geopoul Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Έχω ένα script και θέλω να τροποποιήσω τη μεταβλητή PATH μέσα από αυτό. Δοκίμασα τα ακόλουθα: PATH=~/linux/ocaml-3.09.0/bin:$PATH export PATH αλλά δεν δουλεύει. Οι γραμμές αυτές δουλεύουν μια χαρά όταν τις έχω στο .bash_profile. Εγώ όμως θέλω να εκτελώ το script κατά βούληση.
biocrasher Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Χρειαζεσαι διπλα quotes γυρω απο το path,δηλαδη: export PATH="~/linux/ocaml-3.09.0/bin:$PATH"
geopoul Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Το πρόβλημα δεν είναι εκεί αφού το $PATH αλλάζει σωστά μέσα στο script. Το πρόβλημα είναι ότι η αλλαγή χάνεται όταν τερματίζει το script.
bchris Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 τρεξε το script σου ετσι: . ./<path_modifier_script> PS: Ειναι καλη πρακτικη να αποφευγονται οι ~ μεσα σε scripts ;-)
onLINEr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 vasika gia na xereis, kanena script den borei na perasei sto parent shell kamia metavliti.. an thes na ginei ayto tote to script prepei na ginei source (h na to trekseis me tin teleia opws grafei o filos bchris, einai to idio pragma)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.