Προς το περιεχόμενο

ηχεια για παρτυ;;;!!!

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά συνέλθετε αυτά τα ηχεία δεν έχουν αντοχές. Ο άνθρωπος είπε "δυνατό και πεντακάθαρο" ήχο. Τώρα αν για εσάς τα 10-15 άτομα είναι "πάρτι", τότε πάω πάσο!!

Αν ήταν έτσι να πέρναμε δυο ζευγάρια "Logitech", και να ανοίγαμε κάνε club. Μη τρελαθούμε τώρα!

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι απλα και κακως το παιδευεις ακομα. Οι επιλογες σου ειναι μετρημενες αφου:

1) μιλαμε για γκαρσονιερα, αρα αποριπτουμε ακριβες προτασεις γιατι θα πανε τσαμπα τα παραπανω λεφτα... Ουτως η αλλως οι γειτονες σε ενα τετοιο μικρο διαμερισμα ανετα θα διαμαρτυρονται και με φτηνες λυσεις.

2) Μιλαμε για ηχεια PC, αρα αποριπτουμε τα στερεοφωνικα, τα Yamaha, Κωτσοβολους και δε συμμαζευεται.

Αρα Creative Gigaworks 7.1 , ή Logitech 5.1.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά έχω τα S750 της creative αλλα επειδή τυγχάνει να έχω 2 γνωστούς που έχουν z5500 και altec lancing (4.1) αντίστοιχα μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι τα altec μας ρίχνουν χαλαρά στα αυτιά για πάρτυ.Απίστευτοι δορυφόροι σε ένταση , το δε διπλό sub έχει το μέγεθος ενός μεγάλου tower αλλά δυστηχώς δεν φέρνει πια το Πλαίσιο, το συγκεκριμένο μοντέλο για να σου παραθέσω link.Γενικά μην κοιτάς τι βλακείες λέει η κάθε εταιρέια για τα watt.Μεταξύ z5500 και s750, τα πρώτα είναι αρκετά καλύτερα για κοινά mp3 128-320kbs ενώ τα δέυτερα αν τους δώσεις δυναμική περιοχή πχ cd ή dvd audio πιστεύω πως έιναι χαλαρά πιο flat απο τα logitec και πολυ πιο ποιοτικά ,δεν τα αλλάζω με τίποτα.Πάντως ότι και να πάρεις θα σε καλύψει απόλυτα για τον χώρο που θέλεις.

Δημοσ.
ενώ τα δέυτερα αν τους δώσεις δυναμική περιοχή πχ cd ή dvd audio πιστεύω πως έιναι χαλαρά πιο flat απο τα logitec και πολυ πιο ποιοτικά

Μπορεις να το εξηγησεις λιγο παραπανω αυτο?

Δημοσ.

Εννοώ πως στα creative φαίνεται περισότερο η δυναμική περιοχή που χάνεται με την συμπίεση σε mp3 ενώ τα z5500 "χρωματίζουν" τον ήχο και ακούγετια πιο πλούσιος.Όταν παίξει cd ή dvd(μουσικής) δεν μου αρέσει ο "χρωματισμός" αυτός και τα creative ακούγονται πιο physical και πιο "κοντά" στην τελική παραγωγή.Αυτό βέβαια αποτελεί προσωπικό μου συμπέρασμα και δεν σημαίνει οτι τα τάδε ηχέια είναι καλύτερα και τα άλλα χειρότερα.

Δημοσ.

Ασχετο:

Θέλω να αγοράσω ενισχυτή τελικό και καν1 καλό ζευγαρί ηχεία!Που μπορώ να ψάξω για προσφορές και τέτοια..Ειμαι απο επαρχία και θέλω να ριξω 1 ματια στο net!Ευχαριστώ και συγνώμη για την παρέμβαση!!!

Δημοσ.
Εγω φιλε εχω τα logitech τα z680 και στα 2,5 χρονια εχω 4-5 παρτακια.Θα σου πω το εξης:Αν το σπιτι ειναι μεχρι 85τμ και τα ατομα μεχρι 50 τοτε εισαι αρχοντας.Απο εκει και περα τα πραγματα ζοριζουν λιγο.Εγω απο τα ηχεια δεν εχω κανενα παραπανο.Τα z5500 φανταζομαι θα ειναι ακομη καλυτερα οποτε...

Εχω τα ίδια, και συμφωνώ απόλυτα. Ενταξει δεν μέτρισα ποσα τετραγωνικα ηταν ο χώρος αφού στη δικιά μου περίπτωση ο ήχος έφευγε και πανω και κάτω (εσωτερικη σκάλα στο σαλόνι), αλλά αν βρισκόσουν στο σαλονι σε κάλυπτε μια χαρά.

Απλά έχε υπόψη σου οτι θα χρειαστεί να κάνεις normalize ολη την playlist, γιατί σιγουρα καποιο τραγουδι θα ακουγεται πιο δυνατα απτο αλλο και είναι κρίμα να τρέχεις να ανεβοκατεβάζεις την ένταση. Δοκίμασε το MP3 gain. Εμένα στο πρωτο πάρτι με είχε γονατίσει το χαμηλωνε ανέβαζε, στο δευτερο όμως είχα ηδη κάνει normalize ΟΛΑ μου τα ΜΡ3 οπότε ηταν ΠΟΛΥ καλύτερα.

Δημοσ.
Kamia sxesh paidia ..ta home cinema...otan leei gia party emena to myalo moy san dj paei se aytoenisxyomena....(JBL) gia paradeigma...

Κι εμένα το μυαλό μου εκεί πήγε! Τα jbl είναι γαμάτα για επαγγελματική χρήση.

Δημοσ.

na parembw kai egw ligo kai na kanoume mikres dieukriniseis giati exei ginei sugxhsh me to thema.

1.ta watt pou diabazete den einai tou analogikou enisxuth alla tou pshfiakou. dhladh : ola auta ta susthmata - h plaketa tou enisxuth tous pou brisketai mesa sto sub-woofer apoteleitai apo enan analog kai enan digital amplifier. dustuxws einai tetoia h poiothta twn kuklwmatwn pou poulane sthn agora pou den pisteuw oti kapoios apo autous einai panw apo 5 h 7x15 watt...o analogikos omws ta kseskizei oula, mporei kai na ftasei sta 7x70 watt opws lene kai ta gigaworks. dhladh : opws me tis psifiakes photos, to pragmatiko zoom einai x2 h x3 kai to digital x6, x8, den einai PRAGMATIKA watt auta pou lene oti exoune.

2. gia party (akoma kai 10 atomwn - epeidh exw kanei kai megalutera me 5.1 hxeia) - sto spitaki pou periegrapses mia xara tha se kalupsoune oles oi luseis pou proanaferane ta paidia : gigaworks, altec h logitech.

Δημοσ.

3. an thes pragmatika watt, psakse na agoraseis enan enisxuth kai 2 hxeia pou na antexoune polla watt apo ton enisxuth sou. otan psaxneis thn entash thn psaxneis ston ENISXUTH kai oxi sta hxeia, ta hxeia paizoun oti tous baleis. hxeia prodiagrafhs 200 watt (max) an tous baleis enisxush 50 watt den tha paiksoune 200 profanws....

4. kati pou pragmatika kanenas den tonise kai einai polu shmantiko einai h karta hxou pou exeis sto pc. apo metrhseis pou exoune ginei (tha prospathisw na brw link kai na ksanakanw post) einai perissotero apo "emfanes" pws den apodidoun oles oi kartes ta preponta kai otan to input signal twn hxeiwn den einai "kalo" otan aukshseis ta watt tha xaseis apo poiothta hxou SIGOURA! mia akribh protash alla pou eixe polu kalh apodosh me 7.1 set hxeiwn einai mia ths E-MU (h etairia pou ftiaxnei ta kuklwmata ths creatie stis kartes)!

5.telos ithela na pw oti akoma kai ta 25m^2 einai POLLA kai o hxos dustuxws autwn twn hxeiwn me xalia kai kosmo ktl ktl mporei eukola na xathei...h to pio sunithes na exei mia "a" apodosh otan kathesai <0.5m apo ta hxeia kai otan eisai 2 metra makria na akous ta misa! auto (ksanalew) einai apotelesma tou digital kommatiou enisxushs kai sumbainei epeidh den einai pragmatika watt!

an thes thn protash mou, psakse kai agorase enan enisxuth home cinema pou na se ikanopoiei me 5.1 kanalia kai ikanopoihtika watt (psakse sta site twn etairiwn poia einai ta pragmatika watt giati kai ekei exei d/a kai a/d convertion to shma) kai pare kai 2 hxeia - sthles gia arxh gia na kaneis th douleia sou me poiothta - entash kai style :P

* opws kapoios filos pio panw, an baleis hxeia apo 5.1 h 7.1 set se kanoniko enisxuth tha ta kapseis giati opws ekshghsa pio panw auta pragmatikh enisxush antexoune ante 20 watt lew egw max apo analog amplifier! oi kanonikoi enisxutes serbiroune polla parapanw sta 8Ω, fantasou ti reuma pernaei apo ta kahmena loipon otan ta sundeseis...gi'auto tha klataroune sigoura ;)

Δημοσ.
1.ta watt pou diabazete den einai tou analogikou enisxuth alla tou pshfiakou. dhladh : ola auta ta susthmata - h plaketa tou enisxuth tous pou brisketai mesa sto sub-woofer apoteleitai apo enan analog kai enan digital amplifier. dustuxws einai tetoia h poiothta twn kuklwmatwn pou poulane sthn agora pou den pisteuw oti kapoios apo autous einai panw apo 5 h 7x15 watt...o analogikos omws ta kseskizei oula, mporei kai na ftasei sta 7x70 watt opws lene kai ta gigaworks.

H ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας...

Θέλω να δω που είδες

α) ότι υπάρχουν 2 ενισχυτές μέσα στο subwoofer?

β) ότι οι ψηφιακοί ενισχυτές έχουν μικρότερες αποδόσεις από τους αναλογικούς?

γ) ξέρεις τι είναι ψηφιακός και τι αναλογικός ενισχυτής και τι απόδοση έχει ο καθένας?

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις 2-3 πραγματάκια περί αναλογικών και ψηφιακών ενισχυτών δες παρακάτω

http://www.avmentor.gr/downloads/amplifiers_download.htm

Απλά για λόγους σύγκρισης να σου πώ ότι οι ψηφιακοί (ή καλύτερα τάξης Δ) έχουν απόδοση 90% δηλ. για να παράγουν 70w καταναλώνουν περίπου 80w, ενώ οι αναλογικοί (τάξης ΑΒ) στην καλύτερη περίπτωση θα είναι γύρω στο 40% δηλ. για να παράγουν 70w πρέπει να καταναλώσουν περίπου 180w...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...