Προς το περιεχόμενο

ATI σειρα X1900

HellasVagabond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η 5800ultra αποσυρθηκε σχεδον με το που βγηκε ισως αυτο σε μπερδεψε λιγο.

Εδω δεν μιλαμε για chip ( λες συνεχεια NV30 με R520 ) εδω μιλαμε για καρτες γραφικων και οχι για ανακοινωσεις των chip.

Στην τελικη η Nvidia εβγαλε την 7800GTX ( αντιστοιχη της Χ180ΧΤ ) και δεν ειχε το παραμικρο προβλημα λανσαρισματος στην αγορα.

Αντιθετα η ATI διεθεσε την Χ1800ΧΤ στην αγορα 2-3 μηνες μετα απο την υπολοιπη γκαμα της.

Το οτι η Nvidia δεν διαθετει πολλες 7800GTX 512 γιατι να το κανει εφοσον λιγοι θα δωσουν 600+ευρω για να την αποκτησουν. Ουτε εγω θα το εκανα στην θεση τους γιατι μετα θα τα φορεσουν καπελο τα κομματια που δεν θα πουληθουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η 5800ultra αποσυρθηκε σχεδον με το που βγηκε ισως αυτο σε μπερδεψε λιγο.

Με μπέρδεψε; LOL Δεν αποσύρθηκε, αντικαταστάθηκε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το NV35, πράγμα παρόμοιο θα συμβεί και με R520/580.

Εδω δεν μιλαμε για chip ( λες συνεχεια NV30 με R520 ) εδω μιλαμε για καρτες γραφικων και οχι για ανακοινωσεις των chip.

Ευρέως χρησιμοποιούμενοι κωδικοί είναι, με τους οποίους καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ.

Στην τελικη η Nvidia εβγαλε την 7800GTX ( αντιστοιχη της Χ180ΧΤ ) και δεν ειχε το παραμικρο προβλημα λανσαρισματος στην αγορα.

΄Ελα μπαμπά μου να σου δείξω τα γωνικά μου. ΄Οταν εγώ ήμουν στην παρών στην παρουσιάση εσύ που ήσουν;

Αντιθετα η ATI διεθεσε την Χ1800ΧΤ στην αγορα 2-3 μηνες μετα απο την υπολοιπη γκαμα της.

΄Εναν μήνα και έτσι ανακοινώθηκε κιόλας. Ούτε η FX 5800 ήταν διαθέσιμη μετά την ανακοίνωσή της και αν είναι να το τριχοτομούμαι εσσαή δεν αλλάζει τίποτα. Επαναλαμβάνω ότι παρόμοια φαινόμενα ταλανίζουν όλες τις εταιρίες.

Το οτι η Nvidia δεν διαθετει πολλες 7800GTX 512 γιατι να το κανει εφοσον λιγοι θα δωσουν 600+ευρω για να την αποκτησουν. Ουτε εγω θα το εκανα στην θεση τους γιατι μετα θα τα φορεσουν καπελο τα κομματια που δεν θα πουληθουν.

Είναι και αυτός είναι τρόπος να διαστρεβλώσεις την αλήθεια. Οι χρήστες που παραπονέθηκαν για την πασιφανής έλλειψη προφανώς είχαν φαντασιώσεις.

Φυσικα και ειναι σχετικο. Αλλα μην τρελλαθουμε κιολας οτι ολα οκ με την ΑΤΙ φετος.Aλλο κυκλος ζωης 1 χρονου για μια σειρα που ειναι φυσιολογικο και αλλο 4-5 μηνες :P LOL Eλεος. Δεν μιλαμε για refresh Μιλαμε για μια νεα σειρα καρτων. Να δωσει καποιος 500-600 ευρω για την x1800xt και σε 2-3 μηνες να πεσει η τιμη της κατακορυφα; Γιατι θα πεσει η τιμη της. ;)

΄Οσων αφορά τα yields/margins της ΑΤΙ όχι πάτο απόπατο πιάσανε φέτος, αλλά αυτό δεν βλέπω να έχει σχέση με τις επιλογές του κάθε χρήστη. Για να χτυπήσει πτώχευση ή να κλείσει με το μέγεθος που έχει είναι προς το παρών τουλάχιστον μάλλον απίθανο.

Ως αναφορα στην καρτουλα μου τον κυκλο της δοξα τον θεο τον κανει μια χαρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την αποδοση της. ;) Δεν την επηρεασε στο ελαχιστο η υπαρξη του λογικου refresh GTX512 ;) Tι σχεση εχει η καινουργια σειρα @90nm που βγαινει σχεδον 1 χρονο μετα φυσιολογικα; :P

΄Οση σχέση μπορεί να έχει και η R520 με την R580. To ότι καθυστέρησε η πρώτη αρκετά είναι δεδομένο, άρα λογικά και ο χρόνος ζωής της πρώτης θα περιοριστεί ανάλογα όπως βέβαια και η τιμή. Phase them out ;)

Ανεξαρτητως σχεδιαστικου προσανατολισμου των εταιρειων η πραγματικοτητα παραμενει οτι ανεξαρτητως του r520 ο r580 ηταν προσχεδιασμενος να βγει καπου στις αρχες του χρονου.

΄Ανοιξη του 2005 μαζί με το G70. Και το G70 προοριζόταν για την άνοιξη και μετά το χειμώνα 2005 η G7x@90nm. Πάντα υπάρχουν λάθος υπολογισμοί/προυπολογισμοί που δεν τα μαθαίνει βέβαια και πάντα το ευρύ κοινό και ούτε ενδιαφέρει.

Και οσο στενα και αν ειναι τα ορια των κυκλων ζωης των καρτων γραφικων, μια καινουργια σειρα σε 4 μηνες παραειναι απαραδεκτο φαινομενο. Γνωριζω πολυ καλα τις ομοιοτητες με την αρχιτεκτονικη του r520 ομως η πραγματικοτητα παραμενει οτι θα ειναι μια νεα πληρης σειρα. Προσωπικα παντα ετσι; :grin:

Συμβαίνει σε όλες τις καθυστερήσεις. ΄Οπως προείπα όταν καθυστερεί ένα προιόν αυτόματα μικραίνει ο χρόνος ζωής του εν αναμονή του επόμενου. Θα μπορούσε φυσικά η ΑΤΙ να καθυστερήσει το R580 2-3 μήνες ακόμα αλλά θα μάμαγε μετά το τελευταίο εν όψη του R600. Στις καθυστερήσεις δεν σώνεσαι με τίποτα. Το βασικότερο πρόβλημα της ΑΤΙ είναι ότι έχασε μια πλειάδα OEM συμβολαίων για το 2005 με τις καθυστερήσεις και θα φανεί και στα οικονομικά της, αλλά και αυτό δεν με αφορά - τουλάχιστον εμένα προσωπικά - στις αποφάσεις μου. ΄Αργησε η ΑΤΙ το καλοκαίρι φέτος και πήρα 7800GTX. Αν συνέβαινε το αντίθετο και είχε καθυστέρηση η NVIDIA θα έπαιρνα απλά ότι είχε διαθέσιμο η ΑΤΙ, γιατί απλά αναβάθμισα όταν ένιωσα ότι μου χρειάζεται καινούργια κάρτα.

Η Αντικατασταση της 5800 εγινε μεσα σε χρονο ρεκορ εφοσον και θορυβο πολυ εκανε η συγκεκριμενη καρτα και θερμοκρασιες μεγαλες ανεβαζε και δεν ειχε τις επιδοσεις που επρεπε.( Αν δεν απατουμαι ακυρωθηκε μεσα σε 2-3 μηνες )

Καμια σχεση δεν εχει η "αντικατασταση" του R520 με το R580 εφοσον ο σχεδιασμος του R580 ολοκληρωθηκε πριν κατι μερες οποτε θα αργισουμε να δουμε καρτες με αυτο τον πυρηνα.

Με την λογικη την δικη σου εφοσον το R580 εχει ανακοινωθει λιγο παραπανω απο 1 μηνα εχει αρχισει ηδη η καθυστερηση του ???

Εγω ξερω πως αρχιζουμε να μετραμε καθυστερηση απο την στιγμη που η εταιρεια κανει συγκεκριμενη παρουσιαση μιας καρτας γραφικων ως την στιγμη που θα την δουμε στα ραφια των μαγαζιων.

Εισουν σε πια παρουσιαση ? Στα κεντρικα της Nvidia ? No comment.

Εχω δει Ελλειψη απο αντιπροσωπειες ( Γιαυτο εχω ακουσει παραπονα ) γιατι δεν προβλεψαν να παραγγειλουν αρκετα κομματια ναι αλλα δεν ευθυνεται η Nvidia για αυτο.

Στην τελικη ομως μιλαμε για την ποιο ακριβη consumer καρτα γραφικων αυτη την στιγμη οποτε λογικο ειναι να μην βγαινει στα ιδια κομματια οπως η 7800gt/gtx.

Το ζητημα ειναι οτι η Nvidia φετος εκανε δυναμικο comeback σε ολες τις κατηγοριες των καρτων γραφικων' date=' οχι ποιος εχει κανει την μαγαλυτερη μαλ.. :razz: [/quote']

Αν ήθελε ας έκανε και αλλιώς. Minimize risks and maximize margins. Για την μεγιστοποίηση ωστόσο χρειάστηκαν και γιγαντιαίες περικοπές εξόδων και θυσίες οι οποίες και έγιναν χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς.

Τώρα φυσικά είναι σειρά της ΑΤΙ για ανάκαμψη. Νόμιζα ότι με τις τσατσαριές του NV30/low-k 130nm θα είχαν πάρει το μάθημά τους από τα λάθη του ανταγωνισμού, αλλά την πάτησαν από κει που δεν το περίμενε κανείς. Για την καθυστέρηση ουσιαστικά ευθύνεται IP τρίτων στην ΑΤΙ και χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες είναι άλλος ένας οιωνός ότι ξέμειναν από πόρους.

Δεν ξερω αν ειναι ζητημα Nvidia ή Samsung, αλλα συμφωνω μαζι σου. Ξερεις πολυ καλα οτι ηταν θεμα γοητρου αυτη η κινηση και οχι πωλησεων στην συγκεκριμενη ultra high end category ;) Παντως να λεμε και του στραβου το δικιο δεν βλεπω και την x1800xt σε μαζικη παραγωγη 3 μηνες μετα το Launch της που ειναι και βασικο μοντελο οχι refresh ετσι; LOL

Eίναι αλήθεια ότι η διαθεσιμότητα και εκεί είναι ακόμα περιορισμένη αλλά όχι πια όπως στις 512 GTX ακόμα και σήμερα. Αμφότερες εταιρίες θα έπρεπε αν θέλεις την γνώμη μου να σταματήσουν αυτές τις παπαριές και ότι βγάλουν έβγαλαν και να επενδύουν καλύτερα τους πόρους τους σε μελλοντικό σχεδιασμό. Καλός ο ανταγωνισμός αλλά τους έχει ξεφύγει λίγο το παιχνίδι και στους 2 από το χέρι. Το γνωρίζουν αμφότεροι αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πίσω.

Ailuros.. mia erotisi.. perneis mizes apo tin ATI? :D :D :D

Μίζες δεν παίρνω από κανένα. Αν μου ήταν δυνατόν όμως να σου πω πια η σχέση μου με την NV συγκεκριμένα είμαι σίγουρος ότι θα έπεφτες από τα σύννεφα.

Η Αντικατασταση της 5800 εγινε μεσα σε χρονο ρεκορ εφοσον και θορυβο πολυ εκανε η συγκεκριμενη καρτα και θερμοκρασιες μεγαλες ανεβαζε και δεν ειχε τις επιδοσεις που επρεπε.( Αν δεν απατουμαι ακυρωθηκε μεσα σε 2-3 μηνες )

Καμια σχεση δεν εχει η "αντικατασταση" του R520 με το R580 εφοσον ο σχεδιασμος του R580 ολοκληρωθηκε πριν κατι μερες οποτε θα αργισουμε να δουμε καρτες με αυτο τον πυρηνα.

Πότε έγινε το πρώτο "tape out" του R580 ξέρεις;

Με την λογικη την δικη σου εφοσον το R580 εχει ανακοινωθει λιγο παραπανω απο 1 μηνα εχει αρχισει ηδη η καθυστερηση του ???

Το R580 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Εγω ξερω πως αρχιζουμε να μετραμε καθυστερηση απο την στιγμη που η εταιρεια κανει συγκεκριμενη παρουσιαση μιας καρτας γραφικων ως την στιγμη που θα την δουμε στα ραφια των μαγαζιων.

΄Αρα η FX5800 υπέφερε τραγική καθυστέρηση' date=' γιατί ανακοινώθηκε, έγραψαν reviews και ήταν για αρκετές βδομάδες άφαντη. Θα πάει μακριά αυτή η ανούσια τριχοτόμηση;

Αντιδρώ απλά γιατί ισχυρίστηκες ότι η NVIDIA δεν είχε ουδέποτε καθυστερήσεις. ΄Ολα τα άλλα είναι περιττά.

Εισουν σε πια παρουσιαση ? Στα κεντρικα της Nvidia ? No comment.

Στο Παρίσι το καλοκαίρι για την παρουσίαση στον ευρωπαικό τύπο και όχι μόνο. Τι να σχολιάσεις ακριβώς;

Εχω δει Ελλειψη απο αντιπροσωπειες ( Γιαυτο εχω ακουσει παραπονα ) γιατι δεν προβλεψαν να παραγγειλουν αρκετα κομματια ναι αλλα δεν ευθυνεται η Nvidia για αυτο.

Στην τελικη ομως μιλαμε για την ποιο ακριβη consumer καρτα γραφικων αυτη την στιγμη οποτε λογικο ειναι να μην βγαινει στα ιδια κομματια οπως η 7800gt/gtx.

Kαι άλλοι παράγοντες όπως αθέμιτος ανταγωνισμός θα μπορούσαν να ευθύνονται αλλά ανήκουν και αυτοί στην σφαίρα της φαντασίας και μιας διαστρεβλωμένης αλήθειας που δεν σώζεται εύκολα όσο και να προσπαθήσεις. To να επιλέξεις μετά από μερικούς μήνες πυρήνες για 550ΜΗz στα 110nm με 302Μ τρανζίστορες δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολο.

Εσύ δεν ήσουν που είχες αμφιβολίες για την αύξηση επιδόσεων της 512 GTX έναντι της 256; Ανέτρεξε στα αρχεία και πες μου αν ήταν απλά τυχερή μαντεψιά ή αν βάλεις 1 και ένα να κάνουν τελικά 2.

Μίζες δεν παίρνω από κανένα. Αν μου ήταν δυνατόν όμως να σου πω πια η σχέση μου με την NV συγκεκριμένα είμαι σίγουρος ότι θα έπεφτες από τα σύννεφα.

mpa ase more.. min spaso kana plevro kai tin vgalo sto krevati tis arxes tou 2006!! xD

Ο ευρωπαικος τυπος ειναι ασχετος με την αρχικη παρουσιαση της καρτας που εγινε συγκεκριμενα στο σαν ντιεγκο αν δεν κανω λαθος.

Το οτι ο σχεδιασμος τελειωσε πριν το πολυ 1 εβδομαδα αν διαβασεις μεγαλα sites θα δεις πως εχω δικιο.

Πως δεν εχει ανακοινωθει ? Την μια μου μιλας για τα CHIP και την αλλη οταν λες CHIP εννοεις καρτες. ( οπως και να εχει και οι καρτες Χ1900 εχουν ανακοινωθει απλα δεν εχουν παρουσιαστει. Στα λογια μου ερχεσαι λοιπον )

Οσο για τις αμφιβολιες οταν τις εθεσα δεν ηξερα πως η 7800GTX 512 θα εχει γινει overclock και απλα μιλουσα για τις διαφορες που θα εφαιρνε η περισσοτερη μνημη 256-512.

΄Οσων αφορά τα yields/margins της ΑΤΙ όχι πάτο απόπατο πιάσανε φέτος, αλλά αυτό δεν βλέπω να έχει σχέση με τις επιλογές του κάθε χρήστη.[/b'] Για να χτυπήσει πτώχευση ή να κλείσει με το μέγεθος που έχει είναι προς το παρών τουλάχιστον μάλλον απίθανο.

Μηπως το οτι περνει μια καρτα 600 ευρω σημερα και μετα απο 2 μηνες η τιμη της πεφτει κατακορυφα λογω καινουργιας σειρας; Ακομα και ενα refresh θα καθυστερουσε λογικα παραπανω απο αυτο που εγινε. Και για ονομα του θεου φυσικα δεν μιλησε κανεις για πτωχευση που το ειδες αυτο; LOL Αν κλεινανε ετσι οι εταιρειες.. :P

΄Ανοιξη του 2005 μαζί με το G70. Και το G70 προοριζόταν για την άνοιξη και μετά το χειμώνα 2005 η G7x@90nm. Πάντα υπάρχουν λάθος υπολογισμοί/προυπολογισμοί που δεν τα μαθαίνει βέβαια και πάντα το ευρύ κοινό και ούτε ενδιαφέρει.

Με την διαφορα οτι η Nvidia δεν ειχε λογο ισως να βιαστει να φερει νωριτερα στην αγορα την μεταβαση στα 90nm αφου ολα βαιναν αισιως για αυτη. Ξερεις καμια εταιρεια που χωρις λογο πεταει ολους τους ασσους της στο τραπεζι χωρις ανταγωνισμο;

Συμβαίνει σε όλες τις καθυστερήσεις. ΄Οπως προείπα όταν καθυστερεί ένα προιόν αυτόματα μικραίνει ο χρόνος ζωής του εν αναμονή του επόμενου. Θα μπορούσε φυσικά η ΑΤΙ να καθυστερήσει το R580 2-3 μήνες ακόμα αλλά θα μάμαγε μετά το τελευταίο εν όψη του R600. Στις καθυστερήσεις δεν σώνεσαι με τίποτα. Το βασικότερο πρόβλημα της ΑΤΙ είναι ότι έχασε μια πλειάδα OEM συμβολαίων για το 2005 με τις καθυστερήσεις και θα φανεί και στα οικονομικά της, αλλά και αυτό δεν με αφορά - τουλάχιστον εμένα προσωπικά - στις αποφάσεις μου. ΄Αργησε η ΑΤΙ το καλοκαίρι φέτος και πήρα 7800GTX. Αν συνέβαινε το αντίθετο και είχε καθυστέρηση η NVIDIA θα έπαιρνα απλά ότι είχε διαθέσιμο η ΑΤΙ, γιατί απλά αναβάθμισα όταν ένιωσα ότι μου χρειάζεται καινούργια κάρτα.

Α γεια σου Χρυσοστομε.. Παραταυτα οπως λες εσενα και εμενα φυσικα και δεν μας απασχολει ο προυπολογισμος του οικονομικου ετους της ΑΤΙ, και σιγουρα δεν θα ηταν καθολου καλη κινηση η καθυστερηση του r580(domino effect), αλλα σιγουρα σαν καταναλωτες κοιταμε μην παρουμε και ενα χαρτι που θα καει σε 2-3 μηνες... Νομιζω οτι λεμε τα ιδια με αλλα λογια ... Δλδ δινω 600 ευρω τωρα και σε 3 μηνες τσουπ η νεα σειρα... Eγω απλα δεν θα επερνα κανενα προιον της ΑΤΙ φετος... :) Ακομα και για καποιον ο οποιος δεν θελει να ειναι στο bleeding edge δεν αποτελει καλη επιλογη αν ειχε λιγη υπομονη.. Θα μου πεις φυσικα οτι στο ευρυ κοινο δεν ητα νγνωστο οτι θα ερθει νωρις ο r580 αλλα... Δεν ηξερες δεν ρωταγες; Tεσπα νομιζω οτι το παρααναλυσαμε καθεις κανει τις επιλογες του και ζει συμφωνα με αυτες.. Αν δεν υπηρχαν και οι ανημερωτοι καταναλωτες η αγορα θα ειχε τελειως διαφορετικο προσωπο.. :razz:

Vagabond, ένα θα πω, και τέλος:

η GainWard δεν έχει παραλάβει εδώ και 4 εβδομάδες ούτε μια παρτιδούλα 7800GTX 512MB.

Δεν έχουν ούτε 7800gtx 256MB να δώσουν στους distrib/retail...

Τώρα αν θες να πας σαν το πρόβατο στην σφαγή που διοργανώνει ο Ailuros, have fun :D

Μην το συνεχίζεις γιατί από τα 120MB/s HDD Rate @ Sandra βλέπω να σου κρατάει κακία κάποιος mod από εδώ :)

Η gainward εχει ψοφησει.

Οποιος κοιταξει να δει θα δει πως εχει να βγαλει ποσοτητες ATI απο την εποχη του 9800pro και εγω ειδικα δεν την εχω δει σε ραφια μαγαζιων εδω και πολυ καιρο.

Ας μου κραταει κακια οποιος θελει, δεν ειναι λογος για να κανει το παραμικρο εφοσον τα 120mb/s που λες το διορθωσα αμεσως εφοσον ηταν λαθος πραγμα που μαλλον εχεις ξεχασει.

Ο ευρωπαικος τυπος ειναι ασχετος με την αρχικη παρουσιαση της καρτας που εγινε συγκεκριμενα στο σαν ντιεγκο αν δεν κανω λαθος.

Οι ημερομηνία είναι ίδια για όλες τις παρουσιάσεις ανά τον κόσμο και προσκλήσεις δίνονται μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Το οτι ο σχεδιασμος τελειωσε πριν το πολυ 1 εβδομαδα αν διαβασεις μεγαλα sites θα δεις πως εχω δικιο.

Αρθογραφώ για μεγάλες ιστοσελίδες. Nα διαβάσω τι ακριβώς;

Πως δεν εχει ανακοινωθει ? Την μια μου μιλας για τα CHIP και την αλλη οταν λες CHIP εννοεις καρτες. ( οπως και να εχει και οι καρτες Χ1900 εχουν ανακοινωθει απλα δεν εχουν παρουσιαστει. Στα λογια μου ερχεσαι λοιπον )

Δείξε μου την επίσημη ανακοίνωση της ΑΤΙ και μετά το συζητάμε. ΄Η ακόμα καλύτερα ακριβής προδιαγραφές της εν λόγω GPU και πότε εκπίπτει το NDA. Χαρακτηρίζω γενικά για χάρην συντομίας τις κάρτες με τους εσωτερικούς κωδικούς τους και δεν είμαι και ο μοναδικός στο δίκτυο.

Οσο για τις αμφιβολιες οταν τις εθεσα δεν ηξερα πως η 7800GTX 512 θα εχει γινει overclock και απλα μιλουσα για τις διαφορες που θα εφαιρνε η περισσοτερη μνημη 256-512.

Kάποιος άλλος όμως όχι μόνο γνώριζε τους ακριβείς χρονισμούς, αλλά και τα ποσοστά αύξησης επιδόσεων.

Μηπως το οτι περνει μια καρτα 600 ευρω σημερα και μετα απο 2 μηνες η τιμη της πεφτει κατακορυφα λογω καινουργιας σειρας; Ακομα και ενα refresh θα καθυστερουσε λογικα παραπανω απο αυτο που εγινε. Και για ονομα του θεου φυσικα δεν μιλησε κανεις για πτωχευση που το ειδες αυτο; LOL Αν κλεινανε ετσι οι εταιρειες.. :P

2 μήνες είναι λίγο αισιόδοξο για τα γούστα μου, αλλά δεν είναι ούτε εδώ η ουσία. Τρομερές αυξήσεις επιδόσεων από την R580 ούτως ή άλλος δεν θα δούμε εκτός κάποιων παιχνιδιών όπως το FEAR όπου η αναλογία ALU<->texture φτάνει σε απίστευτα ύψη. Τώρα είτε παλιώσει η κάρτα μου σε 2 είτε σε 6 μήνες εμένα προσωπικά λίγο με κόφτει, γιατί αναβαθμίζω όπως προείπα όταν το χρειάζομαι. Να σκούξω δηλαδή γιατί μετά από μερικούς μήνες έβγαλαν την 512 GTX και ξαφνικά υπάρχει κάτα 20-30% γρηγορότερη κάρτα από την 256 που έχω; Φυσικά και καταλαβαίνω τι εννοείς και την ψυχολογία του εκάστοτε hardware enthusiast, αλλά η απορία μου είναι μάλλον αν αυτοί οι καταναλωτές αγοράζουν GPU για να καλύψουν πραγματικά τις ανάγκες τους για συγκεκριμένο χρόνο ή απλά για να έχουν την γρηγορότερη κάρτα στον κόσμο; Μεγάλη συζήτηση και ξεφεύγει αρκετά από το θέμα αλλά αν θέλεις την προσωπική μου άποψη θα μπορούσα να ζήσω άνετα με την ιδέα ότι αμφότερες εταιρίες θα κυκλοφορούν μόνο π.χ. 7800GT/X1800XL σε πολύ πλατιά διαθεσιμότητα και να τελειώνει αυτή η ηλίθια ιστορία με τις PRO, Ultra, SuperUltra και SuperUltra w/Cheese :D

Με την διαφορα οτι η Nvidia δεν ειχε λογο ισως να βιαστει να φερει νωριτερα στην αγορα την μεταβαση στα 90nm αφου ολα βαιναν αισιως για αυτη. Ξερεις καμια εταιρεια που χωρις λογο πεταει ολους τους ασσους της στο τραπεζι χωρις ανταγωνισμο;

H επιλογή του 110nm ήταν ακριβώς στο πλαίσιο του minimize risks/maximize margins. Πρώτον την πάτησαν μια φορά όταν μεταπήδησαν πρόωρα σε low-k 130nm και ο καμμένος ως γνωστόν φυσάει και το γιαούρτι. Δεύτερον η μετάβαση από (non low-k) 130nm (NV40) σε 110nm είναι κατά πολύ πιο εύκολη και ανέξοδη από μια μετάβαση από 130nm σε low-k 90nm (ή τέλος πάντων οτιδήποτε non low-k to low-k), γιατί τα libraries συγγενεύουν αρκετά. Λιγότερος χρόνος, διαμετρικά μικρότερο κόστος, λιγότερος κόπος και φυσικά λιγότερο απασχολούμενο προσωπικό. Η δε μετάβαση σε low-k 90nm TSMC θα γίνει για ολόκληρη την παλέττα επερχόμενων προιόντων, οπότε πάει πακέτο εδώ.

Η ΑΤΙ είχε τα προβληματάκια της με τις Χ700/11μ γιατί ακριβώς δεν συγγένευαν αρκετά τα libraries και έτσι από λάθος σχεδιασμό κατέληξε σε υψηλότερο από το επιτρεπόμενο voltage με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να ακυρώσουν την X700XT.

Α γεια σου Χρυσοστομε.. Παραταυτα οπως λες εσενα και εμενα φυσικα και δεν μας απασχολει ο προυπολογισμος του οικονομικου ετους της ΑΤΙ, και σιγουρα δεν θα ηταν καθολου καλη κινηση η καθυστερηση του r580(domino effect), αλλα σιγουρα σαν καταναλωτες κοιταμε μην παρουμε και ενα χαρτι που θα καει σε 2-3 μηνες... Νομιζω οτι λεμε τα ιδια με αλλα λογια ... Δλδ δινω 600 ευρω τωρα και σε 3 μηνες τσουπ η νεα σειρα... Eγω απλα δεν θα επερνα κανενα προιον της ΑΤΙ φετος... :)

Oυσιαστικά δεν διαφωνούμε, απλά έχω άλλη σκοπιά ως καταναλωτής. Αν χρειαζόμουν σήμερα μια high end κάρτα και είχα τις γνωστές επιλογές απλά δεν θα απέκλεια μια Χ1800 από τις πιθανές επιλογές μου και καθόλου για τους λόγους στους οποίους αναφέρεσαι.

Ακομα και για καποιον ο οποιος δεν θελει να ειναι στο bleeding edge δεν αποτελει καλη επιλογη αν ειχε λιγη υπομονη.. Θα μου πεις φυσικα οτι στο ευρυ κοινο δεν ητα νγνωστο οτι θα ερθει νωρις ο r580 αλλα... Δεν ηξερες δεν ρωταγες; Tεσπα νομιζω οτι το παρααναλυσαμε καθεις κανει τις επιλογες του και ζει συμφωνα με αυτες.. Αν δεν υπηρχαν και οι ανημερωτοι καταναλωτες η αγορα θα ειχε τελειως διαφορετικο προσωπο.. :razz:

Mην βιάζεστε πριν ξημερώσει. ΄Οπως προείπα τρομερές διαφορές δεν θα δούμε από το R580, πόσο μάλλον με τους χρονισμούς και την μνήμη που αναμένεται. Περισσότερο μπάλωμα για την κακή διαθεσιμότητα του R520 θα είναι παρά οτιδήποτε άλλο. Εξαίρεση φυσικά αποτελεί η αύξηση των ALUs, που δεν είναι καθόλου σύνηθες για την ΑΤΙ και τα refresh της. Ως τώρα βλέπαμε μόνο υψηλότερες συχνότητες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...