Προς το περιεχόμενο

Liteon16p9s Vs Plextor130A

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Gary προφανως εισαι προκαταλειμενος με την Plextor για καποιον λογο που δεν ξερω αλλα παλι καλα που εχουμε μια τεραστια , την μεγαλυτερη μεριδα οσων ασχολουνται απο πολλα χρονια με optical drives που λενε πως οντως η Plextor ειναι κορυφη.

Και απλα για να ξερεις, η Plextor δεν ΜΠΟΡΕΙ να αναπτυξει νεες τεχνολογιες γιατι πολυ απλα ουτε αυτος ειναι ο σκοπος της αλλα και φυσικα δεν εχει τους πορους οπως η Sony , Pioneer , Philips για να κανει κατι τετοιο οποτε αφηνει τους αλλους να αναπτυσουν μια βαση και μετα με την σειρα της το κανει καλυτερο.

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Gary προφανως εισαι προκαταλειμενος με την Plextor για καποιον λογο που δεν ξερω αλλα παλι καλα που εχουμε μια τεραστια , την μεγαλυτερη μεριδα οσων ασχολουνται απο πολλα χρονια με optical drives που λενε πως οντως η Plextor ειναι κορυφη.

Αν είναι προκατάληψη,αυτά που διαβάζω σε σχετικά forum , σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που δεν μου πουλάνε φούμαρα ,ευτυχώς.

Και απλα για να ξερεις, η Plextor δεν ΜΠΟΡΕΙ να αναπτυξει νεες τεχνολογιες γιατι πολυ απλα ουτε αυτος ειναι ο σκοπος της αλλα και φυσικα δεν εχει τους πορους οπως η Sony , Pioneer , Philips για να κανει κατι τετοιο οποτε αφηνει τους αλλους να αναπτυσουν μια βαση και μετα με την σειρα της το κανει καλυτερο.

Για αυτούς τους λόγους θα παραμείνει μια εταιρία που απλά βγάζει πολύ καλά προιόντα ,αλλά δεν είναι ο ηγέτης.

Δημοσ.

Μα φιλε μου ειναι ΗΓΕΤΗΣ εφοσον φτιαχνει καλυτερα προιοντα απο ολους τους κολοσους μαζι, απλα δεν θα ασχοληθει ποτε με το να λανσαρει προτυπο στην αγορα.

Δημοσ.

einai o hgeths, exei poly kala proionta, exei poly kalo support (ayto plhroneis sthn ousia, ama den to thes mhn to plironeis) kai oti sou poulaei einai eggyhmeno

exeis pei poses fores mesa sto thread ayto gia poiothta eggrafhs, kai les oti diavazeis kai forums

poiothta = plextor, gia na to po me dyo lexeis

ta nec einai apsoga, den antilego, alla otan ta diskakia pou grafeis pezoun stous misous sou filous tote tha xereis oti eftaige to nec

diskakia pou ama ta grapseis me to plextor tha pezoun pantou

kai milao gia to 116 to pionner, den thimomoun to montelo, aisxos! ena dimino zohs eixe

mporei na epesa ego stis periptoseis, to dexomai, alla pos na sximatiso kalh apopsh otan 3 sta 3 ta tinaxan? :)

den eimai prokatilimenos YPER tis plextor, ama h hitachi evgaze drives akoma hitachi tha eixa (opos kai exo)

alla h etairia einai h koryfh, to thema einai poso thn plisiazoun oi alles etairies kata kairous (kai an thn perasoun sto mellon) ;)

Δημοσ.
einai o hgeths, exei poly kala proionta, exei poly kalo support (ayto plhroneis sthn ousia, ama den to thes mhn to plironeis) kai oti sou poulaei einai eggyhmeno

Eχω αναφερθεί για τις άλλες εταιρίες,που πλέον προσφερουν τα ίδια, καλύτερα.-Ειδικά για την plextor μπορείς να ρωτήσεις την ACS -Κοντεύει να κάνει ειδικό τμήμα για επιστροφές ,και ίσως γι'αυτό τελευταία η Plextor δεν ζητάει και πίσω (έχει αναφερθεί και στο forum) τα χαλασμένα drives για έλεγχο ,είναι γνώστες τέτοια "ποιότητα" που πουλάνε,να μην τ'ακούει και ο courier !

Βέβαια μπορείς να κανεις και μια αναζήτιση με την λέξη Plextor στο δικό μας forum να δείς πόσοι είχαν προβλήματα με την "ποιότητα" Plextor,και χωρίς να χρειαsτούν RMA ,και συγκριτικά με άλλες φίρμες.

exeis pei poses fores mesa sto thread ayto gia poiothta eggrafhs, kai les oti diavazeis kai forums

poiothta = plextor, gia na to po me dyo lexeis

ta nec einai apsoga, den antilego, alla otan ta diskakia pou grafeis pezoun stous misous sou filous tote tha xereis oti eftaige to nec

diskakia pou ama ta grapseis me to plextor tha pezoun pantou

Τα ίδια θα λέμε ?

Aπάντησα πρίν,κανένας δεν εγγυάτε την ποιότητα εγγραφής,σε καμιά εταιρία,ειδικά άν διαβάσεις επιμέρους forum για κάθε drive .Θέλει να ασχοληθείς με υπομονή και πειραματισμούς.Βέβαια αν έχεις μείνει στο παραμύθι των παλαιών Made in japan Plextor drives ,όνειρο ήταν πέρασε....η plextor τα κονομάει πια πουλώντας αναμνήσεις,όχι πραγματικότητα.

kai milao gia to 116 to pionner, den thimomoun to montelo, aisxos! ena dimino zohs eixe

mporei na epesa ego stis periptoseis, to dexomai, alla pos na sximatiso kalh apopsh otan 3 sta 3 ta tinaxan? :)

Δεν θυμόσουν ,αλλά τότε γιατί άλλο pioneer ανέφερες όμως ?-ολα τα προιόντα μιας εταιρίας είναι το ίδιο ?-Μπορείς να το ψάξεις για το 116 ....

den eimai prokatilimenos YPER tis plextor, ama h hitachi evgaze drives akoma hitachi tha eixa (opos kai exo)

alla h etairia einai h koryfh, to thema einai poso thn plisiazoun oi alles etairies kata kairous (kai an thn perasoun sto mellon) ;

Aνέφερα πρίν γιατί οι μεγάλες εταιρίες εγκατέλειψαν την αναπτυξη DVD-ROM και έδωσαν την παραγωγή σε συνεργασίες ΟΕΜ,μη λέμε τα ίδια !

Για την επιλογή σου,είναι αυτονότητη η απάντηση (όπως ξανάγραψα)

" Πάλι καλά που οι άλλες εταιρίες δεν είναι Plextor,και βρίσκουμε ίδια ποιοτικά προιόντα, φθηνότερα, και με ίδια καλή εγγύηση" και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις !

Δημοσ.

Τις ποιες ???

Μαλλον ο Gary προσπαθει να "κοροιδεψει" τους παντες εφοσον ξερει καλα πως 9 στους 10 υπολογιστες ερχονται ετοιμοι απο Altec , Quest , Informatics , Plaisio , Pouliadi εταιρειες δλδ που πασαρουν φτηνα πακετα υπολογιστων ( αρα σιγα μην εβαζαν αντι για 45ε που κοστιζει το Nec 75ε για να βαλουν Plextor ) σε ατομα που ξερουν απο τιποτα ως τα βασικα για υπολογιστες και που αν τους πεις Sony και Plextor θα διαλεξουν την Sony για να αγορασουν ενα optical drive αρα και εντελως ατοπο το παραδειγμα αυτο.

Καλυτερο support Garry προσφερει ποια ακριβως ? Η Plextor στελνει DHL στο σπιτι σου την ιδια μερα που θα παρεις τηλ στην αντιπροσωπεια και μετα απο 4 εργασιμες μερες σου στελνει παλι στο σπιτι σου καινουργιο drive και ολα αυτα με δικα της εξοδα ( το ξερω γιατι το εχω κανει ). Ποια αλλη εταιρεια το κανει αυτο ?? Και μην κανεις το λαθος να μπεις σε συγκριση νουμερων ως το ποια drives χαλανε περισσοτερο γιατι θα δεις pως η Asus και η Sony εχουν την πρωτια σε ελλατωματικα drives και η Plextor ερχεται τελευταια μαζι με την Pioneer.

Οσο για την ποιοτητα εγγραφης ποτε δεν εγραψα dvd, cd σε plextor και να μην το διαβαζει αλλο drive. Αντιθετα σε Teac , Asus, Sony που εγραψα DVD μετα δυσκολευονταν τα ιδια να τα διαβασουν ποσο μαλλον αλλες συσκευες.

Οσο για την Hitachi δεν σταματησε τα DVD-rom γιατι κορεστηκε η τεχνολογια αλλα γιατι η εταιρεια αποφασισε να στραφει αποκλειστικα στην δημιουργια HD πραγμα που κανει τελεια εκτοτε.

Δημοσ.

Παλαιά πλήρωνε DHL ,τώρα μάλλον έχει αλλάξει σε φθηνότερες (ή συνεργάζεται και με άλλες,λίγο το κακό).

Εχω αναφέρει για επίσημο support των αλλων εταιριών στην Ελλάδα....

Η συχνότητα βλαβών εχει να κάνει με ποσοστό επί των συνολικών πωλήσεων ,όχι έναν απλά αριθμό χαλασμένων drives όταν πχ η ΝΕC πουλά πολλαπλάσια -Εχει επίσης σχέση με τους εισαγωγείς-Plextor φέρνουν 2-3 -Στις άλλες φίρμες σαν πιό εμπορεύσιμες,και καθε μαγαζάκι πια κάνει εισαγωγές (αμφίβολες μεν σε Α ή Β διαλογής προιόν ,αλλα οι πωλήσεις σε όγκο γίνονται)

H Ηitachi αν έβλεπε ότι τα DVD-rom δεν είχαν κορεστεί,γιατί σταμάτησε την παραγωγή και την έδωσε φθηνότερα αλλού? (στην LG) -To ίδιο πάει να κάνει και με τα ΗD -Aγόρασε την IBM για να έχει καλύτερες προπτικές σε πωλήσεις ,δεν σημαίνει ότι πέτυχε ,είναι αρκετά πίσω από Maxtor,WD ,Seagate ,αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί σε ποιότητα,αλλά όχι όπως οι ΙΒΜ παλιά,και με τις άλλες εταιρίες που πρωτοπορούν στον κλαδο...Το ίδιο και η plextor.

Τελος πρότεινα μια ενδεικτική αναζήτιση στο forum μας,σχετικά με ποιότητα εγγραφών,προβλημάτων drives κλπ ,και η δική μου άποψη για την εμπειρία Plextor την έχω αναφέρει πριν (και πολλοί άλλοι δυστυχώς εδώ μέσα)

-Το να πώ και γώ ότι δεν μου διαβαζε το ένα και το άλλο δισκάκι σε άλλο drive ,δεν εχει νόημα (αφού η σωστή εγγραφή έχει να κάνει με ρυθμίσεις,firmware,ποιότητα δίσκου,ταχύτητα κλπ,δεν αφορά το thread,αλλά και γι'άυτό καμιά εταιρία δεν εγγυάται πουθενα,στα χαρακτηριστικά των προιόντων της,την ποιότητα εγγραφής.

-Τελος,αν πλαγια υποτιμάς τους χρήστες του forum ότι λειτουργούν εξοπλισμό σαβούρα,επειδή δεν ξέρουν τι τους πουλάνε, ή δε θέλουν να δώσουν παραπάνω χρήματα ,όπως άστοχα έκρινες για τις πωλήσεις ΗΥ,προβλημά σου,μας διαβάζουν και άλλοι και γνωρίζουν παραπάνω από μένα και σενα,τι τους εξυπηρετεί.

Δημοσ.
den eimai prokatilimenos YPER tis plextor' date=' ama h hitachi evgaze drives akoma hitachi tha eixa (opos kai exo)

alla h etairia einai h koryfh, to thema einai poso thn plisiazoun oi alles etairies kata kairous (kai an thn perasoun sto mellon) ;)[/quote']

Τα Hitachi υπάρχουν ακόμα, αλλά καμουφλαρισμένα με άλλο όνομα. Όλα τα recorders της LG είναι συμπαραγωγή LG και Hitachi!!!

Δημοσ.

Gary μαλλον εχεις καει απο Plextor, η μαλλον δεν διατιθεσαι να πληρωσεις το κατι τις παραπανω για Plextor και γιαυτο εισαι τοσο απολυτος.

Μηπως ειναι απωθυμενο των παλλιων εποχων που καποιοι ειχαμε scsi Plextor που κοστιζαν 130χλ+ και εσυ ειχες IDE Sony ? Σταληθεια ετσι οπως μιλας για την Plextor οντως κατι τετοιο πρεπει να συμβαινει.

Οπως και να εχει δεν εχεις επιχειρηματα ωστε να βγαλεις την Plextor χειροτερη απο καποια αλλη μαρκα οποτε ας το σταματησουμε εδω :)

Δημοσ.

ti oraio ekeino to Ultraplex 40X :D

ta axize ta lefta tou, dedomenou tou ti kykloforousan oi alles etairies tote!

gary otan me to kalo epistrepso athina tha sou steilo deltio apostolhs ths DHL me hmerominia dekemvrio 2005, giati otan leme kati prepei na to stirizoume

synergazete me dhl, oxi me alles ftinoteres, thelei 4 meres gia thn apostolh (se emena 2 ergasimes, epese kai to soukou mesa)

6-10 genari anevaino athina, scanarisma kai upload h apodixh, kai ama thelete kai ta mails pou eixa me thn plextor kanena provlhma (kai ama deite giati zitisa allagh tha katalavaite thn yperoxh ths plextor, ekei pou oi alles etairies tha me evrizan)

den exo provlhma na ta doso ayta ta stoixeia, alla epitelous parte apofash oti otan plironeis thn plextor to kaneis KAI gia to support, den to thes? mh to plironeis... diko sou thema

alla ase stous ypoloipous thn epilogh na dialexoun kai mhn prospatheis na rixeis mia etairia me pramata pou den isxyoun

sboo den eixa pote LG drive, kai den xero ti poiothta exoun, den milao gia kati pou den exo stoixeia

Gary oi sklhroi diskoi ths IBM hsante apo tous xeiroterous pou mporouse na parei kapoios

sto exoteriko mporei na einai kalhteroi kai apo tous seagate, oi partides pou erxontousan sthn ellada den eixan apolytos tpt na dixoun

mhn akouo loipon oti h ibm einai koryfh, sthn ellada DEN EINAI

sthn agora (me alla logia) pezoun rolo paaara pola pramata

e h plextor exei exalipsei fainomena "xalasmenhs partidas"

ena akoma apo ta pramata pou deixnoun thn yperoxh ths

Δημοσ.

Εγώ όμως ΕΧΩ επιχειρήματα με την Plextor! Είχα ένα γραφτήρι CD 48χ και μου χάλασε ίσως σε λιγότερο από ένα χρόνο. Εντωμεταξύ το πρόβλημα που είχε ήταν το πιο ύπουλο που έχω δει μέχρι τώρα. Έγραφε τα CD αλλά με προβλήματα! Το verification μου έβγαζε different files! Αν δεν έκανα verification δεν θα μπορούσα να εντοπίσω το πρόβλημα μέχρι να το ανακαλύψω μόνος μου. Το έστειλα για RMA και μέσα σε μια βδομάδα μου έστειλαν ένα άλλο. Αυτό έκανε το ίδιο πρόβλημα σε λιγότερο από μισό χρόνο!

Αποφάσισα να να πάρω ένα DVD-R Nec και να μην ξανασχοληθώ με αυτή την εταιρία. Αυτά με την τρισμέγιστη Plextor! Από το 2003 και μετά δεν έχει να μου πει τίποτα παραπάνω σε σχέση με τις άλλες εταιρείες από άποψη εγγραφής. Το μόνο που έχω διαπιστώσει είναι ότι πάντα έχει παράδοση στην καλή ανάγνωση, γιαυτό και σκέφτομαι και το αντίστοιχο μοντέλο.

Όσο για επιχειρήματα HellasVagabond θα τονίσω σε φιλικό επίπεδο ότι άλλος είναι ακλόνητος στις θέσεις του όσο και να προσπαθούν και να αγωνίζονται να τον πείσουν όλοι οι άλλοι, όπως για παράδειγμα σε κάτι που έχει να κάνει με DVD και DV ;) :D ... Δείξε και λίγη καλή θέληση κι εσύ βρε αδερφέ, πες "ντάξει θα το κοιτάξω βρε παιδιά, για να το λέτε όλοι.... μούμπλε μούμπλε... κλπ" :D .

Τέλος πάντων, η συζήτησή σας ήταν ενδιαφέρουσα φίλοι μου, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πικρή αλήθεια. Και δεν είναι άλλη από το ότι μου μαμήσατε το καημένο το topic... Και εγώ τι θα κάνω τώρα? Θα πάω να πάρω τα απαυτά μου? :D

Καλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος, το πολύ πολύ να κάνω και καινούριο topic :). Προπάντων υγεία σε όλους, γιορτάρες μέρες που 'ναι!

Δημοσ.

Φιλε μου με καμερες ασχολουμαι 2 χρονια οποτε ΙΣΩΣ αυτα που βλεπω στην οθονη της τηλεορασης μου να μην ειναι αληθινα αλλα φαντασια ( ελεος δλδ ).

Ωστοσο με τους υπολογιστες ασχολουμαι απο το 1989-1990 και εχουν περασει απο τα χερια μου λογης λογης hardware και software πραγμα που πιστευω πως το εχω αποδειξει εδω. Το οτι χρησιμοποιω Plextor απο την χρυση εποχη του SCSI ( πραγμα που ελαχιστοι θα ειχαν εδω μεσα κυριως λογο τιμης η λογο ηλικιας ) , περιπου δλδ 8 και κατι χρονια καθως και το οτι εχουν περασει απο τα χερια μου πανω απο 10 drives της Plextor καθως και αρκετα Sony , Creative, Teac και Pioneer ( χωρια το γεγονος πως τα πουλουσα και τα συναρμολογουσα σε νεα pc παλιοτερα ) μου δινει μια Α πειρα στο θεμα. Τουλαχιστον περισσοτερη απο το να διαβαζω αυτα που λεει ο Gary που δεν εχουν τουλαχιστον εστω μια βαση.

Τωρα το οτι εσυ επεσες σε σκαρτο Plextor υπαρχουν πολλοι λογοι που ενα recorder μπορει να μην λειτουργησει καλα ( Σκληρος , Μητρικη , Μνημη , Δισκακια ) τα τσεκαρες ολα ? Ρωταω γιατι 1 παει και ερχεται να ειναι χαλασμενο αλλα και δευτερο ???

Δημοσ.

Προς HellasVagabond, mandos και άλλους:

Από τις συχνές εδώ και καιρό επισκέψεις μου στο Insomnia, παρατηρώ πως η κύρια ασχολία, ίσως και χόμπι, του Gary_Kokkin είναι ξενυχτώντας να περνάει την ώρα του, λασπολογώντας και δυσφημίζοντας προϊόντα και εταιρείες, χωρίς ούτε ένα επιχείρημα και απόδειξη, ενώ παράλληλα σχεδόν πάντα παραποιεί την αλήθεια. Από ότι πιστεύω, δε το κάνει από κακία προς τα προϊόντα και τις εταιρείες, απλά γράφει κάποιες απόψεις οι οποίες στηρίζονται σε δήθεν δικές του εμπειρίες, πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύει πως αυτός είναι "κάποιος" και νομίζοντας πως όλοι εμείς οι άλλοι είμαστε χαζοί.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Εάν, για μια ακόμη φορά, σας παρασύρει όπου αυτός θέλει στη συζήτηση με την πάγια τακτική του να μην απαντάει σε κρίσιμες ερωτήσεις σας, τότε είστε χαμμένοι από χέρι και βάζω και όποιο στοίχημα θέλετε πως για μια ακόμη φορά θα είναι ο "νικητής" των εντυπώσεων.

Καλό κουράγιο λοιπόν!

ps: Μια αναζήτηση στα μηνύματα του Gary_Kokkin θα σας πείσει.

Δημοσ.

Μα φιλε μου δεν μπορει να βγαλει σκαρτη την εταιρεια που εχει τα περισσοτερα βραβεια απο ολες τις αλλες μαζι για τα προιοντα της οσο και αν προσπαθει. Ισως να κερδισει εντυπωσεις αλλα μονο σε ατομα που δεν ξερουν.

Δημοσ.
Προς HellasVagabond' date=' mandos[/b'] και άλλους:

Από τις συχνές εδώ και καιρό επισκέψεις μου στο Insomnia, παρατηρώ πως η κύρια ασχολία, ίσως και χόμπι, του Gary_Kokkin είναι ξενυχτώντας να περνάει την ώρα του, λασπολογώντας και δυσφημίζοντας προϊόντα και εταιρείες, χωρίς ούτε ένα επιχείρημα και απόδειξη, ενώ παράλληλα σχεδόν πάντα παραποιεί την αλήθεια. Από ότι πιστεύω, δε το κάνει από κακία προς τα προϊόντα και τις εταιρείες, απλά γράφει κάποιες απόψεις οι οποίες στηρίζονται σε δήθεν δικές του εμπειρίες, πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύει πως αυτός είναι "κάποιος" και νομίζοντας πως όλοι εμείς οι άλλοι είμαστε χαζοί.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Εάν, για μια ακόμη φορά, σας παρασύρει όπου αυτός θέλει στη συζήτηση με την πάγια τακτική του να μην απαντάει σε κρίσιμες ερωτήσεις σας, τότε είστε χαμμένοι από χέρι και βάζω και όποιο στοίχημα θέλετε πως για μια ακόμη φορά θα είναι ο "νικητής" των εντυπώσεων.

Καλό κουράγιο λοιπόν!

ps: Μια αναζήτηση στα μηνύματα του Gary_Kokkin θα σας πείσει.

Θα μπορούσα και γώ να ξαναγραφτώ στo Insomnia και "να στα χώσω" με το 1ο μου post !-Τα ίδια έχουν κάνει και άλλοι "αλεξιπτωτιστές" του forum ,όταν θίγονται τα διάφορα συμφερόντά τους -Εχω ήδη λοιπόν απαντήσει εδώ παρόμοια -Αφού λες έκανες αναζήτιση θα το είδες ,αλλά....

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=953750&postcount=107

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...