Προς το περιεχόμενο

Οργάνωση αρχείων στο i-pod


soko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από ψάξιμο κατέληξα στο μαύρο i-pod 5G, να πω την αλήθεια το Creative Vision:M ήθελα αλλά δεν έχει βγει ακόμα, και θα είναι και πιο ακριβό, και δεν μπορώ να βγάλω άκρη για το πως να οργανώσω τα τραγούδια μου. Απορώ που βλέπουν όλοι την τρομερή ευχρηστία του ipod, εκτός αν είναι κάτι που δεν έχω ακόμα βρει. Στον σκληρό μου δίσκο έχω τα τραγούδια σε φακέλους, αρχικά ανά είδος μουσικής, και μέσα σε κάθε είδος έχω φακέλους με ονόματα συγκροτημάτων, μέσα σε αυτούς φακέλους με albums. Στο μεταξύ ευτυχώς που έχω περάσει με προγράμματα τα σωστά ID3 tags και στο τελευταίο τραγούδι που έχω, πρέπει να είμαι ο μόνος στον κόσμο που έχει βάλει όλα τα tags σε 60GB. Το πρόβλημα μου είναι ότι θα ήθελα στο ipod να επιλέγω είδος μουσικής, μετά συγκρότημα, μετά album. Το ipod έχει μια τέτοια επιλογή βασίζεται όμως στο genre που έχει διαβάσει στα id3 tags, κ όχι, δεν μπορώ να το έχω βάλει σωστά σε όλα τα τραγούδια. Έχω δημιουργήσει λοιπόν κάποια playlists ανά είδος μουσικής αλλά το σπαστικό είναι ότι το ipod όταν το επιλέξεις σου δείχνει χύμα όλα τα τραγούδια, ούτε καν σε μορφή Artist - Title, σκέτο Title.. Τι να το κάνω αυτό..

Χάθηκε να υπάρχει δυνατότητα πλοήγησης σε folders, όπως στα windows, τι πιο πρακτικό, δεν καταλαβαίνω.. Υπάρχει player που το κάνει αυτό? Δεν το έψαξα και πολύ το συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν θα το έχω και πολύ εγώ, η αδερφή μου το αγόρασε..

Πέστε καμιά ιδέα, εσείς πως βγάζετε άκρη? Εντάξει αν θες να ακούσεις ένα συγκεκριμένο album, αλλά αν κάνεις upload τραγούδια ανεξάρτητα χωρίς album, χαθήκανε μέσα στο χαμό, δεν πρόκειται να τα ακούσεις ποτέ.., ειδικά αν στα δείχνει με σκέτο title.. έλεος..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρέπει να είμαι ο μόνος στον κόσμο που έχει βάλει όλα τα tags σε 60GB.

 

 

think again.......ola ta tags se panw apo 150 giga mousikis...alla otan leme ola,leme ola...

oso gia to provlima pou exeis me to ipod...aurio erxetai to diko mou kai tha dw ti mporw na kanw na voithisw kai na sou pw ti gnwmi mou...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

De nomizo oti ta exei organomena sto iTunes. Genika, pantos pistevo oti tha exeis provlima, apo tin apopsi oti auto pou thes me ton tropo pou thes, mallon de ginetai. Auto pou mporeis na kaneis, einai na kaneis Smart Playlists (auto) me ola ta albums kai ston titlo na exeis Gerne - Album. Isos to EphPod na mporei na kanei kaluteri douleia. Dokimase to kai pes mou (http://www.builderadius.com/ephpod/ephpod277.exe)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει player και λέγετε iTunes

Και δεν χρειάζετε να περνάς τα τραγούδια ένα-ένα με το χέρι.

Υπάρχει επιλογή "get CD track names"

 

Τώρα αν έχεις βάλει manual τα id3tags και τα έχεις βάλιε και λάθος . . . . :-?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το μόνο πρακτικό που βρήκα τελικά είναι να περάσω το σωστό genre σε όλα τα tags και μόνο τότε το ipod επιτρέπει να ψάχνεις genre->Artist->Album->Track. Κάπως καλύτερα.. Τα Smart Playlists δεν τα είχα δει, θα δω τι μπορεί να γίνει και με αυτά.

Είναι θέμα πως τα έχει ο καθένας στο μυαλό του όσον αφορά την οργάνωση αρχείων αλλά μου φαίνεται πολύ άσχημη η τακτική του ipod. Το itunes που είναι σαν το media library του winamp είναι ok στην οργάνωση αλλά στο ipod είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί δεν έχεις την δυνατότητα search, δεν έχεις πληκτρολόγιο. Για το λόγο αυτό θα έπρεπε να σε αφήνει να βάλεις τους δικούς σου φακέλους να τελειώνει η ιστορία. Ακόμα και το φθηνό mp3 discman μου στην ταπεινή του οθονίτσα τα δείχνει ανά folder και είναι πολύ πιο πρακτικό και γρήγορο.. Τι στο καλό μόνο εγώ το βλέπω έτσι, απορώ πως αρέσει σε τόσα εκατομμύρια χρήστες..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να τακτοποιήσεις τα τραγούδια σου ανά playlists.

Στην ουσία είναι σαν φάκελοι που περιέχουν ότι τραγούδια έχεις επιλέξει.

 

Φτιάχνονται στο itunes και φορτώνονται στο pod.

Επίσης μπορείς να κάνεις drag&drop ολόκληρο το folder και φτιάχνεις κατευθείαν νέα playlist.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

eimai akoma piso apo ton mamatecuba alla perifaneuomai kai ego gia ola ta tags sta 85GB ton tragoudion mou :):) Alla pou tha paei agapite tha se ftaso!!! I anaptyksi mou einai ragdaia!!! Se ena trimino diplasiasa tin mousiki mou... Eides ti kanei mia 6ara DSL...kai poly poly super tagging!!!

 

Offtopic: Allitheia me poio praogramma kanete super tagging. Ego exo meinei sto musicmatch 7.5. Eimai poly piso?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...