Προς το περιεχόμενο

Προτείνετε μου CPU & M/B για οικονομική αναβάθμιση

Green Dragon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καταλαβαίνω ότι έχετε δίκιο που μιλάτε για CPU μέχρι 3200+ το πολύ με βάση τις ανάγκες μου, αλλά και την εξοικίωσή μου με τους υπολογιστές.

Οκ, επομένως προς τα εκεί θα προσανατολισθώ και τα υπόλοιπα ανάλογα προς τα κάτω. Μνήμη 512 ή και 1024 ( με παίρνει τώρα...χεχε ), Κάρτα γραφικών 6200, δίσκος SATA.

DVD-DUAL WR έχουμε, οθόνη Samsung SyncMaster 192n έχουμε και κάτι ηχειάκια μια χαρά της TEAC έχουμε.......μια χαρούλα!

να βάλω και ένα κουτάκι όμορφο να χαίρεται και το μάτι μου. Αλήθεια ποιό;

και θα είμαι άρχοντας!!!!!!!!!

THANKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Φρόντισε μόνο η 6200 να μην έχει shared Μνήμη (να μην χρησιμοποιεί δλδ τη rAM αλλά να έχει δική της αυτόνομη μνήμη)

Αν και προτιμότερη η X600 στα ίδια λεφτά...(είδα e-shop νομίζω)

Δημοσ.
Καλα τωρα εγραψες. Δηλαδη να μην εμπιστευομαστε ΚΑΝΕΝΑ bench που βλεπουμε. ( Με την δικια σου λογικη γιατι να κανει ενα site benchmarks ? Αρκει να γραφει οτι του κατεβει ο "ποιητης" )

Απο την αλλη μηπως και τα Sysoft Sandra' date=' Everest λενε ψεματα επισης ??

Μηπως και η madonion ?

Κανεις ομως ενα λαθος εφοσον ολες οι ρυθμισεις ειναι DEFAULT οσο αφορα τα Benchmarks κατι που θα ηξερες αφου ξερεις τα 5 πραγματα παραπανω απο εμας...[/quote']

Ναι.....S-Sandra απλά "δίχνει" κάτι.....αυτό όμως πολλές φορές ΔΕΝ ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.....Για παράδειγμα δείχνει ένα AMD σύστημα να έχει Memory Bandwidth 8000 και ένα ανάλογο INTEL να έχει 4000, και όμως σε παιχνίδια το INTEL να είναι ΠΙΟ γρήγορο....KAI τα δύο στην ίδια συχνότητα.....

Όσο για την Madonion ή Futuremark που λές, άστο καλύτερα γιατί ένας INTEL-άς έχει αρχίσει και τους παίρνει τα "σώβρακα" ΚΑΙ εκεί......Τουλάχιστον εκεί βλέπεις την πραγματικότητα..... :D

Υ.Γ. Υπ'όψιν INTEL ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ οι Pentium 4 επεξεργαστές......Υπάρχουν κι άλλοι..... ;)

Δημοσ.
Ρε συ hipro5' date=' ήμαρτον. Οι Intel δεν ήταν καλύτεροι στα games ούτε όταν ήταν στα καλά τους, τωρα θα είναι;

Μην ξεφεύγετε άλλο από το θέμα και βοηθήστε το παλικάρι να κάνει την αγορά του.

Φιλικά[/quote']

Μιλάς "γενικά" για INTEL ή MONO για τους Pentium4 Prescott.....Γιατί αν μιλάς γενικά, δεν έχεις δίκιο.....:D

Δημοσ.
Σκοπεύεις να μας πεις που είναι η κάρτα γραφικών; Επίσης το κουτί και το DVD-ROM?

Αν άνοιγες τα link και ήσουν λίγο πιο προσεχτικός θα έβλεπες ότι η κάρτα γραφικών είναι on-board και είναι η 6150... Και όσο για το κουτί και το DVD-Rom νομίζω με 100 ευρώ παίρνεις άνετα καθώς το σύστημα βγαίνει 509 ευρώ και ο φίλος έβαλε τα 600 ως όριο... Αυτά!

Δημοσ.
Υ.Γ. Υπ'όψιν INTEL ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ οι Pentium 4 επεξεργαστές......Υπάρχουν κι άλλοι...
Μιλάς "γενικά" για INTEL ή MONO για τους Pentium4 Prescott.....Γιατί αν μιλάς γενικά, δεν έχεις δίκιο....

Μιλάς προφανώς για επεξεργαστές Pentium M.

Σύμφωνοι, είναι πολύ καλοί επεξεργαστές, πολύ καλύτεροι από τους Pentium 4, ΑΛΛΑ, ακόμα είναι δύσκολο για τον μέσο έλληνα χρήστη (που αγοράζει από το Πλαίσιο, το e-shop.gr ή το κομπιουτεράδικο της γειτονιάς του) να στήσει υπολογιστή (όχι laptop) με τέτοιο επεξεργαστή.

Σε μερικούς μήνες βέβαια όλα αυτά θα αλλάξουν, μιας και θα καταργηθούν οι Pentium 4 και θα δούμε και τους Dual Core Pentium M (ή όπως αλλιώς θα ονομάζονται τότε) στη mainstream αγορά.

Αλλά με τα τωρινά δεδομένα, και με ότι υπάρχει διαθέσιμο για το μέσο χρήστη, εε, φυσικό δεν είναι να συγκρίνουν τους Athlon 64 με τους Pentium 4 Prescott ?

Ας μην κάνουμε κι αυτό το topic ένα ακόμα κλειδωμένο "vs" με τσακωμούς και εντάσεις, λες και μας ανήκει η AMD ή η Intel και θιγόμαστε τόσο...

Δημοσ.

Σήμερα έκανα μια βόλτα στα μαγαζιά να ψάξω κάποια από αυτά τα κομμάτια που συζητήσαμε.... έχουμε και λέμε λοιπόν:

AMD Athlon 64 3200+.....................................180

Abit AN8-V, NVidia Nforce4..............................115

GIGABYTE PCX6600 256MDD PCIEX VO DV..........130

AENEON 512MB DDR 400MHz ( 2 τεμ )............... 90

WD SATA II 120GB 7200 8MB 1200JS ................130

Σύνολο 645 κομπλέ. Μπορεί να παίρνει και μία μικρή έκπτωση..... Πάντως είμαι μέσα στα χρήματα που διαθέτω και μάλλον και στις ανάγκες χρήσης που θέλω.

Τι λέτε; Πως σας φαίνεται;

Χρειάζεται κάτι να αλλάξω για να είναι καλλίτερα;

Σας είμαι υπόχρεος

Δημοσ.

Τον athlon νομίζω τον βρίσκεις άνετα στα 160 στο http://www.skroutzit.gr

Αν κάνεις το ίδιο σε όλα, νομίζω θα μπορέσεις να μειώσεις το κόστος 40-50 ευρώ! Τροφοδοτικό για να αντέχει αυτά έχεις;

Δημοσ.
Τον athlon νομίζω τον βρίσκεις άνετα στα 160 στο http://www.skroutzit.gr

Αν κάνεις το ίδιο σε όλα' date=' νομίζω θα μπορέσεις να μειώσεις το κόστος 40-50 ευρώ! Τροφοδοτικό για να αντέχει αυτά έχεις;[/quote']

Tetix έχεις δίκιο, αλλά το κατάστημα που μου έδωσε τις τιμές θα το συναρμολογήσει κιόλας.

Μόνος μου δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, δεν το έχω ξανακάνει...αν και θα το ήθελα να μάθω.

Όσο για το τροφοδοτικό, θα ψάξω ένα κουτι με τροφοδοτικό γύρω στα 450 Watt.

Τα άλλα πως σου φαίνονται;

Δημοσ.

gmt........μόλις πρόσεξα ότι τον δίσκο μου τον δίνει 80, αντι 130 που έγραψα στο παραπάνω post........

Οπότε το σύνολο βγαίνει 595 αντί 645............ακόμη καλλίτερα!!!!!!!!!

Δημοσ.

Γιατί μόνο για δουλειές γραφείου δε χρειάζεσαι όλα αυτά. Πχ με sempron, μια απλή κάρτα γραφικών (γύρω στα 40-50 ευρώ) κάνεις οτι θέλεις για office. Δηλ μπορείς με 300 ευρώ να κάνεις ένα σύστημα. Τώρα αν μετά βάλεις και κανένα παιχνίδι, θέλεις να κάνεις και ταινίες, τότε κοιτάς παραπάνω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...