Προς το περιεχόμενο

a8n sli deluxe και chipset fan

user-64

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την A8n-sli deluxe και εχω προβλημα με το chipset fan το οποίο τα εχει ολιγον παιξει

Βρηκα μερικα chipset fan τησ akasa και zalman ομωσ δεν είμαι σιγουροσ ότι θα κανουν γιατι είναι κοντα στην καρτα γραφικων

Μηπωσ καποιοσ ο οποίοσ εχει ηδη αντιμετωπίσει το ιδιο προβλημα μήπωσ μπορεί να βοηθήσει;

ολεσ οι προτασεισ ειναι δεκτεσ

ευχαριστω και καλεσ γιορτεσ σε ολουσ

Δημοσ.

να κανω μια σχετικη ερωτηση. το fan του chipset ειναι ευκολο να βγει ή πρεπει να λυθει το συστημα και να βγει η μητρικη απο το case? (μιλαμε παντα για a8n-sli-deluxe)

Δημοσ.
να κανω μια σχετικη ερωτηση. το fan του chipset ειναι ευκολο να βγει ή πρεπει να λυθει το συστημα και να βγει η μητρικη απο το case? (μιλαμε παντα για a8n-sli-deluxe)

Πρέπει να βγει η μητρική από το case.

Δημοσ.

τι εννοεις

για να μπει το water cooling πρεπει να ξηλώσω και να ξαναβάλω την μητρική απο το

κουτι ή γενικότερα πρεπει να την ξήλωσω για να βάλω άλλο chopset fan;

Δημοσ.

Παντως εγω απο τις διαφορες εικονες που εχω δει δε μου φαινεται οτι ειναι απολυτα απαραιτητο να ξηλωθει η μητρικη, τουλαχιστον για την απλη A8N-SLi και για το ανεμιστηρακι της AKASA!Σιγουρα βεβαια θα πρεπει να ειναι σε οριζοντια θεση ωστε να δουλεψεις καλυτερα.

Δημοσ.

εγω ομωσ εχω την a8n-sli deluxe και ειμαι σε απογνωση γιατι δεν ξερω ακριβωσ τι

ψυχτρα να βάλω πανω εσεισ τι μου προτείνετε ενεργητικη παθητικη και ποια απο το καθε

είδοσ;

Δημοσ.

Αν θέλεις να βγάλεις απλά το ανεμιστηράκι, τότε δεν χρειάζεται να ξηλωθεί η μητρική. Είναι όμως δύσκολο να προσαρμόσεις άλλο ανεμιστηράκι στην υπάρχουσα ψύκτρα της Asus.

Αν λοιπόν θελήσεις να βγάλεις και την ψύκτρα μαζί με το ανεμιστηράκι (είτε για να βάλεις άλλη είτε για να βάλεις υδρόψυξη), θα πρέπει να βγάλεις τη motherboard από το κουτί.

Ο λόγος είναι πως η ψύκτρα κουμπώνει στη motherboard με 2 κλιπς (που πιάνουν σε 2 τρύπες στη motherboard). Για να τη βγάλεις, πρέπει να σπρώξεις τα κλιπς από την πίσω πλευρά, κάτι που μπορείς να κάνεις μόνο αν η motherboard ΔΕΝ είναι μέσα στο κουτί.

Μερικές προτάσεις για chipset coolers μπορείς να δεις εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=988714&postcount=4. Το καλύτερο είναι της Thermalright.

Δημοσ.

ναι συμφωνω και κατάλαβα οτι είπες ομωσ εχω και άλλες απορίεσ (sorry αλλά πρώτη

φορα την πάταω με chipset cooler για ιδιοτροπή μητρική)

1)αν με την υδροψυξη που βρήκα είναι καλή εννοώ ότι θα έχω προβλημα με το νερο (διαρροεσ κτλ)

2)στο hacshop για να παραγγείλεισ κάτι πρεπεί να γινεις μέλοσ και άν να ξέρει κανει να μου πεί;;;;;;;;;;;;;;;;

thanks

Δημοσ.

1. Τα chipset block της dangerden είναι αρκετά καλά. Δεν είδα όμως ν' αναφέρεις τα υπόλοιπα κομμάτια της υδρόψυξης με την οποία θα το χρησιμοποιήσεις (αντλία, ψυγείο, waterblock για επεξεργαστή κλπ). Πάντως, με προσεκτικό στήσιμο δε θα έχεις πρόβλημα με διαρροές.

2. Για το HAC δεν ξέρω. Όσες φορές έχω ψωνίσει από εκεί, πήγαινα κατευθείαν από το μαγαζί (η δουλειά μου απέχει 10 λεπτά με τα πόδια).

Δημοσ.

λοιπόν ακούστε εβγαλα το κουλερ τησ asus και έβαλα ένα τησ akasa με 5000 στροφέσ

μέχρι ποια θερμοκρασια επιτρέπεται να πάει η μητρικη με αυτο το ή γενικοτερα πριν δουν τα μέτια μου καπνουσ να αναδύονται απο τον υπολογιστη;

οποιοσ ξέρει ασ απαντήσει

καλή χρονια

ευχαριστώ

Δημοσ.

Σε εμένα είχε σταματήσει τελείως το fan αλλά συνέχισα να έχω ανοικτό τον υπολογιστή για 1 εβδομάδα χωρίς να τον κλείσω καθόλου. Είχε φτάσει περίπου στους 85 βαθμούς (με πολύμετρο στο κέντρο της ψύκτρας) αλλά η mobo δεν έπαθε τίποτα.

Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το 2006!!! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...