Προς το περιεχόμενο

Liteon16p9s Vs Plextor130A

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν πιστευω πως υπαρχει εστω 1 συγκριτικο Plextor Drive που να ειναι χειροτερο απο το αντιστοιχο μοντελο μιας αλλης εταιρειας, αυτο και μονο λεει πολλα.

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

kata kairous exoun emfanistei merika tetoia, kai malista se gnosta sites tou xorou

gia thn akriveia oles oi "kontres" htan metaxy plextor kai nec (dvdrw)

yphrxan loipon anafores pou dilonan to nec os poly kalytero tou plextor

peran tis timhs den yparxei kati kalytero

otan pernoun dvd grammena apo plextor kai to diavazoun ta misa nec kai ta alla misa oxi (idio firmware, idio model) tote den mporo na katalavo ti to kalhtero exoun ta nec...

Δημοσ.

Ολοι ξερουμε πως μερικες "κατωτερες" εταιρειες παιρνουν καλυτερες βαθμολογιες απεναντι σε "ανωτερες" εταιρειες. Παλι καλα που γινεται απο μεμονωμενα site και περιοδικα.

Δημοσ.
kati tetoia diavazo kai pisteyo oti h parapliroforish sto net einai megalyterh apo pouthena

den exo dei pionner reader pou na axize na mpei sto case' date=' kai amfivalo an h plextor eixe anagkei na synergastei me thn pionner

to gegonos oti pithana exoun idio chipset den leei kati, alla amfivalo akoma kai giayto

oute kai einai sovaro shmeio anaforas to rpc1, parolo pou einai koryfh gia firmwares gia oles tis etairies (ektos ths plex pou exei ena arxeio eton sto site ths gia ola ths ta drives)

tespa, o filos mas rotise to thetiko kai to arnitiko

ego tha po ena thetiko gia thn plextor:

AN (tonizo to AN) sou pathei pote kati mesa se 2-4 meres tha exeis kainourgio apo to velgio me courrier sto spiti sou :)

kai aytos einai o logos pou axizei kapoios na parei plextor

poulaei onoma, einai akrivh, alla to service ths den sygkrinete me tpt allo :D

[/quote']

Aμα αμφισβητείς κάτι ,θα πρέπει ν'αποδεικνύεις και το αντίθετο όσο και αυτό είναι δυνατό από το net.

-H pioneer είναι πολύ μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρία από την Plextor,τα περισσότερα DVDrom της,ήταν αναφοράς προιόντα άμα διαβάσεις σχετικά,και στα πλαίσια του εμπορίου οι συνεργασίες είναι αναπόφευκτες-Το ίδιο γίνεται από πολλές εταιρίες,δεν σημαινει ότι δεν είναι καλό ή και καλύτερο προιόν.

Εξάλλου μόνο σου λες ότι το συγκεκριμένο site είναι αξιόπιστο-Οταν λέμε ΟΕΜ εννoούμε κάτι παραπάνω από το chipset.

Οσο αφορά τις εγγυήσεις ,τόσο οι ΝΕC όσο και η Liteon τις προσφέρουν πια

-Απλά το πας στο μαγαζί που το αγόρασες και συνεργάζεται με αντιπροσωπεία ,και αν δεν έχουν το περιθώριο ή stock να στο αλλάξουν αμέσως ,περιμένεις αντικατάσταση εντός 2-5 εργάσιμων ημερών. Ισως και λιγότερο πολλές φορές από ότι θα περίμενες με courier από την Plextor (ξέρω παραδείγματα) -Φυσικά με 20-30 ευρώ που έχει ενα DVDrom ,μην περιμένεις να κρατήσει μια ζωή ,αλλά η υπερτίμηση της plextor δεν ισχύει πια σε σχέση με την αξιοπιστία και απόδωση.

Δημοσ.
Ολοι ξερουμε πως μερικες "κατωτερες" εταιρειες παιρνουν καλυτερες βαθμολογιες απεναντι σε "ανωτερες" εταιρειες. Παλι καλα που γινεται απο μεμονωμενα site και περιοδικα.

Μήπως όμως έχει εξομειωθεί η ψαλίδα αξιοπιστίας και απόδωσης σε πολλές φιρμες για να μειώσουν το κόστος σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους και να πουλάνε περισσότερο ?

Δημοσ.
otan pernoun dvd grammena apo plextor kai to diavazoun ta misa nec kai ta alla misa oxi (idio firmware, idio model) tote den mporo na katalavo ti to kalhtero exoun ta nec...

Κανένα drive δεν γίνεται να διαβάζει όλα τα δισκάκια σε όλες τις συνθήκες εγγραφής ή κατάστασης του δίσκου -Αρκεί να διαβάσεις ένα review -Tελειο προιόν δεν υπάρχει.

Δημοσ.
Ειναι σαν να συγκρινεις την Mercedes με την Fiat.

Η Plextor δεν εχει καμια επαφη με την liteon.

Ειχα παρει μια εποχη ενα Teac DVDrw που ηταν Liteon και εκτος του οτι εκαιγε DVD ανετα' date=' πολλες φορες οτι εγραφες δεν μπορουσε να το διαβασει αλλη DVD συσκευη.[/quote']

Συμφωνώ απόλυτα. Η Plextor είναι μακράν καλύτερη.

Όπως φυσικά και η Fiat. :-P

Δημοσ.

Εχουμε και λεμε:

Η Pioneer ειναι οντως παλιοτερη αλλα οχι στα PC αφου αρχισε να πουλαει optical drives τον ιδιο χρονο με την Plextor.

H Plextor ειδικευεται στα Optical Drives ( Και προσφατα HDs ) ενω η Pioneer ασχολειται με ολες τις ηλεκτρονικες συσκευες και αποτι ξερουμε ολοι καλυτερος ειναι εκεινος που ειδικευεται σε 1 θεμα.

Γιατι να δωσω 48ε για TEAC 45ε για NEC η 60ε για ASUS και να μην δωσω 75ε για Plextor ??? Αν σωθει καποιος με το να εξοικονομησει 15-25ε χαλαλι του.

Οσο για το αν ενα drive μπορει η οχι να διαβασει ολα τα DVD η CD δεν μου ετυχε ποτε να μην διαβασει δισκακι το Plextor και να διαβασει το Pioneer η το Creative ( Εχω Pioneer και Creative στον Server μου).

Τωρα αν καποιος νομιζει σταληθεια πως υπαρχει καλυτερη εταιρεια απο την Plextor στα Optical Drives καλα θα κανει να κοιταξει τα βραβεια Quality & Performance καθως και τα βραβεια Innovation που εχει η Plextor.

( Υπαρχουν αλλες εταιρειες που σε ενα CD μπορεσαν να χωρεσουν 1200mb ? )

Δημοσ.

Aν και ξεφύγαμε από το θέμα του thread :

Pioneer has been at the forefront of the consumer electronics industry for more than five decades. While best known for their audio and video products for the home and car, they're no stranger to the world of optical storage. In fact, the optical storage industry probably wouldn't be where it is today without Pioneer. From the development of the DVD-R/RW formats to the introduction of the world's first DVD recorder, Pioneer has been a major influence upon much of the technology used today.

http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=225

Oσο αφορά τα βραβεία κάθε εταιρίας ,μπορεί να βρεί μπόλικα σε κάθε επίσημο site-Tο marketing μπορεί να κάνει θαύματα ,οι πωλήσεις όμως αναδεικνύουν τον νικητή -Αλήθεια τα CDRW που μπορεσαν να χωρεσουν 1200mb σε CD ,γιατί δεν επιασαν στην αγορά ?

Δημοσ.

Δεν επιασαν γιατι δουλευαν μονο σε ιδια CDRW ( Εξαλλου για BACKUP βγηκε ) , το ζητημα ομως δεν ειναι αυτο , το ζητημα ειναι πως μονο η Plextor το καταφερε. ( Εκτος αν μπορουσαν και οι αλλοι και απαξιουσαν ).

Οσο για την Pioneer αυτο που γραφει το link σου και ισως πολλοι να μην το ξερουν αναφερεται στο οτι μεγαλες εταιρειες οπως Pioneer , Hitachi , Toshiba , Sony δημιουργουν optical formats γιατι ειναι οντως κολλοσοι και πρεπει ολοι να συμφωνησουν σε 1 format ωστε να λανσαρουν προιοντα στην αγορα. Δεν μπορει η Plextor να παει κοντρα σε τετοιες εταιρειες και δεν ειναι ο ρολος της αυτος. Ο ρολος της ειναι πολυ απλα να φτιαχνει τα καλυτερα optical drives.

Δημοσ.

Oταν ένα προιόν έχει προοπτικές στην αγορά ,ακολουθούν και οι ανταγωνιστές αργά ή γρηγορότερα-Ο λόγος που το μεγάλης χωρητικότητας CD δεν έπιασε στην αγορά είναι ότι η συμπίεση προκαλούσε πρόβλημα στα δεδομένα και δεύτερον είχε ήδη αρχίσει το DVD να εξαπλώνεται -Aυτό δεν είναι επιτυχία της Plextor λοιπόν για αναφορά .

Η offtopic αναφορά στην Pioneer αφορούσε στα γραφόμενά σου ότι η Plextor άρχισε ταυτόχρονα με την Pioneer την αναπτυξη συσκευών DVD πράγμα που δεν ισχύει ,μάλλον τελευταία πήγε στο DVD .

Δημοσ.

Εγω αναφερομαι στα PC ενω εσυ μαλλον σε ολα.

Οσο για το οτι τα δεδομενα ηταν corrupt δεν μου το εχει κανει ποτε αυτο το προβλημα. Οσο για το οτι οι αλλοι θα ακολουθουσαν δεν λεει κατι αυτο εφοσον πρωτη το εβγαλε η plextor και οπως ειπες ειχε αρχισει να εξαπλωνεται το DVD οποτε μαλλον γιαυτο δεν προσπαθησαν να κανουν και οι αλλοι το 1200mb CD αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν εκανε κατι προτοτυπο η Plextor.

Οτι και να λεμε εσυ μαλλον χαλιεσαι στο οτι πληρωνεις παραπανω για να παρεις κατι καλυτερο. Με αυτη την λογικη να αγορασουμε ολοι Yugo για αμαξι σωστα ?

Δημοσ.

-Πρότυπα όλες οι εταιρίες μπορούν ν'άναπτύξουν δες Βenq και Lightscribe που αντίστοιχο έβγαλε και η Νec γιατί αρχίζει να έχει προοπτική ,όπως και το multiformat drives (που υποστηρίζουν και DVD-RAM)-H Plextor που είναι ?

Εσύ υποστηρίζεις ότι τα Plextor είναι τα καλύτερα για την δουλειά τους -Αφού μιλάς με αυτοκινητιστικούς όρους είναι σαν να μου λές μια Mercedes είναι καλύτερη από ένα BMW ή Αudi, ίδιας κατηφορίας προδιαγραφών ,επειδή πουλιέται ακριβότερα.

Δημοσ.
Ειναι σαν να συγκρινεις την Mercedes με την Fiat.

Η Plextor δεν εχει καμια επαφη με την liteon.

Ειχα παρει μια εποχη ενα Teac DVDrw που ηταν Liteon και εκτος του οτι εκαιγε DVD ανετα' date=' πολλες φορες οτι εγραφες δεν μπορουσε να το διαβασει αλλη DVD συσκευη.[/quote']

Αφού συμφωνήσω με το φίλο HellasVagabond έχω να πώ τα εξής:

1)μην μπερδεύουμε τις φούτσες με τις βούρτσες

2)έχω ξαναγράψει κάπου στο φόρουμ για την αντιμετώπιση που είχα όταν μου χάλασε το πορτάκι του πλέξτορ cdr μου(Σε μια βδομάδα έχεις καινούριο ή επισκευασμένο το drive με ένα τηλέφωνο - e-mail - φάξ και αυτό γιατί δεν εμπλέκεται, ακόμα, η Ελλάδα και πάνε κατευθείαν Βέλγιο.

3)το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας.Αν θές να γράφεις και να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο δώσε κάτι παραπάνω, αν γράφεις μια στο τόσο πάρε ένα φτηνό.

Μόνο εσύ ξέρεις τι χρειάζεσαι αλλά πρωσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν συγκρίνονται αυτά τα 2 drives όπως είπε και ο HellasVagabond και απο προσωπική πείρα σου λέω ότι αν πάρεις πλέξτορ δεν θα το μετανιώσεις.

4)Όντως είναι τεράστια η διαφορά στην τιμή των πλέχτορ γενικά.

Δημοσ.

To DVD-Ram ειναι format της Panasonic, το οτι υποστηριζεται απο μερικα drives δεν ειναι επιτευγμα αλλα συνεργασια.

Φυσικα θα πω πως ενα αμαξι BMW αξιας 45.000ε ειναι χειροτερο απο μια Mercedes αξιας 75.000ε εσυ αμφιβαλλεις ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...