brave Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Καταρχήν χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλους. Ένα φίλος μου όλιγον/πολύ άσχετος με υπολογιστές έσβυσε χθές καταλάθος το boot.ini αρχείο των windows. Επομένως ως αναμενόταν όταν πάει να μπει από τότε του βγάζει ΝΤLDR is missing (υπόψιν είχε windows xp home). To big problem τώρα είναι ότι όταν δοκίμασα να του κάνω boot με cd των windows για να κάνω fix το πρόβλημα, δεν μπόρεσα αφού για κάποιο λόγο ούτε καν φορτώνει/βλέπει το dvd-rom. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να προτείνει κάτι θα του ήμουν ευγνώμων.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Δεν διαβάζει το cd?περίεργο... Δοκίμασε με δισκέτα να φτιάξεις το boot sector(fixmbr) Δεν τον κοτσάρεις slave σε άλλο pc,να του κάνεις κανά backup πρώτα?
damiano Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Με το fixmbr ποτέ δεν κατάφερα να διορθώσω κάτι, χειρότερα τα έκανε ..BASSstarlet, το έχεις δοκιμάσει σε άλλες περιπτώσεις?? Δοκίμασε σαν slave σε άλλο σκληρό με διάφορα εργαλεία για ανάκτηση σβησμένων αρχείων να βρείς το boot.ini..
wert Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 αφού για κάποιο λόγο ούτε καν φορτώνει/βλέπει το dvd-rom. Συνήθως απ'ότι έχω καταλάβει αυτός ο περίεργος λόγος οφείλεται σε λάθος ορισμό της σειράς των συσκευών που κάνουν το boot από το bios....... Κοίτα πρώτα εκεί. Μερικές φορές οφείλεται και στον χρήστη ο οποίος κάθεται και κοιτάει και περιμένει να κάνει boot απο το cd και εκεί που του λέει «press any key to boot from cd» απλά δεν κάνει τίποτα και διαμαρτύρεται μετά ότι δεν του κάνει boot το cd. Εδώ και δύο εβδομάδες πήγα να λύσω το μέγα μυστήριο σε ένα φίλο μου. Δεν έκανε λέει boot το cd του. Και από που και πως να κάνει boot. Αφού είχε πρώτα δισκέτα μετά το δίσκο και στο τέλος το cd. Αφού φτιάξεις αυτό με το boot και ξεκινήσεις με το cd των xp τότε αν κατέχεις και λίγο από τις εντολές για repair μιλάμε για μια υπόθεση μερικών λεπτών της ώρας και όλα θα είναι εντάξει. :-P Αυτά. Και πες του φίλου σου ότι γιορτάδες μέρες δεν πειράζουν το boot.ini
wert Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Με το fixmbr ποτέ δεν κατάφερα να διορθώσω κάτι, χειρότερα τα έκανε ..BASSstarlet, το έχεις δοκιμάσει σε άλλες περιπτώσεις?? Δοκίμασε σαν slave σε άλλο σκληρό με διάφορα εργαλεία για ανάκτηση σβησμένων αρχείων να βρείς το boot.ini.. Γιατί πολύ απλά δεν είναι μόνο αυτή η εντολή για να γίνει ένα repair. Τα είχα γράψει και παλιότερα. Εκτός των πάρα πολύ γνωστών fixboot fixmbr πάμε και παρακάτω αν αυτά δεν καταφέρουν τίποτα. Τα παρακάτω είναι πολύ καλό να τα έχουμε εις γνώση μας όταν πάμε να κάνουμε ένα repair. BOOTCFG /SCAN Σάρωση όλων των δίσκων για εγκαταστάσεις των windows και εμφάνιση των αποτελεσμάτων. BOOTCFG /ADD Προσθήκη εγκατάστασης των windows στη λίστα εκκίνησης BOOTCFG /REBUILD Διαδοχικές προσεγγίσεις όλων των εγκαταστάσεων των windows και δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει ποιά θα προσθέση. BOOT /DEFAULT Ορισμός της προεπιλεγμένης καταχώρησης εκκίνησης. BOOTCFG /LIST Δημιουργία λίστας με τις καταχωρήσεις που βρίσκονται ήδη στη λίστα εκκίνησης.' BOOTCFG /DISABLEREDIRECT Απενεργοποίηση της ανακατεύθυνσης στο πρόγραμμα φόρτωσης της εκκίνησης . BOOTCFG /REDIRECT Ενεργοποίηση της ανακατεύθηνσης στο πρόγραμμα φόρτωσης της εκκίνησης με την καθορισμένη ρύθμιση παραμέτρων. Είναι μερικά βασικά πράγματα και ειδικά για αυτή την περίπτωση του φίλου μας που πρέπει να γνωρίζουμε αφού ξεκινήσουμε να κάνουμε ένα repair. Φυσικά πολλές φορές ένα απλό fixboot ή ένα fixmbr μας λύνει όλα τα προβλήματα και έχουμε παραμερίσει όλα τα υπόλοιπα για την περίπτωση που δεν λυθούν τα προβλήματα μας. :grin: Καλές επιτυχίες στα repair σας. :-P Και φυσικά όλα αυτά δοκιμασμένα από εμένα. Το έχω διαλύσει αρκετές φορές το διαλυμένο μου σύστημα....... Ολα γίνονται και όλα είναι απλά αρκεί λίγη καλή θέληση και υπομονή χωρίς άγχος όλα αυτά. :grin: Κι αν δεν ανοίγουν τα windows μας δεν τρέχει τίποτα. Εμείς είμαστε τα αφεντικά και θα τα φτιάξουμε. :-P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.