Προς το περιεχόμενο

EIZO S2410W Review

panraf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από λίγες μέρες αγόρασα την συγκεκριμένη οθόνη 24 ιντσών από την Cosmodata κατόπιν παραγγελίας και μετά από αρκετές μέρες αναμονής (Επειδή υπήρχε έλειψη στην αντιπροσωπεία). Την οθόνη θα την χρησιμοποιήσω για επεξεργασία εικόνας και βίντεο σχεδόν αποκλειστικά. Ήμουν ανάμεσα σε 2. Στην Viewsonic και στην συγκεκριμένη. Ο Λόγος που τελικά επέλεξα EIZO ήταν γιατί το όνομα και μόνο μου έδινε περισσότερη σιγουριά και φημίζεται για την εξαιρετική της απεικόνιση σε τέτοιου είδους εφαρμογές. Η Οθόνη κόστισε 2010€. Παρακάτω παραθέτω τα χαρακτηριστικά της οθόνης.:

• 1920 X 1200 Ανάλυση

• 178 / 178 Γωνίες Θέασης

• 450 cd/m2 Φωτεινότητα, 1000:1 Contrast

• 8 ms Response Time (Midtone)

• 0,270mm X 0,270mm Pixel Pitch

Η Πρώτη εντύπωση όταν την ξεπακέταρα από το κουτί της ήταν οτι η οθόνη πραγματικά είναι τεράστια με όλη την σημασία της λέξης και η ποιότητα κατασκευής άριστη. Όπου και αν την δω και την ακουμπήσω καταλαβαίνω αμέσως την ποιότητα των υλικών που έχει κατασκευαστεί. Μια δυσάρεστη έκπληξη με περίμενε όταν συνέδεσα την οθόνη στο PC με ψηφιακό σήμα. Δεν έδειχνε τίποτα και έψαχνε στο Signal 1 και 2 αλλά δεν έβρικσε τίποτα. Μετά από πολύ ψάξιμο συνέδεσα πάλι την παλιά οθόνη απενεργοποίησα το SLI και ξανασυνέδεσα την EIZO όπου ως εκ θαύματος έδειξε εικόνα! Μετά ενεργοποίησα πάλι το SLI και κανένα πρόβλημα. Ακόμα δεν έχω βρει λογική εξήγηση για το τι έφταιγε.

Μετά από αυτή την μικρή περιπέτεια ήρθε το 2ο σοκ. Η Φωτεινότητα της οθόνης είναι κάτι παραπάνω από υπερβολική σε σημείο που να κουράζει και μετά από λίγη ώρα να με πιάνει πονοκέφαλος και να τσούζουν τα μάτια μου. Τελικά την ρύθμισα στο 30 την φωτεινότητα για να μπορώ να δουλέψω απροβλημάτιστα. Σε αυτό το σημείο να πω πως η οθόνη διαθέτει λειτουργία αυξομείωσης της έντασης της φωτεινότητας ανάλογα με τον περιβάλοντα φωτεισμό. Εγώ την έχω απενεργοποιήσει αυτή την ρύμθιση.

Πάμε λίγο στην απεικόνιση. Πεντακάθαρο κείμενο, ζωηρά χρώματα (Όχι και αληθινά όμως), κοντραστ το καλύτερο που έχω δει σε TFT ως τώρα και καθόλου φαινόμενο Ghosting ότι δουλειά και αν κάνω στον υπολογιστή. Στο Premiere και στο Photoshop η αίσθηση είναι υπέροχη κατά την επεξεργασία καθώς σου δίνει άπλετο χώρο εργασίας και ξεκούραστη απεικόνιση. Στα παιχνίδια έπαιξα NFSMW, F.E.A.R., NBA LIVE 06, HALF LIFE 2 και έμεινα ενθουσιασμένος καθώς υπάρχει παντελή έλειψη του φαινομένου Ghosting. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι τα παιχνίδια δεν υποστηρίζουν την Native ανάλυση και έτσι παίζω σε 1600*1200 με μικρή παραχώρηση στην ποιότητα της απεικόνισης.

Στα DVD επίσης έμεινα κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος καθώς περίμενα θολούρες και τετραγωνάκια λόγω της υψηλής ανάλυσης της οθόνης, αλλά τελικά δείχνει πολύ καλά. Η μόνη ένσταση μου πάνω σε αυτό είναι περίμενα καλύτερο μαύρο για τα λεφτά της. Όχι όμως οτι κουράζει.

Η Γωνία θέασης είναι άριστη. Από όποια πλευρά και αν την κοιτάξω η αλλοίωση είναι ελάχιστη. Ακόμα και σε σκηνές με πολύ σκούρα χρώματα και χαμηλό φωτισμό δεν παρατηρώ αλλοίωση στην εικόνα αν την κοιτάξω υπο διαφορετικές γωνίες.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις εκεί παίρνει το απόλυτο. Καταρχήν έχει 6 διαφορετικά έτοιμα προφιλ. Κείμενο, εικόνα, μεγάλη φωτεινότητα, έντονα χρώματα, SRGB, και custom. Επιτρέπει την ρύμθιση της θερμοκρασίας χρώματος ανά 500Κ από 4000 ως 10000 βαθμούς καθώς και ανεξάρτητες ρυθμίσεις για το hue, gain και saturation. Η Λειτουργία sRGB επιτρέπει την πλήρη συμβατότητα με φωτογραφικές μηχανές εκτυπωτές και σαρωτές για καλύτερη συμβατότητα χρωμάτων. Δεν το έχω δοκιμάσει πολύ αυτό αλλά φαίνεται οτι οτι είναι μια ρύθμιση που θα μου χρησιμέψει αρκετά στο μέλλον. Έχει μιαμ ειδική επίσης λειτουργία κατά την οποία η φωτεινότητα της οθόνης παραμένει σταθερή κατά το άναμα και έτσι δεν υπάρχει χρόνος προθέρμανσης. Αυτό το διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια. Τέλος διαθέτει ρυθμίσεις για κάθε ένα από τα 6 προσθετικά και αφαιρετικά χρώματα (RGB, CMY). Oι ριμές Gamma της οθόνης επίσης ρυθμίζονται από το 1.4 ως το 3.0 με βήματα το 0.2. Διαθέτει και μια ρύθμιση για αντοιστοίχιση διαφορετικού προφιλ χρωμάτων ανάλογα με το τι εφαρμογή έχουμε ανοιχτή εκείνη την στιγμή στον υπολογιστή.

Όσον αφορά στα περιφερειακά της οθόνης εκεί κρίνεται φτωχή καθώς διαθέτει μαπλά 2 usb 2.0 θύρες και τίποτα παραπάνω. Τα κουμπιά της οθόνης είναι αφής και πατιούνται έπειτα από πολύ λίγη πίεση. Στα συνοδευτικά περιλαμβάνονται τα βασικά, ένα Manual, η εγγύηση και οι Drivers.

Γενικά μπορώ να πω πως είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την οθόνη αν και δεν μπορώ να δικιολογήσω την τόσο υψηλή της τιμή.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Στο http://www.technixx.gr/gruppe.jsp?gruppe=6541 ηλεκτρονικό κατάστημα έχει 1.529,90 ? με το Φ.Π.Α., όσο και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Επειδή με ενδιαφέρει την έψαξα και εψαξα και για τιμές η COSMODATA είναι απαράδεκτη.

Για αυτά που προσφέρει + 5χρόνια εγγύηση η τιμή είναι σε λογικά πλαίσια.

Μην ξεχνάμε ότι είναι EIZO,οι μόνες οθόνες που επιστεύομαι για επαγγελματική χρήση από το 1996 και είμαι Γραφίστας.

photo.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...