Προς το περιεχόμενο

Τελικά ΤΙ είναι αυτό το περιβόητο "packed bistream"

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμμμ.. Έκανα ένα search στο φόρουμ, για την ακρίβεια και στο google, αλλά και σε ξένα fora για αυτό το περίφημο packed bitstream, αλλά μάλλον μπερδεύτηκα περισσότερο αντί να διαλευκανθούν οι απορίες μου..

Απο ότι είδα σε ένα τόπικ του doom9.org,

What I understood from Crusty's FAQ/guide (and other information sources) is that packed bitstream is supposed to solve problems which it can also introduce itself (jerky playback). Not good enough for me. Most of explaintions concerning other issues are really fine and allow me to uderstand given option to some extend and start experimenting. With this one I don't have a clue.

Και

The differece is "packing": first b-frame is packed together (in an avi) with its future reference (a p-frame most likely). Future reference is transmitted first because it has to be decoded first, but the frame you actually want to *see* is the b-frame. So, packing delivers the b-frame immiedietly, so it can also be decoded and shown on time.

Without packing, decoder gets future reference, but has to wait for the b-frame before it can display anything. This creates a one-frame lag, which makes such avi difficult to seek in (for example) virtualdub.

Και έρχομαι στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων (λέμε τώρα:) ). Τελικά το packed bitstream είναι για καλό? Ή για κακό? Πάντως δεν το έχω συναντήσει σε XviD/DivX που δημιουργώ εγώ, μόνο σε έτοιμα που κατεβάζω. Μπορεί να πει κανείς αν δημιουργεί συγκεκριμένα προβλήματα?? Εγώ είχα την εντύπωση ότι αυτά περιορίζονταν στην εκτέλεση σε standalone players που δεν υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία. Και πως μπορώ να διαπιστώσω με σιγουριά ότι το standalone player που έχω υποστηρίζει ή όχι packed bitstream? Δηλαδή αν βάλω ένα δισκάκι με βίντεο που περιέχει packed bitstream και το player δεν το υποστηρίζει, τι ακριβώς "παρενέργειες" θα έχω?? Δε θα το παίζει καθόλου?? Θα έχω προβλήματα αναπαραγωγής? Και αν ναι, τι είδους?? Γιατί απο ότι διαβάζω, το packed bitstream υποτίθεται ότι βελτιώνει την ποιότητα αναπαραγωγής. Και λέω να μην το αφαιρέσω αν δεν υπάρχει πραγματικά λόγος..

ΥΓ. Έχω το Silvercrest 6508, και με ένα search στο google για να δω αν πουθενά μπορώ να βρω αν το υποστηρίζει ή οχι, μου έβγαλε στην σελίδα http://www.divxtest.com/form/divxtest2_view.php?lang=eng&id_103=1 το εξής, που δε καταλαβαίνω:

VID-3C MPEG4 ASP multi-bframe without packed bitstream 3

VID-3D MPEG4 ASP multi-bframe with packed bitstream 3

Δηλαδή δεν λέει να ξέρω YES ή NO. Αυτό το 3 τώρα τι σημαίνει?? :roll:

Δημοσ.

Αν το player δεν υποστηρίζει packed bitstream, θα κάνει "σπασίματα" στην κίνηση. Αν το βίντεο παίζει κανονικά, μη σε απασχολεί.

Δημοσ.

Χμμμ.. Και θα τα κάνει συνέχεια? Ή σε άσχετες στιγμές?? Εννοώ, πρέπει να δώ ολόκληρο το βίντεο μπας και παρατηρήσω κανένα σπάσιμο? Ή θα αρχίσει απο το πρώτο δευτερόλεπτο??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...