Προς το περιεχόμενο

RAM: Ποιος Mozilla; Εxplorer με Maxthon!

Tetix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Eseis pou milate kai kopteste gia ton asfalestero Browser den exete pari akoma xampari oti o pio diadedomenos kai pio gnostos panda tha exei provlimata asfaleias??.

Etsi xekinise o IE etsi tha sinexisei O FIREFOX(an xeperasei ton IE) etsi tha sinexisei kai o Maxthon an kseperasei tous IE kai Firefox kai paei legondas.

Kapote thimame mou ipe enas filos mou programatistis oti an se endiaferi i asfaleia tote prepi na xrisimopiois enan Browser asimo h na ton kaneis mono sou h na ston kanei kapios pou xeri kai na ton xrisimopoiis mono esy kai i epixirisi sou.Oso ligoteroi xrisimopoioun enan Browser pangosmios toso pio asfalesteros einai.

Opios katalave katalave

Δημοσ.
Eseis pou milate kai kopteste gia ton asfalestero Browser den exete pari akoma xampari oti o pio diadedomenos kai pio gnostos panda tha exei provlimata asfaleias??.

Etsi xekinise o IE etsi tha sinexisei O FIREFOX(an xeperasei ton IE) etsi tha sinexisei kai o Maxthon an kseperasei tous IE kai Firefox kai paei legondas.

Kapote thimame mou ipe enas filos mou programatistis oti an se endiaferi i asfaleia tote prepi na xrisimopiois enan Browser asimo h na ton kaneis mono sou h na ston kanei kapios pou xeri kai na ton xrisimopoiis mono esy kai i epixirisi sou.Oso ligoteroi xrisimopoioun enan Browser pangosmios toso pio asfalesteros einai.

Opios katalave katalave

Με πρόλαβες. Θα το πόσταρα τώρα.

Αν και δεν νομίζω οτι θα το κατάλαβαν όλοι.

Αν και εντάξει γενικότερα μπορούν να οριστούν όρια ασφάλειας. Πχ να πεις οτι είναι σφαλέστερος αυτός που δεν μασάει σε μια ιδιότητα.

Επειδή όμως το κλασικό "protection" είναι το "μπλοκάρω τα πάντα", απο ένα σημείο και μετά χάνεις σε συμβατότητα. Μην ξεχνάμε οτι και τα activex δεν δημιουργήθηκαν με σκοπό να χώνονται τα adwares.

Όσοι απο σας είπαν τα κλασσικά και κορυφαία

"FF 4 ever" , "FF sux, viva opera" , "ff rulez" , "Maxthon rulez" , "You all suck" και λοιπά χαριτωμένα, είμαι σίγουρος οτι δεν έχουν δοκιμάσει δεύτερο browser στην ζωή τους, και το μόνο που κάνουν είναι να "ακολουθούν..".

Δημοσ.

Ξεκίνησα με Netscape navigator, μετά Communicator, άλλαξα σε IE επειδή προτιμούσα τον τρόπο που κρατούσε το ιστορικό, μετά ξαναάλλαξα σε netcaptor, opera, ξανά IE και πλέον firefox ως πρώτο browser και opera, IE, maxthon μόνο γιά έλεγχο συμβατότητας ιστοσελίδων. Μετά από αυτά η άποψή μου είναι πως η επιλογή browser είναι προσωπική υπόθεση (άσε που όσο λιγότεροι χρησιμοποιείτε ff τόσο πιό ασφαλείς είμαστε όσοι το χρησιμοποιούμε!).

Δημοσ.

Όταν και ο i.e. μπορεί να παραμετροποιηθεί έτσι ώστε να είναι ασφαλέστατος, όταν μπορείς να κολλήσεις ιό μόνο και μόνο από την cache (όποιο browser και αν χρησιμοποιείς) η συζήτηση για την ασφάλεια δεν φαίνεται να έχει και πολύ νόημα και τελικά το θέμα της ευχρηστίας είναι αυτό που μετράει περισσότερο.

Δημοσ.

"Το μόνο κακό που έχω μέχρι στιγμής με τον firefox είναι η τρομακτικά μεγάλες απαιτήσεις του σε μνήμη. Αυτή τη στιγμή έχω 5 tabs ανοιχτά και μου έχει κρατημένα 150ΜΒ ram καβαντζωμένα για πάρτη του. Ήμαρτον, έλεος και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα"

Λες εσκεμένα ψέματα, δε ξέρω τι συμφέρον έχεις, εμένα με 40 tabs και δε πάει πάνω από 50 mb.

Στο Petza, είπε:

"Τι δυνατότητες έχει παραπάνω σε default εγκατάσταση:

1) λειτουργία drag and drop σε ότι text = ανοίγει την επιλεγμένη σου Search engine με τα αποτελέσματα αναζήτησης

Λειτουργία που στοn Firefox έχει προστεθεί πρόσφατα με Extension μετά από απαίτηση χρηστών που το είχαν δει στον Maxthon

2) Λειτουργία mouse gestures που για μένα είναι όλα τα λεφτά

Λειτουργία που στοn Firefox υποστηρίζετε με Extension

3) Πολλές λειτουργίες στα Tabs που στον Firefox πρέπει να βάλεις 3-4 Extension για να τις πετύχεις .

Τώρα όσο αφορά αυτό που γράφεις εδώ :

Παράθεση:

Τι συμβατότητα ρε αρχηγέ; browser είναι δεν υπάρχει τίποτα που να ανοίγει ο ένας και να μην ανοίγει ο άλλος (εκτός κι αν είσαι χωμένος στα activex control) Συμβατότητα λέμε όταν δύο προγράμματα συμβαδίζουν και μπορούμε να μεταφέρουμε αρχεία από τον ένα στον άλλο. Αλλά αφού εσύ χρησιμοποιείς μόνο ένα browser αυτό περί συμβατότητας είναι η μεγαλύτερη ασχετίλα που έχω ακούσει, εκτός κι ανα κι αν κάνεις import export τα bookmark

σου.

Το αφήνω τελείως ασχολίαστο , για να κρίνει ο καθένας το ποιος είναι ΑΣΧΕΤΟΣ

Περί ασχετοσύνης συνέχεια:

Παράθεση:

Και στη τελική, μιλάμε για ασφάλεια που αφορά άλλα κλιμάκια, ο μέσος χρήστης δεν απειλείται από τα προβλήματα στο browser του.

Αν δεν απειλείτε ο μέσος χρήστης ποιος απειλείτε ο έμπειρος ???????????

Ξέρεις φίλε μου, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια

Αυτά… και να ξέρεις ότι χρησιμοποιώ αρκετά τον Firefox"

Για το 1), υπάρχουν δεκάδες extention για το firefox που σου επιτρέπουν να ψάξεις με το context menu, όχι μόνο στην αγαπημένη σου search engine αλλά και εκατοντάδες κυριολεκτικά site όπου μπορείς να ψάξεις. Και εφόσον υπάρχει σε extention στο firefox ακριβώς όπως το λες (και το ότι το εμπνεύστηκαν από το maxthon είναι δική σου ερμηνεία) αυτό καταρείπτει το ίδιο το επιχειρημά σου. Λες δηλαδή αυτό υπερτερεί σε αυτό το σημείο υπέρ του άλλου, αλλά το κάνει και το άλλο. Ελεος...

2) Πάλι τα ίδια, σου πα πες μου τι κάνει ο browser που λες που δε το κάνει ο firefox, και ενισχύεις το επιχειρημά μου; Lol, τι να πω. Και φυσικά και το κάνει με extention o firefox γιατί η φιλοσοφία του χτισίματός του είναι να είναι όσο bare bone, λιτός, όσο γίνεται και οποιαδήποτε έξτρα λειτουργία να την επιλέγει ο χρήστης, ουτοσόστε να είναι και όσο customizable όσο θέλει ο ίδιος ο χρήστης.

3)Μία extention βάζεις στα tabs και κάνεις ότι θες.

Πάντως ευχαριστώ που ενισχύεις τα επιχειρήματά μου. :)

Αυτό που αφήνεις ασχολίαστο είναι γιατί δε το κατάλαβες; Δεν είναι και πολύ δύσκολο αλλά θα στο ξαναπώ, όταν λες κάτι εξυπηρετεί τη συμβατότητα αυτό σημαίνει ότι έχεις ένα πρόγραμμα κύριο με το οποίο απαιτείται ή επιθυμείς να έχεις συμβατότητα, αλλά εφόσον εγώ επιλέγω να χρησιμοποιώ το firefox δεν με ενδιαφέρει η συμβατότητα γιατί εξ ορισμού έχω συμβατότητα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ. Κοίτα εγώ δεν αμφισβιτώ τις γνώσεις σου από υπολογιστές, αμφισβιτώ τη στοιχειώδη λογική σε αυτά που λες, που δεν υπάρχει, κατάλαβες; Πέραν όλων των άλλων το htm αρχείο που θα σώσεις στο σκληρό σου, διαβάζεται και από τον internet explorer, οπότε πάλι είναι λάθος να μιλάς για συμβατότητα. Είναι ακόμα λάθος να μιλάμε για συμβατότητα όταν δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρότυπο συμβατότητας το οποίο χρησιμοποιούμε. Κι εσύ είπες, "είναι συμβατός και με τον ie", και εγώ σου λέω ε, και; Για τα bookmarks to θες αυτό; Που η πλάκα είναι ότι η μεταφορά στο firefox είναι παιχνιδάκι.

Λες,

"Αν δεν απειλείτε ο μέσος χρήστης ποιος απειλείτε ο έμπειρος;"

Πρώτα απ όλα μην απαντάς αποσπασματικά σε αυτά που λέω, είπα και στη τελική, γιατί είπα πρώτα ο firefox είναι σαφώς ανώτερος από άποψη ασφάλειας. Δεύτερον πάλι δε κατάλαβες τι είπα. Αυτός που απειλείται είναι ο χρήστης σε τομέα νευραλγικό για την ασφάλεια του συστήματός τους, και εκεί αλλάζει η κουβέντα.

Και ας τα περί ημιμάθειας και αμάθειας, μεγάλωσε λίγο, πριν νομίσεις ότι μπορείς να προσβάλεις τους μεγαλύτερούς σου.

Δημοσ.

"Όταν και ο i.e. μπορεί να παραμετροποιηθεί έτσι ώστε να είναι ασφαλέστατος, όταν μπορείς να κολλήσεις ιό μόνο και μόνο από την cache (όποιο browser και αν χρησιμοποιείς) η συζήτηση για την ασφάλεια δεν φαίνεται να έχει και πολύ νόημα και τελικά το θέμα της ευχρηστίας είναι αυτό που μετράει περισσότερο."

Ακριβώς.

Δημοσ.

Αναζήτηση συνεχίζεται...

Αυτή την στιγμη εχω ανοιχτους τους Firefox 1.5 - Opera 8,51 και Maxthon 1.5.1(build 39)

Τον καθένα απο δύο tabs τα ίδια και τι μου λέει ο Task Manager:

Firefox.exe = 36.804

Opera.exe = 38.568

Maxthon.exe 4.524 !!!!!!!!!!!!!

WTF?@?@?@?@?@

Για μένα ειναι πολύ σημαντικό κριτήριο η κατανομή πόρων....η αναζήτηση συνεχίζεται..

Δημοσ.

ρε παιδια ωραιος ο maxthon αλλα με το middle mouse button ακομα δεν εχω καταφερει να ανοιξω ενα link σε νεο tab

Δημοσ.

iforbet

egw basika apantisa se ena xristh me onoma "alias4me"

o opoios apo oti blepw exei ginei ban .

Ayto apo mono tou aksiologeite.... apo oti eida xrisimopoihs to 2o username gia na eise eristikos.. wraiaaa !!!!

opos katalabaineis se ayto to epipedo den synexizw apla merikes diorthwseis.

Apo ekei kai pera an nomizeis oti ola osa egrapsa enisxeioun ta epixeirimata sou , ti na pw

lew oti ta ypostirizei se default kai oti ston firefox ta exeis me extension me apotelesma na thelei 50+ ram se sxesi 4+ ram toy Maxthon

oso gia thn symbtotita pezoume tin kolokithia ....... an den to exeis proseksei o Firefox antimetopizei problimata se arketes selides, exoun bgalei akoma kai extension to " IE Tab" pou prospathei na symazepsi ta asimazefta.

Και ας τα περί ημιμάθειας και αμάθειας, μεγάλωσε λίγο, πριν νομίσεις ότι μπορείς να προσβάλεις τους μεγαλύτερούς σου

gia diabase ligo tin Sing mou .....

megalyteros mou tha eisai mono an exeis perasei ta 42

oso ga to oti prosblithikes gia to imimathia ...

mallon tha prepei na anatheoriseis ton tropo poy antilabanese ayta pou grafei o allos, giati den apeythinomoun se sena alla htan mia genikh diatypvsh

Δημοσ.

Από φανατικός του MyIE2 συνέχισα στον maxthon και φυσικά όπως είπαν και άλλοι δεν ξεκολάς εύκολα.

Και φυσικά έχω δοκιμάσει και ff και opera. Aλλά δενννννννν.......

Καλός είναι ο ff αλλά δεν έχω τον χρόνο να κάτσω να ψάχνω κάθε λίγο και λιγάκι τι extension και άλλα τέτοια του έχουν βγάλει.

Ο opera πάλι μου τα κάνει λίγο χάλια όταν πάω να γράψω σε φόρουμ.

Τελικά δεν τους έχω κάνει απεγκατάσταση όμως. :P

Τους ff και opera τους χρησιμοποιώ για κατεβαστήρια.

λειτουργία drag and drop σε ότι text
Αυτό και τα tabs ήταν ο λόγος που είχα ξεκινήσει να χρησιμοποιώ τον myie2 και κατόπιν maxthon. Tα έχουν και οι ff και opera αλλά όχι στο ίδιο στυλ .

Οσο για την μεγάλη ανακάλυψη που έκανε το RAM. Περιοδικό είναι και αυτό ρε παιδιά. Κάτι πρέπει να γράφει συνέχεια για να γεμίζει τις σελίδες. Τι να γράψει δηλαδή; την παλαιά διαθήκη; Βρήκαν κάτι για το οποίο ίσως δεν είχαν ξαναγράψει και τούδωσαν και κατάλαβε.

Και όπως είπαμε. maxthon :razz:

Δημοσ.
ρε παιδια ωραιος ο maxthon αλλα με το middle mouse button ακομα δεν εχω καταφερει να ανοιξω ενα link σε νεο tab

Auto ginete me aplo " drag and drop " sto link

ektos kai an exeis kanena idiaitero logo pou thelis to middle mouse button

Δημοσ.

file psile2000 min ksexnas oti o maxthon einai aplo frontend kai einai logiko na min katanalwnei polous porous. einai dyskolo na deis tous porous pou katanalonei o maxthon giati xrisimopoiei ton explorer. diladi prepei na ypologiseis to poso trwei to explorer.exe (i to iexplore.exe , den thymamai poio anoigei o maxthon) kai na prostheseis kai tin mnimi pou trwei o maxthon.

Kai pali den eisai kai sigouros an einai akrivws auto giati to explorer.exe kai xwris na exeis anoiksei selida, exei katanalwsei porous.

Δημοσ.

.....Είχα γράψει ένα κατεβατό - με πέταξε έξω το forum επειδή ήμουν ώρα idle - ξαναμπαίνω και βλέπω ότι ο wert σε 3 παραγράφους λέει ό,τι είχα διατυπώσει εγώ σε 13........ Συμπληρώνω μόνο ότι κάπως πρέπει να γεμίσουν οι σελίδες ενός 6μηνιαίου περιοδικού που σώνει-και-ντε κάποιοι θέλουν να κυκλοφοράει κάθε μήνα: οι μαύρες τρύπες θα είναι? η κρυφή ζωή του μεταξοσκώληκα θα είναι? - κάτι θα είναι τέλος πάντων... και τώρα έτυχε να είναι ο Μaxthon.

Δημοσ.
Auto ginete me aplo " drag and drop " sto link

ektos kai an exeis kanena idiaitero logo pou thelis to middle mouse button

Νομίζω αν έχεις αλλάξει τις την χρήση του μεσαίου δεν γίνεται. Θα πρέπει να είναι σαν autoscroll για να γίνει. Και εγώ τις τελευτέες μέρες το έχω σαν minimize και δεν μπορεί να ανοίξει νέο tab.

Απλά κάνω drag and drop το link και εγώ. :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...