Προς το περιεχόμενο

Πόσο δύσκολο είναι να ανοίξεις ένα laptop?

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω πριν 1 μηνα αποφασισα να αλλαξω το δισκο στον hp μου (dv4199ea) , απο το κατω μερος ειχε ενα πορτακι πλαστικο με δυο βιδες , το ανοιγες και εβαζες το δισκο. ΠΡΙΝ ξεκινησω τη διαδικασια πηρα στην HP και ρωτησα αν χανω την εγγυηση και μου ειπαν οτι ΝΑΙ την χανω... Ισχυει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω πριν 1 μηνα αποφασισα να αλλαξω το δισκο στον hp μου (dv4199ea) , απο το κατω μερος ειχε ενα πορτακι πλαστικο με δυο βιδες , το ανοιγες και εβαζες το δισκο. ΠΡΙΝ ξεκινησω τη διαδικασια πηρα στην HP και ρωτησα αν χανω την εγγυηση και μου ειπαν οτι ΝΑΙ την χανω... Ισχυει?

Αν χρειαστείς RMA, φορτώνεις πάλι τον δίσκο που είχε. ;)

επειδή μιλάτε για ανοίγματα-κλεισίματα ας ρωτήσω κάτι που το σκέφτομαι άλλα δεν το τολμώ.

Έχω τον laptop Acer 1603LM_2.6 και τον έχω 2,5 χρόνια τώρα. Δηλ. είμαι εκτός εγγύησης. Το θέμα είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να ζεσταίνεται τόσο που μερικές φορές κλείνει απο μόνος του. Δεν είναι θέμα software και υποψιάζομαι ότι έχει γεμίσει σκόνη εσωτερικά το τροφοδοτικό με αποτέλεσμα να μην παίρνει αρκετό αέρα.

Τι κάνω για να το καθαρίσω? Έχετε καμια ιδέα? Αν τον ανοίξω είναι κοντά το σημείο που ψάχνω ή θα πρέπει να βγάζω...να βγάζω κλπ?

@tempo:Δεν νομίζω ότι έχει σχέση το τροφοδοτικό. Αλλά σίγουρα το μηχάνημα θέλει ξεσκόνισμα. Σε εμένα - ACER Aspire 1623 WLMi - μετά από 1,5 χρόνο δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας στην 2η από τις 3 σκάλες που έχει!Επίσης παίζει να έχει ξεραθεί η θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή. Το είδα πριν κανα εξάμηνο στο ACER ενός γνωστού, το λάπτοπ ανέβαζε θερμοκρασία στους 84 βαθμούς και έκανε reboot για την πλάκα του και μόλις το ανοίξαμε και αλλάξαμε την πάστα στον επεξεργαστή η θερμοκρασία σε full χρήση έφτανε μέγιστο 67 βαθμούς!!!

@SkYwaLkGR: αφού στο είπαν από την αντιπροσωπεία ότι χάνεις την εγγύηση δεν χρειάζεται άλλη επιβεβαίωση. Τώρα αν η πολιτική της Ελληνικής αντιπροσωπείας είναι σύμφωνη με αυτήν της κεντρικής δεν μπορώ να ξέρω, αλλά εφόσον είμαστε Ελλάδα θα συμβιβαστούμε με τα εδώ δεδομένα...... Φυσικά μπορείς να κάνεις αυτό που προτείνει ο sa1901: βάλε τον καινούριο δίσκο και μην τους λες τίποτα και αν χρειαστεί να πάει service ξαναβάζεις τον παλιό. Μπορείς επίσης να πας τον καινούριο δίσκο στην αντιπροσωπεία να στον περάσουν αυτοί, δεν νομίζω ότι τότε δεν θα ισχύει η εγγύηση. Αλλά και για αυτό μπορείς να τους κάνεις 1 τηλεφωνάκι.

@tempo:[/b']Δεν νομίζω ότι έχει σχέση το τροφοδοτικό. Αλλά σίγουρα το μηχάνημα θέλει ξεσκόνισμα. Σε εμένα - ACER Aspire 1623 WLMi - μετά από 1,5 χρόνο δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας στην 2η από τις 3 σκάλες που έχει!Επίσης παίζει να έχει ξεραθεί η θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή. Το είδα πριν κανα εξάμηνο στο ACER ενός γνωστού, το λάπτοπ ανέβαζε θερμοκρασία στους 84 βαθμούς και έκανε reboot για την πλάκα του και μόλις το ανοίξαμε και αλλάξαμε την πάστα στον επεξεργαστή η θερμοκρασία σε full χρήση έφτανε μέγιστο 67 βαθμούς!!!

αυτό είναι το θέμα. Το ανοίξατε μόνοι σας? Είναι εύκολο?

Δεν ήταν δύσκολο αλλά θέλει πολλή προσοχή. Καταρχήν το παιδί έψαξε στο ιντερνετ και βρήκε αναλυτικά σχέδια συναρμολογησης για το μοντέλο του λάπτοπ. Μετά χρειάζεται να προσέχεις ποια βίδα πάει που, για να μην τις μπερδέψεις και να μην σου περισέψει στο τέλος καμία :grin: . Κατά τα άλλα δεν είναι πολύ πιο δύσκολο από το να λύσεις το desktop σου.

Τώρα στην αλλαγή της πάστας: αν δεν έχεις ξαναβάλει πάστα σε CPU φώναξε κάποιον που να το έχει ξανακάνει να σε βοηθήσει γιατί θέλει πραγματικά πολύ μικρή ποσότητα και είναι δύσκολο να βάλεις ακριβώς όση πρέπει. Αν βάλεις περισσότερη, καθώς αυτή ρευστοποείται λίγο με την αύξηση της θερμοκρασίας θα πιάσει και περιοχές εκτός πυρήνα της CPU με αποτέλεσμα να διαχέει την θερμοκρασία σε περιοχές που δεν πρέπει και δεν θα αποδίδει σωστά ή ακόμα θα οδηγεί σε υπερθέρμανση της CPU!!! Εμείς 3 φορές προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε :mad:.

Τελικά βρήκαμε κάτι θρεμοαγώγιμα αυτοκόλλητα films της AKASA, που στην ουσία είναι πάστα στην ακριβή ποσότητα που θέλουν οι CPU έτοιμη για τοποθέτηση - απλά δεν είναι χύμα σωληνάριο - και πετύχαμε 67 βαθμούς σε 100% CPU usage!!!! :-) Εντυπωσιακό ε?! Αλλά ταλαιπωρηθήκαμε 2 εβδομάδες μέχρι να καταλάβουμε ότι βάζαμε πολλή πάστα και στο τέλος είμασταν και λίγο τυχεροί που βρήκαμε τα φιλμς.... Να σημειώσω ότι όλα αυτά έγιναν στην Αγγλία, οπότε δεν ξέρω αν και που θα βρεις στην Ελλάδα αυτά τα φιλμς.

Na prosthesw kai egw kati . Pera apo bides kai loipa na eisai prosektikos sta "koumpomata" pou pithanon na uparxoune gia na min spaseis tipota. Thelei upomonh kai prosoxh kai oxi bia! :P Kata ta alla den einai diskolo alla einai psilomust na exeis ena sxediagrama pou na sou leei ti kai pws oso afora tin sinarmologish tou laptop.

καλά, μετά απο αυτά που διαβάζω.....το ξέχασα κιόλας.

βλέπετε δεν μπορώ να πω ότι πιάνουν τα χέρια μου σε τέτοια πράγματα.

μάλλον θα το πάω σε κάποιον που να γνωρίζει...αλήθεια πόσο λέτε να μου πάρουν πάνω-κάτω?

Μάλλον.. ΠΟΛΛΑ!

Εδώ εμείς το πήγαμε σε κάποιον για να δει αν είναι ο σκληρός που φταίει και να μας κάνει format κλπ και ήθελε 80?! Τελικά βέβαια αφού δεν κατάφερε τίποτα μας πήρε μόνο 15...

Μια που το γυρησαμε ( το θεμα βρε..!! οχι γενικα!!) στις στροφες των δισκων, απο 5400 σε 7200 διαφορα επιδοσεων? σε ποσοστο χοντρικα?? εχει κανεις ιδεα?

Xwris apodeikseis, me tin empeiria mou mono, tha elega afksisi 10%

Σωστός. Έχω desktop και laptop με παρόμοια σύνθεση ([email protected] HT, 512Ram, ATI9600 128Mbyte και sata hard disk 7200rpm στο desktop [email protected] HT, 512Ram που πρόσφατα έγιναν 1,25Gbyte, ΑΤΙ 9600 64Mbyte και σκληρό στις 4200rpm) και η αίσθηση είναι ότι το desktop είναι 10% ποιο γρήγορο από το laptop. Δεν μιλώ για παιχνίδια, όπου η κάρτα γραφικών παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά για εφαρμογές γραφείου όπως Office ή σε σκανάρισμα antivirus ή σε defragment ακόμα και στην εκκίνηση/κλείσιμο των windows! Από τότε που αύξησα την μνήμη ο φορητός πάει καλύτερα αλλά πάλι το λάπτοπ χάνει λίγο σε απόλυτη ταχύτητα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...