Aussie Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Παιδιά λίγο τα φώτα σας....Σε υπολογιστή με AMD που δέχεται 2 δίσκους SATA και 2 ΙDE και ήδη έχει ένα SATA με λειτουργικό xp pro, έχω δοκιμάσει νε εγκαταστήσω ακόμη ένα δίσκο IDE με λειτουργικό xp. Κανονικά θα έπρεπε ο boot loader να αναγνωρίσει το δεύτερο λειτουργικό και να μου βγάζει επιλογή συστήματος στο start up...Το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το δεύτερο δίσκο,αλλά ελάχιστα πριν το boot κάνει restart...Μόλις αφαιρέσω τον IDE,μπαίνει κανονικά στα windows...Τι θα μπορούσε να φταίει;; Υπόψη ότι ο IDE δοκιμάστηκε και σε master και σε slave mode αν παίζει κάποιο ρόλο..
Sorath Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Το οτι απλά έβαλες ένα δίσκο με λειτουργικό δεν σημαίνει οτι αυτοματα θα σου εμφανιστεί και menu για να διαλέξεις απο ποιόν δίσκο θα bootάρεις. Το restart γίνεται απλά γιατί το μηχάνημα πάει να bootάρει απο τον IDE δίσκο που έχει εγκατεστημένο λειτουργικό σεταρισμένο για άλλο μηχάνημα, επειδή όμως το configuration είναι διαφορετικό γίνεται conflict στους drivers οπότε κάνει restart. Διάλεξε απο το BIOS να κάνει BOOT πρώτα απο τον SATA Controller.
Aussie Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Το θέμα είναι ότι είναι σεταρισμένο να κάνει boot απο τον SATA, και παρ'όλα αυτά,όταν είναι συνδεδεμένος και ο IDE στο μηχάνημα,δεν ξεκινά ούτε απο τον SATA...συνεχίζει να κάνει restart λίγο πριν το boot.....
Costinio Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 ο sata είναι σε master και ο ide σε slave? αν οχι, δοκιμασε το κι αυτο μου έχει τυχει πολλές φορές restart που οφειλόταν σε ρύθμιση του master/slave
geovard Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Πως master ή slave ένας sata,όταν το καλώδιο data εξυπηρετεί ένα μόνο δίσκο?
Sorath Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 ΟΙ SATA δίσκοι δεν έχουν επιλογή master ή slave αφού ο καθένας χρησιμοποιεί αποκλειστικά ένα κανάλι. Προσέχουμε τι λέμε.....
spirosta Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Μία λύση είναι να μην βάζεις καθόλου τον ATA. (αποτυχημένη λύση ε?) Άλλη λύση είναι να κάνεις ένα reset στο bios και από την αρχή τις ρυθμίσεις μπας και.... Κάτι άλλο που σίγουρα δεν έχεις σκεφτεί είναι η τροφοδοσία. Αλλά χλωμό μου φαίνεται με έναν μόνο παραπάνω δίσκο. Αλήθεια τι μηχάνημα έχεις και τι PSU? Φαντάζομαι να έχεις τον ΣΑΤΑ στο 1ο κανάλι ε? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Και πάλι bios κοίτα.
MpOuZ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Μπένεις bios στο tab που σου δείχνει δίσκους & drives. Δίπλα από τον δίσκο που σου δημιουργεί το πρόβλημα θα λέει auto. Άλλαξε το και κάνε το none. Λογικά δεν θα ξαναενοχλήσει στο boot και το OS θα τον βλέπει κανονικά.
Aussie Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Αυτό που έχω καταφέρει είναι να δουλέψει ο IDE στο νέο μηχάνημα,κάνοντας του φυσικά ένα repair των windows.Το πρόβλημα τώρα είναι να μπουν τα windows και στον SATA...Το πρόβλημα έγγειται στο γεγονός ότι στο μπουτάρισμα με το cd των xp, μου βρίσκει μόνο τον IDE δίσκο και μου δίνει επιλογή για repair ή new installation...Ο SATA πουθενά....Μήπως χρειάζεται κάποια drivers για να μπουν τα windows στον SATA; O SATA είναι hitatchi και η mobo ASUS και δεν βρίσκω οτιδήποτε στο cd της mobo....
cybereddie Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Το θέμα βρίσκεται στο setup, παίξε με PATA, SATA και τα keep enable. Αν θέλεις ide πρώτο βάλε PATA only και SATA keep enabled. Αν θες SATA πρώτο το ανάποδο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.