nickaras Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Γειά σας πριν δυό μερούλες είχα καινούριο απόκτημα... Αν και μετά απο πολλα χρόνια Intel . . . Ναι πήρα Amd64 ! ! ! Σκέφτηκα λοιπόν το παλιό pc(p4 2.0ghz, 512mb ram, fx5200) να το αξιοποιήσω. . . Για να μην κάθεται λοιπόν η adsl τα μοναχικά βράδια είπα να το κάνω "κατεβαστήρι " . . . Έχω όμως μία Οθόνη και 2 pc (Το καινούριο pc έχει κάρτα δικτύου. . . ) Επίσης το modem της adsl είναι usb (Crypto f200) Τι ακριβώς χρέιάζομαι απο hardware και software . . . ? Μπορώ να χρησιμοποιώ το παλιό Pc μέσω του καινούριου? Μπορώ να κλείνω το καινούριο Pc και το πάλιό να κατεβάζει...? Για ρίχτε τα φώτα σας...!
npapagri_xtra Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 θα σου πω τι εκανα αντιστοιχα με αυτο που ζητας. για την οθονη θα πρεπει να παρεις ενα hub που να συνδεεις τα 2 pc κ με διακοπτη να αλλαζεις οθονη. για download πετα το modem και παρε adsl modem-router ( αν θες να ειναι και wireless ) για μελοντικη χρηση. θα συνδεσεις τα pc μεσω lan στο router και αυτο θα κανει την μοιρασια. εγω εχω ενα 3com (3CRWDR100A-72) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. αν δεν θες hub για την οθονη τοτε με καποιο software πχ remote desktop των windows , remotely anywhere αν το λεω σωστα θα κανεις δουλεια. οποσδηποτε ομως πετα το modem .
Bax Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Αν θες βέβαια να μιν ξοδέψεις άλλα λεφτά, μπορείς να στήσεις το μοντεμ στο "καταβαστήρι" αφου θα είναι συνεχεια ανοιχτό και να ενεργοποιήσεις το internet connection sharing σε αυτο ώστε να μπαίνεις στο ιντερνετ απο το άλλο (να χρησιμοποιείς δηλαδή το "κατεβαστήρι" σαν Gateway). Βέβαια η λύση του modem -router (π.χ. alcatel speedtouch 500 series) είναι σαφώς μια καλύτερη λύση. Η απόφαση είναι δική σου.
Bax Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Και φυσικά αν θές μόνο να διαχειρίζεσαι το άλλο pc απλά (οχι δηλαδή να βλέπεις βιντεο και τέτοια) μπορείς να του βάλεις το realVNC (http://www.realvnc.com) .Τον server σαν service στο "κατεβαστήρι" και τον viewer στο καινούριο.(θα καταλάβεις στο installation τι εννοώ εδώ.) Έτσι κλικάροντας ένα εικονίδιο θα μπορείς να βλέπεις το desktop του άλλου να να δουλεύεις σαν να είσαι σε αυτό. Δοκίμασέ το και θα σου αρέσει πολύ. Και κυρίως είναι τσάμπα.
gregdais Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 kvm switch equip exw kai egw file mou kai to xrisimopiw gia ton idio logo me esena para poli kairo tora kai eimai poli efxaristimenos, exei kali taxitita switch, kathws einai kai ipervolika mikro se megethos se sxesi me kati alles pantofles pou kikloforoun. to pira apo cosmodata ~25 euro. kai vevea den exeis 2 keyboards kai mouses alla 1, ta remote desktop tha se apogoitefsoun, pare ena kvm kai tha deis den tha paei xameno, mono 25 euro kai kaneis douleia apsoga.
Bax Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Πάντα οι hardware λύσεις είναι προτιμότερες. Απλά εάν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, καλό είναι να χρησιμοποιείς αυτά που έχεις, κυρίως εάν είναι και δωρεάν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.