Προς το περιεχόμενο

Sony DRU-810A dvdrw. Γνώμες ??

nk_surfer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι αυτές τις μέρες να αγοράσω ένα dvd recorder, να το βάλω σε εξωτερική θήκη και να το συνδέσω στον φορητό.

Έχω καταλήξει στο Sony DRU-810A. Βασικά δεν κοίταζα για Sony αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ουσιαστικά ένα βελτιωμένο Benq 1640 οπότε αμέσως μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Το Benq 1640 πλέον δεν υπάρχει πουθενά (εκτός από Pixmania) γιατί έχει καταργηθεί από ότι διάβασα.

Έχει κανείς εμπειρία ή άποψη για το συγκεκριμένο recorder της Sony??!!

Αποτελεί καλή αγορά ή όχι ??

Τι λέτε ???

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

nk_surfer, αν τελικά το πήρες γράψε εντυπώσεις γιατί ενδιαφέρομαι και εγώ.

Ήταν να πάρω το αντίστοιχο BenQ που αποσύρθηκε (?) αλλά με την απαράδεκτη διανομή που είχε

(υπήρχε μόνο στο e-shop, ενώ είχε φέρει και το *καλύτερα να μην μιλήσω για εμπιστοσύνη/αξιοπιστία* Cosmodata - ανοιγμένα φυσικά :evil:)

δεν προέκυψε αγορά

Δημοσ.

Το αγόρασα πριν 1 1/2 μήνα, το retail box (σφραγισμένο και όχι bulk για να ξέρω τι παίρνω, βέβαια νομίζω ότι το συγκεκριμένο δεν κυκλοφορεί καν σε bulk). Το κουτί περιέχει μια έξτρα πρόσοψη σε μαύρο χρώμα, βίδες, κλπ. Πολύ καλό και πλήρες το συνοδευτικό software (Nero).

Εντυπώσεις: πολύ καλή κατασκευή, πολύ αθόρυβο και στη λειτουργία αλλά και στο άνοιγμα-κλείσιμο της πόρτας (σκεφτείται ένα LiteOn, ε ακριβώς το αντίθετο δηλαδή). Ήρθε με firmware 1.0a όπου και έγινε αναβάθμιση στο 1.0d (της Sony). Όσον αφορά εγγραφές η εικόνα που έχω δεν είναι ξεκάθαρη και εξηγούμαι. Το drive το έχω σε εξωτερική USB θήκη άγνωστης εταιρείας και αμφιβόλου ποιότητας (είναι και 2-3 ετών σε παλαιότητα). Έχω παρατηρήσει λοιπόν κάποια glitches σε μερικές εγγραφές, και υποπτεύομαι ότι πρέπει να φταίει η θήκη και όχι το drive γιατί όσο και αν έψαξα δεν διάβασα άλλον κάτοχο του 810 να αναφέρει τέτοια προβλήματα. Οπότε στο θέμα εγγραφών επιφυλάσσομαι μέχρι να τοποθετηθεί το drive σε desktop. Μην ξεχνάμε ότι το 810 είναι ένα βελτιωμένο Benq 1640, οπότε δεν νομίζω να τίθεται θέμα ποιότητας εγγραφών. Σαν reader το βρίσκω πολύ καλό και γρήγορο.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επάνερχομαι στο εν λόγω μοντέλο γιατί το φυσάω και δεν κρυώνει :-(

Λοιπόν, το αγόρασα και εγώ προ 2μηνών ακριβώς (28/2/2006) απ' τα multirama σε retail συσκευασία

(άλλωστε ΔΕΝ νομίζω ότι διατίθεται και bulk).

Firmware 1.0d απ' την μάνα του και μπήκε στο αρκετά σύγχρονο desktop PC του μικρού μου αδελφού

Επιβεβαιώνω όλα τα παραπάνω που αναφέρει ο nk_surfer όσον αφορά την αθόρυβη λειτουργία, αισθητική κλπ

ΟΜΩΣ:

Απ΄την 1η κιόλας audio εγγραφή , υπήρχαν glitches που έβγαζαν μάτια! :confused: :twisted:

Πρέπει να χω κάψει από τότε καμιά 15αριά audio CDs από διάφορες πηγές

(είτε από mp3s ή original CDs ΟΛΑ με image στον σκληρό) και ΟΛΑ έχουν ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Τα media ήταν Taiyo Yuden απ' την Disk impex και το software το Nero 7

Η πλάκα είναι ότι όταν τα τσεκάρω με τα PlexTools στο δικό μου Plextor 716SA (σε αλλο PC) δεν υπάρχουν ενδείξεις σφαλμάτων!

Είναι αυτό που λέμε, "η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής, όμως, ΑΠΕΒΙΩΣΕ!"

Οπότε δεν μου μένει τίποτα άλλο, απ' την επιστροφή και αντικατάσταση (έδωσα κάποια πίστωση χρόνου,

δοκιμάζοντας και εναλλακτικά προγράμματα burning χωρίς αποτέλεσμα...)

Υπάρχουν, όμως, δύο ζητήματα:

(1) έχει μεσολαβήσει ήδη διάστημα 2 μηνών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται)

(2) δεν ξέρω με τι να το αντικαταστήσω (εκτός και αν η Sony στείλει αλλο που ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΩΣΤΑ)

Τα σχόλια σας παρακαλώ...

Δημοσ.

9-11 λοιπόν κάτι πρέπει να παίζει με τα Taiyo Yuden, γιατί και εγώ με τη συγκεκριμένη μάρκα έχω προβλήματα (σε DVD-R). Μάλλον το Sony δεν τα συμπαθεί και τόσο. Σε όσα έργα έγραψα έκαναν διακοπές σε μερικά σημεία ή πιξελιάσματα. Δοκίμασα Ritek και ήταν σαφώς καλύτερη η κατάσταση. Δοκίμασε κάποια άλλη μάρκα και πες μας συμπεράσματα. Εγώ πάλι σε μένα πιστεύω ότι φταίει και η εξωτερική θήκη USB που το έχω γιατί είναι αμφιβόλου μάρκας και ποιότητας. Όταν βρω ευκαρία θα το βάλω σε desktop να γράφω μερικά DVD και θα πω εντυπώσεις.

Επίσης, για αντικατάσταση λίγο χλωμό το βλέπω. Ή το πουλάς ή το κρατάς και κάνεις τα εξής 2:

- αλλάζεις μάρκα media μήπως φταίει αυτό, ή

- αλλάζεις firmware και το μετατρέπεις στο άριστο Benq 1640. Πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει καλύτερη ποιότητα εγγραφών με το firmware του 1640. Σαν συσκευή είναι ακριβώς η ίδια.

Δημοσ.
9-11 λοιπόν κάτι πρέπει να παίζει με τα Taiyo Yuden' date=' γιατί και εγώ με τη συγκεκριμένη μάρκα έχω προβλήματα (σε DVD-R). Μάλλον το Sony δεν τα συμπαθεί και τόσο. Σε όσα έργα έγραψα έκαναν διακοπές σε μερικά σημεία ή πιξελιάσματα. Δοκίμασα Ritek και ήταν σαφώς καλύτερη η κατάσταση. Δοκίμασε κάποια άλλη μάρκα και πες μας συμπεράσματα. Εγώ πάλι σε μένα πιστεύω ότι φταίει και η εξωτερική θήκη USB που το έχω γιατί είναι αμφιβόλου μάρκας και ποιότητας. Όταν βρω ευκαρία θα το βάλω σε desktop να γράφω μερικά DVD και θα πω εντυπώσεις.

Επίσης, για αντικατάσταση λίγο χλωμό το βλέπω. Ή το πουλάς ή το κρατάς και κάνεις τα εξής 2:

- αλλάζεις μάρκα media μήπως φταίει αυτό, ή

- αλλάζεις firmware και το μετατρέπεις στο άριστο Benq 1640. Πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει καλύτερη ποιότητα εγγραφών με το firmware του 1640. Σαν συσκευή είναι ακριβώς η ίδια.[/quote']

Κατέβασα το νέο firmware (και θέλοντας και μη θα το -ΠΡΕΠΕΙ- δοκιμάσω)

αλλά ρε παιδιά, ΕΛΕΟΣ χρειάζεται να ψάχνουμε firmwares για εγγραφή CD;

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ δηλαδή!

και δεν μιλάμε για no-name brands, για Taiyo Yuden μιλάμε...

Έχει αναφερθεί ξανά η (όντως ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ) ιστορία με τους κατασκευαστές που (για χψ λόγους)

συμπεριλαμβάνουν ένα ΜΟΝΟ μέρος των recordable media στα drive τους,

αλλά αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για τα DVD±RW media, ΟΧΙ και τα CD-Rs!

btw, η διαδικασία crossflashing είναι ασφαλής, ή άμα γίνει καμιά στραβή ξεχνάμε το μηχάνημα;

Δημοσ.

To crossflashing από ότι έχω διαβάσει είναι τόσο ασφαλής όσο και το update στο firmware. Απλά διάβασμα τις οδηγίες και κάνουμε τη διαδικασία κατά γράμμα αυτών. Και ευχόμαστε να μην πέσει το ρεύμα!!! Και αν το αλλάξεις και δεν σε βολέψει, μπορείς πάλι να το επαναφέρεις πίσω σε Sony με το αρχικό firmware.

Όντως απαράδεκτες οι ασυμβατότητες (αν είναι τέτοιες) με CDR media.

Δημοσ.

Εγώ με audio CDs δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Μέχρι στιγμής έχω γράψει σε κάτι άσχετα από supermarket και σε Τaiyo (μου φαίνεται, γιατί τα έχω καιρό και είναι printable οπότε δεν έχουν στάμπα, πάντως από την Diskimpex τα είχα πάρει).

Για audio πάντως παραδοσιακά προτιμώ τα TDK, παρόλο που δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα στο Sony.

Δημοσ.

Και είχα πάρει μία 50άδα printable ΤΥ (χωρίς άλλο διακριτικό/λογότυπο => σε αυτά έχουν γίνει οι εγγραφές) &

2 20άδες That's Ceramic coat slim case και ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ άλλο στο σπίτι για να γράψω (σε CD-r)

Η όλη ιστορία με κάνει να αισθάνομαι ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ που έσκασα τα 140 ευρώ για το SATA Plextor 716.

Αν και είχε (έχει) σχεδόν το 3πλάσιο κόστος σε σχέση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα,

μου έχει δώσει ΜΟΝΟ καλογραμμένα CDs/DVDs με scans που αγγίζουν την τελειότητα

(btw, γράφει -ελαφρώς- καλύτερα τα Verbatim σε σχέση με τα TY)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...