Προς το περιεχόμενο

ΟΤΕ - Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μια και καλή!!! (??)

pantoleon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ή αλλιώς, πώς οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι (για το συμφέρον μας) κάνουν τον ΟΤΕ αντιπαθητικό.

Ο ΟΤΕ είναι κρατικός.

Οι άλλες εταιρίες παροχής τηλεφωνίας και ιντερνετ όχι.

Ο ΟΤΕ έχει την δυνατότητα να ξεφτυλίσει τις τιμές του ούτως ώστε να τις εξαλείψει.

Αυτό δια νόμου απαγορεύεται.

Ο ΟΤΕ αναγκάζεται να έχει τις τιμές του λίγο πιο πάνω από την πιο ακρίβη εταιρία παροχής.Δια νόμου.

Οι εταιρίες αυτές χρωστούν στον ΟΤΕ Δισεκατομύρια για χρήση και ναύλωση των γραμμών του.Δια νόμου του απαγορεύεται να τα πάρει δικαστικά.Πρέπει να περιμένει.

Τα χρήματα αυτά,απ'την στιγμή που είναι κρατικός ο ΟΤΕ, τα χρωστούν σε όλους μας.Τα χρήματα αυτά θα εξέλισαν τον ΟΤΕ πολύ γρήγορα.Δεν πρόκειται να τα πάρει οπότε δικαιολογείται η καθυστέριση.

Οι εργαζόμενοι σε αυτόν κάνουν καλύτερη δουλειά από οποιονδήποτε άλλο ιδιωτικό φορέα.(τεχνικοί-helpdesk-βλάβες-κλπ)

Στα γραφεία και στα καταστήματα της επαρχίας ειδικά είναι πιο ράθυμοι άνθρωποι γιατί συνήθως διευθυντής (ή και οι ίδιοι) είναι "τοποθετημένοι" από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.Το αν πρότειναν isdn αντί για dsl πριν 1.5/2 χρόνια είναι για σπάσιμο κεφαλιού μεν (περιστατικός στο οποίο έχω παραβρεθεί-τα επιχειρήματα τραγικά) αλλά υπήρχε κι ένας κύριος που είχε κατασκευάσει πολλά netmod φαίνεται ,και ήθελε να ξεστοκάρει.Σ'εμένα πάντως πριν από 1.5 χρόνο ακριβώς μου δώθηκε άλλη μάρκα router ευτυχώς... (speedtouch-alcatel/thomson-37/41 KB/s σταθερά).

Μην ξεχνάμε λοιπόν όλους τους "δάκτυλους" που μας εμποδίζουν να έχουμε αυτό που θέλουμε και να κατηγορούμε τον βασικό φορέα.Πιστεύω ότι όλη αυτή η αντίδραση ουδεμία σχέση με το θέμα έχει και δεν αφορά τους τελικούς αποδέκτες μιας και τα πράγματα ΔΕΝ μπορούν ν' αλλάξουν.ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ.

Δεν μ'αρέσουν τα πολιτικά αλλά να προσέχετε να μην μπλέκεται σε διαμάχες μεταξύ του "δίπολου" και να συμπεριφέρεστε σαν όχλος.Δεν φταίει το "τέρας" στην τελική αλλά ο "φρανκενστάιν" που το κατασκεύασε.

Σκεφτείτε και τους εργαζομένους,τους συμβασιούχους (αορίστου και μη αορίστου χρόνου-γιατί μόνιμοι δεν προσλαμβάνονται στον ΟΤΕ εδώ και καιρό) δλδ αλλά και γενικά τα νέα παιδιά που σας εξυπηρετούν στα προβλήματα σας (γιατί μόνο οι πιο νέοι γνωρίζουν αυτά που μας ενδιαφέρουν)και τους βγαίνει η ψυχή να βγάλουν όλη την δουλειά ενώ οι παλιότεροι μόνιμοι (οι εργατοπατέρες-που ποτέ δεν δούλεψαν,οι άχρηστοι-που επίτηδες τα κάνουν όλα σκατά ουτως ώστε να μην τους αναθέτουν δουλειές- και οι άνευ γραφείου-που "δουλεύουν" απ'το...σπίτι τους) ξύνονται ΄και δεν τους απολύουν γιατί,όπως γίνεται σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση δλδ,η αποζημείωση είναι πού μεγάλη.Γι'αυτό και η έξοδος των 50 και άνω.Και πάλι εμείς τους πληρώνουμε τους άχρηστους (ή πιο ευγενικά αποσύρουμε τα γερασμένα άλογα) αλλά έτσι καθαρίζουμε σιγά σιγά.

Αυτό που θέλω να πω είναι να την ψάχνετε την δουλειά και να μην σας πείθουν τα πανώ και οι ταμπέλες έτσι απλά.Μην γίνεστε όχλος.Εγώ ρώτησα κι έμαθα πώς έχουν τα πράγματα από πρώτο χέρι.

Από πικραμένους νέους που δουλεύουν στον ΟΤΕ και μάλιστα υπό το καθεστός ομηρίας των συμβασιούχων περιορισμένου χρόνου,πέρνωντας βασικό μισθό ενώ έχουν γνώσεις που δεν έχει κανένας άλλος εκεί μέσα και θα έπρεπε να τους έχουν στα πούπουλα γιατί βγάζουν όλη την ουσιαστική δουλειά.

Παρ'όλ'αυτά νιώθουν αποδιοπομπαίοι τράγοι μ'αυτά και μ'αυτά.

Να πω βέβαια ότι χωρίς τις άλλες εταιρίες πιθανόν να είχαμε τιμές μονοπωλίου πράγματι αλλά επίσης ότι έτσι δεν βγάζει και πουθενά η δουλειά γιατί εγώ και να θέλω να βάλω - πχ vivodi σκέφτομαι ότι πιθανόν να μην έχω την ίδια καλή ταχύτητα που έχω με τον ΟΤΕ,να μην έχω το ίδιο καλό σερβις,τηλεφωνική εξυπηρέτιση,εύκολο τρόπο πληρωμής (χωρίς κρυφές χρεώσεις) μαζί με τον λογαριασμό του ΟΤΕ,και κατάστημα με όλ'αυτά στην πόλη μου και κοντά μου.

Γι'αυτό μένω ΟΤΕ αν και ξέρω ότι το πληρώνω χρυσό.Ας βελτιωθούν κι ας γίνουν παράδειγμα οι διάφορες εταιρίες και θα τις σκεφτώ τότε.Όταν κάποιος μιλήσει για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν πια κι όχι για τις τιμές τους.

Τί άλλο να πω.Αυτά τα ολίγα σκέφτηκα τώρα.Θα ήθελα να το σκεφτείτε κι εσείς πριχού απαντήσετε για ν'αποφύγουμε τυχόν αντιπαραθέσεις που απ'ότι φαίνεται είμαι συνηθισμένος να δημιουργώ.

Ελπίζω να σας φώτισα λίγο.

Ευχαριστώ αν με διαβάσατε.

Δημοσ.
Ο ΟΤΕ έχει την δυνατότητα να ξεφτυλίσει τις τιμές του ούτως ώστε να τις εξαλείψει.

Όπως τις ξεφτίλιζε όταν είχε το μονοπώλειο στις τηλεπικοινωνίες;

Να θυμίσω κάτι συνεχόμενες αυξήσεις κατά 20,30,50% σε τέλη και πάγια που με μαγικό τρόπο εμφανιζόταν ως μεσοσταθμικές μειώσεις ή αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού; (επειδή μείωνε ταυτόχρονα τα τιμολόγια γιά κάποιες διεθνείς κλήσεις)

Δεν χρειαζόταν οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι γιά να γίνει αντιπαθητικός ο ΟΤΕ. Ήταν αντιπαθητικός πολύ πριν εμφανιστούν οι άλλες εταιρίες.

Δημοσ.

...

Ο ΟΤΕ είναι κρατικός.

Οι άλλες εταιρίες παροχής τηλεφωνίας και ιντερνετ όχι

...

http://www.ote.gr/greek/investorrelations/share_structure.asp

Όπως και να 'χει, ο ΟΤΕ παραμένει "αντιπαθητικός" επειδή παρέχει υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας σε υπερβολικά υψηλές τιμές (τρανό παράδειγμα το DSL δίκτυό του).

Δημοσ.

Στην Κυπρο ο εκει ΟΤΕ εχει τις πιο χαμηλες χρεωσεις (και με διαφορα απο τις υπολοιπες χωρες) στην Ευρωπη. Η εταιρεια ειναι μονοπωλιο. Δεν υπαρχει καμμια αλλη εκει.

Προπερσι αν θυμαμαι καλα, τα κερδη της εταρειας ξεπερασαν κατα 40% το αναμενομενο κερδος. Αποτελεσμα να τα χασουν (τα κερδη τους) και να φανε και προστιμο επιπλεον. Νομιζω οτι εδω θα τους διναν και βραβειο.

Οι αυξησεις στον ΟΤΕ εγιναν για να πουληθει σε ιδιωτες ως "φιλετο" και να πιασει καλη τιμουλα (καποιοι εφαγαν καλα κι εμεις τους καναμε το τραπεζι)

Δημοσ.

Ακριβώς!Αυτό ήταν το ευχαριστώ λοιπόν,ε?

Είδες τι κάνουν οι γαμ....μένοι οι @#$#$@-νόμοι??

Όχι ότι ο ΟΤΕ θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο αλλά κι αυτοί που το κάναν τι καλό είδα....τσ τσ τσ

Ωραία πληροφορία nmtray2 !

Δημοσ.
Στην Κυπρο ο εκει ΟΤΕ εχει τις πιο χαμηλες χρεωσεις ....

Πράγματι έτσι είναι! Από το κινητό μου με την Cyta (Κυπρο-ΟΤΕς) οι κλήσεις προς σταθερό Ελλάδα ήταν 0,07λιρες/λεπτό!

Δεν είχα καθόλου άγχος για το κόστος της κλήσης και καλούσα αβέρτα όπου ήθελα. Έβαζα μια κάρτα των 20λιρων και κρατούσα χαλαρότατα πάνω από μήνα με πολλές κλήσεις! Το μήνυμα από την άλλη 0,01λ/sms!

1λίρα = 1,7?

Δημοσ.

Ο ΟΤΕ είναι κρατικός.

Οι άλλες εταιρίες παροχής τηλεφωνίας και ιντερνετ όχι.

Ο ΟΤΕ δεν είναι κρατικός - τέρμα το παραμύθι.

Αυτό δια νόμου απαγορεύεται.

Ο ΟΤΕ αναγκάζεται να έχει τις τιμές του λίγο πιο πάνω από την πιο ακρίβη εταιρία παροχής.Δια νόμου.

Δεν το πιστεύω αυτό, δημοσίευσε ΦΕΚ να διαβάσουμε.

Οι εταιρίες αυτές χρωστούν στον ΟΤΕ Δισεκατομύρια για χρήση και ναύλωση των γραμμών του.Δια νόμου του απαγορεύεται να τα πάρει δικαστικά.Πρέπει να περιμένει.

Αυτό δεν το πιστεύω με τίποτα, κανένας απο αυτούς που τα λένε

δεν κάνουν αναφορά στην κείμενη νομοθεσία.

Τα χρήματα αυτά,απ'την στιγμή που είναι κρατικός ο ΟΤΕ, τα χρωστούν σε όλους μας.

Μετά την παράθεση του μετοχικού κεφαλαίου, υποχρεούσαι να ανακαλέσεις.

Τα χρήματα αυτά θα εξέλισαν τον ΟΤΕ πολύ γρήγορα.Δεν πρόκειται να τα πάρει οπότε δικαιολογείται η καθυστέριση.

:s Και οταν δεν του χρωστάγαν τίποτα πάλι τελευταίος ήταν.

Οι εργαζόμενοι σε αυτόν κάνουν καλύτερη δουλειά από οποιονδήποτε άλλο ιδιωτικό φορέα.(τεχνικοί-helpdesk-βλάβες-κλπ)

Αυτό αστείο είναι ? LOLOLOLOL

Τον έκοψα εντελώς και είμαι FUll LLU vivodi

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος

Δεν χρειάστηκε να βγω απο το σπίτι μου

ούτε για να κάνω αίτηση

ούτε για να συνδεθώ

ούτε για να παραλάβω εξοπλισμό

Μπορώ να κάνω ότι θέλω απο το τηλέφωνο (13880)

το οποίο μπορεί να έχει μεγάλο χρόνο αναμονής

αλλά μπορείς να πάρεις και το απόγευμα και

να μιλήσεις αμέσως.

Εκτός του οτι λειτουργεί 24 ώρες.

Μην ξεχνάμε λοιπόν όλους τους "δάκτυλους" που μας εμποδίζουν να έχουμε αυτό που θέλουμε και να κατηγορούμε τον βασικό φορέα.Πιστεύω ότι όλη αυτή η αντίδραση ουδεμία σχέση με το θέμα έχει και δεν αφορά τους τελικούς αποδέκτες μιας και τα πράγματα ΔΕΝ μπορούν ν' αλλάξουν.ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ.

Όποτε μιλάς για νόμο, να τον παραθέτεις, αλλιώς τα λόγια σου δεν έχουν αξία.

Δεν μ'αρέσουν τα πολιτικά αλλά να προσέχετε να μην μπλέκεται σε διαμάχες μεταξύ του "δίπολου" και να συμπεριφέρεστε σαν όχλος.Δεν φταίει το "τέρας" στην τελική αλλά ο "φρανκενστάιν" που το κατασκεύασε.

Και ποιος σου είπε οτι δεν βρίζουμε αυτούς που έκαναν έτσι τον ΟΤΕ ?

Σκεφτείτε και τους εργαζομένους,τους συμβασιούχους (αορίστου και μη αορίστου χρόνου-γιατί μόνιμοι δεν προσλαμβάνονται στον ΟΤΕ εδώ και καιρό) δλδ αλλά και γενικά τα νέα παιδιά που σας εξυπηρετούν στα προβλήματα σας (γιατί μόνο οι πιο νέοι γνωρίζουν αυτά που μας ενδιαφέρουν)και τους βγαίνει η ψυχή να βγάλουν όλη την δουλειά ενώ οι παλιότεροι μόνιμοι (οι εργατοπατέρες-που ποτέ δεν δούλεψαν,οι άχρηστοι-που επίτηδες τα κάνουν όλα σκατά ουτως ώστε να μην τους αναθέτουν δουλειές- και οι άνευ γραφείου-που "δουλεύουν" απ'το...σπίτι τους) ξύνονται ΄και δεν τους απολύουν γιατί,όπως γίνεται σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση δλδ,η αποζημείωση είναι πού μεγάλη.Γι'αυτό και η έξοδος των 50 και άνω.Και πάλι εμείς τους πληρώνουμε τους άχρηστους (ή πιο ευγενικά αποσύρουμε τα γερασμένα άλογα) αλλά έτσι καθαρίζουμε σιγά σιγά.

Αυτα τα περι ομήρων αλλού, όσο όμηρος είμαι εγώ στον ιδιώτη άλλο τόσο είναι και ο νέος υπάλληλος του ΟΤΕ, δεν κατάλαβα γιατί στον ιδιώτη εμείς δουλεύουμε ενω οι δημόσιοι διεκδικούν το δικαίωμά τους στο καθισιό.

Και μην μου πεις οτι δεν είναι έτσι, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες σου βγάζουν

την πίστη και αυτό γιατί στηρίζονται σε ανίδεους και τεμπέληδες δημοσίους

υπαλλήλους.

Αυτό που θέλω να πω είναι να την ψάχνετε την δουλειά και να μην σας πείθουν τα πανώ και οι ταμπέλες έτσι απλά.Μην γίνεστε όχλος.Εγώ ρώτησα κι έμαθα πώς έχουν τα πράγματα από πρώτο χέρι.

Ρώτησες και έμαθες απο χέρι του ΟΤΕ. Ρώτα λοιπόν το χέρι με ποια ΦΕΚ τεκμηριώνει τις ανακρίβειές του.

Από πικραμένους νέους που δουλεύουν στον ΟΤΕ και μάλιστα υπό το καθεστός ομηρίας των συμβασιούχων περιορισμένου χρόνου,πέρνωντας βασικό μισθό ενώ έχουν γνώσεις που δεν έχει κανένας άλλος εκεί μέσα και θα έπρεπε να τους έχουν στα πούπουλα γιατί βγάζουν όλη την ουσιαστική δουλειά.

Αν αξίζουν περισσότερο να πάνε στον ιδιώτη και να τα πάρουν.

Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν δέκα ώρες την μέρα και παίρνουν

2500 euro και άνθρωποι που δουλεύουν ουσιαστικά 3 ώρες και πέρνουν

2000.

Οποιος έχει κότσια βγαίνει έξω, ξεπατώνεται και βγάζει.

Παρ'όλ'αυτά νιώθουν αποδιοπομπαίοι τράγοι μ'αυτά και μ'αυτά.

Αν νιώθουν άσχημα να αλλάξουν δουλειά.

Εγω και να με παρακαλούσαν μέσα στην παρακμή του ΟΤΕ

δεν θα δούλευα.

Να πω βέβαια ότι χωρίς τις άλλες εταιρίες πιθανόν να είχαμε τιμές μονοπωλίου πράγματι αλλά επίσης ότι έτσι δεν βγάζει και πουθενά η δουλειά γιατί εγώ και να θέλω να βάλω - πχ vivodi σκέφτομαι ότι πιθανόν να μην έχω την ίδια καλή ταχύτητα που έχω με τον ΟΤΕ,να μην έχω το ίδιο καλό σερβις,τηλεφωνική εξυπηρέτιση,εύκολο τρόπο πληρωμής (χωρίς κρυφές χρεώσεις) μαζί με τον λογαριασμό του ΟΤΕ,και κατάστημα με όλ'αυτά στην πόλη μου και κοντά μου.

Αν θες για vivodi και έχει κόμβο στην περιοχή σου, μην το σκέφτεσαι.

Ποιο service ?

40 χρόνια τηλέφωνο ποτε δεν χρειάστηκε.

(Η vivo κάνει μόνη της service στις περιοχές που έχει κόμβο btw)

Οσο για τρόπο πληρωμής, πάγια τραπεζική εντολή ή πιστωτική κάρτα.

Δεν χρειάζεται να πας πουθενά για να πληρώσεις.

Για κρυφές χρεώσεις ή vivodi είναι ξεκάθαρη και δεν χρέωση ουτε

ευρώ παραπάνω απο αυτά που έλεγε.

Ο ΟΤΕ όμως όταν είχα ISDN και έκανα κλήση στην otenet για να

συνδεθώ στο Internet, αν δεν έπιανε με την πρώτη με χρέωνε

με μια μονάδα.

Σε ένα λογαριασμό είχα 8 euro απο τέτοιες κλήσεις για τις οποίες

εγώ δεν έφερα καμία ευθύνη. Τι φταίω που το Netmod του ΟΤΕ

δεν πιάνει με την πρώτη.

8 ευρώ το δίμηνο χ 8 χρόνια που έχω ISDN κάνει 384 ευρώ + ΦΠΑ

+ το νόμιμο επιτόκιο. Μου φαίνεται θα τον πάω στο δικαστήριο...

Γι'αυτό μένω ΟΤΕ αν και ξέρω ότι το πληρώνω χρυσό.Ας βελτιωθούν κι ας γίνουν παράδειγμα οι διάφορες εταιρίες και θα τις σκεφτώ τότε.Όταν κάποιος μιλήσει για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν πια κι όχι για τις τιμές τους.

Γι' αυτό έφυγα απο τον ΟΤΕ, για να γλιτώσω.

Και έχω γλιτώσει πολλά.

Οσο για τιμες θέλει περίπου 10 δραχμές τη μονάδα

Να πάνε στο δι@ολο.

http://www.voipbuster.com

Η voipBuster με 5 euro για 6 μήνες έχει όλες τις κλήσεις

σε σταθερά στην Ελλάδα δωρεάν.

Στην Αμερική δωρέαν

Στην Γερμανία δωρεάν

Και θα μας μιλήσει ο ΟΤΕ για χρεώσεις ?

Με τέτοιες τιμές ούτε που το ακουμπάω το τηλέφωνο της vivodi

μόλις εξαντλήσω τα 500 δωρεάν λεπτά που μου δίνει.

Τί άλλο να πω.Αυτά τα ολίγα σκέφτηκα τώρα.

Και γω.

Ελπίζω να σας φώτισα λίγο.

Επίσης.

Δημοσ.

Δεν έχω καμμιά αγάπη για τον ΟΤΕ ξαναλέω για πολλοστή φορά.Δεν τον γουστάρω.Αυτό το ποστ ήταν μια αντίδραση όμως στο πώς και με πιο μένος μισείτε τον ΟΤΕ.Παρασύρθηκα κι εγώ κι όταν σε μια συζήτηση σκέφτηκα αυτά που έγραψα πιο πάνω ένιωσα την ανάγκη να τα μοιραστώ μαζί σας.

Αυτός δεν είναι ο σκοπός των φόρουμ? Έμεση ψυχανάλυση και λύση αποριών.Τώρα έχω επιχειρήματα στα χέρια μου γι'αυτά που αρχικά πίστευα!

Προσωπικά χρησιμοποιώ Τελεντομ (0,10 ευρω κάθε κλήση για σταθερά Ελλάδος με απεριόριστο χρόνο ομιλίας-η κοπέλα μου είναι μακριά... ) και Voip buster (κακή ποιότητα δυστυχώς και καθυστέρηση με την 384 που έχω και στην περιοχή που είμαι).

Απλά δεν πιστεύω ότι θα εκλείψει ο ΟΤΕ όπως δεν έχει εκλείψει σε άλλες χώρες.Μάλιστα νομίζω ότι διάβασα πως στην Γαλλία τώρα επιτράπηκαν οι ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας και παροχής ίντερνετ αλλά μάλλον κάνω λάθος.....

Τέσπα,αυτά. Δεν υπάρχει λόγος να κοροϊδέυετε.Πώς θα μάθω αν δεν ρωτήσω?Κι αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος.Και πάλι όμως βλέπω κακία και μένος.Αφού έχετε βρει την λύση γιατί τσαντίζεστε?Ψυχραιμία.Συμφωνώ μαζί σας.Απ'την αρχή απλά απ'αυτά που είχα ακούσει μου είχαν δημιουργηθεί απορίες.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!Τα λέμε.

Δημοσ.

ο οτε είναι κρατικός κατά το 40 % (δεν είναι ακριβές νούμερο) άρα τη δύναμη πια δεν την έχει το κράτος όπως π.χ στην ΔΕΗ 51% κλπ. και αυτό σόρρυ που το λέω ο οτε πουλήθηκε από αντιδράσεις του λαού και από τις #%!#κυβερνήσεις που ήθελαν να φάνε λίγο :(.

ότι χρωστούν δισεκατομύρια οι άλλοι πάροχοι αυτό είναι απολύτως έγκυρο και αν δεν το πιστεύει κάποιος ας τουμπεκιάσει και μη λέει ότι θέλει.

Αν δεν υπήρχαν οι κάποιοι διοικούντες που τα έχετε βάλει όλοι με αυτούς εκεί θα ήταν όλα μπάχαλο ( όχι ότι δεν είναι τώρα αλλά θα ήταν χειρότεραααααα.)

Και δεν κατάλαβα του ee3599 ότι κάποιοι δουλεύουν 3 ώρες και παίρνουν 2000 για εξηγησέτο καλύτερα.

Δημοσ.

Loipon epidi exw kourastei na akouw pragmata pou o kathenas leei epeidi to akouse den xerw kai egw apo pou, diavaste kamia oikonomiki efhmerida! O Ote einai apokratikopoiimenos kai den exei ypostei plhrh idiwtikopoihsh akomi. O Ote loipon mexri stigmhs einai ermaio twn apofasewn ths kyvernhshs. Yparxei ena anwtato kratiko symvoulio epikoinwniwn pou kathorizei ta kostologia. Skefteite an yphrxe morfi plhrhs idiwtikopoihshs o Ote me ta kefalaia pou diathetei den tha mporouse na afanisei tis alles etaireies? Antitheta omws einai anagkasmenos na exei afta ta kostologia giati tou exoun epivlithei. Telos, einai pasignwsto pws oi alles etaireies xrisimopoun ta mixanimata kai ta kalwdia tou Ote ekmidenizontas etsi ta pagia exoda tous (kati pou fysika den tha ekane pote an epikratouse phrh idiwtikopoihsh). Anti ,loipon, na vrizetai ton Ote gia tis anatimiseis tou krinetai thn ekastote kyvernhsh kalytera.

Δημοσ.

Ανοιχτή επιστολή στο Δ.Σ. του ΟΤΕ:

Κύριοι, και κυρίες,

Δε βλέπω κανέναν να έχει μένος και μίσος με τον ΟΤΕ. Μίσος έχει ο βάζελος για το γαύρο, και ο ανάρχας με τον φασίστα, και ο κερατάς για αυτή που του τα φόρεσε.

Εκφραση συναισθημάτων πέρα απο τη λογική, με μονο κριτήριο την προκατάληψη.

Μας παρεξηγήσατε.

Παράπονα για ολους τους isp εχω διαβασει εδώ, και για ολα τα γνωστά μαγαζιά πληροφορικής. Για οποιον δεν διαβάσεις καταγγελίες, σημαινει απλά οτι εχει τοσους λιγους πελάτες, που οι πιθανοτητες να ειναι και πελατης του, και συμφορουμίτης, και δυσαρεστημένος απο κάτι, τείνουν στο μηδέν.

Με τις εταιρείες, ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του, και οταν βλέπει κοροϊδία πρεπει να βρει τρόπους να αντιδράσει.

Σε ολα σχεδον τα προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούμε να βρουμε στην ημι-ελεύθερη οικονομία αυτου του ημι-ευρωπαϊκού κράτους που ζούμε, έχουμε επιλογές. εστω και πλασματικές στην ουσία, αλλα τυπικά τουλάχιστον υπάρχουν.

Οταν εχεις παράπονο απο την οποια εταιρεία, το 1ο που θελεις ειναι να μην ξαναψωνίσεις απ αυτους. μετα να πεις σε ολους τους γνωστούς σου το θεμα για να μην πιαστουν κι αυτοι κορόιδα. και αν ειναι σοβαρό, να κανεις καταγγελια σε καποιον φορέα, που θα εχει καποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα, χωρις εσυ να τρέχεις σε δικαστήρια.

Και οταν βλεπεις εταιρεία να ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ καταφανώς και κατάμουτρα, θελεις παλι να αντιδράσεις.

Ανακοινώσεις με επιχειρήματα, το DSL τόσο το κοστολογούμε γιατι αλλιως δεν βγαίνουμε, και ανεβαζουμε τον ΕΠΑΚ, για να πατε σε DSL.

και DSL στο χωριο δεν βάζετε βέβαια, γιατι δεν "βγαινετε".

Δεν βγαίνετε για να κάνετε τί? δεν εχετε λεφτά για ποιό πράγμα?

Για προμήθειες Κοκκαλομόντεμ και κοκκαλοdslam?

για χορηγεία στη φανελα του ΠΑΟ ?

για πλυση εγκεφάλου και έμμεση επιδότηση καναλαρχών με συνεχή και πανάκριβα TV σποτ? για τον Χατζηγιάννη ?

για ολοσελιδες καθημερινες διαφημησεις σε εφημερίδες?

για εθελούσια με τρελλά εφάπαξ?

(και ο ΟΠΑΠ τα ιδια κάνει, αλλα τεσπα, δεν με αναγκαζει κανεις να αγοράζω τα προϊόντα του)

ε, βέβαια, μετα απο αυτά... που να περισσέψουν λεφτά για 1 dslam σε κάθε χωριό, και μείωση παγίων.

Να αφήσουμε την κότα και ν΄ασχοληθούμε με τα... πίτουρα; αστεια λεμε τώρα;

Που βλέπεις προκατάληψη σε αυτά?

Με τον Οτε, τι επιλογές εχεις? ΤΙΠΟΤΑ! NULL! ZERO! nothing!

για σταθερη γραμμη τηλεφωνίας, και dsl, καμια. Το 95% της Ελλάδας δεν καλυπτεται απο vivodi, telepassport.

και οσοι καλύπτονται το σκεπτονται διπλά, να πανε σε αυτες, για πολλους λογους. Αν διαβαζεις τα φορουμ περι dsl, θα ξερεις.

Για τον Οτε τι καταγγελία να κανεις?

και τι έγινε? μηπως θα του ανακαλέσουν την άδεια (οπως σπεύδουν τάχιστα πχ. στον φούρναρη που ξεχασε μια γοπα στο ψωμί).

ή θα του βαλουν πρόστιμο? (χεστηκε τωρα, ο διορισμένος ΔΣ για το ταμειο του οτε. σαμπως δικά του ειναι? ..)

Και τι να πεις στους γνωστούς σου?

κοιταχτε τι επαθα με τους πΟτεδες, μακρυα μην μπλέξετε; αφου δεν υπάρχουν εναλλακτικη πάροχοι, τα ιδια θα λεμε τώρα?

Αν δεν θελεις να πληρώνεις πΟτέδες, πρεπει να ζησεις χωρις σταθερό, και χωρίς dsl. Εχει και κατι ωραιες σπηλιές στα βουνά τσι Κρήτης, να ξαναβρείς το νόημα της ζωής :)

Να μην πληρώνω πΟτέδες, λοιπον δεν μπορώ. Ας κοιτάξουμε να πληρώνουμε λιγότερα. στο μεγάλο ταμείο που λέγεται Ομιλος ΟΤΕ.

τα λεφτά στο τέλος, εκει πάνε.

Ουστ! λοιπον σε Otenet πρωτα απ΄όλα. Ουστ! σε Cosmoline, ουστ! μεχρι να βαλουνε μυαλό.

Ουστ!

παραιτηθήτε ολοι σας, δρόμο!

και παραιτήστε και τους διαδόχους σας!

δωστε τα κλειδιά του μαγαζιού στον υπουργό, να τα καταπιεί, και να βουτήξει στο Σούνιο!

κλείστε το το μαγαζί, δεν το αντέχουμε άλλοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!

Δεν σας μισούμε. Σας αγαπούμε γι αυτό θελουμε να πάτε σε άλλες δουλειές, πιό άνετες, καλοπληρωμένες και χρήσιμες για την κοινωνία.

-----------------------------------------------------------

@pantoleon : ειδική μνεία σε μια παράγραφο.

Με τους υπαλλήλους του Οτε, δεν εχω τίποτα. Τη δουλεία τους κάνουνε. Το συμφέρον τους.

Οσοι δουλεύουν (δεν τεμπελιάζουν εννοώ) εκει, το κανουν γιατι δεν μπορουν να κανουν αλλιώς, και οσοι δεν δουλευουν απλά βρηκαν μπόσικο τον

εργοδότη και το εκμεταλεύονται οπως ολοι μας θα κάναμε.

Μη μου λες ομως για ομηρείες των συμβασιούχων γιατι ... :grin: :wink: :-) ... τωρα!!!

Καθε φορα που ανακοινώνει προσλήψεις ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Υπ.Αμύνης και οι λοιποί γνωστοί για την άδικη, χωρις έλεος, εκμετάλευση του ιδροκωπόντος και φιλοτιμου υπαλλήλου, δεν ξερεις τι γίνεται ?????????

Κατακλυσμός αιτήσεων! χαμός στο ίσωμα!!

Βουλευτές, διευθυντές, υπουργοί, ταξίαρχοι και θυρωροί δεν προλαβαίνουν να λερώσουν το σώβρακο, και σε κλάσματα δευτερολέπτου η επόμενη γλώσσα πιάνει δουλειά και τους το κάνει πιο λευκό και απο το ΟΜΟ !

διαβαζουν, διαβαζουν, διαβαζουν, διαβαζουν, διαβαζουν, να περάσουν σε "αναγνωρισμένο" ιδρυμα, κι ας ειναι και στην Σχολή Τεχνολογίας Ατμοκίνητων Τρένων.

διαβαζουν, διαβαζουν, διαβαζουν, διαβαζουν, διαβαζουν, να δωσουν στον ΑΣΕΠ...

μετα Γλύφουν, Γλύφουν, Γλύφουν, Γλύφουν, Γλύφουν... για να το δέσουν μπας και δε μας κατσει ο ΑΣΕΠ ή για να μπουμε σε καμια μπασταρδοδημοσιοιδιωτική που δεν παιζει μεν με ΑΣΕΠ, αλλα εχει λόγο ο Βολευτής.

εντάξει?? οκ? μπήκαμε? ΤΡΟΥΠΩΣΑΜΕ που λέει ο Βουτσάς?? Ααααυτο ήταν.

Τι συμβαση υπέγραψες? δεν εχει σημασια.

με ποσα χρήματα? δεν εχει σημασια.

τι ωράριο? δεν εχει σημασια.

Σημασια εχει οτι ΤΡΟΥΠΩΣΑΜΕ. ειμαστε μεσα στο Ματριξ.

Τωρα πια ειμαστε ΟΜΗΡΟΙ.

Παμε για διαδήλωση τωρα, να γ.. τους αλλους που δεν τρουπωσαν και εχουν να πανε στις προνομιακές παχυλά αμοιβόμενες δουλειές του ιδιωτικού τομέα με τα ωράρια ημιαργίας,

να βγουμε στα παράθυρα και να κλαφτούμε ... γιατι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ.

Αισχος! μας προσέλαβαν με σύμβαση, με τρεις κι εξήντα, για 8ωρο,

και κανενας δεν κανει τιποτα για να μας δωσει οτι δικαιούμαστε. Μας ξεγελασαν!!! ολοι μας ελεγαν οτι αμα τρουπώσεις, αυτο ειναι όλο. Θα μείνεις μόνιμος, με 4,60 , συνταξη στα 50, και χαλαααρόοοοοοοοοοοοοοο 7ωρο. Μας κορόιδεψαν! Ειμαστε ΟΜΗΡΟΙ!

Δημοσ.

random ,σωστότατος.Τα είπες όλα!

Αυτό δεν ισχύει για όλους πάντως.

Το "τρούπωμα" όντως είναι η ευκολία του πράγματος γιατί αυτό που προτείνουν τα άλλα παλικάρια,να πάνε δλδ οι υπάλληλοι που κάνουν καλά την δουλειά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι σκότωμα.

Σε ιδιωτική μιλάμε για βασικό μισθό 600 μεικτά (απ'τα οποία μπορεί να μην ξεκολλήσεις ποτέ-αν είσαι τεχνικός δλδ τι θα σε κάνουν?Τσίφ τεχνικό?) ενώ στον ΟΤΕ υπολογίζω ότι μιλάμε για 700-800 αρχικό μεικτά και ανεβαίνει όπως στούς δημόσιους (μέχρι 1500-1600 δλδ όταν θα έχεις συμπληρώσει 25+ χρόνια υπηρεσίας...όχι παραπάνω-για υπαλληλους μιλάμε έτσι?).Οπότε ναι,αλλά δεν θα αφήσουν και την εκάστοτε κυβέρνηση να τους "πηδά" με κάθε ευκαιρία...

Τώρα αν συμπεριφέρονται κι αυτοί σαν όχλος,φταίνε οι εργατοπατέρες και τα φερεφωνα.Τί να κάνουμε.Αν είχαμε υπαλλήλους σε υπηρεσίες αγγέλους θα είμαστε νεκροί ήδη....

Τώρα για την ομηρία:

Είπα ήδη ότι μόνιμοι δεν προσλαμβάνονται εδώ και καιρό.Προσλαμβάνονται συμβασιούχοι αορίστου χρόνου όπως και στις ιδιωτικές.

Με τους συμβασιούχους περιορισμένου χρόνου,που δεν ήταν μόνο στον ΟΤΕ, που είχαμε ως τώρα κι ως τώρα ήταν με την μόνιμη αγωνία αν θα ανανεωθεί και με την επόμενη λήξη η σύμβαση τους (διάρκειας 3-6-12-18 μηνών),τί ήταν αυτό?"

Τρούπωμα"???

Δουλευόμαστε??

Που ζείτε?

Δεν λέω έστω και για λίγο ήταν πιο τυχεροί απ'τους ιδιωτικούς υπαλλήλους (ήταν?) αλλά από κει και πέρα?

Τέσπα,δεν βαριέστε.

Κουβέντα κάνουμε κι εκθέτουμε απόψεις.

Δεν εξετάζουμε το πρόβλημα στην βάση του σε αυτό το μέρος του φόρουμ αλλά τον με τον οποίο το αντιμετωπίζετε που κατά την γνώμη μου είναι λάθος.

Όπως είπε κι ο random κατηγορείστε την εκάστοτε κυβέρνηση.Αυτή κάνει (και θα κάνει-γιατί δεν μπορεί να πουλήσει τα καλώδια μαζί με την γη που είναι μπηγμένει οι πυλώνες σε κανέναν) κουμάντο.

Έτσι λοιπόν ,και ξεκολλήστε το μυαλό σας, ο ΟΤΕ είναι "κρατικός" (έλεος πια κολλάτε στο τι λένε τα χαρτιά!!!!).Κατηγορείστε το κράτος.

Κατηγορώντας τον ίδιο τον ΟΤΕ δεν θα καταφέρετε τπτ.

Αυτά.Όποιος κατάλαβε (ναι,επιτέλους κάποιος κατάλαβε!) -κατάλαβε.

Δημοσ.

Nαι ο ΟΤΕ δεν ειναι κρατικός αλλά ουτε και ιδιωτικος. Ελέγχεται, και κατά τη γνώμη μου σε κάποιο βαθμό καλά κάνει, γιατί έχει τετοιο τεράστειο background που καμία εταιρία δεν μπορεί να τον συναγωνιστεί. Δηλαδή ειναι αστείο, ο ΟΤΕ απτη μια στιγμη στην άλλη αν γινόταν δικός μου θα μπορούσα να πω "α παιδάκια ξέρετε κάτι? Διπλασιάζω το κόστος στα πάντα."

Η' θα μπορούσα να χρέωνα τις εναλλακτικές για τα καλώδια κλπ μέχρι να μαραζώσουν. Και τότε θα ήμουν ενας ιδιώτης σε μονοπώλειο.

Απο κει και πέρα η μεγαλύτερη κίνηση ηταν που το 1994 αν θυμάμαι καλά εφηυρε τις λεγόμενες "ψηφιακές" γραμμές. Εγω θυμαμαι στο σπιτι μας καναμε 2 γραμμες, με διαφορά μερικών μηνων η μια αιτηση απτην άλλη, το ένα λοιπον ηταν "αναλογικό" και χρέωνε ΜΙΑ μονάδα δε πα να μίλαγες μέχρι τον επόμενο μήνα.. (τοπικο μονο)

Η "ψηφιακή" όμως ήταν ανα 3λεπτο η χρέωση, τότε πρωτοακουσαμε τη λεξη χρονοχρέωση στα αστικα. Και σταμάτισε να δινει αναλογικές γραμμές, και τις ψηφιακές τις διαφήμιζε λέγοντας οτι μπορείς να έχεις και τηλεφωνητη ψηφιακό, και να ξυπνητηρη, και προωθήσεις, και το ένα και το αλλο. Ναι οκ, ολα καλα και χρήσιμα. Αλλά η χρέωση όμως αστα να πάνε... Πιστεύω όσοι από εδω είστε τουλάχιστον στην ηλικία μου (25) θα το θυμάστε. (ε μετα απο τη μια μερα στην αλλη όλα τα τηλέφωνα τα έκανε "ψηφιακα", ακομα και τις παλιες συνδέσεις. LOL).

Τώρα τί να λέμε για ΕΠΑΚ, για το ένα και το άλλο..

Οπότε από αυτην την κίνηση και μόνο, είδα τί "καλούλης" ηταν με μας οταν ηταν μονος του. Επίσης οι 180 δρχ/λεπτο για αμερική σας λένε κάτι? Και τώρα ειναι στην πιο χαμηλη χρέωση, μη χέσω! Η Ευρωπη ειχε τοτε 122 και η αμερικη λες και ήταν η Ουγκαντα. Οι 44 δρχ υπεραστικό, Αθηνα κρήτη? Που όσο πιο κοντά ησουν στην πόλη σου, τόσο πιο λίγα πλήρωνες. Τι ειναι αυτά ρε? Να παίρνω μηπως το μέτρο να μετράω πόσο απέχει η κάθε πόλη?

Και ξαφνικά, με το που βλέπει τον κινδυνο απο την απελευθερωση των επικοινωνιων, ρίχνει στο μισο τα υπεραστικα (ιδια χρέωση Κρητη / Θεσσαλονικη, δεν χρειαζόσουν χάρακες και μοιρογνωμόνια πλεον να υπολογίζεις ποσα πληρωνεις) και σου λεει κοιτα τί καλος που ειμαι!! Φθηνηνα τα υπεραστικα!!! Τί λες ρε αλήτη!!! και τα αστικά γιατί τα πήγες από 7δρχ στις 11 και κανεις τουμπεκι??? Διαφημίζεις την εκπτωση, αλλά εσυ με την κίνηση αυτη βγαζεις και όφελος!!!

Tι να πει κανείς...

Γιαυτο λοιπον και ημουν απτους πρώτους που έβαλα εναλλακτικη τηλεφωνια (Telepassport, νομίζω ηταν η πρώτη). Oταν εβαλα εγω δεν υπήρχαν τα νουμερα 1777 κλπ, έπερνες ενα νουμερο "κεντρου" και καλά, σου ζητούσε να βάλεις το "pin" σου, και ΜΕΤΑ το νουμερο που θες να καλέσεις... Μεχρι να παρεις τηλέφωνο δηλαδή, ειχες βαρεθει και το είχες κλείσει! :D:D:D

Τωρα για το ιντερνετ, θελω δεν θελω ΟΤΕ, αλλά μέχρι εκεί. Ο λογαριασμός ειναι μονο τα πάγια. Και τώρα πλέον μονο το πάγιο της PSTN γιατί η DSL πληρώθηκε για 12 μήνες με το πακέτο της HOL.

Μια χαρά μου κατσε... :D :D :D :D :D

Δημοσ.
Απο κει και πέρα η μεγαλύτερη κίνηση ηταν που το 1994 αν θυμάμαι καλά εφηυρε τις λεγόμενες "ψηφιακές" γραμμές.

Δεν είναι οι γραμμές ψηφιακές, αλλά τα κέντρα. Και βέβαια δεν τα εφήυρε ο ΟΤΕ. Αυτός απλά τα αγόρασε από τον πρόεδρο :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...