The_Mentor Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 έχω κάνει ένα script για να αυτοματοποιήσω την διαδικασία backup στο scsi tape μου. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος να παρώ και από άλλον υπολογιστή του δικτύου μου backup με την χρήση του ιδίου script... Έχει ασχοληθεί κανείς?
onLINEr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 expect mesw tcl an k de prepei na einai i kaliteri lisi
The_Mentor Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Για γίνε λίγο πιο αναλυτικός σύντροφε... Τί ακριβώς σκέπτεσαι?
onLINEr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 backup sto remote mhxanaki sou me cronjob (me to idio scriptaki h paromoio) se ena shmeio px system-backup-current.tar.gz kai kathe fora pou trexei to scriptaki sou sto local mhxanhma, apla tha kanei ena scp to current backup se ena shmeio tou diskou. den kserw an einai akrivws ayto pou psaxneis.. an oxi pes mou na vroume lysi
The_Mentor Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Ναι, βασικά με την cron θα μπορούσα να προγραμματίσω την χρονική στιγμή που θα γινόταν το backup Το πρόβλημά μου είναι με ποιο τρόπο δηλώνεται η διαδρομή του υπολογιστή μέσα στο script αφού με διάφορους τρόπους και δεν έγινε τίποτε... Η βασική διαδικασία νομίζω πως πρέπει να είναι το παρακάτω >ssh [email protected] ./script.sh αλλά το [email protected] τί πρέπει να είναι? το πχ [email protected] δεν φαίνεται να δουλεύει και μάλλον σωστά αφού πουθενά δεν δηλώνεται το password άρα πώς διάολο να ανοίξει την σύνδεση... Βασικά σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την βοήθειά σου.
onLINEr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 uparxei logos idiaiteros pou thes na kaneis invoke to backup apo to scriptaki sou kai den afhneis sto remote mhxanhma ena cronjob na to kanei aytomata kai esy apla na pernas kai na mazeyeis to current arxeio gia na to apothikeyeis sto local?
bchris Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Ασε τα scp και τα πρασινα αλογα... Το copy δεν ειναι backup. Ο καλυτερος τροπος για local & remote backup ειναι η dump(8). Ο επομενος καλυτερος τροπος ειναι η tar(1) Και οι δυο εντολες υποστηριζουν remote συστηματα. πχ: machine1:/# /sbin/dump 0cf machine2:/dev/rmt/0 /datafiles machine1:/# /usr/bin/tar -cvf machine2:/dev/rmt/0 /datafiles
The_Mentor Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2005 onLINEr> αντιλαμβάνομαι τι λές αλλά 112 υπολογιστές windows σε 8 ορόφους με 5 ξεχωριστούς servers είναι πρόβλημα η επίσκεψή τους στον καθένα ξεχωριστά... bchris> Θα δοκιμάσω να δώ την σύνταξη και πώς θα το αυτοματοποιήσω και θα σου πώ σχετικά αν παίζει. Επίσης έχε υπόψει ότι απο εκεί που δεν παίρνει κανένας backup το copy αποδεικνύεται σωτήριο. Όταν δε έχει γίνει και χωρίς να το ξέρει ο χρήστης ε, τότε καταντάει Θεϊκό!!! Και για τέλος το ssh σημείωσε πως το δίνει η RedHat στο forum τις για τις ανάγκες του remote backup κάτω από secure shell. Απλά ζητάει να γίνει (από ότι είδα εκ τον υστέρων) χρήση Keys Adms κάτι που δεν το έχω δουλέψει ποτέ. Ευχαριστώ πολύ, και κάθε πρόταση δεκτή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.