DaEmOnIcUs Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Θέλω κι εγώ να ψαχτώ λίγο με το Linux αλλά δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ ξανά,κι έτσι είμαι λίγο διστακτικός. Ποιά διανομή να χρησιμοποιήσω???Το χρειάζομαι πιο πολύ για Internet και επειδή με τα Windows και τους ιούς δεν αντέχω άλλο.Θέλο να είναι όσο πιο εύκολο γίνεται γιατί δέν είμαι και πολύ εξοικιωμένος με programming. Υ.Γ. Το θέλω με DUAL BOOT αν γίνεται.
sarakinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Ubuntu 5.1 file...kai ego san esena arxarios eimai kai to evala...poli kalo efkolo kai poli efkolo sto setup...sto sinisto anepifilaxta
nemos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=123376
DaEmOnIcUs Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Παιδιά το κατέβασα το Ubuntu και θέλω να το εγκαταστήσω.Να φτιάξω ένα partition και μετα να κάνω format μέσα απο το setup του linux???Να ξέρω να μην κάνω καμιά βλακεία. Και κάτι άλλο.Πόσο χώρο να πιάνει το partition???(το Linux απλώς να το δοκιμάσω θέλω so δέν χρειάζομαι πολύ τζάμπα χώρο)
fotisman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Θα κάνεις partition μέσα απο το setup του Ubuntu. Για το χώρο ανάλογα πόσο μεγάλος είναι ο δίσκος σου. Μην είναι κάτω απο 5 GB.
scarecrow Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Το ευκολότερο λίνουξ που ξέρω είναι το PCLinuxOS 0.92 (LiveCD με απλή εγκατάσταση, βασισμένο στο Mandriva Linux), με έμφαση στην χρήση για desktop. Τα εργαλεία του Mandrake/Mandriva (όπου περιλαμβάνεται και ένας πολύ καλός partition manager) μπορεί να μοιάζουν λίγο "σιροπιαστά" για παλιότερους στο Λίνουξ, αλλά για αρχάριους είναι ότι πρέπει... Για εγκατάσταση λίνουξ (και εφόσον δεν έχεις τόνους RAM) χρειάζεσαι τουλάχιστον 2 partitions, ένα root και ένα swap- κι' αν παίζεις με διάφορες διανομές, τότε χρειάζεσαι χωριστό /boot και /home partitions. το μέγεθος εξαρτάται από το τι σκποεύεις να ρίξεις εκεί μέσα, πάντως με τις παερισσότερες διανομές κάνεις τη δουλειά σου και με λιγότερα από 3 GB!
clairvoyant Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Κι εγώ χρήστης του ubuntu είμαι και δεν θα το συνιστούσα για τον απολύτως αρχάριο. 3 φορές το έχω εγκαταστήσει (όχι σερί, προς θεού, απλώς τόσες φορές έτυχε) και τις 2 είχα πρόβλημα με το dual boot, το οποίο ναι μεν έλυσα με σχετική ευκολία όμως σίγουρα θα πανικόβαλε έναν αρχάριο. Επίσης, όπως έχω ξαναπει, όταν ο αρχάριος δει το ωραίο γραφικό περιβάλλον ένα από τα πρώτα πράγματα που θα θέλει να κάνει είναι να ακούσει ένα τραγουδάκι. Άντε τώρα να του εξηγήσεις πως το Ubuntu δεν παίζει mp3 χωρίς να ακολουθήσει μια (απλή) διαδικασία. Πάντως φίλε, συνιστώ ubuntu μόνο αν: 1) δεν πανικοβάλεσαι εύκολα, γιατί αν κάτι πάει στραβά με την εγκατάσταση του boot manager σίγουρα θα μπορείς να το διορθώσεις. 2) έχεις DSL. Το ubuntu είναι πολύ "light" συγκριτικά με άλλες διανομές που έρχονται σε 5-6 CDs. Έχει όμως έναν πολύ βολικό package manager, ο οποίος θα σου φανεί χρήσιμος αν και μόνο αν έχεις DSL (διότι βάζοντας το 5.1 με το καλημέρα αν πας να κάνεις update θα σου ζητήσει να κατεβάσει 100+MB) Αν για οποιοδήποτε λόγο φοβάσαι, κατέβασε ένα live cd και δοκίμασε το. Είναι ότι πιο ασφαλές μπορείς να κάνεις για αρχή τουλάχιστον. Α και κάτι ακόμη. Το Ubuntu έχει προεγκατεστημένο το GNome για διαχείριση παραθύρων - ίσως θες να ρίξεις μια ματιά στο Kubuntu που είναι ότι και το πρώτο αλλά με το KDE (KDesktop) εγκατεστημένο.
επισκέπτη VChris Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Παιδιά το κατέβασα το Ubuntu και θέλω να το εγκαταστήσω.Να φτιάξω ένα partition και μετα να κάνω format μέσα απο το setup του linux???Να ξέρω να μην κάνω καμιά βλακεία.Και κάτι άλλο.Πόσο χώρο να πιάνει το partition???(το Linux απλώς να το δοκιμάσω θέλω so δέν χρειάζομαι πολύ τζάμπα χώρο) Aν εχεις ενα και μοναδικο partition στον σκληρο σου, καλυτερα να δημιουργησεις ενα με ενα ξεχωριστο προγραμμα οπως το Partition Magic (αφου παρεις ενα back up καλου κακου ;-) ) και μετα κανε το format και εγκατασταση απο το cd του Ubuntu. Επισης δωσε λιγο προσοχη στην εγκατασταση γιατι αν θυμαμαι καλα (ισως κανω λαθος) εχει σαν προεπιλογη το format του δισκου, οποτε αν δεν το αλλαξεις θα χασεις τα Windows. Αν παλι τα βρεις σκουρα με το οχι και τοσο καλο συστημα εγκαταστασης θα σου προτεινα SuSE για σιγουρα πραγματα
DaEmOnIcUs Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια παιδιά.Είμαι άσχετος απο Linux αλλά όμως ασχολούμαι πολύ καιρο με PC's και δεν πανικοβάλλομαι.Όρεξη να 'χεις και όλα γίνονται. Βρήκα τη 5.04 έκδοση του ubuntu απο ένα περιοδικό και λέω να αρχίσω απο κεί. Απλώς θέλω να μάθω τα βασικά έτσι ώστε να μπορώ να μαθαίνω μόνος μου.Γιατί τώρα βλέπω αυτά τα /root και ψιλοχάνομαι να πώ την αλήθεια. Υ.Γ. Ξέρω οτι δέν παίζει MP3 απ την αρχή και οτι πρέπει να κατεβάσεις(νομίζω) κάτι γράφοντας κάποιες εντολές στο /root. Υ.Γ.2.Δέν έχω DSL ακόμη αλλά σε κάνα 5ήμερο θα κάνω την αίτηση για να βάλω.Δηλαδή σε κάνα μήνα θα είμαι έτοιμος .Πάντως ένα help με τα απαραίτητα(επεξήγηση της δομής του λειτουργικού πιο πολύ)θα μου ήταν απείρως χρήσιμο.
mentzik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Μόλις χθές είχα την πρώτη μου εμπειρία απο το UBuntu 5.1 install γιατί μέχρι τωρα είμουν στην φάση επιφύλαξης βλέπωντας μόνο live cd εκδόσεις. Παρατηρήσεις: 1. Το έκανα εγκατάστασης σε δευτερο partition. Το 1ο είχε win XP. H εγκατάσταση πήγε πολύ καλά αν και έκανε 1:30 ώρα στο laptop. Χρόνος πολύ μεγαλύτερος απο αυτον της εγκατάστασης των windows. 2. O boot manager δούλεψε αψογα. 3. Μεσα απο το Ubuntu δεν βλέπεις το partiotion των windows. (To Knoppix δεν εχει τετοιο πρόβλημα) 4. Δεν βλέπει το ασύρματο δίκτυο. Δεν υπάρχει help file για εγκατάσταση της ενσωματωμενης wireless καρτας του laptop. 5. Το firmware αναφέρεται σε software και όχι σε hardware. 6. Δεν με ενθουσίασε το περιβάλλον. Μάλλον πιο αργό απο του Knoppix. 7. Δεν υπάρχει τρόπος απεγκατάστασης και επαναφοράς συστήματος. Αναγκάστηκα να φορμάρω όλο το δίσκο. Να σβήσω το MBR και επανεγκατάσταση λειτουργικού.
coffeex Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 3)Gia na deis to partition twn Xp prepei na to kaneis mount h na ry8miseis to fstab na to kanei aytomata otan kaneis boot to ubuntu. Enas poli kalos odhgos gia to Ubuntu einai edw http://ubuntuguide.org/
LOCKHEART Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Παιδια πως ακριβός παιζει mp3 to UBuntu? Μπορει να μας το πει καποιος για να ξέρουμε και εμεις οι νεότεροι? και κάτι άλλο NETMOD ΣΕΙΡΙΑΚΟ GIA ISDN είναι ΟΚ στο ubundu? ξέρεις κανείς? Δοκίμασε live slackel και δούλεψε μια χαρά στο ubundu τι παίζει?
coffeex Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Traba sto parapanw link kai 8a breis sxedon ta panta gia to Ubuntu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.