Diomedes Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Γεια χαρά σε όλους! Απόψε ανακάλυψα κάτι δισκέτες που είχα απ' τα φοιτητικά μου χρόνια που (εκτός από ιστορική) έχουν και λογισμική αξία! Το πρόβλημα είναι ότι τα Windows που έχω (ΧΡ) για κάποιο λόγο δεν μπορούν να διαβάσουν το FAT τους (ενώ "βλέπουν" πόσος χώρος είναι διαθέσιμος καθώς και άλλες ιδιότητες). Υποπτεύομαι ότι φταίει η διαμόρφωσή τους (1.72ΜΒ, ή 1.66ΜΒ σύμφωνα με τα Windows). Μήπως γνωρίζει κανείς με ποιόν άλλο τρόπο θα μπορούσα να ανακτήσω τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σ' αυτές; Ευχαριστώ
Sorath Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το PC σου. Για κάνε ένα scan για ιούς και σχετικά, γιατί είναι πολύ χλωμό τα XP να βλέπουν μια δισκέτα πάνω απο 1.44Mb. Tα XP σαφώς και μπορούν να διαβάσουν και FAT(είτε 16 είτε 32). Α! Δοκίμασε και το πλήρες scandisk στις δισκέττες σου.
Diomedes Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου Sorath. Έκανα scan με τον Νόρτονα, καθώς και scandisk αλλά τίποτα. Πάντως τις δισκέτες αυτές τις διαβάζαν και τις γράφαν κανονικά τα προηγούμενα windows που είχα. Καμιά άλλη ιδέα; ΥΓ - δοκίμασα και από dos prompt αλλά χωρίς επιτυχία
Diomedes Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Γεια και πάλι, τελικά με αφορμή κάτι που είπε ο Sorath έβγαλα άκρη με το πρόβλημα. Κατάφερα να ανακτήσω όλα τα αρχεία, κάποια απ' τα οποία τα είχα για χαμένα οριστικά. Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!
nikoskourtis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Για την ιστορια, υπαρχουν δισκετες 1,66MB αν τις διαμορφωσεις με ενα προγραμματακι σε dos που τις κανει πιο μεγαλες. Επισης μπορει τα XP να διαβαζουν τις δισκετες απο αλλα λειτουργικα ομως εχει ι τυχει πολλες φορες μια δισκετα φορμαρισμενη σε winXP,ή 2000, ή NT να μην διαβαζετε σε win98, WinME και να σου λεει οτι θελει format. Μου εχει συμβει και μας το εχει πει και καθηγητης στη σχολη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.