Προς το περιεχόμενο

XBOX 360 Hacking Topic

sargos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το rubber band fix το έκανα κι εγώ, τη δεύτερη μέρα που πήρα το 360, όταν μου πέταξε μήνυμα Open Tray σε κάποια παιχνίδια. Από τότε δεν μου έχει ξαναβγάλει πρόβλημα.

Είναι εξαιρετικά εύκολο στην "κατασκευή" του, απλώς δένετε ένα λαστιχάκι στο άκρο της ράγας της κεφαλής του DVD. Υπάρχουν φωτό στο internet, video στο youtube αλλά και φωτό σε προηγούμενο post μου (κάμποσες σελίδες πίσω). Όμως χρειάζεται προσοχή σε δύο πράγματα.

Πρώτον, να προσέξετε να μην βγάλετε το λιπαντικό που υπάρχει πάνω στη ράγα για να τσουλάει η κεφαλή (δεν το κατάφερα δυστυχώς, έφυγε σχεδόν όλο από τη μία μεριά) και δεύτερον και σημαντικότερον, το πάχος του λάστιχου. Αν το λάστιχο είναι πολύ λεπτό και το δέσετε και σφιχτά τότε δεν θα λυθεί το πρόβλημά σας, η κεφαλή πάλι θα τερματίζει κανονικά και το σφάλμα Open Tray θα παραμένει.

Αν πάλι το λάστιχο είναι πολύ παχύ τότε η κεφαλή θα κλικάρει (κυριολεκτικά, ακούγεται από 10 μέτρα απόσταση) στην προσπάθειά της να τερματίσει. Αν κλικάρει...υπέρ του δέοντος φυσικά και δεν θα δουλέψει. Αν κλικάρει...λίγο, ναι μεν θα δουλέψει αλλά ο ενοχλητικός θόρυβος θα παραμείνει, χωρίς να φαίνεται να επηρεάζεται η ταχύτητα ανάγνωσης του DVD. Ειδικά τα verbatim που έχω (γραμμένα σε 6x ταχύτητες) δεν καταλαβαίνουν τίποτα, διαβάζονται με τη μία είτε στο boot είτε μέσα στο παιχνίδι.

Φυσικά το drive δεν κλικάρει συνέχεια αλλά για 2-3" και μόνο όταν βάζω/βγάζω το δισκάκι από το 360, καθώς και όταν το ανάβω. Τις φορές δηλαδή που η κεφαλή προσπαθεί να ανιχνεύσει/διαβάσει το δισκάκι και κινείται σε ολόκληρη τη διαδρομή της. Από τη στιγμή που το δισκάκι διαβαστεί, δεν ξανακούγεται κλικάρισμα. Το κλικάρισμα προκαλείται από ένα διακόπτη που βρίσκεται στο άκρο της ράγας και τον πατάει η κεφαλή όταν φτάνει εκεί, θα τον δείτε αν πάτε να βάλετε το λάστιχο.

Ο θόρυβος είναι λίγο ενοχλητικός και κυρίως ανησυχητικός, ίσως προκαλεί φθορές στην κεφαλή. Δυστυχώς δεν κατάφερα να τον αποφύγω αλλά τουλάχιστον το 360 παίζει κανονικά όλα τα backups. Το λάστιχο θα μείνει εκεί μέχρι να δεήσουν να βγάλουν ένα firmware update για το hitachi που να λύνει το πρόβλημα, οπότε και θα βγάλω το rubber band.

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
για το rubber band fix δεν το εχω κανει...αλλα φανταζομαι οτι εχουν γινει ολα σωστα ε? με το original fw φτιαχνουμε το x42a.bin και το flasharoume...:)

Εννοειται ρε..... κανας νιουφης ειμαι; :D

EDIT: Thanx Zeppo , αν χρειαστω βοηθεια θα σου στειλω Pm....

Δημοσ.

nuxx mporeis na to episkevaseis monos sou to 360 sou... exei kai ena videaki sto youtube... 8ermenoun thn kosola me ena pistolaki kai epeita thn afhnoun na pagwsei... einai leei 8ema twn kollhsewn eite twn psyktrwn ktl ktl.. psaxto ligo to 360 sou den einai gia petama... ;)

Δημοσ.
file paixnidara....to teliosa 2 fores kai to ksanarxizo aneta...oso to proxoras ginese pio isxiros kai tora exo ta zombie gia tin plaka mou....emena mou arese para poli.....opos leei kai o nzeppos prepei na exeis skopo na asxolitheis allios den leei mono gia kana 2oro...mazi me GOW kai Oblivion einai aneta gia mena stin triada ton kaliteron games.....exei kai poli oraio senario

Να σου πώ ένα απλό πχ. Οταν πάω να σκοτώσω τον κλόουν, μέχρι να φτάσω εκεί θα έχω αλοιώσει ένα όπλο τουλάχιστον και θα έχω φάει ένα φαγητο τουλάχιστον. Με αποτελεσμα να μη περνιέται με τίποτα, να χάνω και να πρέπει να ξαναπαίξω κανά 7λεπτο μέχρι να φτάσω εκέι. Αυτή η δουλειά θα γίνεται μέχρι να το τερματίσω, άσε που άν ξεμεινεις από όπλα σοβαρά παλεύεις με κάτι γλάστρες στα χερια κ π@π@ριές. Δεν τη παλεύω το αφήνω.

Δημοσ.
Να σου πώ ένα απλό πχ. Οταν πάω να σκοτώσω τον κλόουν, μέχρι να φτάσω εκεί θα έχω αλοιώσει ένα όπλο τουλάχιστον και θα έχω φάει ένα φαγητο τουλάχιστον. Με αποτελεσμα να μη περνιέται με τίποτα, να χάνω και να πρέπει να ξαναπαίξω κανά 7λεπτο μέχρι να φτάσω εκέι. Αυτή η δουλειά θα γίνεται μέχρι να το τερματίσω, άσε που άν ξεμεινεις από όπλα σοβαρά παλεύεις με κάτι γλάστρες στα χερια κ π@π@ριές. Δεν τη παλεύω το αφήνω.

ma den xreiazete na fas ton klooun :-D ....apla ton prospernas mexri na vreis kana sovaro oplo (katana,shotguns) i an theleis ton ksexnas telios....den einai ipoxreotiko na ton kathariseis

Δημοσ.

Γιατι 7 λεπτα? το save ειναι λιγο πριν τον κλοουν. Σαν οπλα μπορεις να παρεις ενα αλυσοπριωνο που εχει σε ενα δωματιο και με αυτο θα τον καταφερεις. Προσεξε κατι, δεν κανεις save μονο στο κρεβατι, αλλα και στις τουαλετες και στο γυμναστηριο στο βαθος σε μια πορτα!

Δημοσ.

Re pedes telika yparxei o "efkolos" tropos na kaneis kopia ena original game me to na pareis ena samsung dvdrom gia ypologisti kai allazoyntas to to firmware na mporei na diavazei aneta ta xbox original games? an nai poio montelo einai afto kai to firmware poy mporw na to vrw? kai telos me ti prgs kaneis tin kopia? me to nero apla mporeis na kaneis kopia apo dvd se dvd???? tha doylepsei?

Δημοσ.

Ναι, ο τρόπος αυτός είναι ο ευκολότερος όλων. Γλυτώνεις τη διαδικασία να πρέπει να ανοίγεις το 360 και να ξηλώνεις το drive του κάθε φορά που θέλεις να κάνεις backup ένα αυθεντικό παιχνίδι.

Το μοντέλο είναι το Samsung SH-D162C αλλά έχει βγει αντίστοιχο firmware και για το νεότερο 163.

Το firmware που επιτρέπει στο Samsung να διαβάσει τα original 360 παιχνίδια είναι το 0.81 του Kreon (δεν ξέρω αν έχει βγει και νεότερο) αλλά δεν έχω κάποιο πρόχειρο link για κατέβασμα (που να επιτρέπεται και από τους κανόνες του insomnia).

Το καλύτερο πρόγραμμα για τη διαδικασία του backup είναι το XBOX Backup Creator ενώ για το "κάψιμο" του dvd (θέλεις DVD double layer +R, κατά προτίμηση verbatim αλλά δουλεύουν κι άλλες μάρκες) υπάρχουν πολλά προγράμματα που κάνουν τη δουλειά. Προσωπικά χρησιμοποιώ το ImgBurn (που είναι και τζαμπέ) και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Απ'ότι φαίνεται θα αργήσει κάτι τέτοιο (αν βγει και ποτέ). Γιατί για να τρέξεις unsigned κώδικα πρέπει να επέμβεις στο hardware, εν ολίγοις να τσιπώσεις το 360. Και μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και δεν έχει ακουστεί να καρποφορεί καμια σοβαρή προσπάθεια. Εκτός από τα γνωστά παπαγαλάκια στα μαγαζιά που...σχεδόν κάθε βδομάδα λένε ότι "έεεερχεται το πρώτο τσιπάκι, όπου να'ναι βγαίνει". Από πέρσι τέτοια εποχή τα ακούμε αυτά.

Δυστυχώς η Microsoft έδωσε πολύ μεγάλη βάση σε αυτόν τον τομέα προστασίας, δεν έκανε τα ίδια "λάθη" που είχε κάνει με το xbox one.

Και είναι κρίμα γιατί οι λόγοι που πήρα το xbox one (και του έβγαλα τα μάτια) ήταν κατά 50% τα παιχνίδια και κατά 50% το ότι έπαιζε divx.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...