psycho_dreams Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Καλημέρα και Χρονια Πολλά σε όλους! Εχω πάρει εδώ και περισσότερο από 1 6μηνο το laptop της acer το 1520! 1)Στην αρχή ήμουνα πολύ ικανοποιημένος αλλά μετά το 1ο format έπεσε η απόδοση πάρα πολύ!(δλδ μετα την εγκατάσταση των win xp sp2 σερνόταν κανονικά!!).Μαζί με την αγορά του μου είχαν δώσει και κάτι cd με τους drivers και με τα win!Το θέμα είναι οτι το 1 απο τα 2 recovery cd δεν λειτουργεί και θα ήθελα να το βρω μηπως με αυτό το τρόπο καταφέρω να επαναφέρω την απόδοση του σε ικανοποιητικά επίπεδα!Αν ξέρει κάποιος που και πως μπορώ να το βρω θα ήμουν ευγνώμων...Βεβαιά και οποιοσδηποτε τρόπος αντιμετώπισης δεκτος..!!! 2)Το τρέχων πρόβλημα που έχω εχει να κάνει με το boot από cd!Εδώ και καιρό όταν προσπαθώ να κάνω boot από cd αρχίζει να τρέχει κανονικά το cd αλλά μετά από λίγο κλείνει το pc από μόνο του!Κλείνει σύνέχεια και σε διαφορετικα χρονικά διαστήματα!Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη μπορώ να κάνω πολλά πράγματα με boot απο cd(format,live cd linux...)!!Εχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα?Τι θα μπορούσα να κάνω γι'αυτό?? Υ.Γ. Συγνώμη για το μέγεθος αλλά ειμαι απελπισμένος!!!!χιχιχιχιχιιι!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelfc Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Πηγαινε το για service να σου το καθαρισουν και να αλλαξουν παστα στη cpu. Προβλημα θερμοκρασιας ειναι το οτι σβηνει. Ειναι μεσα στην εγγυηση οποτε δε θα σου παρουν τιποτε. http://www.mdi.gr για info. Οσο για τα recovery cd πες τους εκει να σου δωσουν ενα καινουργιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psycho_dreams Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Δε νομίζω να ανεβαίνει μόνο στο boot τόσο πολύ η θερμοκρασία ώστε να κλείνει συνέχεια!Λογικά δε θα εκλεινε και άλλες στιγμές κατα τη λειτουργία του??Είναι 1 pc με μέσο όρο λειτουργία τη μέρα πάνω απο 5-6ώρες!Επειδή είμαι από επαρχία ειναι λίγο δύσκολο για την mdi!Πάντως όντως η θερμοκρασία είναι πάρα πολυ υψηλή,όταν το πρωτοπήρα δεν ανέβαζε τοσο πολυ!Παίζει να φταίει και η θερμοκρασια για τα μερικές φορές κολληματα που τρώει!Ετσι δεν είναι?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanosp Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ! Έχω τον Acer 1524WLMi.Όταν πάω να κάνω boot από cd,π.χ. να κάνω restore από dvd ένα image που έχω κάνει τα XP Pro SP2,σβήνει (προφανώς λόγω θερμοκρασίας,καίει ολόκληρο).Ο μπακαλίστικος (και επικίνδυνος) τρόπος που χρησιμοποίησα για να εγκαταστήσω XP,τουλάχιστο μέχρι να το πάω για service,ήταν να το βάλω στην ......κατάψυξη....... ώστε να πέσει αρκετά η θερμοκρασία και να μην προλάβει να υπερθερμανθεί όσο διαρκεί η εγκατάσταση.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το πρόβλημα υπερθέρμανσης και σβησίματος εμφανίζεται μόνο σε εργασίες πριν τη φόρτωση των Windows,σαν το bios να επιβάλλει στη cpu να δουλεύει με max MHz,ενώ σε περιβάλλον Windows παρατηρώ ότι κάνοντας π.χ. video encoding πέφτει αυτόματα η συχνότητα λειτουργίας όταν ανεβεί επικίνδυνα η θερμοκρασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelfc Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 το πρόβλημα υπερθέρμανσης και σβησίματος εμφανίζεται μόνο σε εργασίες πριν τη φόρτωση των Windows,σαν το bios να επιβάλλει στη cpu να δουλεύει με max MHz,ενώ σε περιβάλλον Windows παρατηρώ ότι κάνοντας π.χ. video encoding πέφτει αυτόματα η συχνότητα λειτουργίας όταν ανεβεί επικίνδυνα η θερμοκρασία. Ακριβως αυτο ειναι το προβλημα και δεν εχω καποια λυση περα απο το service του υπολογιστη.. Σου παραθετω ενα σχεδιαγραμμα ενδεικτικο για το πως μπορεις να ανοιξεις το pc εφοσον θελεις να το καθαρισεις μονος σου. http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/10198/ACER_ACER%20Aspire1360_1520.html Παντως ειναι καπως μανουρα το ανοιγμα απ'οτι εχω ψαξει... Παρε και αυτο το προγραμμα για να βλεπεις τη θερμοκρασια των διαφορων μερων του υπολογιστη μαζι με τη συχνοτητα λειτουργιας της cpu. Θα παρατηρησεις πως σε εργασιες που απαιτουν full cpu power οταν η θερμοκρασια ανεβει πολυ η συχνοτητα της cpu πεφτει αυτοματα στα 800MHz. http://www.geocities.co.jp/SiliconValleyOakland/8259/release/0310/mm0310.zip Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psycho_dreams Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Ακριβώς το ίδιο έχει και ο δικός ρε συ thano..Αστα να πάνε!Τπτ σε ελληνικό ή αγγλικο δεν έχεις να προτείνεις ρε συ axelfc?Κινέζικο... Μάλλον θα κάνω το κόπο να το πάω για service αν και θα κάνω να το δω κανα μήνα το λιγότερο!! Τhano παίζει να τα βρεθούμε σε κανα dc++ και να κατεβάσω το 2 cd από τα recovery cds γιατί το δικό μου δε λειτουργεί?Θα σου είμαι υπόχρεως.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanosp Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 psycho_dreams: Κοίτα τα προσωπικά μηνύματά σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelfc Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Η σελιδα ειναι στα κινεζικα αλλα το προγραμματακι ειναι κανονικα στα αγγλικα. =) Οι τιμες για τη θερμοκρασια που παιρνω απο εκει συμπιπτουν με αυτες που μου δινει το linux στο ιδιο μηχανημα οποτε πρεπει να ειναι σωστες. Edit: Φιλος μου πηγε το ιδιο μοντελο στην mdi στη θεσσαλονικη επειδη του ανεβαζε θερμοκρασια. Τους το αφησε Κυριακη και Δευτερα το ειχε πισω. Ισως ηταν τυχερος, τι να σου πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.