Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση driver ITE 8211F . . .

omnimal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια μητρικη P5GD1-VM που για να λειτουργησει το PRI_IDE CHANNEL για συνδεση σκληρου με ΑΤΑ 100/133 θελει τον οδηγο αυτο .

μπηκα στο site τηε ite τον κατεβαζω , κανω copy - paste τα αρχεια εγκαταστασης για τα WinXP ( iteatapi.cat , iteatapi.inf , iteatapi.sys ) και μου βγαζει σφαλμα .

τι κανω λαθος ?

Δημοσ.

Ειναι καινουργιος υπολογιστης και δυστηχως δεν κανει ουτε setup των windows ( "there is no hard drive detected" κατι τετοιο ) κανω copy - paste τα αρχειακια αυτα στη δισκετα που χρειαζεται να βαλεις πριν την εγκατασταση των windows ( πατωντας το F6 νομιζω ) για να το αναγνωρισει . θυμιζω , ο σκληρος ειναι ΑΤΑ οχι S-ATA .

Δημοσ.

τελικα το βρηκα το αρχειο !

το ειχε στο κυριο directory που βρισκονται οι φακελοι ολων των λειτουργικων .

μαζι με αυτο ειναι και ενα ITEATAPI (file) χωρις extension .

ελπιζω εκτος απο αυτα να μη μου ζητησει κατι αλλο . . . .

Δημοσ.

Φίλε, δεν υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται drivers πριν την εγκατάσταση για τον δίαυλο IDE. Ο δίαυλος IDE υπάρχει στα pc πάνω από 10 χρόνια και εννοείται ότι όλα τα λειτουργικά έχουν drivers και τον αναγνωρίζουν κανονικά. Το πιο πιθανό που βλέπω, είναι ότι ο σκληρός δεν αναγνωρίζεται από το bios, γι'αυτό και δεν τον βρίσκει πάνω στην εγκατάσταση. Πιθανοί λογοι είναι, π.χ. να είναι ενεργοποιημένα τα SATA αλλά όχι το IDE μέσα στο BIOS. Ή να έχει τοποθετηθεί λανθασμένα το jumperάκι πάνω στον σκληρό. Το μύνημα που σου βγάζει, είναι σωστό, διότι για να φορτώσεις οποιονδήποτε driver πριν την εγκατάσταση, π.χ. έναν driver για scssi controller, πρέπει να υπάρχει στην ρίζα της δισκέττας το txtsetup.oem. Ο driver που έχεις είναι σίγουρα για μέσα στα windows, μετά την εγκατάσταση. Kαι δεν είναι υποχρεωτικός, απλώς για καλύτερη υποστήριξη του chipset. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.

@ tolis664

οντως εχεις δικιο σε ολα αυτα που λες και συμφωνω , ομως ειναι καπως μπερδεμενη η ολη ιστορια .

Να εξηγηθω , η συγκεκριμενη μητρικη ειναι της asus , με bios της ami επανω της . στο pc εχω συνδεδεμενα τον σκληρο ( WD 120GB Ultra ATA ) και δυο optical drives ( ενα Nec 3540 και ενα LG ) . τα bios τα εψαξα και εχουν πολυ λιγες επιλογες .

Τα jumperakia ειναι οκ τα ελενξα ξανα και ξανα ! στο σκληρο που ειναι μονος του με το γρηγορο καλωδιο ata 133 το εβγαλα τελειως και τα dvd-rom με το απλο τα εβαλα κανονικα το μαυρο MASTER , το γκρι SLAVE . Τωρα , οπως ειναι κατασκευασμενη η μητρικη και οπως διαβαζω και στο manual εχει δυο IDE ATAPI slots ενα μπλε με υποστηριξη ATA 33/66/100 και ενα μαυρο με υποστηριξη ATA 66/100/133 . το ολο θεμα αφορα το μαυρο , σε αυτο , λεει το manual , ειναι καλυτερα να τοποθετηθει ο σκληρος δισκος για καλυτερη υποστηριξη και αποδοση (οκ , dvd και σκληροι σε διαφορετικα controllers ) ομως , λεει απο κατω σε μια σημειωση οτι για να τον "βρει" το μαυρο slot θελει αυτον τον οδηγο της ΙΤΕ o οποιος δυστυχως δεν υπαρχει προεγκατεστημενος και πρεπει οπωσδηποτε να εγκατασταθει χειροκινητα και μαλιστα πριν το λειτουργικο .

κι εγω παραξενευτικα οταν το ειδα , ενταξει η μητρικη ειναι πολυ low end , αλλα οχι και ετσι ! ! ! !

Τα windows μπορεσα να τα βαλω οταν συνδεσα το σκληρο και το nec σε ενα καλωδιο , στο απλο μπλε slot της μητρικης ( ο σκληρος master ) .

η εγκατασταση ειναι μολις 3 ωρων και δε με πειραζει να την ξανακανω , αρκει να αναγνωριστει το μαυρο slot . . . .

Δημοσ.
π.χ. έναν driver για scssi controller, πρέπει να υπάρχει στην ρίζα της δισκέττας το txtsetup.oem.

μια ακομη ερωτηση , για τη δισκετα , που θα πανε τα υπολειπα αρχεια για να γινει σωστα η εγκατασταση αυτου του third party driver?

>ITEATAPI (file)

>iteatapi.cat

>iteatapi.sys

>iteatapi.inf

στο ιδιο αρχικο directory ? ή πρεπει να φτιαξω ενα φακελο "WinXP" και να τα βαλω μεσα

ευχαριστω ;)

Δημοσ.

Εξακολουθώ να μην το πιστεύω. Όχι ότι λες ψέματα, αλλά επειδή αυτή είναι η δουλειά μου και δεν το έχω συναντήσει ποτέ, δεν μπορώ να σου απαντήσω. Πάντως, αν δουλεύει στο 100άρι IDE, ξέχασέ την την υπόθεση. Δεν πρόκειται να δεις διαφορά στο 133. Είναι μούφα η υπόθεση 133. Όσο αφορά την δισκέττα, αν βρεις τους σωστούς driver, ή θα είναι ένα exe που θα σου δημιουργεί δισκέττα, ή θα είναι ένα zip αρχείο που θα έχει μέσα το txtsetup.oem και σίγουρα τουλάχιστον ένα φάκελο με τους driver του λειτουργικού. Αν δεν τα βρεις σε αυτήν την μορφή, τότε δεν έχεις τους σωστούς driver και δεν πρόκειται να παίξει με πατέντα. Κατά την γνώμη μου, ξέχασέ το. Δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα. Φιλικά

Δημοσ.

ευτυχως , κατεβασα το zip απο το site της ITE που φτιαχνει δισκετα . . .

στην αρχη δεν καταλαβα οτι χρειαζοταν και το αρχειο txtsetup.oem και δοκιμασα μονο με τα 3 αρχεια που ηταν μεσα στο φακελο WINXP γιαυτο δεν το βρηκε .

οσον αφορα το ΑΤΑ 133 , ναι δεν πιστευω ουτε κι εγω οτι εχει μεγαλη διαφορα , ομως το κανω για να μπορει το μαυρο slot που ειναι στο κατω μερος της μητρικης να χρησιμοποιηθει ! ! Επειδη το κουτι που εχω αυτη τη στιγμη τοποθετει τους σκληρους με γωνια 90 μοιρων με τα καλωδια προς τα εξω ! ! ! ! ! LOL ( για ευκολη προσαφαιρεση απο οτι φαινεται , α ρε πλαισιο τι μας κανεις ! ) και δεν γινεται να βιδωθουν ο NEC και ο Σκληρος στη θεση τους με ενα καλωδιο ! ! ! ! και πριν που εκανα την εγκατασταση , το σκληρο τον ειχα πρακτικα στον "αερα" .

η ολη υποθεση ειναι για γελια . . . .

Δημοσ.

Ολα ΟΚ !

Ο οδηγος φορτωθηκε κανονικα ο σκληρος αναγνωριστηκε , η εγκατασταση εγινε , και το κουτι εκλεισε . ;)

και αυτο το topic το ιδιο :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...