, κάποτε ήταν πολύ) και L2 cache 256kB και ένα Cyrix 83D87 math co-processor, 32MB RAM, κάρτα γραφικών ATI Mach64 ISA 2MB VRAM, ελεγκτή IDE Promise 2MB cache και δύο δίσκους Seagate 80MB και 400MB. Αυτό το σύστημα τρέχει Windows NT 3.51 και μέσω router και Opera βλέπει internet σε λογικές ταχύτητες.

Θέλετε να μου πείτε κάτι για το σύστημα του pkotzia;

Μην ακούς φίλε μου. Το σύστημά σου είναι μια χαρά, από πλευράς hardware. Στο software, εντάξει, το παράκανες λίγο με το SP2...

Θα έλεγα να ψάξεις μήπως το chipset σου θέλει drivers, ενεργοποίησε τα DMA, bursts και ATA για τους δίσκους σου και βγάλε και το 66άρι DIMM. Αν ο χρονισμός των μνημών σου δεν είναι στο αυτόματο, μπορεί να έχεις τον υπαίτιο εκεί. Ούτως ή άλλως, 64MB πάνω ή κάτω δεν πρόκειται να σε σώσουν.

Στο fleamarket ή στο ebay μπορείς να βρεις DIMMs και να βάλεις όση μνήμη υποστηρίζει η μητρική σου, και σε PC133.

Α, κάτι άλλο: αν χρησιμοποιείς WinAmp 5, ξήλωσέ το. Βάλε ver.2.9x και θα δεις διαφορά.

Και μια εικονίτσα:

Cyrix.jpg

Δημοσ.

Φιλαράκο είχαμε τον ιδιο επεξεργαστη

Εμένα όμως η μάρκα του είναι...

Green cpu!486 sta 33mhz.

του ειχα κάνει και αναβαθμιση.Είχε 8μβ ραμ και του

έβαλα άλλα 8μβ!(Τα έκανα δηλ Dual-channel!!LOL)

Δημοσ.

Όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, οι μνήμες σου αυτή την στιγμή δουλεύουν στα 66mhz. βγάλε την 64άρα από το μηχάνημα.

Καλύτερα 256 στα 133 παρά 320 στα 66.Όπως είδες κι εσύ το memory bandwidth βρίσκεις τα σκούρα....

Windows xp έχω βάλει σε pentium II 233 me 240mb και σε celeron 400 με 128 mb και στα 2 δούλευαν ικανοποιητικά ακόμα και με office 2000 και το antivir (ελαφρύ antivirus )

Δημοσ.
spock@:...ενεργοποίησε τα DMA, bursts και ATA για τους δίσκους σου και βγάλε και το 66άρι DIMM. Αν ο χρονισμός των μνημών σου δεν είναι στο αυτόματο, μπορεί να έχεις τον υπαίτιο εκεί.
Pos tha energopoiiso ta parapano pou aneferes?Episis apo pou elegxo ean o xronismos ton mnimon mou einai sto automato. Euxaristo!
Δημοσ.

1on Βάλε έναν πιο γρήγορο δίσκο.

2ον Install norton internet security 2005

3on Tην γνωστή εντολή που αρχίζει από F*****

Fdisk! :-) lol πλάκα κάνω.

Δημοσ.
re paidia ti lete tora pou den ekshghte..katalavainete gia poso palio mhxanhma milame??kai pou sou kanei boot file einai thayma..

ante giati opou na'nai tha valo ta xp sto...nokia 6630 alla xoris to sp2' date=' giati thelo na petaei :D[/quote']

Όχι και θαύμα βρε παιδιά, αυτό το μύνημα γράφεται σε PII 400 με 256 μνήμη στο γραφείο, και τρέχει τα πάντα και παράλληλα. (WinXP pro).

Εντάξει, δεν διεκδικεί και δάφνες ταχύτητας αλλά δεν σέρνεται κιόλας.

Έχω outlook πάντα ανοιχτό, ΙΕ σχεδόν πάντα και ένα τουλάχιστον από τα word, excel. Και μιλάμε για αρχεία πολλών σελίδων με πίνακες και φωτό/λογότυπα.

Δεν είναι ευχάριστο να το δουλεύει κανείς αλλά δεν είναι και αδύνατον.

Μην τρελαθούμε κιόλας! Δεν χρειάζεται για εργασίες γραφείου να έχεις και 64bit επεξεργαστή!

Δημοσ.

gia to winamp arkei na tou valeis to classic skin. den einai anagki na valeis to 2.9 pou eipe kapios parapanw. vgale tin 64ara mnimi kai vgale kai to norton. vale kanena nod32 me sygate firewall.

Δημοσ.

ψαξε να βρεις τα tiny xp αν θελεις απαραιτητως xp. Απαιτουυν 64 mb ram για να τρεξουν και απο επεξεργαστη μπαινουν και σε pentium 1

Δημοσ.

Λοιπον για να τελειωσει αυτη η ιστορια με τα παλια PC.....

Αν θελετε τα XP με Service Pack 2 να πηγαινουν πραγματικα σφαιρα καντε τα εξης:

1) Βαλτε σκληρο στα 7200rpm, εστω και με CLJ για να περιορισει την χωρητικοτητα του στα 32GB αν δεν τον βλεπει το BIOS.

2) Βγαλτε απο το startup το Office

3) Απαραιτητα 256 RAM

Αυτο το μηνυμα το γραφω απο PIII 450 MHz, 320 RAM, 7200rpm Seagate

40GB->32GB σκληρο, Voodoo 3 2000 16MB RAM με NOD32, Zonealarm και αλλα 5 εικονιδια (!!!) στην εκκινηση. Το συστημα bootαρει στον ιδιο χρονο με το laptop της υπογραφης μου ΒΑΣΙΚΑ ΛΟΓΩ ΣΚΛΗΡΟΥ (to laptop exei 5400rpm).......

Οταν αφησα τον Quantum 8,4GB 5400RPM (ο πρωτος σκληρος που ειχα στο συγκεκρημενο μηχανημα) για τον Seagate 40GB 7200RPM o PIII στα 450 ΜΗz εγινε ΝΕΟ μηχανημα......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...