Luxx Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 κανω αυτο που μου ειπες, αλλα οταν γραφω ΝΑΙ το προγραμμα τερματιζει.. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΑΚΕΡΑΙΕΣ : Χ,Ψ1,Ψ2,Ψ3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΗ ΓΡΑΨΕ 'ΔΩΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΕΩΣ ΤΟ 999' ΔΙΑΒΑΣΕ Χ ΑΝ Χ>0 ΚΑΙ Χ<10 ΤΟΤΕ Ψ1 <-- X ΓΡΑΨΕ 'ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΨΗΦΙΟ ΕΙΝΑΙ:',Ψ1 ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ Χ>=10 ΚΑΙ Χ<100 ΤΟΤΕ Ψ1 <-- Χ DIV 10 Ψ2 <-- Χ MOD 10 ΓΡΑΨΕ 'ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΨΗΦΙΟ ΕΙΝΑΙ:',Ψ1 ΓΡΑΨΕ 'ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΗΦΙΟ ΕΙΝΑΙ:',Ψ2 ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ Χ>=100 ΚΑΙ Χ<1000 ΤΟΤΕ Ψ1 <-- Χ DIV 100 Ψ2 <-- (Χ MOD 100) DIV 10 Ψ3 <-- (Χ MOD 100) MOD 10 ΓΡΑΨΕ 'ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΨΗΦΙΟ ΕΙΝΑΙ:',Ψ1 ΓΡΑΨΕ 'ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΗΦΙΟ ΕΙΝΑΙ:',Ψ2 ΓΡΑΨΕ 'ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΨΗΦΙΟ ΕΙΝΑΙ:',Ψ3 ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ Χ<=0 Ή Χ>=1000 ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ 'ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ' ΤΕΛΟΣ_ΑΝ ΓΡΑΨΕ'ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ;' ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΣΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ<>'ΝΑΙ' ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ<>'ΟΧΙ' ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ ΓΡΑΨΕ 'ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑΙ - ΟΧΙ' ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΟΚΙΜΗ
mstaras Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Γιατι έβγαλες τη μεγάλη επανάληψη του Μεχρις_ότου? Αυτή είναι που γυρίζει την εκτέλεση απτην αρχή. Απλά πρόσθεσε αυτό που σου είπα πριν το Μεχρις_ότου. Ο έλεγχος αποδεκτών τιμών (έλεγχος εγκυρότητας) μπαίνει σαν εμπόδιο-φίλτρο μετά από κάποιο ΔΙΑΒΑΣΕ για να περιορίσεις την εισαγωγή τιμής μέσα στα όρια που θέλεις. Αν η τιμή που θα εισαχθεί δεν είναι αυτή που θέλεις τότε μπαινει στην επανάληψη του ΟΣΟ και την ξαναζητάει. Όταν δωθεί 'σωστή' τιμή ξεπερνάει το εμπόδιο και συνεχίζει την εκτέλεση των παρακάτω εντολών.
Luxx Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 ευχαριστω! τωρα ειναι οκ! να ρωτησω και κατι τελευταιο. μπορω να κανω τιποτα, ωστε οταν παω να γραψω κατι στην εκτελεση να μου το εμφανιζει κατευθειαν στα ελληνικα; γιατι παντα τα εμφανιζει στα αγγλικα και πρεπει να παταω ctrl+alt για να αλλαζω γλωσσα..
mstaras Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Αν εννοείς μέσα απτη Γλωσσομαθεια δε νομίζω... Αυτό έχει να κάνει με το λειτουργικό (Windows).
Luxx Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 για να μην ανοιγω καινουριο θεμα.. εκανα αυτο : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΡΟΙΣΜΑ1 ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΑΚΕΡΑΙΕΣ: i, j, Α[5,5],ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ i ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 5 ΓΙΑ j ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 5 ΔΙΑΒΑΣΕ Α[i,j] ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΘΡΟΙΣΜΑ <-- 0 ΓΙΑ j ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 5 ΑΘΡΟΙΣΜΑ <-- ΑΘΡΟΙΣΜΑ + Α[3,j]^2 ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και μου λεει λαθος στην σειρα ΑΘΡΟΙΣΜΑ <-- ΑΘΡΟΙΣΜΑ + Α[3,j]^2 λεγοντας " Αναμενοταν "," . τι πρεπει να κανω;
alkisg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Στο Διερμηνευτή της ΓΛΩΣΣΑΣ πάντως το πρόγραμμα αυτό τρέχει μια χαρά Η Γλωσσομάθεια απ' ότι φαίνεται όταν υψώνεις ακέραιο στο τετράγωνο τον κάνει πραγματικό αριθμό, και αντί να σου βγάλει ασυμβατότητα τύπων σου βγάζει άσχετο μήνυμα λάθους...
Luxx Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 μαλιστα. θα κατεβαζω αυτο τον διερμηνευτη γλωσσας τοτε.
GTD_crassosteam Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 λοιπόν... ΑΠΑΝΤΗΣΗ<--'ΝΑΙ' ΟΣΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ='ΝΑΙ' ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ . . . ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ...τρέχτο και πες μου... (GTD)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.