Προς το περιεχόμενο

Torrent client σε Linux

coffeex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για αν δοκιμάσουμε αυτό το νέο.

Λέγεται Deluge, εγώ το ακούω πρώτη φορά. Λένε ότι είναι ελαφρύς και μικρός (500K η εφαρμογή και 3,3M η βιβλιοθήκη).

Προσπάθησα να το δοκιμάσω σήμερα, αλλά δεν καταφέρνω με τίποτα να εγκαταστήσω τη βιβλιοθήκη. Μου βγάζει συνεχώς

could not open python-libtorrent-i386-0.2.0.deb

Package may be corrupted or you don't have permissions to open it: please check permissions.

Έκανα και τις ερωτήσεις μου στο σχετικό θέμα στο Ubuntu Forum και περιμένω.

Αν το δοκιμάσει κάποιος ας στείλει κανα σχόλιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

το πρόβλημα είναι γνωστό. το έπαθα και εγώ. προσπάθησε να το κατεβάσεις απο command line με wget και θα κατέβει όλο μετά απο διπλή προσπάθεια

εγώ όμως έχω το άλλο πρόβλημα. δε φορτώνει κανένα αρχείο torrent!

Συγνώμμη ξέχασα να βάλω διεύθυνση:

http://zachtib.googlepages.com/downloads

@Subdee Βασικά παρατήσησα ότι το αρχείο που κατεβαίνει είτε με τον d/l manager του firefox είτε με το Freeloader είναι 2,4ΜΒ και όχι 3,3ΜΒ όπως θα έπρεπε. Είμαι σε επικοινωνία με τον προγραμματιστή του για να δούμε τι φταίει.

Στο link που παρέθεσα παραπάνω και στα γύρω του treads έχει ανοίξει κουβέντα για το πρόγραμμα, τα bugs κλπ. Γιατί δε δοικιμάζεις τώρα που είναι και ο προγραμματιστής online? Είναι εντυπωσιακά γρήγορος στις απαντήσεις του.

Bittornado..δουλεύει άψογα
Ναι αλλά δεν είναι multitorrent

Και συνεχίζει να δουλεύει με τις τελευτέες versions τόσο του utorrent όσο και του wine.

utorretn eixa sta win.αλλά να πω την αλήθεια μου αρέσει και τo look n feel του azureus παρά τους πόρους που τρώει :D

to wine το χρησιμοποιώ για να τρέξω το dc++ (μιας και είμαι κακομαθημένος :P /sick) αλλά αφού λέτε ότι τρέχει και το utorrent απρόσκοπτα θα το ρίξω μια ματιά :)

Bittornado..δουλεύει άψογα :)

BT με τα χίλια. Μικρό, λιτό προγραμματάκι χωρίς πολλά dependencies. Κάνεις τη δουλειά σου άνετα. Έχει και gui για x αν προτιμάς.

Αν έχεις όρεξη για περιπέτεια, προτείνω την unstable έκδοση.

Έχω δοκιμάσει πλήρως τα εξής:

Azureus: Μοναδικό πρόβλημα αυτό που ξέρουν όλοι. Κάτι περισσότερο από υπερβολικά βαρύ για τη δουλειά του.

kTorrent: Δεν είμαι ο μόνος που λέω ότι μου μπουκώνει το router,

(ανεξαρτήτως ρυθμίσεων). Επίσης έχει σε ξεχωριστό tab τα Uploads και τα Downloads και δε σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις πλήρη άποψη των transfer σου. Το καλό είναι ότι εξελίσσεται διαρκώς. Παραμένει ωστόσο μικρό και ελαφρύ.

Freeloader: Δίνει πολύ λίγες πληροφορίες για το τι κατεβάζεις, για το ποσοστό συμμετοχής, κλπ, Επίσης δε μπορεί να φτιάξει νέα torrents. Βασικά είναι φτιαχμένος για D/L manager αλλά δουλεύει και με torrents. Σε σκληρές καταστάσεις, όταν τρέχουν 800 προγράμματα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Θα το χαρακτήριζα LADA. Αξιόπιστο, απλό, αλλά κι ούτς καν ταπετσαρία. Μόνο λαμαρίνα.

Τώρα δοκιμάζω το Deluge. Καλό είναι οσο το δοκίμασα. Ψιλο αντιγραφή του kTorrent για Gnome. Προς το παρόν δε μπορεί να φτιάξει νέα torrents, αλλά το βλέπω να ψήνεται. Ασχολείται κόσμος. Τα uploads και τα downloads είναι στο ίδιο πεδίο φιρδην-μίγδιν (για πείτε μου από ορθογραφία καλά είναι?) και δεν υπάρχει ούτε καν ένα βελάκι ή ένα χρωματάκι διαφορετικό για κάθε κατάσταση (όπως πχ ήταν στο uTorrents) αλλά πρέπει να βλέπεις τη στήλη progress.

Άντε να δούμε. Πάντως σε αυτόν τον τομέα υπάρχει συντρηπτικά μικρότερο έυρος επιλογών σε σχέση με τα windows που υπάρχουν δεκάδες torrent clients (Azureus, μTorrent, BitCommet, Arctic, Turbo, G3, ABC κλπ)

Υπάρχει πάντα και το qbittorrent το οποίο βρίσκεται σε αυτή τη διεύθυνση:

http://www.qbittorrent.org/

Δεν το έχω δοκιμάσει για πολύ καιρό (νέος στο linux), αλλά μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις...

Ναι, είναι αρκετά όμορφο..

Ξέχασα να πω, ότι στην ίδια βιβλιοθήκη με αυτό (την libtorrent), στηρίζεται κ το rtorrent: http://libtorrent.rakshasa.no/

για τους φίλους της κονσόλας.. :D

• 2 μήνες μετά...

Λοιπόν, δοκιμάζω το qbittorrent εδώ και μια εβδομάδα.

Πανάλαφρο, απλό και σχετικά όμορφο, περιέχει μηχανή αναζήτησης σε 4 τορρεντάδικα, κι επίσης ορίζεις φακέλους που θέλεις να σκανάρει και βάζει αμέσως στην ουρά τα τορρεντς που εντοπίζει στο σκανάρισμα. Αυτό βολεύει γιατί μπορείς να κατεβάζεις τα τορρεντς στο Desktop και να ξεκινάει απευθείας κατέβασμα. Στη συνέχεια μπορείς να σβύσεις το torrent από την επιφάνεια εργασίας και αυτό να εξακολουθεί να λειτουργεί αφού το κρατάει backup σε δικό του φάκελο και το χρησιμοποιεί από εκεί. Επίσης μπορεί να φτιάξει τορρεντ αρχεία, και διαθέτει ενσωματωμένο ip filter.

Δυστυχώς δεν έχει auto cue/auto start και δε δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις U/L και D/L bandwidth για κάθε torrent ξεχωριστά.

Πλέον είναι το μοναδικό πρόγραμμα για torrent που χρησιμοποιώ. Σας το συνιστώ.

pantws to utorrent douleve toulxistwn paliotera me wine

Και τώρα μια χαρά δουλεύει κατέβασα τη last version του wine και μετά το uTorrent ( τη Beta έκδοση!!:mrgreen: ) και είναι όλα κομπλε :mrgreen: ! ( αλλά εγώ δουλεύω με Kernel 2.6.16 για να χω το κεφάλι μου ήσυχο )

μόλις σήμερα το έβαλα και το μόνο πρόβλημα που έχω είναι με τη ταχύτητα χτυπάει κόφτες στα 35kb ana sec αντι για 120..:evil: αλλά δε το έχω πολυψάξει ακόμα..

Αν δε τα καταφέρω μάλλον πάω για qbitorrent απο οτι διαβάζω στο Forum..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...