KaizerSoze Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 egw arxika eixa tin aisthisi oti skotwthikan sto atyxima kai oi 3(kai i astynomikos) alla sto net-vasika sto forum tou imdb mpika-kati paidia lene oti apo ta paixnidia fenetai oti den einai nekres(basiko epixeirima oti den vrikan ta ptwmata) apla exoun meinei stin parallili diastasi tou Silent Hill Emena auto pou mou kinise apories einai pws exigitai i "aiwnia neothta" tou mpatsou.Ton edeixne stin idia ilikia kai sta flashback poutan 30 xronia prin kai kala
hurin Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Έχω ρίξει πολλή σκέψη για να μπορέσω να καταλάβω τι παίχτηκε. Έχω την εντύπωση πως δεν θα μπορούσαν ποτέ να φύγουν από το silent hill γιατί α. Το κοριτσάκι είναι η καλωσύνη του καμμένου, την οποία αφαίρεσε ο διάολος. β. Η μάνα πούλησε την ψυχή της στον διάολο για να βρεθεί μαζί με την κόρη της.
antreaslam Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Loipon i tainia einai poli kali alla mono giautous pou exoun paiksei to paixnidi.Se allous eimai sxedon vevaios oti den tha aresei..epeidi den tha kataferoun na boun sto klima.Sta thetikotata to PRAGMATIKA APISTEUTO soundtrack ακριβως ετσι ειναι συνονοματε! εγω δεν εχω παιξει το παιχνιδι, κ η ταινια, παροτι η υποθεση της ειχε τις βασεις για κατι αρκετα δυνατο, δεν το "επαιξε" σωστα! μου φανηκε μια προσπαθεια ελαφρας μιμησης st.king στον μαυρο πυργο με τον παραλληλο κοσμο, και συγχρονως,να πιασουμε κ οσους ενθουσιαστηκαν με τις συνωμοσιες του ντα βιντσι. ειχε αρκετες σκηνες "σιχαμερες" , που εγω,προτιμω να τις φανταζομαι παρα να τις βλεπω(γενικα προτιμω τα ψυχολογικα θριλερ). δεν κλαιω τα λεφτα μου,αλλα δεν τη συστησα και σε κανενα φιλο μου! οι ηθοποιοι παντως,ειναι αρκετα καλη,κ πραγματι η μουσικη καθηλωτικη!
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 E loipon tin eida kai go 2day...vasika exoun perasei kai kamposa xronia apo to Silent hill to game opote xreaistike ena zestama...exoume kai leme loipon... 1.I tenia mixarei 0-1-2...lol...0? 2.Giati o legete Chris kai oxi Henry? 3.Pou ston p£0 vrethikan tosoi katoikoi? 4.O Henry paei sto Silent Hill kai oxi i gynaika tou...dioti apla einai idi nekri... Vasika ftiaksan to 1 Silent me to na pezei i gynaika tou san to 0 as poume kai me olles tis faseis pou ezise o Henry sto 1 Silent...lathos...parola auta an kai ksefuge apo to alithino senario tou game i tenia itan mia apo tis kaluteres metafores games on big screen...sto mellon elpizo oi skinothetes na kratan ta original senaria... p.s. xalara tha kanoun kai 2 to opoio tha einai to 1 silent opos akrivos eprepe na kanoun me torini tenia...anyways...edo einai to original story...kai osous theloun na mathoun parapano...http://en.wikipedia.org/wiki/Silent_Hill#Silent_Hill_.281999.29 Seven years ago Harry Mason and his wife found a baby by the road and adopted her as their own, naming her Cheryl. Though the wife soon died Harry Mason continued to love Cheryl as his own daughter. At the start of the game we find Harry Mason and Cheryl going to the resort town of Silent Hill. Strange events occur before they have even entered the town. A cop on a motorbike drives past them and only moments later Harry sees the bike lying by the side of the road and the cop is nowhere in sight. Soon afterwards a figure suddenly appears on the road, Harry turns the car and slides off the road. When he regains consciousness Harry discovers that Cheryl is missing and that he has slipped into a strange dimension shrouded in fog where ashes fall from the sky. It's soon clear that this place is unlike any place he's been before. Strange creatures lurk within the fog and as Harry follows what he thinks is his daughter's silhouette all over town, he realizes that the town has a darker and more dangerous side to it. He's trapped in a world searching for his lost daughter,"a world where someone's nightmarish delusions come to life."
paokara Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Δημοσ. 25 Μαΐου 2006 Εμένα πάντως πήγε και την είδε ένας φίλος ο οποίος δεν το ήξερε καν το game και τρελάθηκε του άρεσε πάρα πολύ...
Euromaster Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Παντως νομιζω οτι η ταινια, μεχρι και λιγο μετα την μεση, ηταν ενα καταπληκτικο ατμοσφαιρικο thriller, με τρομερα ηχητικα effects και προσωπικα στο cινεμα φοβηθηκα για πρωτη φορα τοσο πολυ σε καποιες φασεις, αλλα μετα την μεση ξεκινησε τρομερη κοιλια και ξενερωνες μεχρι το τελος, που τελικα με δυσκολια καταλαβαινες τι εγινε τελικως. Πολυ καλη μετα φορα του παιχνιδιου και τιποτα παραπανω.
Luxx Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2006 Την ειδα εχθες αλλα δεν καταλαβα και πολλα πραματα. Η μητερα και το παιδι βρεθηκαν στον ενδιαμεσο κοσμο απο την στιγμη που εγινε το ατυχημα; Λογικα δεν πεθαναν, αφου πηρε τηλεφωνο στον αντρα της και ακουγοταν κατι παραξενοι ηχοι. Επισης ο αντρας της ειχε μυρισει το αρωμα της. Αλλα τι εγινε και παγιδευτηκε; Επισης τι σχεση εχει η αστυνομος; Στην αρχη εκανε περιεργα πραματα, απο το βενζιναδικο ηδη. Γιατι ερχοταν το σκοταδι; Επισης κατα το σκοταδι τα νεκρα οντα ζωντανευαν. Γιατι; Ολοι αυτοι οι κατοικοι στην εκκλησια, ηταν και αυτοι παγιδευμενοι; Γιατι θεωρουσαν την αλισα μαγισσα; Ποιος ηταν ο πατερας της και για ποια αμαρτια μιλουσαν; Η αλισα καηκε, αλλα πως εμφανιστηκε η σαρον; Ειναι το παιδι της αλισας, το οποιο προηλθε απο τον βιασμο που δεχθηκε απο τον θυρωρο; Γιατι σε καποια σκηνη απο τα flashback δειχνει την αλισα να κρατα στο χερι της ενα μωρο και να το αφησει στο ορφανοτροφειο. Ποιοι ηταν τελικα οι καλοι και ποιοι οι κακοι; Η αλισα ηθελε απλως να παρει την εκδικηση της μεσω της Σαρον και της μητερας της; Επισης σε καποια φαση δειχνει την αννα να παει να πεταξει μια πετρα στην νταλια και εκεινη να γελαει. τοτε εμφανιζεται πισω απο την αννα ο pyramid head, ο οποιος της βγαζει το δερμα. Δλδ η νταλια συνεργαζοταν με το σκοταδι; Εκεινον που ειδε η Ντε σιλβα στην τουαλετα ηταν ο θυρωρος, ετσι; Ποιος τον σκοτωσε; Και αν τον σκοτωσε η αλισα, γιατι ζωντανευε οταν ερχοταν το σκοταδι; Ποιος ηταν στην πραματικοτητα ο δαιμονας; Ο κακος εαυτος της αλισα ή μηπως ο θυρωρος; Γιατι σε καποια στιγμη μεσα στην εκκλησια ειπε καποια μητερα οτι εχασε την κορη της και εκεινη που ειπε στην εκκλησια ειπε οτι " Αυτα παθαινουν τα μικρα παιδια οταν τριγυρνανε μονα τους στο σκοταδι. Δεν ειναι ευθυνη αυτων, αλλα δικη της. " Βοηθεια!!
Moderators Praetorian Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Κατ'αρχήν συμφωνώ με όλους όσους είπαν για πολύ καλή μεταφορά του κλίματος και της ιδέας του παιχνιδιού στη μεγάλη οθόνη. Όποιος έχει παίξει τα παιχνίδια, θα έχει καταλάβει ότι γενικά αυτό το μπερδεμένο και ακατανόητο είναι έμφυτο στους τίτλους Silent Hill, και τελικά όλες οι θεωρίες που σου δίνουν, μόνο μια γενική και αόριστη ιδέα (με πολλές και διαφορετικές εξηγησείς και ερμηνείες) σε αφήνουν να διαμορφώσεις... (δεν αποκλείω για όλα αυτά να φταίει και μια πιθανότατα άστοχη μετάφραση απο τα αρχικά ιαπωνικά στα παιχνίδια). Μου άρεσε πολύ... η άριστη μουσική του Yamaoka που την κράτησαν απαράλλαχτη και απο μόνη της αρκούσε για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα Silent Hill. Τα περισσότερα πλάσματα του Silent Hill Η όλη εισαγωγή στο Silent Hill που θυμίζει έντονα την εισαγωγή απο τον 1ο τίτλο της σειράς. Η πολύ πιστή μεταφορά της πόλης απο το παιχνίδι στην ταινία Τα ωραία εφέ στην αλλαγή της πόλης (u know what I mean) To "δίκαιο" φινάλε. (πάντως η λογική στο Silent Hill παίζει πολύ με αυτές τις παράλληλες πραγματικότητες, αν και imho η γυναίκα σκοτώνεται όταν τη σκοτώνει η αδερφή της Dalias ή απο το elevator.... και η αστυνομικός όταν την ψήνουν ή πριν με τους λοστούς. Ειδάλλως θα μπορούσαν να επιστρέψουν στον real world -διότι αυτή η επιστροφή είναι εφικτή στα παιχνίδια. Το κοριτσάκι έχει επιζήσει και μάλλον είναι "merged" πλέον -αν θυμάμαι καλά στο 1ο τιτλο δεν ήταν ακριβώς δυσυπόστατο...Απλά εκτός silent hill ημέρευε και γινόταν αθώο και άκακο και όταν επέστρεψε ... χε χε χε) Δεν μου άρεσε... Κάποιες πολύ κοινότυπες (και λίγο άγαρμπα ψηφοποιημένες) σπλατεριές (με αποκορύφωμα εκείνη την τελευταία με την αδερφή της Dalias) Οι κάπως αργοί ρυθμοί σε σημεία (ψάξιμο εδώ και εκεί χωρίς τίποτα άλλο) και το πολύ "Sharon Sharon" .... "Walt Waaaaaaaahaaaaaalt!!!" (όχι αυτό είναι απο αλλού -lol) Το ότι δε συνέδεσαν τελικά την αστυνομικό απο την ταινία με αυτή απο το παιχνίδι...(αυτό μπορεί να ήταν και καλό -δεν έχω αποφασίσει ακόμα) Πάω και για δεύτερη τηλεθέαση αυτή τη φορά με υπότιτλους γιατι το βλαμμένο το xvid (χε χε) έκανε κάποιες διακυμάνσεις στον ήχο και έχανα τα λόγια σε κάποια σημεία.
dindon Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 SPOILER ALERT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Στο τελος(αλλα και νωριτερα) δεν καταλαβαινεις οτι μαλλον κατι εχεις χασει απο την αρχη της ταινιας.. π.χ. ο πατερας του κοριτσιου δεν περασε ποτε στους κοσμους σταχτη/σκοτεινια (σε ελευθερη μεταφραση) ..τελικα η μανα με το κοριτσι σε τι κοσμο εχουν παει και στο τελος της ταινιας σε τι κοσμο ειναι..(που ειναι γενικα ομιχλωδες) Οταν αυτος λεει την μυρισα εκει που ειναι στα lockers(ντουλαπακια) του σχολειου οταν η γυναικα του ειναι στην σκοτεινια θελει να μας πει οτι υπαρχει η πραγματικοτητα και μια παραλληλη πραγματικοτητα στην οποια μπαινεις αμα σκοτωθεις στο Silent Hill ; (μανα,κορη,αστυνομικος) Αλλα εκει που λες οτι ισως ειναι ετσι ειναι και αυτος ο αστυνομικος που εποπτευει τον πατερα, ο οποιος ειναι ιδιος με παλια και φυσικα μυστηριος οπως και η υπευθυνη του ορφανοτροφειου ειναι μυστηρια.. Ετσι οπως γυρισαν το 1 αν το δεις και βγει 2 δεν νομιζω οτι θα μπορεσεις να αντισταθεις στο να μην το δεις εστω και αν δεν εχεις παιξει το παιχνιδι.. Παντως απο οσα γραφονται γενικα μαλλον απο την σχεδιαση του παιχνιδιου δεν φαινεται να βγαινει ενα ασφαλες συμπερασμα για το τι γινεται εκτος και αν κανω εγω λαθος.. Το παιχνιδι παντως δεν το εχω παιξει.
ItsToasted Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 To lathos einai pou prospathite na tin katalavete. Einai san pinakas. O kathenas to eklamvani opos thelei, den iparxei geniki allithia. Eutixos, an kai holywoodiani paragogi den kanan tin tenia splater gia na tin katalavei kai o mesos amerikanos. I tenioula mou arese poli kathos den ematha ta panta, san to game ena pragma. Elpizw poli se ena SH2 me to senario akrivos tou 1. Me ola ta ksipnimata :>
Moderators Praetorian Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 SPOILER ALERT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! π.χ. ο πατερας του κοριτσιου δεν περασε ποτε στους κοσμους σταχτη/σκοτεινια (σε ελευθερη μεταφραση) ..τελικα η μανα με το κοριτσι σε τι κοσμο εχουν παει και στο τελος της ταινιας σε τι κοσμο ειναι..(που ειναι γενικα ομιχλωδες) - Στον κόσμο που συντηρεί η δαιμονο Alessa (που πλέον είναι ενωμένη με το κοριτσάκι που κουβαλάει η μάνα. Στον κόσμο αυτό εισέρχονται ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΙ η Alessa. Οχι ο κάθε εις που πατάει στο Silent Hill. Οταν αυτος λεει την μυρισα εκει που ειναι στα lockers(ντουλαπακια) του σχολειου οταν η γυναικα του ειναι στην σκοτεινια θελει να μας πει οτι υπαρχει η πραγματικοτητα και μια παραλληλη πραγματικοτητα στην οποια μπαινεις αμα σκοτωθεις στο Silent Hill ; (μανα' date='κορη,αστυνομικος)[/b'] Οταν περνάς στην ομιχλώδη διάσταση του Silent Hill (ο κόσμος όνειρο/εφιάλτης της Alessa), δεν είσαι νεκρός (ίσως να χρειάζεται να είσαι αναίσθητος)...Πάντως έχεις εξαφανιστεί απο την κανονική διάσταση (εξ'ου και δεν βρέθηκε κανένα πτώμα. Μπορείς να πεθάνεις στη νέα διάσταση ή να επιστρέψεις στην κανονική. Aλλα εκει που λες οτι ισως ειναι ετσι ειναι και αυτος ο αστυνομικος που εποπτευει τον πατερα, ο οποιος ειναι ιδιος με παλια και φυσικα μυστηριος οπως και η υπευθυνη του ορφανοτροφειου ειναι μυστηρια.. Στο όνειρο της Alessa δεν κυλάει ο χρόνος... ή τουλάχιστο δε γερνάει κανείς -όπως είναι λογικό- καθώς η Alessa τους κρατάει όπως τους θυμάται. Ο αστυνομικός παίζει να μπήκε στη διάσταση αυτή για αρκετό διάστημα και να επέστρεψε (κανείς δεν εξηγεί τα σημάδια στα χέρια του, αλλά μάλλον έγιναν απο το δόγμα). Αυτό θα εξηγούσε την ηλικία του (πιθανότατα ωστόσο δεν έχει καμία μνήμη απο τον καιρό που ήταν στη ομιχλώδη διάσταση) Παντως απο οσα γραφονται γενικα μαλλον απο την σχεδιαση του παιχνιδιου δεν φαινεται να βγαινει ενα ασφαλες συμπερασμα για το τι γινεται εκτος και αν κανω εγω λαθος.. Το παιχνιδι παντως δεν το εχω παιξει. Το παιχνίδι (1 και 3) έχει κάποιους ίδιους χαρακτήρες, αλλά το story του είναι αρκετά διαφορετικό σε πολλά σημεία. Πάντως και εκεί η εξήγηση είναι "μπερδεμένη" με την έννοια ότι πχ σου λέει η Alessa δίχασε την ψυχή της, και έστειλε το μωρό έξω απο την πόλη για να την βρει ένα ζευγάρι, για να γλιτώσει από την Dhalia, η οποία έχοντας καταλάβει τις special δυνάμεις της, την προετοίμαζε για μητέρα ενός δαιμονο-θεού, με τη βοήθεια ενός γιατρου που ... κλπ κλπ . Δηλάδη όλα έχουν μια εξήγηση.. απλά η εξήγηση δεν πατάει και πολύ στη λογική που έχουμε συνηθίσει
john1987 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Την ειδα χθες.... Χωρις να εχω παιξει το παιχνιδι θεωρω οτι ειναι απο τις χειροτερες ταινιες που εχω δει... Αποφυγετε την!
Dreamcatcher Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 xalara i kaliteri metafora pexnidiou se tenia. fisiko einai opios den exei pexei to pexnidi na min tin ektimisi
Luxx Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 ακριβως! μη περιμενετε να καταλαβετε και πολλα αν δεν εχετε παρει μια γευση απο το παιχνιδι πρωτα. η ταινια ειναι απο τις αγαπημενες μου. σημερα θα την δω για 2η φορα μηπως λυθουν καποιες αποριες που εχω. και φυσικα το καλυτερο κομματι της ταινιας ειναι το soundtrack.. στο τελος τα κομματια δινουνε ρεστα!
Kain Origin Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Η γνώμη μου: ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!!!!!! Δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να υπάρξει σχέση μεταξύ παιχνιδιών και ταινίας για 2 λόγους: Π΄ρωτον, επειδή η Cybil πέθανε, ενώ στο πρώτο παιχνίδι δεν είχε πάει ποτέ πριν στην πόλη, και δεύτερον, επειδή η Dahlia Gillespie στα παιχνίδια θυσίασε την κόρη της για να αναστήσει τον Samael, τον δαίμονα που έκανε το Silent Hill όπως είναι (κάτι μεταξύ κόλασης και εφιάλτη). Και με την ευκαιρία, είμαι ο μόνος που πιστεύει πως η ''κακιά'' Alessa είναι ο Samael; Αν προσέξετε, δεν λέει πως είναι η κακή πλευρά, αλλά πως ας πούμε πως είναι η κακή της πλευρά. Το οτί υπήρχαν τόσοι άνθρωποι στην πόλη δεν είναι παράξενο, δεδομένου πως είναι όλοι εξίσου χαμένοι με τους ήρωες, και αν σκεφτούμε τους τόσους μυστήριους που εμφανίζονται στα παιχνίδια... Τέλος, μου άρεσε που είδαμε και μερικές γνώριμες φάσεις, όπως τον Pyramid Head και τα πρώτα τέρατα του 2ου παιχνιδιού, τον γρίφο του 3ου με τον πίνακα και την φάση στις τουαλέτες όπου το χέρι του ζ΄'ομπι γέμιζε φλέβες τον τοίχο, που μου έφερε στο μυαλό την αρχή του 4ου παιχνιδιού...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.