Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά Αρχείων Βίντεο Από Ψηφιακή Κάμερα στο PC

temeteron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου ahristo δοκίμασα και το PowerProducer της Cyberlink το οποίο το μετάτρεψε μια χαρά αλλά με το που ξεκινάει τρώει ένα μικροκόλημα για 1 δευτερόλεπτο και μετά κανονικά. Τώρα θα βάλω και το Studio 9 της Pinnacle να δω τι λέει και αυτό το είχε μέσα το CD με το plextor DVD-RW που πήρα. Όσο για τα 8000 kbps έχεις δίκιο τώρα θα δω ποιο απο όλα μου κάνει. Εσύ έχεις βολευτεί με κανένα ;

Υ.Γ.

από frame πόσο να το αφήσω 25 ? επίσης έχει συχνότητα ήχου στο οποίο βάζω 41100Ηz μιλάω για το πρόγραμμα AVS convert 2.7και στο Audio Bitrate 224kbps.

Γιατί λες με όριο τα 8500kbps ? δηλαδή πάνω απο αυτό τι γίνεται ;

Δημοσ.

Δοκίμασέ τα όλα άμα έχεις όρεξη και χρόνο. Κι εγώ έτσι έκανα. Ξεκίνησα με το Nero Vision (που ακόμα μου αρέσει) και έκανα και δοκιμές και με όλες τις άλλες λύσεις όλα-σε-ένα. Κατέληξα να χρησιμοποιώ διαφορετικό πρόγραμμα γιά κάθε φάση της διαδικασίας.

Στη σύληψη DV οτιδήποτε κάνει.

Στην επεξεργασία το Ulead VideoStudio (το Pinnacle Studio είναι καλύτερο, αλλά αυτό μου κάθησε καλύτερα στο χέρι).

Στην κωδικοποίηση σε mpeg2 τον Canopus ProCoder

Στη δημιουργία μενού το Ulead DVD Workshop 2

Αλλά κάθησε κι ασχολήσου λίγο με τη θεωρία του πράγματος, τα βασικά νούμερα κλπ. γιατί ίσως αυτά σου δημιουργούν τα προβλήματα. Δεν δικαιολογείται ας πούμε το ότι άρχισες να κάνεις επεξεργασία βίντεο και ρωτάς γιά τις εικόνες ανά δευτερόλεπτο. :twisted: Ναι στο 25 θα το έχεις πάντα γιά το DV που τραβάς με την κάμερα ή εκπομπές που γράφεις από τηλεόραση. Είναι το πρότυπο PAL

Ο ήχος γιά να το κάνεις DVD πρέπει να είναι με ρυθμό δειγματοληψίας 48.000Hz

To Audio Bitrate όσο αυξάνεται, αυξάνεται και η ποιότητα του ήχου. 224kbps είναι υπεραρκετά γιά κάμερα (και σχεδόν γιά κάθε χρήση)

Το πρότυπο DVD δεν επιτρέπει συνολικό ρυθμό πάνω από 10.000kbps (περίπου) γιά τον ήχο και την εικόνα. Αν υποθέσουμε ότι ο ήχος είναι ασυμπίεστος (LPCM) τρώει από μόνος του ένα μεγάλο μέρος από αυτό. Το 8500kbps το είπα στο περίπου και καλύπτει όλες τις περιπτώσεις ώστε να μην περάσουμε το 10.000kbps. Στην πράξη ο ήχος είναι σχεδόν πάντα συμπιεσμένος (mp2, AC3) και έτσι μπορούμε να φτάσουμε το video bitrate στα 9600kbps περίπου.

Δημοσ.

Εγω μολις πηρα την Canon MVX10i camera και εχω ενα laptop ACER 2702 το οποιο εχει 4 θερες usb και οχι ΙΕΕΕ 1394 η firewire .Το μόνο που μπορω να κανω ειναι να γραψω ενα μικρο κομματι βιντεο στην καρτα sd της καμερας και απο εκει να το μεταφερω στο laptop, με χαμηλη αναλυση και κακη ποιοτητα.Πως μπορω να περασω ολη τη αλλη ταινια που ειναι γραμμενη στην κασσετα miniDV της καμερας στο laptop???

Δημοσ.

Πολύ καλή λύση dim_b. Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο φθηνές αυτές οι κάρτες. Μάλλον αυτό πρέπει να κάνεις stefanel γιατί και κάμερα πού να υποστήριζε εγγενώς το USB2 να είχες θα υπήρχαν περιορισμοί, όπως το ότι δεν θα είχες ζωντανή προεπισκόπηση. Αλλά δεν πίστευα ότι θα υπάρχουν laptop σήμερα που δεν έχουν firewire. Μήπως δεν έχει και θήκη γιά κάρτες PCMCIA;

Δημοσ.

Γιατί όμως λές με όριο 8500 ; μετά δεν παίζει ρόλο ; αφού θα παίρνει περισσότερα δείγματα απο το προτότυπο .avi έβαλα το ulead DVD moviefactory αλλα στην μετατροπή τα ζιγκ ζαγκ δεν φεύγουν δοκίμασα το Pinnacle studio 9 σε demo εκδοση και μου φάνηκε καλό. Επίσης στην μετατροπή με το πρόγραμμα AVSconverter 2.7 βάζω 25 frame , 224 bit για ήχο στέρεο και συχνότητα 41100Hz ελπίζω να είναι τα σωστα;)

Δημοσ.

Στην τύχη το είπα, βάλε παραπάνω άμα θέλεις. Στην πράξη ένας καλός κωδικοποιητής σπάνια θα χρειαστεί πάνω από 7000. Στον Canopus ProCoder πχ. γιά να δω σημάδια χειροτέρευσης της εικόνας, πρέπει να ρίξω το bitrate κάτω από 4000.

Τον ήχο είπαμε βάλτον στα 48000Hz, αυτό είναι το πρότυπο γιά DVD.

Δημοσ.

Καλός κατάλαβα;). Εγώ πέρασα ταινία και απο USB 2.0 δεν είχα κανένα πρόβλημα και πιστεύω πως δεν έχει καμία διαφορά απο την firewire το λέω αυτό γιατί έχω ακούσει απο μερικούς πως υπάρχει διαφορά. Και αφού ο φίλος πήρε πρόσφατα την κάμερα Canon αποκλείεται να μην έχει USB 2.0

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...