temeteron Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Καλησπέρα σε όλους και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Πρόσφατα αγόρασα μια ψηφιακή βιντεοκάμερα(Panasonic NV-GS140 Το πρόβλημα είναι πως ενώ συνδέω το Firewire δεν μου το αναγνωρίζει χρειάζεται κάτι άλλο για να παίξει ; Δοκίμασα μέσω USB και μετέφερα το αρχείο Βίντεο .avi πολύ μεγάλο 300MB μόνο 1 λεπτό και παρατήρησα πως στις άκρες χρωμάτων που κάνουν αντίθεση δημιουργούνται κάτι ΖΙΚ ΖΑΓΚ γραμμές. Χρησιμοποίησα το πρόγραμμα MotionDV. Θέλω την βοήθεια σας για το θέμα σύνδεσης firewire και για την ποιότητα και την συμπίεση της ταινίας έτσι ώστε να παίζει σε ένα DVD. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
HellasVagabond Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 To Pinnacle Studio 10 θεωρειται κορυφη οποτε καλυτερα να το δοκιμασεις.
temeteron Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Διάβασα ότι η μεταφορά με firewire είναι καλύτερη απο την usb για ποιό λόγο αφού και τα 2 μεταφέρουν ψηφιακά. Με usb κατάφερα να κάνω μεταφορά με firewire σύνδεσα την βιντεοκάμερα στον φορητό μου αλλά τίποτα μόλις την συνδέσω την αναγνωρίζει σαν usb(plug and player) ?
HellasVagabond Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Το FirewireB εχει μεγαλυτερη προσπελαση δεδομενων ( ειναι πιο γρηγορο ) απο το USB2 εν ολιγοις ειναι καλυτερο. Δοκιμασε να βαλεις ενα προγραμμα σαν το Studio 10 που υποστηριζουν τα Firewire και δοκιμασε το, δεν θα χασεις.
ahristos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Μα το πρόβλημα του temeteron δεν είναι να βρεί κάποιο πρόγραμμα, απλώς δεν δουλεύει το firewire. Αν λειτουργεί καλά το firewire στον υπολογιστή, τότε μόλις συνέδεες την κάμερα αναμμένη, θα εμφανιζόταν στον explorer των Windows μιά "Συσκευή DV καταγραφής βίντεο Panasonic" και άμα έκανες κλικ επάνω της θα εμφανιζόταν και μια ζωντανή προεπισκόπηση του τι τραβάει εκείνη τη στιγμή. Προσπάθησε να πετύχεις πρώτα αυτό, δες στη διαχείρηση συσκευών κλπ. Έχεις WindowsXP SP2; Σύνδεσες ποτέ κάτι άλλο στη θύρα firewire να δεις αν λειτουργεί; Το USB2 επίσης δεν είναι καθόλου αργότερο από το firewire τουλάχιστο γιά τα 25 Mbps που είναι το DV αφού και τα δύο έχουν δεκαπλάσιο εύρος. Απλώς αυτό το στάνταρ επικράτησε γιά κάποιο λόγο. Η Sony που έχω ας πούμε, τα καταφέρνει το ίδιο καλά και στα δύο, αλλά οι περισσότερες άλλες μάρκες (η μικρή μου η Canon πχ) το USB το έχουν γιά βοηθητικές λειτουργίες, μεταφορά φωτογραφιών κλπ. Ένα άλλο πρόβλημα με τη μεταφορά DV μέσω USB είναι ότι θέλει ολόκληρη διαδικασία γιά να αναγνωρίσουν τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο την USB σαν πηγή DV Video και να κάνουν σύλληψη (σε μερικά απλώς δεν γίνεται). Όσο γιά το μεγάλο μέγεθος πρέπει να το συνηθήσεις: 13 GB ανά ώρα.
temeteron Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 ahxristo σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όχι δεν έχω ξαναβάλει τίποτα στην θύρα Ieee 1394 αγόρασα ένα καλώδιο απο το πλαίσιο 4-4πιν το σύνδεσα στην κάμερα και μετά στον υπολογιστή άναψα την κάμερα και τίποτα;(. Πως μπορώ να κάνω διάγνωση για το τι φταίει ;
temeteron Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Το λειτουργικό μου έιναι Windows XP Home SP2 με DirectX 9.0c πάνω σε έναν φορητό Acer 1694wlmi
HellasVagabond Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Μηπως δεν ειναι ενεργοποιημενη απο το Bios του laptop ?
ahristos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Ναι μπορεί να είναι αυτό που λέει ο HellasVagabond. Ξεκίνα να δεις όμως αν υπάρχουν στη διαχείρηση συσκευών οι "Κεντρικοί ελεγκτές διαύλου IEEE 1394" και αν η συσκευή κάτω από αυτήν την περιγραφή δεν έχει κανένα ερωτηματικό πάνω της. Αν υπάρχει κάποια τέτοια συσκευή, τότε είναι ενεργοποιημένη στο BIOS. Αν δεν υπάρχει, κατά την εκκίνηση μπες στο BIOS για να την ενεργοποιήσεις ή δες αν υπάρχει κάποιο utility της Acer που το κάνει αυτό μέσα από τα Windows.
temeteron Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Παιδιά τελικά το πρόβλημα ήταν στο καλώδιο. Η διαχείρηση συσκευών είχε κανονικά το οδηγό του firewire. Όμως αυτό που με προβλημάτισε είναι πως οι ταινία που πέρασα στο σκληρό είτε USB είτε Firewire είναι ίδια γιατί άκουγα πως firewire αντιγράφεται καλύτερα και δεν το είδα αυτό. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω γιατί σε χρώματα που έχουν αντίθεση παρουσιάζεται ένα απότομο κόψιμο και φαίνεται σαν ΖΙΚ ΖΑΚ στις άκρες κάθε χρώματος ; είναι φυσιολογικό αυτό ; διορθώνεται με προγράμματα επεξεργασίας(antialasing) ;
ahristos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Αυτό που βλέπεις μάλλον είναι τα υποπροϊόντα (artifacts) του ότι το σήμα είναι πολυπλεγμένο (interlaced) . Όταν φτάσει στην τελική του μορφή (mpeg2 μάλλον) το player θα το διορθώνει αυτόματα. Για να βεβαιωθείς πάρε ένα snapshot με το powerDVD και κάντο επικόλληση στο photoshop ή στο PaintShopPro και εφάρμοσε το φίλτρο deinterlace Όλα τα player (o windows media player ας πούμε) θα κάνουν αυτόματα deinterlace αν η ταινία είναι σε μορφή mpeg2 αλλά όχι όταν είναι σε μορφή avi όπως το DV που έχεις τώρα.
temeteron Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Ahristo σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου. Απο ότι κατάλαβα τώρα θα πρέπει να το κάνω σε mpeg2 μορφή και μετά σε .VOP αρχείο. Το movie Factory κάνει .vop αρχεία αλλά ξέρεις αν μετατρέπει .avi σε .vop ?
ahristos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2005 Ναι αυτή είναι η δουλειά του. Όταν τελειώσεις την επεξεργασία, κόψιμο σκηνών που δεν χρειάζεσαι κλπ και πας στο τελικό στάδιο θα μετατρέψει ότι τύπο βίντεο του έχεις βάλει σε vob και ifo έτοιμα να γραφτούν σε DVD video ή άμα θέλεις στα γράφει κιόλας. Η διαδικασία της μετατροπής θα κρατήσει μερικές ώρες πάντως. Επίσης όταν αναφέρεσαι σε κάποιο πρόγραμμα δίνε περισσότερες πληροφορίες γιά αυτό.Εγώ επειδή χρησιμοποιώ τα προϊόντα της ULEAD κατάλαβα ότι εννοείς το Ulead DVD MovieFactory αλλά ακόμα κι έτσι υπάχει η έκδοση 3 η 4 και η Disk Creator. Εγώ έχω το demo του Ulead DVD MovieFactory 4.0 Disk Creator και βάσει αυτού σου απαντάω.
temeteron Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Καλησπέρα φίλε μου ahristo Τελικά αυτό που παρατήρησα μετά απο δοκιμές είναι πως τα ζικ ζάγκ που σου έλεγα δίκιο έχεις μετά απο την μετατροπή σε mpeg2 φεύγουν. Όμως πρέπει πρώτα να κάνεις το .avi σε .mpeg2 και μετά να τα μετατρέψεις σε .vob Γιατί επιχείρησα να τα κάνω απο .avi κατευθεύαν σε .vob και τα ζιγκ ζάγκ γίνανε ακόμα χειρότερα! ( Το πρόγραμμα που χρησιμοποιηώ είναι το DVD MovieFactory 3 της ULEAD. Οπότε μονόδρομος η μετατροπή σε mpeg2 και μετά σε .vop . Επίσης για την μετατροπή απο .avi σε .mpe2 βρήκα ένα πολύ ωραίο προγραμματάκι (AVSvideo Convert 2.7) είχε πολλούς τύπους για μετατροπή σε mpeg2. Επέλεξα τον (DVD PAL compatible MPEG2, 4000 kbps, 25 fps, 720x576 ) Ελπίζω να είναι ο καλύτερος. Πάντως η ποιότητα είναι κάπως χαμένη;(
ahristos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Περίεργο, κάτι μπορεί να στράβωσε στα ενδιάμεσα στάδια. Αλλά αφού βρήκες άκρη με το AVSvideo Convert ωραία. Αν είναι πάντως να βάλεις μία μόνο κασσέτα σε ένα DVD (περίπου μιά ώρα δηλαδή), εκείνο το 4000 kbps κάνε το 8000 kbps αν σου δίνει αυτή τη δυνατότητα, ή όσο μεγαλύτερο γίνεται (με όριο τα 8500 kbps). Με 4000 kbps θα μπορέσεις να βάλεις 2 ώρες αλλά όπως καταλαβαίνεις η ποιότητα θα αρχίσει να υποφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.