Προς το περιεχόμενο

RAM: Ποιος Mozilla; Εxplorer με Maxthon!

Tetix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά τον Maxthon δεν τον έχω δοκιμάσει. Και για να πω την αλήθεια δεν καίγομαι. Μετά την μετάβασή μου απο το κλασικό IE6 στον Firefox είμαι πολύ ευχαριστημένος και την δουλειά μου την κάνω μια χαρά. Αν δεν μπορεί να ανοίξει κάτι ο FireFox, ο IE θα την κάνει την δουλειά του.

Απο θέμα διαχείρισης πόρων, δεν με απασχολεί πόση μνήμη καταναλώνει ο κάθε browser, γιατί απλά δεν βλέπω καμία διαφορά απο ΙΕ σε FF σε κανένα σύστημα. Η μόνη διαφορά είναι οτι ο FF κάνει 1-2sec παραπάνω να ανοίξει, αλλά μετά είναι οκ.

Τέλος, για θέμα ασφάλειας δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καθώς δεν είμαι ειδικός. Πάντως ποτέ δεν είχα πρόβλημα με ιούς και γενικότερα malware. Πάντα το ad-aware, το spy-bot και το mcaffe δείχνουν οτι το PC είναι καθαρό. Εδώ πιστεύω πως η ασφάλεια είναι θέμα χρήστη. Αν μπαίνετε σε διάφορα "περίεργα" sites, κατεβάζετε προγράμματα που δεν ξέρετε τι κάνουν, ανοίγετε e-mail άσχετα κτλ, τότε δεν σας φταίει κανένας browser.

Με ένα anti-virus, κανα δυο αντι-malware προγράμματα, ένα σωστά ρυθμισμένο firewall και με σωστή και συνδειδητοποιημένη χρήση του PC, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

Σημείωση: Τα παραπάνω ισχύουν για χρήστες-ιδιώτες (home users) και όχι για εταιρίες, καθώς εκεί σοβαρεύουν αρκετά τα πράγματα.

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μετά από περίπου 12 μήνες εργασίας με τον Maxthona όπως τον ονομάζω εγώ μπορώ να πω ότι είναι ο κατάλληλος browser για να δουλεύεις όπου χρειάζεται συμβατότητα με τον γ....... ΙΕ (π.χ. Web Banking).

Γρήγορος, ασφαλής κλπ. αλλά εμένα προσωπικά πολλές φορές μου έκλεινε εάν πατούσα κατά λάθος κάποιον τυχαίο συνδυασμό πλήκτρων.

Anyway ... πλέον δεν δουλεύω χωρίς αυτόν.

Δημοσ.

Ας καταθέσω και εγώ την ταπεινή μου άποψη...Opera Version 8.5 Build 7700

Ελεύθερη για όλους, standard γρηγορότερος browser απο IE, ίσως από τους γρηγορότερους browsers worldwide. Πολύ παραμετροποιήσιμος. Και κλασικά...μόλις κάτι δεν φορτώνει σωστά (γιατί τα φορτώνει όλα...), ο ΙΕ πανταχού παρών...

Τελικά, η επιλογή καλύτερου browser, είναι κάτι αντικειμενικό. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει κάτι υποκειμενικά. Έχει να κάνει με το τί έχει δοκιμαστεί από τον καθένα μας.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους!

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλήξω τελικά FF ή Opera? Διαβάζω έναν φίλο πιο πάνω οτι χρησιμοποιεί τον download manager του FF γιατί είναι τρομερός κτλ. Εμένα ρε γμτ, ένα αρχείο ολόκληρο δεν έχει κατεβάσει (αν είναι πάνω από 1ΜΒ). Λέει οτι το έχει κατεβάσει αλλά δεεν. Χώρια που και αυτό με τη μνήμη είναι απλά φρικαλέο. Από το πουθενά βαράει κάτι 100άρια 150άρια, ή κάνα 80-90% CPU utilisation και φρικάρω.

Από την άλλη ο Opera είναι ΤΑΧΥΤΑΤΟΣ (δλδ απλά δεν έχω ξαναματαδεί τέτοια ταχύτητα), αλλά 1ον πολλά προβλήματα σε σελίδες, 2ον απλά δεν μπορώ να συνηθίσω κάποια πράγματα (γμτ συνήθισα πρώτα τον FF και μετά τον δώσανε free τον Opera)

Με λίγα λόγια είμαι με FF αλλά θα προτιμούσα να είμαι με Opera, αλλά βαριέμαι να συνηθίζω καινούριο browser τώρα..

Καλή χρονιά!

Δημοσ.

Το πρώτο σερφάρισμα με maxthon. Ειλικρινά έμεινα κατάπληκτος. Και το ποσοστό μνήμης που καταναλώνει είναι όντως μηδαμινό. Firefox τέλος και από μένα. Πάει για απεγκατάσταση

Δημοσ.
Afto to pio asfaleis ti to itheles?

Na sou thimiso oti afto to xrono pou fevgei o firefox eixe para ma para pola provlimata asfaleias kai malista pola apo afta itane "critical" kai arketa "high risk"

Ara den einai o pio asfaleis osoi orkizeste kiolas aplos ta paei kalitera sta spyware.

Afti ti karamela me tin asfaleia osoi den gnorizete min tin pipilate adika.

Telos prepi na sas po kata tin gnomi mou oti to fenomeno Firefox apetixe patagodos.Eki pou polemouse na kataktisi dimotikotita meso diafimiseon k.l.p kai yposxotane oti tha feri megaliteri asfaleia eki einai pou apetixe.Diladi afto pou yposxese prepi na to parexeis kiolas alios pas kata diaolou.

Se ligo tha kanei tin enfanisi tou o IE7 pou yposxete kai aftos asfaleia eki na doume tote ti tha lete.

Kai gia na min lete oti eimai yper tou enos h tou alou arki na sas po oti kai IE xrisimopio kai Firefox kai opera kai maxthon ala vlepo ta pragmata realistika kai oxi me paropides.Kai pote den meno pistos se kanena prog.

Oloi eseis pou asxoliste kai milate gia tous Browsers prepi na dite ligo pio sferika kai realistika tin oli katastasi kai na min exete paropides.

Οταν λεω πιο ασφαλης παντα σε συγκριση μιλαω με τον explorer φιλε μου οκ?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αν και το θέμα έχει κλείσει...

Σήμερα έπεσε στα χέρια μου το άρθρο και το διάβασα. Αυτά που περιγράφει ο συντάκτης είναι δεδομένα για κάποιον χρήστη του MyIE2/Maxthon, ενώ υπάρχει και το ύφος της υπερβολής που στέλνει έναν χρήστη MSIE-FF-Opera κατευθείαν για dload+test.

Η γνώμη μου: στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή το άρθρο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα για τους χρήστες FF κλπ. ("ο ΙΕ δεν έχει πεθάνει ακόμα!") - άν το είχε γράψει όμως 1-2 χρόνια νωρίτερα θα ήταν απόλυτα εντός κλίματος (όταν το αντίπαλο δέος ήταν shareware-Opera ή βαρύ+ασήκωτο-Mozilla).

Δημοσ.

εμενα προσωπικα μου αρεσε εκτος των αλλων και η δυνατοτητα του maxthon να κραταει τις σελιδες που επισκεφτηκα τελευταια και να με ρωταει σε καθε επανεκκινηση αν θελω να τις φορτωσω. Θα μου πειτε οτι κατι παρομοιο κανει και ο ΙΕ με το history αλλα... "δε θελει κοπο... θελει τροπο" :-)

Σχετικα με το θεμα μνημης τι παιζει τελικα; χρησιμοποιω πιο πολυ τον ff αλλα αν ο maxthon ειναι πιο ελαφρυς να τον καθιερωσω...

Δημοσ.

Kalyteros browser gia mena einai o OPERA.

Pio poly anoigw me firefox aplos,grigoros,euxaristos me liga logia kanw tin douleia mou PAT KIOYT.

Twra an thelw asfaleia k axiopisteia OPERA K pali OPERA!!!!!!!!!!:-D

Den einai tyxaio pou o enas einai me plirwmi(Opera) k o allos FREEWARE.

To freeware sou leei MEGALE den plerwneis den apaiteis.:-D

K san enan filo pio panw einai thema goustou o browser,etsi loipon:

Dialexteeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

BYE

Δημοσ.
Kalyteros browser gia mena einai o OPERA.

Pio poly anoigw me firefox aplos' date='grigoros,euxaristos me liga logia kanw tin douleia mou PAT KIOYT.

Twra an thelw asfaleia k axiopisteia OPERA K pali OPERA!!!!!!!!!!:-D

Den einai tyxaio pou o enas einai me plirwmi(Opera) k o allos FREEWARE.

To freeware sou leei MEGALE den plerwneis den apaiteis.:-D

K san enan filo pio panw einai thema goustou o browser,etsi loipon:

Dialexteeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

BYE[/quote']

Free είναι και ο opera, αγοράζεις support αν θέλεις (το λινκ δε λειτουργούσε μάλιστα για κάποιο λόγο).

Δημοσ.

Αν εχεις δωσει καποια χ λεφτάκια εδω και 2 χρονια για 1 gb ram, που στο 95% της χρήσης μενουν 60% ελεύθερα, δεν καθεσαι να ασχοληθεις αν ο browser τρώει 50 ή 150 mb.

και στο laptopaki p3@900, 512, μια χαρά πάνε όλα...

αν ειμουν ακόμα στα 128-256 θα με ένοιαζε :)

έβαλα και τον IE7 beta2, και είδα το Φως το αληθινό :)

ταχύτατη εκκίνηση! αλαφρός σαν πούπουλο! κατα τα άλλα σαν project 15χρονου σε VB. 5 λεπτά ασχολήθηκα και πολύ ήταν ....

θα ξαναβάλω τωρα και τον maxthon να δω πως πάει πάνω στο IE7 engine. οχι οτι χρειάζεται, εχουμε fx, αλλα αν βρουμε κανα only-for-msie-site, καλυτερα να ανοίγει με την προστατευτική ομπρέλα Maxthon, παρά ξεβράκωτος Βασιλάκης .... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...