ale3is Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Θελω να αναβαθμισω το λαπτοπ μου που το εχω 2 χρονια βαζοντας 1γιγα ραμ εχοντας ηδη 2x256.Ανοιξα απο κατω το λαπτοπ και ειδα μονο το ενα dimm(το εβγαλα μηπως ηταν κρυμμενο απο κατω αλλα δεν...)οποτε και ρωτησα στο πλαισιο και μου ειπαν οτι μπορει να ειναι κατω απο το πληκτρολογιο(εγω πως μπορω να εχω προσβαση κατω απο το πληκτρολογιο?Γινετε ή πρεπει να το παω στην Compaq?).Αυτο που θελω ειναι να βγαλω το ενα Dimm και να βαλω ενα με 1γιγα.Τι πρεπει να προσεξω στην επιλογη του dimm?Τα dimm που εχω ειναι DIMM1: Hyundai HYMD232M646C6-J(απο το everst το βρηκα),PC2700.Πρεπει να ειναι της ιδιας μαρκας?Αν δεν ειναι 2700 αλλα μεγαλυτερο θα υπαρχει προβλημα?
jimpan21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Ενδεχομένως ο φορητός σου να έχει ένα slot για μνήμη και η άλλη 256άρα να είναι onboard (έτσι ήταν ο Compaq Presario 1800 που είχα). Σε αυτή την περίπτωση η μία μνήμη μένει μόνιμα και απλώς αντικαθιστάς το Dimm στο οποίο έχεις πρόσβαση, με άλλο μεγαλύτερης χωρητικότητας.
Flying_Dutchman Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Για περισσοτερες λεπτομερειες δες στη σελιδα του κατασκευαστη για το μοντελο που εχεις ή κοιτα στο manual. Συνηθως, κατω απο το πληκτρολογιο υπαρχει ενα dimm που επισης αλλαζει. Αμα δεν θες να μπλεκεις, βρες ενα dimm 512mb PC2700 και βαλτο στη κατω θεση. 768mb (512 + 256) μνημη ειναι αρκετη αμα ΔΕΝ κανεις επεξεργασια εικονας, divx και παιχνιδια. Ετσι εκανα εγω και ειμαι μια χαρα με ενα dell. Δεν χρειαζεται να ειναι το ιδιο με αυτο που εχεις (σαν μαρκα). Στο ebay.co.uk θα βρεις πολλα και φθηνα πραγματα, αλλα να εισαι προσεκτικος γιατι καμια φορα παιζουν και ασυμβατοτητες.
nobleman Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Σε όλα τα παραπάνω, που τα βρίσκω απολύτως σωστά, να προσθέσω ότι είχα ήδη μια κακή εμπειρία με ebay που ο τύπος με διαβεβαίωσε ότι είναι συμβατή, ενώ δεν ήταν... Eπίσης, εάν αφαιρέσεις την κεντρική βιδούλα από πίσω, στο πληκτρολόγιο ακριβώς πάνω από τα βοηθητικά πλήκτρα, έχει 3-4 ενσωματωμένες πλαστικές ασφάλειες που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, τις οποίες τις κατεβάζεις προς τα κάτω (συρταρωτά) και εν συνεχεία το αποδεσμεύεις, πολύ-πολύ εύκολα...
ale3is Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 http://www.pixmania.com/gr/gr/91466/art/corsair/ii-ic-value-select-so-dim.html#fichetechnique ή http://www.pixmania.com/gr/gr/91463/art/corsair/ii-ic-value-select-so-dim.html ???
Flying_Dutchman Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 H μια ειναι PC3200. Πληρωνεις παραπανω λεφτα χωρις νοημα (εστω κι αν εχει μικρη διαφορα).Δες επισης αν το motherboard μπορει να δει πανω απο 1 gb μνημη. Παντως κοιτα και σε κανα Fleamarket ή σε κανα ον-λινε μαγαζι.. θα βρεις φθηνοτερα.
ale3is Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 απο φλεαμαρκετ δεν ψηνομαι(μονο μεταχειρισμενα δεν εχει?),απο ονλινε μαγαζια μπορεις να μου προτεινεις κανενα?
Flying_Dutchman Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Αν ειναι, κανε μια ερευνα στο skroutz.gr . Βαλε να ψαξει πχ. για so-dimm pc2700 .Θα σου βγαλει αρκετα αποτελεσματα (κανε και search με διαφορους συνδυασμους). Επισης, ρωτα και στο πλαισιο (λεμε τωρα...), μπορει να βρεις κατι. Προσωπικα χρησιμοποιω αρκετα το εβαυ, και γι'αυτο δεν ξερω πολλα πραγματα απο ον-λινε μαγαζια. Αλλα αν εψαχνα, την ιδια μεθοδο που σου περιγραφω θα ακολουθουσα. Ισως καποιος αλλος απο το φορουμ , να μπορει να βοηθησει περισσοτερο. Παντως γνωμη μου ειναι οτι με ενα dimm 512mb θα εισαι μια χαρα.
ale3is Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Θελω να εχω απο γιγα και πανω διοτι με ολα τα firewall-antivirus-Spybot και απο σημερα apache μαζι με λιγο σερφαρισμα περικες φορες κολλαει...Ουτως ή αλλως,βοηθαει και στην περιπτωση μελλοντικης αναβαθμισης(αν βρω πως βγαζουν το δευτερο dimm...)
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 ψαξε για Pdf Στην εταιρια του φορητου σου
ale3is Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Ποια ειναι η καλυτερη μαρκα για μνημες?Απο την στιγμη που θα εχω ενα ντιμ 2700,ειναι καλυτερο(απο αποψη αποδοσης,οχι τιμης)να ψαξω για 2700 ή δεν υπαρχει προβλημα να παρω και μεγαλυτερη?Παντα δεν υπαρχει συμβατοτητα προς τα πισω?
yiah Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 ρε παιδια λεω να εκσυγχρονισω ενα compaq presario 700, ητοι να βαλω κανα σκληρο 60-80gb, τα usb 1.1 να τα κανω 2, και αν γινεται, να βαλω dvdr; εχει κανεις καμμια ιδεα για το που θα τα βρω ολα αυτα
Flying_Dutchman Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 ρε παιδια λεω να εκσυγχρονισω ενα compaq presario 700' date=' ητοι να βαλω κανα σκληρο 60-80gb, τα usb 1.1 να τα κανω 2, και αν γινεται, να βαλω dvdr; εχει κανεις καμμια ιδεα για το που θα τα βρω ολα αυτα[/quote'] Λοιπον, να αλλαξεις θυρες 1.1 σε 2.0 δε γινεται.Αυτο που μπορεις να κανεις, ειναι να χρησιμοποιησεις μια καρτα PCMCIA με θυρες usb 2.0.Αυτο εχω κανει στο δικο μου φορητο και δουλευει πολυ καλα (αρκει να μην τραβανε ΠΑΡΑ πολυ ρευμα οι συσκευες που θες...αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια). Η καρτουλα εχει περιπου 15-20 ευρω και βεβαια θα σου λυσει τα χερια. Σχετικα με το σκληρο, κοιταξε στο manual/site του κατασκευαστη, αλλα δε νομιζω να εχεις προβλημα. Απο την αλλη ομως, αμα ειναι να δωσεις καμια 200αρια ευρω γι'αυτα, καλυτερα να πουλησεις το λαπτοπ και να δωσεις και κατι παραπανω για να αγορασεις καινουργιο (πχ με 600-700 ευρω παιρνεις κατι καλο)..... σκεψεις......
yiah Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 λιγο απο εδω λιγω απο κει λυσεις βρισκονται! αλλα απο ενα σημειο και μετα αντι για φορητο εχεις ορχηστρα εξ. σκληρο, εξ. dvdr, wifi card κλπκλπ αυτη η pcmcia καρτουλα φαινεται ωραια λυση απο το να περιμενεις κατι ωρες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.