Προς το περιεχόμενο

Liteon16p9s Vs Plextor130A

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Liteon16p9s Vs Plextor130A

Μετά από ένα μικρό search στο forum διαπίστωσα ότι τα 2 αυτά DVD-ROM drives είναι ίσως τα πιο δελεαστικά μοντέλα στην αγορά.

Για να μην αναλωθούμε σε posts του τύπου "Το Liteon είναι το καλύτερο!!!"

σας ζητώ να αναφέρετε τα αρνητικά καθώς και το θετικότερο στοιχείο που έχετε παρατηρήσει (εκτός από την τιμή) σε όποιο από τα δύο έχετε δοκιμάσει.

Let the game begin... ;)

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ειναι σαν να συγκρινεις την Mercedes με την Fiat.

Η Plextor δεν εχει καμια επαφη με την liteon.

Ειχα παρει μια εποχη ενα Teac DVDrw που ηταν Liteon και εκτος του οτι εκαιγε DVD ανετα, πολλες φορες οτι εγραφες δεν μπορουσε να το διαβασει αλλη DVD συσκευη.

Δημοσ.

Χρησιμοποιω Plextor απο το 96 ( τα παλια καλα loading tray ) και ως τωρα πρεπει να εχουν περασει απο τα χερια μου σχεδον ολα τα Plextor καθως και αρκετα Pioneer και Teac.

Καλυτερο DVDrw απο το Plextor δεν θα βρεις και γιαυτο εξαλλου πληρωνεις κατι παραπανω.

Δημοσ.

Αν και διαφωνω με τις τιμες τις Plextor(αφου δεν προσφερει κατι τρελλα καλυτερο απο τον ανταγωνισμο) συμφωνω οτι εχει πολυ καλα DVDRW.Παρολα αυτα ο φιλος Παναης ενδιαφερεται για DVD-ROM.

Για το 130Α ενα παλικαρι εδω στο forum ειχε κανει διαφορες μετρησεις(δε βρισκω το link) ο οποιες δε δικαιολογουσαν το ονομα του.Το 130Α ηταν αισθητα χειροτερο απο το ASUS E616 αλλα στην πρωτη του εκδοση(η οποια ειναι αρκετα δυσευρετη πλεον,αν δεν εχει πληρως εξαφανιστει)

Δημοσ.

Oλα τα παλαιότερα Plextor ήταν Pioneer OEM

-Το Plextor 130 είναι άγνωστο τι είναι.-Τα Pioneer σταμάτησαν πια να παραγονται ,ήταν πολύ καλά drives αλλά είχαν μερικές ασυμβατότητες με τα DVD+R (επίσημα δεν υποστηρίζονταν) -H Plextor έχει σκαρτέψει αρκετά πια ,οπότε οι αναμνήσεις των παλιών drive (και Made in Japan) μην μας παρασύρούν σε άστοχες αγορές.

Οσο αφορά το θέμα μας ,η επιλογή καλύτερα να γίνει μεταξύ Asus και Liteon

Yπάρχουν ενδεικτικά review στο Internet.

Δημοσ.

Gary τη λες ?? Ποτε δεν επαιρνε η Plextor drives απο την Pioneer μην λεμε οτι ανακριβεια μας κατεβει. Συγκεκριμενο παραδειγμα οτι η Plextor ειναι η μονη εταιρεια που δεν δινει τα Drives της σε αλλες εταιρειες. Ισως εχεις μπερδευτει αλλα η TEAC ειχε OEM drives της Pioneer μεχρι 2 χρονια πριν που αρχισε συνεργασια με την Liteon. Αν δεν με πιστευεις ριξε μια ματια σε σελιδες με firmware που θα δεις οτι τα Plextor ειναι Plextor.

Δημοσ.
Οσο αφορά το θέμα μας ' date='η επιλογή καλύτερα να γίνει μεταξύ Asus και Liteon

Yπάρχουν ενδεικτικά review στο Internet.[/quote']

Καί γιατί παρακαλώ με αυτά τα δύο?Άντε έτσι γιατί μας ήρθε?Έχω το Ε616 όποιος το θέλει τού το χαρίζω.Αρκετά επιβραδύνει τον υπολογιστή κατά την αναγνωση.

Η εμπειρία μου από plextor μού έδειξε ότι τα προβλήματα ήταν ελάχιστα έως ανύπαρκτα.Όσο καί αν έχουν 'ελαφρύνει' ως κατασκευές γιά μένα εξακολουθούν να είναι κορυφή.Tώρα σκέφτομαι να παροπλίσω το asus Ε616 καί με την ευκαιρία να πάρω το νέο plextor 760 πού θα βγει όπου νάναι,ώστε εκτός από reader να έχω καί ένα δεύτερο αξιόπιστο recorder.

Δημοσ.

Καταρχάς να δηλώσω κι εγώ ότι όντως η Plextor τα τελευταία χρόνια πουλάει περισσότερο όνομα με τις τιμές της. Εγώ μάλιστα την έχω πατήσει 2 (ΔΥΟ) φορές από Plextor! Όμως αυτό δεν είναι το θέμα μας. Σε κάποια reviews που είδα, το Asus και το Plextor αποδίδουν τα μέγιστα στο DVD error correction αλλά μέτρια στο cd error correction. Κάποιο που να αποδίδει καλά και στα δύο?

Δημοσ.
Gary τη λες ?? Ποτε δεν επαιρνε η Plextor drives απο την Pioneer μην λεμε οτι ανακριβεια μας κατεβει. Συγκεκριμενο παραδειγμα οτι η Plextor ειναι η μονη εταιρεια που δεν δινει τα Drives της σε αλλες εταιρειες. Ισως εχεις μπερδευτει αλλα η TEAC ειχε OEM drives της Pioneer μεχρι 2 χρονια πριν που αρχισε συνεργασια με την Liteon. Αν δεν με πιστευεις ριξε μια ματια σε σελιδες με firmware που θα δεις οτι τα Plextor ειναι Plextor.

http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=1&manufactor=38

Δημοσ.
Καί γιατί παρακαλώ με αυτά τα δύο?Άντε έτσι γιατί μας ήρθε?Έχω το Ε616 όποιος το θέλει τού το χαρίζω.Αρκετά επιβραδύνει τον υπολογιστή κατά την αναγνωση.

Η εμπειρία μου από plextor μού έδειξε ότι τα προβλήματα ήταν ελάχιστα έως ανύπαρκτα.Όσο καί αν έχουν 'ελαφρύνει' ως κατασκευές γιά μένα εξακολουθούν να είναι κορυφή.Tώρα σκέφτομαι να παροπλίσω το asus Ε616 καί με την ευκαιρία να πάρω το νέο plextor 760 πού θα βγει όπου νάναι' date='ώστε εκτός από reader να έχω καί ένα δεύτερο αξιόπιστο recorder.[/quote']

Το θέμα του thread είναι επιλογή μεταξύ Plextor -Liteon DVD-ROM ...και μετά το Αsus ήρθε στο διαλογο.

Eχουν κυκλοφορήσει πολλές παραλλαγές του ίδιου Asus E616 για διαθεση σε διαφορες χώρες http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=1&manufactor=6

Μερικά μοντέλα δεν έχουν βγεί καλά από ότι διαβασα παλιότερα σε forum.

-Iσως επεσες στην περίπτωση .

Δημοσ.

Απο τα 100 περιπου μοντελα Cd/r/rw , Dvd/r/rw/dl που εχει βγαλει στην αγορα η Plextor βρηκες 2 της Pioneer τα οποια μπορει να τα κατασκευασαν σε συνεργασια οι 2 εταιρειες αλλιως δεν βλεπω τον λογο γιατι η μεγαλυτερη εταιρεια κατασκευης optical drives να δανειστει 2 μοντελα απο μια αλλη εταιρεια.

Δημοσ.
Oλα τα παλαιότερα Plextor ήταν Pioneer OEM

-Το Plextor 130 είναι άγνωστο τι είναι.

kati tetoia diavazo kai pisteyo oti h parapliroforish sto net einai megalyterh apo pouthena

den exo dei pionner reader pou na axize na mpei sto case, kai amfivalo an h plextor eixe anagkei na synergastei me thn pionner

to gegonos oti pithana exoun idio chipset den leei kati, alla amfivalo akoma kai giayto

oute kai einai sovaro shmeio anaforas to rpc1, parolo pou einai koryfh gia firmwares gia oles tis etairies (ektos ths plex pou exei ena arxeio eton sto site ths gia ola ths ta drives)

tespa, o filos mas rotise to thetiko kai to arnitiko

ego tha po ena thetiko gia thn plextor:

AN (tonizo to AN) sou pathei pote kati mesa se 2-4 meres tha exeis kainourgio apo to velgio me courrier sto spiti sou :)

kai aytos einai o logos pou axizei kapoios na parei plextor

poulaei onoma, einai akrivh, alla to service ths den sygkrinete me tpt allo :D

gia ta ypoloipa den gnorizo, den tha psoniza asus giati de tha sympatho

thorivodi einai, asxima einai, kai stis arxes tous den htan kai tpt to fovero

an exoun ginei kala den to gnorizo

liteon den exo doulepsei pote

dystixos ta hitach den vgainoun pleon na sou protina na pareis ena kai na to kratiseis gia mia zoh :(

opos kai na exei sou eipa to thetikotero ths agoras enos plextor

tha sou po kai to arnitikotero: einai pio akriva apo ta ypoloipa

h apofash einai diki sou

edit: isos tha htheles na deis to reliability pou dinei h etairia kai gia ta dyo drives (MTBF to legomeno)

http://www.plextor.be/products/px-130a.asp?choice=PX-130A

gia to liteon den exo kapoio link

gia error correction mono se kapoio forum isos vreis kati, pou dystixos den einai panta sosto

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...