Προς το περιεχόμενο

ELEOS ME STARFORCE klp

Giannnni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλοί ισχυρίζονται οτι το πολύπλοκο σύστημα προστασίας Starforce προκαλεί ζημιά ή φθορές στα CD/DVD writers τους.

Η Ρωσική εταιρεία που το φτιάχνει το διαψεύδει, και καλεί όποιον μπορεί να αποδείξει κάτι τέτοιο να ταξιδέψει στη Μόσχα και να το κάνει στα γραφεία της, με δικό του ή δικό τους εξοπλισμό, μεχρι τις 31-1-06.

Οποιος τα καταφέρει θα κερδίσει $ 3.000 ,τα εισιτήρια αλέ-ρετούρ, και τα εξοδα παραμονής για 2 νυχτες σε ξενοδοχείο. Για "ρωσίδες" δεν γίνεται λόγος.

http://www.theinquirer.net/?article=28442

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ego giati pisteyo oti syntoma tha kanei "KOUKOU" ena neo antigrafiko programma

tipou cloneCD opos tote pou ksafnika bghke apo to pouthena me elaxisto kodika

kai antegrafe teleia safedisk kleidomata? :)

ypomonh...

Δημοσ.

Ναι τα κατάφεραν οι εταιρίες βρήκαν νέους τρόπους να ευχαριστήσουν αυτους που αγοράζουν original!!!

Ακομα θυμάμαι πόσο ωραία πέρασα τις ώρες που περίμενα να γίνει ενεργοποίηση μέσω steam του half life 2 collectors edition (70?!!!) στην pstn γραμμή μου!!

Η το τρέλο κέφι που 'εκανα και το έκαψα το πελεκούδι οταν μετά απο δυο βδομάδες crashare το steam και χρειαζόταν απο την αρχή εγκατάσταση.

Για να σοβαρευτούμε λίγο!Αιντε.

Για διαβάστε λίγο πως λειτουργει το starforce που γίνεται εγκατάσταση πως λειτουργει και τι επηρεάζει.

Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

κιτς κιτς κιτς

Δημοσ.

ena aplo paradeigmataki gia to poso kalo einai to starforce... katevasa to demo tou GT Legends... paw na to treksw.... ena omorfo restart oloklhrou tou pc!, ksanadokimazw tis rithmiseis, paw na to treksw. ... pali reboot!!. mpainw sto site ths etairies kai kapou me mikra gramata leei pws an yparxei provlhma me reboot tha prepei na katevasw ena programa apo to site ths starforce gia na kanei update tous drivers!(!) eleos apla.

Δημοσ.

@Giannnni: Mi mou peis oti epaizes kai ta fruity frank kai oh!mummy! TRELA!

Oso gia to starforce nomizw oti den einai toso aplo to thema. Dikio exoun kai oi men kai de. Oi men etairies giati opws exei eipwthei mpla mpla diasfalisi... mpla mpla na antameifthoun... mpla mpla... enw oi de xristes einai 'ypoxrewmenoi' na pernoun sto systima tous drivers EN AGNOIA tous oi opoioi egkathistantai xwris kamia proeidopoiisi (pou tha eprepe na yparxei apo tin agora tou titlou kai oxi kata tin egkatastasi tou). Kai episis min ksexname kai emas tous 'aristeroxeires' twn ypologistwn, pou ekanan to 'lathos' na patisoun se 64mpiti platforma, kai fysika den exoun dikaiwma na paiksoun afta ta paixnidia, pou xwris tin prostasia paizoun KANONIKOTATA.

Pantws den yparxei logos paranoias. Me merika xronia apoxis apo ta original apo tin plithwra twn gamers tha deite pws tha epanelthoun oi times sta logika plaisia. Opws me ta mousika cd pou apo 8,5 xiliarika (25 euro) ftasane ta 15.

Δημοσ.

Για να πω κι εγώ τον καημό μου: Όντας από τους φαν του stealth (thief, splinter cell) και βλέποντας ότι το chaos theory φαινόταν καλό αποφάσισα να το νοικιάσω από DVDάδικο για να το δοκιμάσω.

Περίμενα λοιπόν μέχρι να βγει στα μαγαζιά και πήγα και το νοίκιασα την πρώτη μέρα του στο ράφι για να το πετύχω σε καλή κατάσταση και να μην είναι λιωμένο.

Το παίρνω προπληρώνω τα 5? της ενοικίασης με τη βδομάδα και πάω σπίτι όλο χαρά να το δοκιμάσω. Αν μου άρεσε θα το έπαιρνα αυθεντικό (αν δείτε τι κόπο θέλει για να φτιαχτούν τα σημερινά games θα καταλάβετε τι εννοώ).

Το βάζω και το starfoce μου πετάει εκείνο το παραθυράκι που έχει μια progress bar και εντοπίζει το δισκάκι κτλ. Η μπάρα ξεκινάει γύρω στο 20% και μόλις φτάνει στη μέση μετά από 4 λεπτά σταματάει για τα επόμενα 15. Ακολουθεί μήνυμα που λέει ότι έχω ανττιγραμμένο (wtf?!) και μου κάνει reset τον υπολογιστή. Και το encoding ενός home movie πάει περίπατο.

Μπαίνω στο support του game & starforce να βρω λύση.

Από έκει μαθαίνω τα εξής:

1. Το reset είναι σκόπιμο και όχι bug. Το κάνει το Starforce για να αποφευχθεί η περίπτωση να το hackareis.... (FFS!!)

2. Πρέπει να κάνω update ένα driver που έχει κάτσει στο σύστημα μου εν αγνοία μου και παρά τη θέλησή μου. Πουθενά δεν ειδοποιήθηκα για κάτι τέτοιο. Κανενός είδους Disclaimer δεν ανέφερε κάτι σχετικό. (WTF?!)

3. Το πειραγμένο firmware στο DVD/RW για να παίζει Region 1 (WTF και αυτό το σύστημα) δε συνεργάζεται σωστά με το starforce και αν δεν βάλω το κανονικό δεν πρόκειται να παίξει.

Αυτό το έμαθα σε κάποιο mail σε κάποιο από τα 2 support sites - όπου μου είπαν κυριολεκτικά ότι φταίω εγώ που θέλω να βλέπω σειρές που δεν κυκλοφορούν στην Ευρώπη και θα πρέπει επιλέξω αν θέλω να παίζω starforce protected games ή να βλέπω Galactica.

Ε Λ Ε Ο Σ.

Και κερατάς και δαρμένος. Αφού δε μου έκαναν μήνυση πάλι καλά.

Πρέπει να σοβαρευτούμε λίγο. ΟΚ να προστατεύονται αυτοί αλλά και εμείς.

Κάποτε η προστασιά αφορούσε το πόσο δύσκολο ήταν να διαβαστεί το δισκάκι προς αντιγραφή (LaserLok κτλ), μέτα το κλειδώνανε στο γράψιμο (weak sectors κτλ).

Όλα αυτά είναι non-intrusive. Τα νέα συστήματα όμως που σου βάζουν το τηλεσκοπικό παλούκι από πίσω και σε ψάχνουν δεν είναι.

Ο υπολογιστής μου είναι περιουσία μου. Το software που τρέχω και τα δεδομένα που έχω μέσα είναι προσωπικά δεδομένα. Το να βάζεις προγράμματα προστασίας στο μηχάνημά μου εν αγνοία μου και παρά τη θέλησή μου συνιστά ακριβώς το ίδιο αδίκημα με το να μου ρίξεις ιό.

Υπάρχει και κάποιο όριο. Κάπου είχα δει μια συνέντευξη από τον product manager κάποιας εταιρείας που ασχολείται με την έκδοση video games.

Q[uestion]: Why are video games sold at prices like $50?

A[nswer]: Because will buy them even at such a price.

Q: What if people would start thinking that it's too steep a price to pay for 10-16 hours of fun (which may turn out to be not so much fun after all).

A: Oh, we don't have to worry about that.

Q: How come?

A: Well, people who buy original games are usually not the kind that thinks about it much. Then we have StarForce. How many mothers and 15 years olds will know how to disconnect optical drives and take the necessary steps to circumvent the protection?

Q: I see. So how much profit do you make?

A: Usually around 1300% and 2200%.

Q: Wow! One would think you can lower prices a bit at these profit rates. That would help the piracy problem.

A: Well we make that kind of profit even with today's piracy. Studies show that to lower the prices to around $25 we would have to work in such a way that the profit would go to around 300%.

Κρίνετε μόνοι σας από κει και πέρα. Ποιός είναι η μαφία και ποιός όχι.

Δημοσ.
Για να πω κι εγώ τον καημό μου: Όντας από τους φαν του stealth (thief' date=' splinter cell) και βλέποντας ότι το chaos theory φαινόταν καλό αποφάσισα να το νοικιάσω από DVDάδικο για να το δοκιμάσω.

Περίμενα λοιπόν μέχρι να βγει στα μαγαζιά και πήγα και το νοίκιασα την πρώτη μέρα του στο ράφι για να το πετύχω σε καλή κατάσταση και να μην είναι λιωμένο.

Το παίρνω προπληρώνω τα 5? της ενοικίασης με τη βδομάδα και πάω σπίτι όλο χαρά να το δοκιμάσω. Αν μου άρεσε θα το έπαιρνα αυθεντικό (αν δείτε τι κόπο θέλει για να φτιαχτούν τα σημερινά games θα καταλάβετε τι εννοώ).

Το βάζω και το starfoce μου πετάει εκείνο το παραθυράκι που έχει μια progress bar και εντοπίζει το δισκάκι κτλ. Η μπάρα ξεκινάει γύρω στο 20% και μόλις φτάνει στη μέση μετά από 4 λεπτά σταματάει για τα επόμενα 15. Ακολουθεί μήνυμα που λέει ότι έχω ανττιγραμμένο (wtf?!) και μου κάνει reset τον υπολογιστή. Και το encoding ενός home movie πάει περίπατο.

Μπαίνω στο support του game & starforce να βρω λύση.

Από έκει μαθαίνω τα εξής:

1. Το reset είναι σκόπιμο και όχι bug. Το κάνει το Starforce για να αποφευχθεί η περίπτωση να το hackareis.... (FFS!!)

2. Πρέπει να κάνω update ένα driver που έχει κάτσει στο σύστημα μου εν αγνοία μου και παρά τη θέλησή μου. Πουθενά δεν ειδοποιήθηκα για κάτι τέτοιο. Κανενός είδους Disclaimer δεν ανέφερε κάτι σχετικό. (WTF?!)

3. Το πειραγμένο firmware στο DVD/RW για να παίζει Region 1 (WTF και αυτό το σύστημα) δε συνεργάζεται σωστά με το starforce και αν δεν βάλω το κανονικό δεν πρόκειται να παίξει.

Αυτό το έμαθα σε κάποιο mail σε κάποιο από τα 2 support sites - όπου μου είπαν κυριολεκτικά ότι φταίω εγώ που θέλω να βλέπω σειρές που δεν κυκλοφορούν στην Ευρώπη και θα πρέπει επιλέξω αν θέλω να παίζω starforce protected games ή να βλέπω Galactica.

Ε Λ Ε Ο Σ.

Και κερατάς και δαρμένος. Αφού δε μου έκαναν μήνυση πάλι καλά.

Πρέπει να σοβαρευτούμε λίγο. ΟΚ να προστατεύονται αυτοί αλλά και εμείς.

Κάποτε η προστασιά αφορούσε το πόσο δύσκολο ήταν να διαβαστεί το δισκάκι προς αντιγραφή (LaserLok κτλ), μέτα το κλειδώνανε στο γράψιμο (weak sectors κτλ).

Όλα αυτά είναι non-intrusive. Τα νέα συστήματα όμως που σου βάζουν το τηλεσκοπικό παλούκι από πίσω και σε ψάχνουν δεν είναι.

Ο υπολογιστής μου είναι περιουσία μου. Το software που τρέχω και τα δεδομένα που έχω μέσα είναι προσωπικά δεδομένα. Το να βάζεις προγράμματα προστασίας στο μηχάνημά μου εν αγνοία μου και παρά τη θέλησή μου συνιστά ακριβώς το ίδιο αδίκημα με το να μου ρίξεις ιό.

Υπάρχει και κάποιο όριο. Κάπου είχα δει μια συνέντευξη από τον product manager κάποιας εταιρείας που ασχολείται με την έκδοση video games.

Q[uestion']: Why are video games sold at prices like $50?

A[nswer]: Because will buy them even at such a price.

Q: What if people would start thinking that it's too steep a price to pay for 10-16 hours of fun (which may turn out to be not so much fun after all).

A: Oh, we don't have to worry about that.

Q: How come?

A: Well, people who buy original games are usually not the kind that thinks about it much. Then we have StarForce. How many mothers and 15 years olds will know how to disconnect optical drives and take the necessary steps to circumvent the protection?

Q: I see. So how much profit do you make?

A: Usually around 1300% and 2200%.

Q: Wow! One would think you can lower prices a bit at these profit rates. That would help the piracy problem.

A: Well we make that kind of profit even with today's piracy. Studies show that to lower the prices to around $25 we would have to work in such a way that the profit would go to around 300%.

Κρίνετε μόνοι σας από κει και πέρα. Ποιός είναι η μαφία και ποιός όχι.

ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Το είδα σε κάποιο gaming site. Προέρχεται από κάποια έκθεση γιατί βλέπεις ένα περίπτερο από πίσω και κόσμο. Δυστυχώς αυτός που μου έδειξε το videaki δε μου ανέφερε το site (για να πούμε την αλήθεια δε ρώτησα) αλλά μόνο την εταιρεία της οποίας το όνομα δε συγκράτησα. Πάντως θυμάμαι να μου έχει αφήσει κάποια κακή εντύπωση το άκουσμα του ονόματός της.

Από εκεί και πέρα φυσικά ούτε εγώ είμαι σίγουρος για την αυθεντικότητά της, το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι είδα ένα τέτοιο video.

Και μένα μου φαίνεται τραβηγμένο να άφησαν συνεντευξιαζόμενο να μιλήσει τόσο προκλητικά. Πάντως το video έχει μουντά χρώματα και είναι λίγο out of focus απ' ότι θυμάμαι.

Δεν αποκλείω την περίπτωση να είναι hidden camera. Ποτέ δεν ξέρεις και δεν έχω περαιτέρω πληροφορίες.

Όπως και να 'χει δεν παραθέτω το κείμενο ως τεκμήριο ή κάτι τέτοιο.

Απλά μου φαίνεται πως όπως και να γυρίστηκε αποτελεί μία κοντινή στην πραγματικότητα απεικόνιση του πως μας βλέπουν οι managers/marketers αυτών των εταιρειών.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια βιομηχανία που κινείται με τεράστια ποσά. Όσον αφορά προγραμματιστές νομίζω ότι αυτοί το κάνουν και λίγο για την τρέλα τους.

Και αυτοί και εμείς είμαστε σε μεγάλο βαθμό θύματα των διαφόρων δικηγόρων που ασχολούνται με αυτά τα θέματα.

Αν δείτε τι ποσοστά παίρνει ένα νομικό γραφείο που διαχειρίζεται την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων ενός video-game, audio-cd ή movie DVD θα καταλάβαιτε τι εννοώ.

Δημοσ.

Ακόμη δεν κατάλαβα ούτε πού το πάει αυτός που ξεκίνησε το thread, ούτε ποιό είναι το τελικό πρόβλημα.

Αν δημιουργεί το starforce προβλήματα στα PC σας (εμένα ,πραγματικά, δεν μου προκάλεσε τίποτα και ας έχω βάλει 4 τέτοια), απλά μην τα παίζετε.

Εγώ κατάλαβα ότι ο gianni έχει πρόβλημα με το starforce,γιατί δεν τον αφήνει να κλέψει με την ησυχία του τα παιχνίδια και του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Εδώ τα πράγματα ευτυχώς δεν είναι γκρίζα, είναι άσπρα ή μαύρα.Η κλοπή δεν μπορεί και δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ. Όλα τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες.

Το starforce είναι ΔΙΚΟ μας δημιούργημα, πάρτε το χαμπάρι. Και πραγματικά χαίρομαι που μας δημιουργεί όλους τόσα προβλήματα, μας αξίζουν...

Δημοσ.

Axaristia. Pairneis tzampa ena paixnidi, kai klaigesai epeidi gia na to paikseis prepei na akolou8iseis olokliri "diadikasia".

Vgike mia etairia pou katafere na kanei ena kleidwma sxedon "aspasto" kai amesws "ouuuu mama mou fagan to mpifteeeeki mouuu".

An den sou aresei, pigaine agorase to. Min to noikiaseis k "an mou aresei 8a to agorasw". 8a elega ti 8a agoraseis. Sygnwmi gia to ufos mou, alla den mporw na akouw atoma na "klaigontai" gia kati pou pairnoun sxedon tzampa.

As min espagan kapoia atoma ta paixnidia, k tote ola 8a etrexan kanonika kai 8a zousame se enan omorfo kosmo. Emeis kala kai autoi kalutera. Alla auto den mporei na sumvei :P

:)

Δημοσ.

As edinan kai oi etaireies ola ta game me 20E kai kaneis den tha espage paixnidia. Den lew oti na kaneis ena game dl einai swsto alla oti oi etaireis to exoun kseftilisei me aftes tis times. Na dwseis 50E gia na pareis ena paixnidi se mia dvd thiki me kanena periexomeno einai polla. Egw pira tin CE tou wow kai parolo pou plirwsa polla Euro to periexomeno tis siskevasias me ekane na min metaniwsw ta lefta pou edwsa.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...