YiannisMn Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Ευχαριστώ πολύ όλους! Νομίζω ότι θα κάνω μια βόλτα απο το πλαίσιο και τα μαγαζια της γειτονιάς του να δω τι υπάρχει σε ανεμιστήρες... Όποιος άλλος έχει κάποια προσωπική εμπειρία να καταθέσει στο θέμα, είναι ευπροσδεκτότατος.
YiannisMn Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Ακόμα μια ερώτηση: Αυτό εδώ λέτε να βοηθήσει από την πλευρά των πολλών δίσκων στο bay;; http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174034&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=151612&Merchant_Id=1&sts_cid=3 Το πρόβλημά του βέβαια είναι ότι με 26.90 ευρώ το κομμάτι (τιμή πλαισίου), δεν μπορείς να του βάλεις και πάρα πολλά (λόγω κόστους)... Ίσως ανά δύο δίσκους κι ένα τέτοιο, κ.ο.κ....
chrisdel Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Αν έχεις σωστή ροή αέρα στο case δεν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο, ειδικά αν ο αέρας πέφτει πάνω στους δίσκους. Προσανατολίσου καλύτερα στο πώς δε θα τους ακούς παρά στο πως θα τους κρυώσεις.
YiannisMn Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Ξέρεις τί σκέφτομαι Chris? Ότι οι δίσκοι θα είναι σίγουρα 5, και ίσως 8... Ό ένας τοποθετημένος πάνω από τον άλλο από πάνω μέχρι κάτω... Το κουτί δίνει έναν ανεμιστήρα που θα φέρνει αέρα από μπροστά προς τα πίσω, αλλά αυτός είναι χαμηλά και δε θα πιάνει όλους τους δίσκους! Ίσως να είχαν νόήμα αυτά σ αυτούς που θα βρίσκονται "στα ψηλά"!
chrisdel Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 αν χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο εκ των πραγμάτων ο σκληρός θα ανέβει πιο ψηλά γιατί αυτή η ψήκτρα μπαίνει σε 5,25 tray και έτσι αραιώνουν λίγο τα πράγματα στα 3,5 trays. Για το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι ρίξε μια ματιά εδώ http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=1588.
YiannisMn Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2005 Κατ' αρχήν Χρόνια Πολλά! :grin: Κατά δεύτερον, πήρα από το ΠΛΑΙΣΙΟ μερικούς Zalman ανεμιστήρες 80 & 90 mm, καθώς και μερικές απ' αυτές τις ψύκτρες δίσκων, για να τα χρησιμοποιήσω δοκιμαστικά, κι ήρθα να σας πω τις πρώτες εντυπώσεις μου! Μέχρι τώρα τα χρησιμοποίησα και τα μεν και τα δε στο Server μου, ενώ με το καινούριο κουτί & pc της συζήτησής μας θα πειραματιστώ μέσα στις επόμενες μέρες... Ο Server αυτός είναι σε κουτί 3 ανεμιστήρων 80 cm, και κουβαλάει μέσα του 7 δίσκους (οι 4 σε RAID-5). Κατ' αρχήν όσον αφορά τους ανεμιστήρες 80 cm. Αλλάχοντας τους υπάρχοντες 3 ανεμιστήρες κουτιού με αυτούς της Zalman αρχικά παρατήρησα μεγάλη αύξηση του θορύβου!! Ειδικά όταν έκλεισα το κουτί έκανε σαν φούρνους που ψήνει το φαί, με πραγματικά ενοχλητικά επίπεδα θορύβου! Δηλαδή, χειρότερα από πριν... Βάζοντας και στους 3 τις αντιστάσεις μείωσης στροφών (από 4000 rpm σε 2000 rpm, περίπου) ο θόρυβος εξαφανίστηκε!! Μιλάμε για ΜΕΓΑΛΗ βελτίωση σε σχέση με πριν! Εδώ ακούω τώρα τους δίσκους να "γουργουρίζουν" που δεν τους ακουγα πριν σχεδόν καθόλου (μάλλον λόγω του ότι ο θόρυβός τους επικαλύπτονταν από τον θόρυβο των παλιών ανεμιστήρων και μάλιστα σε ανοικτό κουτί.) Άρα λοιπόν με τους ανεμιστήρες πάμε καλά προς το παρόν! Το καλοκαίρι με τις ζέστες να δούμε... Όσον αφορά τις ψύκτρες σκληρών (το είχα διαβάσει αυτό το review πριν της παραγγείλω)... Δεν ξέρω πόσο καλά ψύχουν τους δίσκους, αλλά χρησιμοποιώντας 4 τέτοιες στους δίσκους του Raid Array μου, τώρα πια ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ εντελλώς καθόλου το Raid! Μειώνουν όντος τους ήχους των δίσκων αρκετά, σε επίπεδα διαφοράς που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο αυτί. Από χτές που έκανα αυτές τις αλλαγές στο Server μου, το λοιπόν, τώρα πια δεν ακούω σχεδόν καθόλου θόρυβο (εκτός από τα πολύ ύσηχα cpu-fan και psu-fan, τα οποία είναι πολύ ύσηχα μπορώ να πώ), ούτε θόρυβο από τους δίσκους όταν χρησιμοποιώ το raid array. Ακούω μόνο το γουργούρισμα των άλλων τριών δίσκων του server, στους οποίους μάλλον θα βάλω κι εκεί τέτοιες "ψύχτρες υσηχαστήρια" πριν ασχοληθώ με το καινούριο pc (το bay για τους 3 1/2" δίσκους αφαιρείται στο κουτί του Server, αφήνοντας ελεύθερες τις θέσεις του για 5 1/4" συσκευές)... Φιλοδοξώ, με αυτά τα πραματάκια, να πετύχω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υσυχία σε δωμάτιο όπου υπάρχουν 3 pc, όλα αρκετά φορτωμένα και φασαριόζικα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.